Gümrüğe takılırsa % 10 vergi öder alırsınız, ancak Türkiye ye kargo epey tutar bunu göz önüne almak lazım. Bunu da asus ee pc ye döndürmeseler bari tüm dünyada satıldı havası söndü sonra Türkiyeye girdi girdikten 2 ay sonra da fiyatı nerdeyse yarıya indi. Zamanında ve uygun fiyatlı girmesi halinde iş yapar yoksa gg daki uyanıkların eline kalır millet
Amazon malesef Türkiye'ye elektronik eşya yollamıyor, eBay düşünülebilir boyutlarından dolayı o kadar acayip bir kargo masrafının olucağını da sanmıyorum .
quote:
Orjinalden alıntı: Asus535
SONY eğer acele etmezse Blu-Ray'den ettiği zararı katlayarak çoğaltacak. 1- PS3'de MKV formatını oynatabilmeli. 2- PC'lere takılan BD okuyucuların fiyatı 100 liranın altına inmeli.
MKV filmleri mutlaka seyretmek istiyordum, geçen ay bir değerlendirme yaptım. PS3 kesinlikle seçenekler arasındaydı. Ancak, 1- MKV film oynatma durumu dandik: mkv'leri doğrudan oynatamıyor, bazı programlarla 5-10 dakikalık convert işlemi gerekiyor. Ancak altyazı eklemek istiyorsanız, bazı durumlarda altyazıyı grafik olarak filmin içine gömerek birkaç saat sürecek yeniden encode gerekiyormuş. PS3 alma durumu yattı. 2- Şu anda Türkçe seslendirmeli DVD filmleri 4-5 liraya kiralayabiliyorum, aynı zamanda 1 kopya çıkarıyorum, arşive atıyorum. Ancak PC'den seyretmek için BD film kiralasam: a) BD-ROM'lar pahalı b) BD Diskler pahalı c) BD disklerde Türkçe seslendirme yok. Yani indirdiğim mkv filmlerle aynı şeyi seyredeceğim. 3- 400-500 liraya BD playerler var, onlar da MKV oynatamıyor.
Ben de, 1100 liraya PC kasa topladım, salona koydum. Kablosuz klavye - fare - USB wifi kart aldım. HDMI çıkıştan LCD'ye, SPDIF coaxil çıkıştan Philips HTR5000 ses çözücüye bağlayıp, indirdiğim MKV filmleri seyrediyorum, AC3 sesleri dinliyorum. BD-ROM takmadım. 35 liraya DVD yazıcı aldım. Zaten yeni PC alacaktım, bahane oldu. Benim gibi 1100 lira verebilecek bir kişi PS3 almadı, BD Disk kiralamadı, BD-ROM takmadı. SONY benden 3 üründen para kazanamadı. Şimdi WD sayesinde bütçesi 250-500 (Pop-corn'cuları da dahil ediyorum) olan kişiler de SONY'ye para vermeden hemen şimdi HD filmleri salonda izleyebilecekler. SONY bu işin kaymağını birkaç sene daha yiyebileceğini sanıyorduysa yanıldığı ortada. BD yazıcı ya bile bir süre gerek yok ki, bir DVD'ye 4.3 720p gig bir filmi sığdırıyorlar. Arşivini yapmak isteyen DVD yazıcıyla da yapabilir. BD yazıcılar ucuzladığında, 2 veya 3 adet 1080p mkv film bir BD-R'ye yazılıp arşivlenebilir. mp3 devrimi, divx devrimi ve son devrim de sanıldığı gibi SONY veya Toshiba'nın formatı değil, mkv devrimi oldu. Sağolasın WD
Hocam süper ifade etmişsin.
MKV filmleri convert edersek goruntude kayıp oluyormu acaba ps3 te seyretmek istersek son 1 gunun bu cihazı alıp almamaya karar vermek icin
Nasıl convert edildiğine göre değişir. Genelde bir değişiklik olmaz ama nadir de olsa piksellenme falan olabiliyor. Özellikle altyazı entegre edildiğinde.
