Şimdi Ara

Western Digital HDD garanti konusunda izlenecek yol (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
503
Cevap
33
Favori
45.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • WD toplama noktasının bilgilerini soran arkadaşlar. önceki sayfalarda bilgi verilmişti. tekrar verelim:

Firmanın web adresi:http://www.go2uti.com/
    Telefon: 0212 422 80 80
    E-mail: ist@go2uti.com
  • bugün benim hdd elime ulaştı. 500 gb lık black caviar hdd im yerine 1 tb. sata3 64mb wd1002faex yollamışlar. 1 ağustosta paketleyip kargoya vermiştim.
  • Konu sahibi ve bilgilendirme yaoan arkadaşlara teşekkürler.1002faex 1 tb 64 mb catchli hddmide hard disk sentinel 13 sectörü bad olarak gösterdi.Ondan sonra EASUS partition master ile yaptıgım testin 3 saat sonunda 36 adet bozuk sektör buldu.Bende WD sitesine kayıt ardından hdd reg yapıp hiç olmayan ingilizcemle translate usulu birşeyler yazıp testlerin sonucunu mesaja ekledim.Sonuç ne olacak bakalım. :)
  • bilginiz olsun wd'ye disklerinizi kayıt ettiriyorsunuz, garanti dahilindeki diskinizi rma açıp yolluyorsunuz. Cihangirde bir kargocuya gidiyor ordan da yurtdışında nereye gidiyorsa artık.

uzun zaman önce 1tb diski gönderdim yenisini yolladılar iyi güzel ama windows üzerinde eject olmuyor.

şimdi 2tb caviar black diski göndermeye karar verdim. Rma oluşturdum pazartesi yollayacağım.
  • Network killer başta olmak üzere burda tüm yardımcı olan arkadaşlara teşekkürü borç bilirim. rma açıp 500 gb caviar black hardiskimin garanti süresinin bitimine 2 ay kala gönderip 1 tb lık WD1002FAEX modelini yollamışlar : )
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydogdu1453

Konu sahibi ve bilgilendirme yaoan arkadaşlara teşekkürler.1002faex 1 tb 64 mb catchli hddmide hard disk sentinel 13 sectörü bad olarak gösterdi.Ondan sonra EASUS partition master ile yaptıgım testin 3 saat sonunda 36 adet bozuk sektör buldu.Bende WD sitesine kayıt ardından hdd reg yapıp hiç olmayan ingilizcemle translate usulu birşeyler yazıp testlerin sonucunu mesaja ekledim.Sonuç ne olacak bakalım. :)

Yeni harddiskim an itibari ile elime ulaştı.Konuyu açan ve bizlere yardımcı olan herkese teşekkürler.WD benden +rep aldı.Bunda sonra depolamada ilk WD bakacam.Özellikle global garantide 5 yıl ve üstü için.

Bu arada logosoft denilen ithalatçıya yazıklar olsun.Siz insanınıza bile değer vermeyen aciz firmalarsınız.WD sizinle nasıl çalışıyor anlamadım.Elimden gelse sizin gibi firmalara para kaptırmamak için hepsini gümrükten alırım.LOGOSOFT yatacak yerin yoqqqqq.

• Onlar aslında paralel ithalatçı yani uzakdoğudan ve dubai'den spot piyasadan toptan ürün alıp burada satıyorlar ve ürünlere kendi teknik servislerini göstererek garanti belgesi düzenletiyorlar.sonra da arıza olunca kullanıcı hatası garanti dışı v.b bahanelerle sıyrılıyorlar.Ürünün ana üreticisi Wd veya seagate-samsung gibi global firmalar ise Rma servisleri kurmuş ve dünya markası olmanın hakkını veriyorlar yani sizin anlayacağınız buradan ürün aldığınız firmalar wd bayisi değil sadece ürünü Türkiye'ye ithal etmiş firmalar.
  • Al benden de bu kadar
    garantiye gönderdim yurtdışına gönderdiler. sonra üzerinden 40 gün geçti, sordum adama takip verir misiniz ne oldu diye
    elinize ulaşmış görülüyor dedi. ne harddisk var ne bişi...

Dear Seckin Bilgic, 

Thank you for contacting Western Digital,

My name is Daniel,

We are sorry to hear that you are experiencing problems using your WD device.

Having checked our records, I need to inform, that according to the RMA case# 84710520, it seems, that WD device has been delivered to you.

