Şimdi Ara

Western Digital HDD garanti konusunda izlenecek yol (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
503
Cevap
33
Favori
45.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende disk göndermiştim. Mail ile uzunca görüşmelerim oldu gönderdiğim günden beri. Şunu belirtmeliyim ki ellerine disk ulaşsa bile sistemde diskin durumunun güncellenmesi zaman alıyor şeklinde bilgi verdiler bana. Diskim ellerine ulaşmış ancak Türkiye ile gümrükte sıkıntı olduğunu belirttiler bu sıralar. Bazı evrakları gümrükten sağlamadıklarını söyledi. Disk gönderimini sağlayamadıklarını dilersem beklememi yada beklemek istemez isem para iadesi için banka bilgilerimi istediler. Bende durumu anladığımı ve para iadesini kabul ettiğimi belirten bir mail attım banka bilgileri ve ürünü almış olduğum mağazadan verilmiş fatura fotokopisi ile birlikte. Bilgiler için teşekkür edip üst departmana bilgilerin iletildiğini söylediler. Maksimum iki hafta içinde ücret iadesinin yapılacağını istersem bu para ile arızalanan üründen dolayı oluşan mağduriyetimi gidermek için yeni bir disk alabileceğimi gerçekten nazik bir şekilde tarafıma bildirdiler. Gümrük ile sıkıntıları varmış şuan yani yeni disk gönderecek olan arkadaşlara tavsiyem destek kısmından yeni case açıp diskiniz ile ilgili güncel durumu sorun. Mail adresinize gelen cevabı yanıtla yaparak iletişim kurmaya devam edin. Tek case açmanız yeterli devam eden irtibatlarınız gelen mailleri yanıtlayarak sürdürebilirsiniz.

• Arızalı diskimin bugün itibariyle rma durumu onaylanmış görünüyor. Arızalanan WD5000LPCX-00VHAT0 yerine WD5000BPKX-00HPJT0 7200rpm Black serisi gönderiyorlar.Hayırlısı bakalım...
  • Ahmet DOĞAN kullanıcısına yanıt
    Evet gumrukleme masraflarini wd oduyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11.10.2014 tarihinde 199 liraya almış olduğum 1 tb my passport ultra taşınabilir diskimi arızasından dolayı 25 Ağustos 2016 tarihinde rma açıp barsan globale yollamıştım. 16 Eylül 2016 tarihi itibari ile wd tarafından 199 liralık ödeme yapıldı hesabıma.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • RMA için işlem başlatıcam sitede, adresimi yazıp "gönder"e basınca hata veriyor "RMA oluşturma sırasında bir hatayla karşılaşıldı." diyor kafayı yiycem arkadaş.
    nasıl çözülür bu sorun?
  • 29.08.2016 da şöyle bir mail geldi
    "Dear customer,

Unfortunately, we don’t have your product available.
    We would be able to ship either a WDBMLA0020BBK-EESN or a WDBBKD0020BBK-EESN.
    Please let us know asap which product you prefer."

Elimizde sizin harddiskten yok şunlardan hangisi istersiniz diye sordular. Bende

"I want to please WDBBKD0020BBK-EESN..." Tercihimi mail ile bildirdim. Cevaben

"Thank you for your quick reply, we will ship a WDBBKD0020BBK-EESN." Bu mail geldi

Ürünü kargoladılar herhalde bekliyoruz bakalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanak -- 18 Eylül 2016; 10:53:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABD garantisi olan ürünüm bozuldu , garanti 2018e kadar devam ediyor. Yapabilceğim bişey var mı beyler? türkiyede yaşadığım içim elimde mi kaldı şimdi ürün?
    wd den RMA açınca yukardaki mesajda yazdığım hatayı alıyorum. bilgisi olan yazsın , bu durumda olup cihazını tamir ettirebilen / yenisini alabilen oldu mu ?
  • Yeni gönderdikleri harddisk elime ulaştı dün çok şükür.. Kutu gümrükte açılıp kontrol edilmiş üzeri bantlıydı ve kontrol edildiği yazıyordu. İçinde fatura gibi birşey koymuşlar 67,5$ fiyat yazılmış. Ondan belkide kimse beni arayıp birşey istemedi ürün direkt geldi elhamdulillah...
    Western Digital HDD garanti konusunda izlenecek yol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanak -- 20 Eylül 2016; 13:44:13 >
  • Benim disk te bugün geldi. 7200rpm black serisi göndermişler.Geçen sefer bi ton kağıt-belge göndermişlerdi.Bu sefer tek bir kağıt var sadece.

