Şimdi Ara

Western Digital My Book World Edition II 1000 GB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

"Western Digital My Book World Edition II" almayı düşünüyorum.

Acil ihtiyacım var sanırım yarın alacağım. Forumda bayağı araştırdım ama bu ürün ile ilgili yorum veya kullanan birine rastlayamadım.

Ne dersiniz? Fikirleriniz benim için önemli. İlk defa bukadar büyük kapasiteli bir harddisk alacağım. Lütfen yardım edin.

Alma sebebim evde masaüstü pc kullanmıyorum laptop var. 3 farklı usb harddisk de bulundurduğum dosyaları tak çıkar yapmaktan bıktım. BU üründe Ethernet desteği varmış. US Robotics modem'e takacağım porttan laptop dan da wireless dosyalara erişeceğim. Başka alternatif varmı sizce?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertalemdar -- 24 Mayıs 2007; 22:49:12 >

• nekadara ve nereden alıyorsun.kanım kaynadı bu hdd ye wallaha
  • Ağırlığı notebook'unuza kafa tutacak cinsten: 2kg. Sanırım pek taşımayı düşünmüyorsunuz.
    MaviBilgisayar'da şu an 800YTL(peşin 760YTL), kapasite/fiyat oranı pek başarılı değil ancak 1TB'lık başka ürün yok.
    Ethernet girişi olması çok güzel yalnız Wireless ile aktarım hızı çok düşebilir, USB ile kullanmanız daha iyi olur.
    Bana sorarsanız kapasite/fiyat açısından daha uygun WD ürünlerinden alın, ya da kendiniz hdd ve kutuyu alıp birleştirin. Mesela şu an Western Digital 500GB SATA2 16mb sabit diskler 140$+KDV civarında, harici kutularsa 25$ gibi bir fiyattan başlıyor.
  • @tanerturk17
    En ucuz satan yer olarak Vatan Bilgisayarı buldum. Cardfinans varsa %8 indirim ve 9 taksit yapıyorlar.
    77.42 x 9 = 696.78 YTL

@olivier_kahm
    Ağırlık olarak haklısın ancak masa üstünde duracak. Modemin yanına Ethernet den bağlıyacağım.
    Fiyat olarak biraz daha makul bir fiyata bulduğumu düşünüyorum.
    Normal dosyalara erişim için wireless ı kullanmayı düşünüyorum ama bir film atma gibi işlemler için benim laptop da gigabit ethernet var direk oradan atarım diye düşünüyorum.
    Dediğin gibi kendim yapmayı da düşündüm ama kaliteli 2 harddiskli fanlı lan bağlantılı kasalar 100 $ gibi 2 500'lük harddiskte malum 100 ytl altıan gelecek toplam iş.

Bu sistemde en azından internet üzerinde erişimde var. Evde laptop'u hep açıkbırakmadığımdan (yoksa 1 senede çöpe atarım herhalde) tek çözüm gibi geldi.

Ama açıkçası bu günde araştıracağım. Alternatif bulamaz ise gidip alıyorum akşama. Ürün hakkında bilgileri ve yorumlarımı alırsam paylaşırım.

Tekrar teşekkür ederi. Ancak alternatif fikirlere halen açığım :)
    Çok para yaaaaaa...

• merhabalar.
    keşke diyorum 3-4 hafta önce almayı düşünseydin, dalgınlıkları mıdır bilmiyorum ama cardfinansa vatan bilgisayardan 70.69x9 ytl'ye aldım. fiyatı ucuz derken baktım 77x9 yapmışlar.
    üründen fazlasıyla memnunum. file server olarak kullanabiliyorsun. usb'den kullanma fırsatım olmadı. ethernet üzerinden kullandım. ağ üzerinden erişim olması çok iyi. yalnız tek, ama gerçekten tek dezavantajı var. ethernet üzerinden dosya transferi çok yavaş. almadan önce yurtdışı forumlarında da okuduğum kadarıyla herkesin şikayet ettiği nokta bu olmuş. hız 6mb/sn pratikte. güzel özelliklerineden birisi evde birden fazla bilgisayarın varsa hepsinden ulaşabiliyorsun. içinden çıkan program (uzaktan yönetim) vasıtasıyla örneğin evde açık olan wd my book we2ye işyerinden ulaşıp dosya transferi yapabiliyorsun.
    sormak istediğin birşey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

• Çok pahalıymış yaa.Bu kapasitenin hepsini kullanacağına eminmisin?
  • @hanshenden
    Kaçırmışım valla. Bakalım kısmet. Şimdi compex e doğru çıkıyorum. Orada bir dolaşacağım. Belki yeni gelen alternatif birşeyler vardır. Sonrasında eğer bulamazsam Vatan dan alacağım.

