Şimdi Ara

Western Digital HDD İşletim Sisteminde Gözükmüyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • WD My Book Essential Edition 500GB aldım 7 ay önce, geçen haftaya kadar MS XP'de sorunsuz kullandım ve inanılmaz memnundum. Vista'da bazı dosyalara erişim hakkı vermiyordu sadece. HDD'yi en son takıp çıkarmamdan sonra artık çalışmıyor daha doğrusu Donanım olarak görüyor Hem XP hem Vista ama Bilgisyarımda simgesi çıkmıyor ve ben My Book'un içeriğine ulaşamıyorum.

Burada "Yeni Donanım Bulundu" ve "Kullanıma Hazır" dedikten sonra gözüküyor Disk ancak;

Bilgisayarım da simgesi çıkmadığından içeriğe ulaşamıyorum.

Sorum; Acaba yazılımsal bir sorunum mu yoksa donanımsal mı? İlla ki garantiye göndermeme gerek var mı acaba? Weblebi.com dan almıştım, orasıda battı umarım garantim hala geçerlidir.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Bunun USB sürücülerinden kaynaklanan bir yazılım sorunu olduğunu söyleyebiliriz.
    Eminim ki, elinizdeki WD My Book'u başka bir sisteme taktığınızda sorunsuz çalışacaktır.

Bazen usb sürücülerindeki sorunlardan ötürü bir cihaz sistemin belli usb portlarına veya tamamına takıldığı zaman çalışmaz.
    Ve bunu da bir süre sorunsuz çalıştıktan sonra yapar ki, insanı hasta eder. :)
    Sisteminizdeki usb portlarını sistemden kaldırmak, daha sonra tekrar yeniden yüklemek sorununuza çare olabilir.

Buna sebep olan en önemli husus, usb cihazların sistemden Donanımı Güvenle Kaldır seçeneğinden değil de, doğrudan usb porttan sökülmesidir.
    Bu sayede bazı cihazlar ghost modda kalır haliyle usb sürücü de onlara öyle davranır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clique -- 18 Aralık 2008; 4:15:07 >
  • Evet sorun kesinlikle Donanımı Güvenle Kaldır seçeneğinden değil de, doğrudan usb porttan sökülmesi ile meydana geliyor. Ancak çözümü maalesef sizin dediğiniz gibi olmadı, kendi bilgisayarımdan başka 5-6 pc de daha denedim ama sonuç yine aynı, Bu akşam yeni anakart aldım ve yeni sisteme denedim ( xp ) yine aynı sorun. Bir türlü çözemedim, en son çare garantiye göndereceğim ancak çokta uzun zaman alacağından içi el vermiyor. Daha başka fikri olan arkadaşlar varsa bekliyorum.
  • 1. bu tür markalar satıcıya bakmakmaksızın faturalı ve garanti belgesi var ise garantisi (western digital için )logosoft tarafından sağlanır.

2. usb kablonu değiştirmeyi dene. ve birde Bilgisayarıma sağ tıkla > yönet > Disk yönetimi>ekranı genişlet(gerçekten genişlet :P )>orda hdd ni sorunsuz ise görmen gerek>sürücü harfini ve yolunu değiştir> her hangi bir harf seç kullanılmayan tamam de> bakalım olacakmı?

3 ağ hddsi ise hiç uğraşma garantiye gönder derim.

Logosoft teknik servis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 18 Aralık 2008; 7:37:41 >
  • Peki başka sistemlerde de denediyseniz ve sonuç aynı olduysa o halde disk arızasından emin olabiliriz.
    Yapabileceğiniz tek şey can sıkıcı da olsa, diski TR distribütörüne göndermeniz.
    Zaten weblebi yaşıyor olsaydı da, onlar da sizin yerinize aynısını yapacaklardı.

@hayati54 zaten adresi de göstermiş, geçmiş olsun demekten başka bir seçenek yok.

Not: USB kablo değişikliğini denemeden göndermeyin!
  • USB Kablo değişikliğinide denemiştim ancak sonuç yine farksız. Son olarak siz Teknik Servis olarak Logosoft'u gösteriyorsunuz ama benim elimdeki evraklarda Logosoft ismi hiç geçmiyor, üretici firma olarak İndeks Bilgisayar ismi geçiyor. Logosoft'un sitesindede elimdeki ürünün dağıtımını yaptığına dair yazı var. Kafam iyice karıştı açıkçası :/

• quote:

Orjinalden alıntı: mr.edDie

USB Kablo değişikliğinide denemiştim ancak sonuç yine farksız. Son olarak siz Teknik Servis olarak Logosoft'u gösteriyorsunuz ama benim elimdeki evraklarda Logosoft ismi hiç geçmiyor, üretici firma olarak İndeks Bilgisayar ismi geçiyor. Logosoft'un sitesindede elimdeki ürünün dağıtımını yaptığına dair yazı var. Kafam iyice karıştı açıkçası :/

üretici firma index değil o ithalatcı firma western digital gibi markalar birden fazla distribütoru bulunur yani bölge distribitörlükleri gibi sen index e yolla, en iyisi. bu arada garanti belgende onay yok inşallah faturan vardır!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 18 Aralık 2008; 12:13:00 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Faturam var tabiki de, weblebi.com dan olduğu için ilk zamanlar sorun olur diye korkuyordum ancak problem olmayacaktır dediklerinize göre.
    Ayrıca logosoft'a da mail attım hdd'min arızası ile ilgilenebilirler mi diye, gelecek cevaba göre hareket edeceğim.

Teşekkürler herkese.
  • dos ta biçimlendirmeyi denedinmi... bios ta harddiskin görünüyormu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mr.edDie

Faturam var tabiki de, weblebi.com dan olduğu için ilk zamanlar sorun olur diye korkuyordum ancak problem olmayacaktır dediklerinize göre.
    Ayrıca logosoft'a da mail attım hdd'min arızası ile ilgilenebilirler mi diye, gelecek cevaba göre hareket edeceğim.

Teşekkürler herkese.

abicim senin garanti yerin index logosoft değil yukarıdada dedim logosoft genel distribitör ama sen onu index e göndereceksin dediklerimi yaptıysan hdd arızalıdır zaten uğraşma yolla index e
  • .Merhabalar; Bu diskin aynısından bende de var. Size benzer bir problemi bende yaşıyorum. Ayrıntılı Bilgi de burada.

Benim için disk değil, diskten fazla içindeki bilgiler. Acaba sizin diske ne oldu. Son durum nedir. Bilgi verebilirseniz çok memnun olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MUST@F -- 7 Mart 2009; 12:06:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.