• Valla Beni Hala UPS den Günlük Arıyorlar. Cevap Vermiyorum Artık O Derece Sıktılar. WD ye Mail Atmıştım Geçen Hafta Hala Ses Soluk Yok Cevap ta Gelmedi. Bekliyorum Bakalım
  • Sayenizde çöp olan HDD 'yi kurtardım, çok teşekkürler.. bu ayın 21'inde izmirden istanbula yolladım ordan yola çıkmış 24'ünde teslim almışlar ve onaylamışlar değişimi. Hatta kargoya bile verilmiş. Fedex yazıyor ama her hangi bir takip numarası yok. Umarım çok gecikmeden gelir. Geciksede sorun değil sonuçta Türkiyede garantisi olmasına rağmen bakılmayan disk birebir değiştirildi daha nolsun
  • Arkadaşlar sizlere bir sorum olacak. acaba daha önce wd'nin garantiye 500gb masaüstü disk gönderip te yerine 1tb gönderdikleri oldu mu acaba?? be daha önce 2 adet 500gb 2.5" göndermiştim yerine yine aynı kapasitede disk gönderdiler.Bu sefer masaüstü göndereceğim garantiye o yüzden soruyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzmanbiyolog

Arkadaşlar sizlere bir sorum olacak. acaba daha önce wd'nin garantiye 500gb masaüstü disk gönderip te yerine 1tb gönderdikleri oldu mu acaba?? be daha önce 2 adet 500gb 2.5" göndermiştim yerine yine aynı kapasitede disk gönderdiler.Bu sefer masaüstü göndereceğim garantiye o yüzden soruyorum.

Aynı fiyata veya yakın fiyata sahip ise yaptıklarını gördüm bu konuda okuduğum mesajlarda.. örneğin sizde 1 tb black vardır ama ellerinde sizdeki modelden yoktur yerine 2tb green veya blue yollayabilirler. eski mesajlara bakarsan görebilirsin bunu.

Ek olarak HDD elime ulaştı hemde çok kısa bir zamanda.
    Gönderme tarihi: 21.11.16 Geri geliş tarihi: 03.12.16

• Benim RMA onaylanmış. Aynı diskten bir adet yolluyorlar. neyse sonuçta sıfır 500gb disk gelicek:)
  • uzmanbiyolog kullanıcısına yanıt
    hayırlısı olsun şimdiden.. WD 'nin garanti desteği gerçekten çok güzel.. bundan sonra WD dışında bir marka düşünmüyorum :)
  • evet arkadaşlar.garantiye göndermiş olduğum diskim bugün gelmiş bulunuyor.Türkiye gümrükte kontrol amaçlı açılıp bakılmış.Teşekkürler WD!

• paylaşım için teşekkürler, bende de wd cavier green 2 tb var. garantisi hangi distirübütörde bilmiyorum ama bunları okuduktan sonra inşallah diskte bir sorun olmaz diyorum. yoksa bayağı uğraşacağımıza benziyor.
  • evet arkadaşlar, doruk_1 kardeşim ve uzmanbiyolog abimizin disklerinden sonra benim diskte geldi. :D
    Bu süreçte bana yardımlarından dolayıda, ikisinede ayrıca çok teşekkür ederim.

özellikle uzmanbiyolog ustam, sürecin her safhasını benimle beraber yaşadı. kendi diskiymiş gibi ilgilendi.
    iyiki varsınız...

arkadaşlar diski 24 gün evel, ilk kez rma kaydı ile göndermiştim, bugün aynı model ile değişmiş olarak ups kargo ile elime ulaştı.

inşallah diğer rma ile kargo yolu gözleyen arkadaşlarımızında biran evel gelir.

• Hocam merhabalar, ben de 1 tb my passport ultra hard diskimi göndermiştim garantiye, bugün ups'den aradılar, ürün gümrüğe takıldı bir form doldurmanız gerekiyor diye, ücret mi ödeyeceğim dedğimde hayır dediler ama formun içerisinde maktu vergiyi peşinen ödemek gibi bir ibare de geçiyor, ne yapmalıyım sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: canerzilya

Hocam merhabalar, ben de 1 tb my passport ultra hard diskimi göndermiştim garantiye, bugün ups'den aradılar, ürün gümrüğe takıldı bir form doldurmanız gerekiyor diye, ücret mi ödeyeceğim dedğimde hayır dediler ama formun içerisinde maktu vergiyi peşinen ödemek gibi bir ibare de geçiyor, ne yapmalıyım sizce?

merhaba...
    benide aradılar form yolladılar, doldurdum yolladım. 3 gün sonra disk geldi. bu form gümrükten diski almaları için. yani birnevi sizin adınıza gümrük işlemlerini yapıolar. vekalet veriyorsun. senden para çıkmıor. benden çıkmadı ki benim disk çok pahalı bi modeldi.

önce sana gönderilen formun çıktısını alıyorsun, tükenmez kalem ile dolduruyorsun. kolay zaten. ad soyad, alıcı adresi, e-mail ve tc kimlik bilgilerini gerekli yerlere yazıyorsun. mal tanımı eşyanın adı kısmına "Harddisk" yazman yeterli
    şimdi burada asıl önemli yer "Taşıma irsaliye no" kısmı ve formun en altında, "Firmamıza/şahsıma............Awb no ile" kısmındaki noktalı yer. buralara, bu sana gelen form mailinde, kargo nosu yazar konuda en üstte örnek : 1Z73752Y0877960XXX gibi bir nodur. işte bu iki yerede bu No yazılacak.

sonra altta tarih kısmına, o anki tarihi yazıp, imzanıda atarak bu formun telefonla resmini çekiyorsun. ama imza kısmı resimde çıkmış olmalı...
    sonra çektiğin resmi, gelen form mailini yanıtla deyip resmi ekleyip geriye gönderiyorsun yarım saate sana elimize ulaştı şeklinde bilgi mesajı gelicek mail olarak. artık senin işin bitiyor ve diski ups yi bekliorsun bende formu doldurduktan 3 gün sonra kargo kapıdaydı...

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.