If you have any further questions, please reply to this email or call us on 00800-27549338 and we will be happy to assist you further.

Sincerely,
    **Daniel**
    Western Digital Service and Support
  • Bende wd service center a 05.10.2013 tarihinde 1.5 tb carvin black serisi bozuk sektorler nedeniyle gönderdim. Şuan beklemedeyim bakalım ne zaman gelecek gelince buraya yazıcam. Konuyu açan arkadaştan Allah razı olsun yoksa ne yapacağımı bilemezdim.
  • Arkadaşlar az önce kargom geldi sizinle paylaşmak istedim 2 tb wd black göndermişler :) tam 34 gün sürdü elime ulaşması.

Diğer gönderecek arkadaşlara nele karşılacaklarını birde ben anlatayım

Öncelikle sabırlı olmalısınız.
    05.10.2013 tarihinde gönderdiğim kargom 11.10.2013 tarhinde ellerine ulaştığı gün yenisiyle değiştirdiler. 15.10.2013 tarhinde macaristandan fedex express kargoyu aldı ve mail adresime wd şirketi takip numarasını gönderdi.
    süreç bu tarihten sonra sıkıcı olmaya başlıyor saten. Macaristandan alınan kargom avusturalyaya ordanda fransa hava yollarına aktarılıldı(19.10.2013) . oradada 4 gün uçak bekledikten sonra 23.10.2013 tarihinde istanbul atatürk havayollarında gümrüğe takıldı. fedexin kurbanı oldum bende kargom 06.11.2013 tarihine kadar bekletildi. o sırada wd destek e mailer attım ücret istediklerimi söyledim 5 gün sonra cevap geldi ücret ödemek zorunda deilsiniz gibisinden yazı. fedex e mail attım wd şunu bunu dedi diye onlarda beklemede kalın yurtdışından ödeme bekliyoruz vs vs vs. saten telefonlarına ulaşmak çok zor sabah 9:00 da arayabildim ancak. en sonunda ödemeyi yapmış sevgili wd. dediğim gibi sabırlı olmalısınız sonunda kargo elinize ulaşıyor.

Teşekkürler bu konuyu açan arkadaşa

• Arkadaşlar Bende Benim 2.5 luk Diski Gönderdim 2 veya 3 Hafta Kadar Önce Şu Anda Şöyle Bir Sayfa Bana Birşeyler Anlatmaya Çalışıyor Ama Ben Anlayamadım Ne Denmek İstediğini

Vaka
    102413-7626XXX

Yazdırılabilir Görünüm
    Vaka Detayları

Oracle RMA Numarası 84897XXX Durum Gönderildi
    Vaka Numarası 102413-7626XXX RMA Sevkıyat Bilgileri Paketi View RMA Premailer
    Kişi Adı Ahmet Dogan RMA Info RMA Status
    RMA Bilgileri
    RMA Billing Address
    KAYSERI 38000
    Turkey RMA Shipping Address
    KAYSERI 38000
    Turkey
    Konu
    Açıklama
    Attachments
    Attachments Disclaimer Attachments added to case must be less than 5MB. Please note: Attachments of type .EXE will not be reviewed.
    RMA Status
    RMA Hatları

Eylem RMA Line Name Seri Numarası Ürün Oracle full part number Mkt Price
    Line Ref No - 2684XXXX WX81A90N8850 WD3200BEVT-00A0RT0 1 $0.00
    Oracle Durum Satırı

Eylem Order Status Name Tür Line No Alınma Tarihi Takip No. Carrier
    Line Ref No-130XXX Alınıyor 2 07.11.2013 UPS