@Orgeneral_
    Evet banada pahallı geldi ama data sorunumu 1 kerede bayağı bir senelik çözeceğimi düşünüyorum. Evde eşimin bilgisayarı da olduğundan bilgisayarlar arası dosya alışverişi filan sorun oluyor. Mükerrer dosyalar oluşuyor. Sanırım bu tam çözüm olacak :)

Desteğiniz için teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mertalemdar

@hanshenden
    Kaçırmışım valla. Bakalım kısmet. Şimdi compex e doğru çıkıyorum. Orada bir dolaşacağım. Belki yeni gelen alternatif birşeyler vardır. Sonrasında eğer bulamazsam Vatan dan alacağım.

@Orgeneral_
    Evet banada pahallı geldi ama data sorunumu 1 kerede bayağı bir senelik çözeceğimi düşünüyorum. Evde eşimin bilgisayarı da olduğundan bilgisayarlar arası dosya alışverişi filan sorun oluyor. Mükerrer dosyalar oluşuyor. Sanırım bu tam çözüm olacak :)

Desteğiniz için teşekkürler.

Hayırlı olsun.

• bizde buna benzer çözüm düşünmüştük ama daha kabaca 5 binayı birbirene baglı aynı interneti kullanıyor bi makinayı eskide olsun yüksek kapasiteli disk baglayıp sürekli açık bırakacakdık elimize geçen güzel şeyleri bu diskte toplayıp baylaşacaktık ama yapamadık sizinkide buna benziyor ama makina sayısı az aldıysanız hayırlısı olsun
  • Tekrar Merhabalar,

Birşeyi çok isterseniz olmazmış. :)
    İstanbulda sadece Elmadağ Vatan Bilgisayarda 1 adet kalmıştı. Sabah aradım akşam gelip alacağım ayırtabilirmiyim dedim Ayıramıyoruz dediler.
    Şu anda Elmadağ dan geliyorum ve ürünü biri almış. :(

İzmir Vatan da buldular oradan gönderecekler :(
  • quote:

Orjinalden alıntı: mertalemdar

Tekrar Merhabalar,

Birşeyi çok isterseniz olmazmış. :)
    İstanbulda sadece Elmadağ Vatan Bilgisayarda 1 adet kalmıştı. Sabah aradım akşam gelip alacağım ayırtabilirmiyim dedim Ayıramıyoruz dediler.
    Şu anda Elmadağ dan geliyorum ve ürünü biri almış. :(

İzmir Vatan da buldular oradan gönderecekler :(

Sendeki de şans kardeş.Sanki bu tür ürünler peynir ekmek gibi satılıyor.
    Neyse ki izmir yetişmiş.Bu sefer kapora falan bırakıp garantiye alsaydın işi.

• ya o değilde s800 kablosu hangi çıkışa takılıyor anlamadım hala bilen var mı?
  • @Orgeneral_
    Evet valla haklısın bende şans olsa zaten :) Kapora filan almıyorlar vatan Bilgisayar olduğundan o tarz şeyler yok sanırım. Bilgilerimi aldılar. Mail order yöntemi le satın alacağım. Sanırım Salı gibi elime geçer. Artık hepberaber bekliyeceğiz sanırsam :))

@salatacı_remzi_usta
    s800 kablosu ne ile ilgili acaba??? :)
  • Evet arkadaşlar son mesajımdan beri 6 gün geçmiş. Bukadar zaman boyunca neler oldu neler...

Ürünü alır almaz merakla şirkete geldim. IT departmanından arkadaşla birlikte bir güzel açtık.
    Öncelikle şunu söyliyeyim kasa çok güzel ve şık. Ses sorunu çok fazla yok. Ancak.....

Ürünü kurma çalışmalarımız tam tamına 2 gün sürdü. Ve sonuç ürünü Vatan bilgisayara iade ettim. Sonucu bekliyorum.

Sorun olarak ürün network'e hemen tanıtılıyor ve Network üzerinden rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Dosya aktarım hızı gayet makul. Hele ethernet kablosunu bilgisayara takınca 1 gbit hızda dosya transferi yapabiliyorsunuz.

Fakat... İnternet üzerinden ürüne hiçbir şekilde ulaşılamıyor. Ürünü alma sebeplerinden biride buydu. O yüzden vatan bilgisayarın teknik departmanına verdim ürünü bakalım sonuç ne olacak.

:(( Bende şans yok şans.

• Çok talihsiz bir durum.Senin adına üzüldüm.İnşallah iade kabul ederler.
    Peki başka bir yolu yok mu bunun?

• Ben de arşivlik bir harici disk almayı planlıyorum ancak bu disklerle ilgili bazı sorularım var. Bu tür yedekleme disklerinin enerji kullanımı nasıldır? Yani normalde bilgisayara bağlı oldukları halde sadece erişim zamanı mı çalışıyorlar yoksa standart dahili diskler gibi bilgisayar açık olduğu sürece çalışır durumda diskleri döner mi? Bu kısım benim için çok önemli, biliyorsanız bu tür bir disk önerebilir misiniz? Eğer bu tür bir çalışma sistemi yoksa o kadar parayı harici diske vereceğime çok daha ucuza standart bir dahili disk alırım onu yedek olarak kullanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.