Arkadaşlar herkese merhaba, yeni bir pc topladım 1 ay önce ve aldığımdan beri masaüstünde veya oyunda reset sorunum var. Resetler tamamen rastgele meydana geliyor. Bazen günde 5-6 kere bazen 2-3 günde bir. Bir anda pc donuyor ve ses takılı kalıyor böyle trrr gibi bir ses sonra sistem resetleniyor. Olay görüntüleyicisinde başlıkta yazdığım bu iki hatayı alıyorum. Birçok forum ve konu okudum fakat hiç birinde çözüme ulaşamadım. Anakart ve güç kaynağı yenisiyle değiştirildi fakat sorun devam ediyor. Bu zamana kadar yaptıklarım;
Anakart: ASUS ROG STRIX B450-F İşlemci: Ryzen 5 3600X Ekran Kartı: ASUS ROG STRIX RTX 2060 OC SSD_1:Corsair MP510 480GB SSD_2: Samsung EVO 860 480GB HDD: SEAGATE BARRACUDA 1 TB Kasa: Corsair iCue 220t PSU: Corsair CV650 80+ Bronze Ram: Corsair Vengance Black LPX 8*2gb DDR4 3200 mhz Monitör: Asus tuf VG24VQ Kasayı hazır aldım ve aldığım yere gönderdiğimde anakartımı ve psu'yu değiştirdiler ve yaptıkları testler sonucunda bir reset olmadığını söylediler. Değişim yapmalarının sebebi de tamamen iyi niyet olarak yoksa onlarda da bir sorun gördüklerinden değil. Şüphelendiğim cpu ve gpu kaldı fakat ayrı ayrı testlerde hiçbirinde bir sorun gözükmüyor. Aldığım yer il dışında olduğu için komple kasayı kargolamak ve kırıldı bozuldu belasıyla uğraşmak istemiyorum. Sorunu kendim anlayabilirsem sadece o parçayı garantiye göndereceğim. Forumlarda okuduğum kadarıyla da bu sorun genelde hatalı cpu üretiminden kaynaklanıyormuş ve değişimle çözülüyormuş. Neler yapmamı önerirsiniz? Görüşleriniz ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim. |
Bildirim