• Benim de bir harici diskim bad sector lerden dolayı okuma yazama hatası veriyor kopyalamayı bitiremiyor üstelik fatura tarihi 6 aylık, aldığım yer vasıtasıyla İndeks e gönderdim, diskin harici kabındaki usb girişi o kadar dandikti ki tak çıkar hafif içe doğru göçmüştü metal yani plastik kasada oturduğu tırnaktan hafif çıkmış, adamlar bunu bahane gösterip servise bile kabul etmediler tam 3 kere gönderdim ürünü, hemen garanti dışı dediler, telefonla aradığımda dışında bir kusur varsa servise kabul etmeyiz dediler, yani kapı kolu kırık bir arabanın kol kırık diye motorunun garanti dışı kalması gibi bişey bu üstelik cihaz o halde 4 ay kadar sorunsuz çalıştı yani ne kabloda ne bağlantıda estetik kusur dışında bir sorun da yok, en son iadeli taahhütlü gönderdiğim yazıyı da reddetmiş teslim almamışlar, şimdi hakem heyetine gideceğim elimde her türlü bilgi belge mevcut gerekirse diskin 10 katı para harcıyacağım ve bunları dava edeceğim kazanırsam da bu süreçteki kayıplarımla ilgili de belge topluyorum tazminat davası açıcam gerekirse 3-5 disk parasını avukata bayılırım ama insnaları kazıklayan bu ülkenin kanunlarını hiçe sayan tüketiciye hiç saygısı olmayan bu gibi şirketleri dava edelim arkadaşlar, ayrıca bunları paylaşın ve ürün alırken garanti belgesinde hangi şirketin kaşesi var mutlaka kontrol edin, bu şirketlerin getirdikleri ürünleri satın almayın, bunları yapalım ki batsınlar, piyasadan silinsinler

• arkadaşlar değişimden gelen hard diskimin garantisi 20 aralık ta doldu. yeni hdd de yine bazı sorunlar var çok yavaş çalışmaya başladı 20 mb lık bir dosyayı 5 dakkada anca yazıyor. garantiyi uzatma şansımız varmı?
  • wd nin ürün sayfasından baktığımda hdd için garantim uzat seçeneği aktif tıklayınca şu hatayı veriyor "Error:Garanti Uzatma için Uygun sürücü yok"
  • eski hdd.nin seri numarasını girerek denemen lazım.yeni gönderdikleri hdd sisteme kaydetmemişler demekki.
  • Saten yeni gönderdikleri hdd, eski gönderdiğin hdd nin garantisini kulanılır. Yani eski hdd nin garantisi biterse yeni hdd ninkide biter. Boyle olmasaydı ömür boyu bedava hdd kullanırdık :)

Garanti ancak wd nin sitesinden destek maili atarak uzattırabilirsin. Hikayeni ingilizce olarak yazmalısın umarım yardımcı olurlar.
  • arkadaşlar elime birtane 2.5 inç 500 gb scorpio black vardı 7200 rpm bozuldu 5 yıl garantisi olduğu için yurtdışına gönderdim rma kaydı açıp bana bugün mail attılar dediler ki şuan ürün temininde gecikme söz konusu size 2 seçenek sunuyoruz istiyorsanız hemen elimizde bulunan wd 750 gb scorpio blue verelim yada biraz bekleyin 500 gb scorpio black verelim bende kararsız kaldım ben bu harddiski laptopta dvd yuvasında kullanıyorum sizce gereklimi 7200rpm yada 5400 olması performansıma etki edermi sizce laptobun ana hddsi ssd var yardım ?
  • Çok geçmiş olsun 2013 haziran da vatandan pc toplamıstım 1 tb wd blue aldım sisteme, sistemi orda toplattım elemanlar da monitör ve kasa nın koli içerisine diğer küçük bileşenlein kutularını da koymus şekilde almıstım orda bi sordum herhangi bi arıza durumunda garanti belgesimi sadece gecerli diye fatura da olur dediler sadece belki hdd için garanti belgesi isterler demişti eve gelip hepsinin garanti belgelerini ve kutu içeriklerini kontol ettim hepsinde vardı yanlış hatırlamıyosam sadece hdd nin belgesi yoktu. Bu yaşadıgınız baya baya sıkıntılı sürecide okuyunca şimdi büyük bi tedirginlik kapladı beni

• arkadaşlar wd sayfasından garantimi uzatmaları için yazdım ama ne cevap var ne de mail. acaba yanlış yere mi yazdım ??
  • onti kullanıcısına yanıt
    laptoplarda 7200 rpm farkı açıkça hissediliyor.7200 daha hızlı çalışıyor ama depolama için kullandığınız ve DVD yuvasına aparat ile taktığınız ikinci disk sistem diski olmadığından çok etkilemez sizi hız farkı.büyük dosyaları yazdırırken birkaç saniye gecikir 5400 o kadar ama o diski ileride sistem diski olarak kullanmak isterseniz yavaş kalır.Zaten artık sistem diski olarak herkese ssd tavsiye ediyorum.eski hdd ler sadece depolama için kullanılmalı ssd performans farkını gören anlar zaten.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.