altyazı onemli degil hocam zaten HD seyretmeye calısırkende neden altyazı okuyayımki HD olsun TRT 3 olsun
Arkadaşlar bazıları usb den dakikalarca 3gb lık mkv filmi hdd ye atmakla mı uğraşacam demiş. eğer hala harici hdd niz yoksa WD nin 500gb lık E-sata özellikli olanı mevcut sata bağlantısı ile saniyeler içinde bütün arşivi harici hdd ye atabilirsiniz. Yurtdışından getirtebilecekler ben de talibim bu cihaza eğer fazla getirtme imkanınız varsa elinizde kalmayacağını garanti ederim. piyasada hali hazırda mkv oynatan full hd bir cihaz yok. ps3 ile fiyat performans karşılaştırması yaparsak bu cihaz 150tl olacak tahmini ps3 700tl en az.. benim kafama takılan türkiyeye gelse bile cihazda türkçe altryazı ve menü desteği olacak mı? dvd nin papucunı dama atacağı için evdekilerin de kullanabileceği bir menü olmalı. burdan WD yetkililerine sesleniyorum gibi oldu ama..
Altyazı srt. UTF-8 destekliymiş UTF-8 de türkçe karakter desteği var mı?
Cihazı türkiyede satan yerler varmı nette bayağı aradım ama bulamadım :(
1 aralıkta resmi olarak satışa çıkacak şu anda türkiye de bulamazsın.
quote:
Orjinalden alıntı: Achilles01
Türkiye de mi 1 aralıkta satışa çıkacak?Yoksa ben mi yanlış anladım?
quote:
Orjinalden alıntı: peace_346
Altyazı srt. UTF-8 destekliymiş UTF-8 de türkçe karakter desteği var mı?
UTF-8 ise Türkçe karakter desteği olması gerek ama tabi herzaman pratik uygulamaları görmemiz daha iyi olur.
quote:
Orjinalden alıntı: n1ghtfall
quote:
Orjinalden alıntı: Achilles01
Türkiye de mi 1 aralıkta satışa çıkacak?Yoksa ben mi yanlış anladım?
İthalatçı firmanın bile henüz bu üründen haberi yok. Yeni yıldan önce Türkiye'de göremeyiz bu ürünü.
Bunu aklım almıyor. Hani kasada bir BD-ROM okuyucum olsa, meraktan satın almak, yada da arada sırada kiralamak için bahane olur. Ben 1-2 tane alsam - kiralasam, siz 1-2 tane alsanız - kiralasanız bir başlangıç olur. Yani eve BD-ROM girmesine imkan yok.
quote:
Orjinalden alıntı: nevz@t
quote:
Orjinalden alıntı: Asus535
2- PC'lere takılan BD okuyucuların fiyatı 100 liranın altına inmeli. a) BD-ROM'lar pahalı BD-ROM takmadım. 35 liraya DVD yazıcı aldım.
Hocam süper ifade etmişsin.
amazondan aldım arkadaslar (elden getirecekler artık downloadlara baslayabilirim)
quote:
Orjinalden alıntı: noyancelebi
amazondan aldım arkadaslar (elden getirecekler artık downloadlara baslayabilirim)
en kısa zamanda testlerini bekliyoruz..
alıp öle forumdan kaçmak buralara uğramamak yok..
merak etme hocam yanlız soyle bir hata yaptım amazonda standart sectim usa deki adrese ulasması ayın 20 sini bulacakmıs oradan ucus 21 inde bende yazı yazdım hızlı gonderi olarak degistirmek istiyorum diye umarım patlamam
quote:
Orjinalden alıntı: noyancelebi
altyazı onemli degil hocam zaten HD seyretmeye calısırkende neden altyazı okuyayımki HD olsun TRT 3 olsun
İlk HDTV'mi aldığımda ben de böyle heyecanlıydım ancak 10 saniye sürdü bu heyecan. Zamanla alışıyorsunuz o görüntülere ve standartlaşıyor artık beyninizde. 4-5 filmden sonra pek bir enteresanlığını görmüyorsunuz Full HD'nin.
Benim aleti de almışlar ama ne zaman yollayacaklar bilmiyorum. 3-4 günde gelir herhalde. Arkadaşım yollayacak. Hemen içini dışını kurcalayıp buraya geniş bir inceleme yazarım. Umarım ürün beklediğimiz gibi çıkar. Çok merak ettim doğrusu
quote:
Orjinalden alıntı: .ZeuS.
Benim aleti de almışlar ama ne zaman yollayacaklar bilmiyorum. 3-4 günde gelir herhalde. Arkadaşım yollayacak. Hemen içini dışını kurcalayıp buraya geniş bir inceleme yazarım. Umarım ürün beklediğimiz gibi çıkar. Çok merak ettim doğrusu