MSI P67A-C43 kullandığım anakartımda 2x1.5 TB Disk taktım ve raid0 yaptım ancak win 7 cd i diskin driverini istiyor ve ne yaptıysam bir türlü yükleyemedim bilen var mı?
1 bilen demi yok :)
quote:
Orijinalden alıntı: pamuk
1 bilen demi yok :)
Bios dan raid i seçtikten sonra, alttaki ekranda ctrl ı tuşlarına basıp raid diskinizi oluşturdunuz mu?
Not: Bu ekran benim gigabyte anakarta ait sizin msi anakartınki farklı olabiliir.
Win7 cd sinde kurulumda diski görmüyor browse diyorum ama ne yükleyecemde görcek bilmiyorum :)
quote:
Win7 cd sinde kurulumda diski görmüyor browse diyorum ama ne yükleyecemde görcek bilmiyorum :)
Bios dan raid i seçtin
Daha sonra yukarıda verdiğim ekrandan disklerini raid 0 olarak ayarladın
Alttaki dosyayı zip ten çıkarıp flash belleğe at. İçinde hem 32bit hem de 64bit var, hangi Windows sürümünü yüklemeye çalışıyorsan onu kurulumda göster.
Bios dan raid i seçtin
Alttaki dosyayı zip ten çıkarıp flash belleğe at. İçinde hem 32bit hem de 64bit var, hangi Windows sürümünü yüklemeye çalışıyorsan onu kurulumda göster.
Tamamdır deneyecem bunu ama bunu yapayım derken öncesinde biosu güncelleyeyim dedim ve bios uçtu hiç ekran gelmiyor 2 kere biip sesi çıkartıp sonrasında reset atıyor kendini!!!
quote:
Orijinalden alıntı: orhan
quote:
Bios dan raid i seçtin
Raid, 2 Terabyte üstü sorun olabiliyor. Tek çare alttaki ekrandayken diskleri ikiye bölüp denemen.
quote:
quote:
olmadı
Raid, 2 Terabyte üstü sorun olabiliyor. Tek çare alttaki ekrandayken diskleri ikiye bölüp denemen.
ekteki gibi kalıyorum driverları bir türlü kabul etmiyor!
Benim diskler 1.5 TB x 2 ondan mıdır acaba!
dediğinizi nasıl yapacam anlamadım?
Bios dan raid seçiliyse, bilgisayar açıldığında raid menüsü gelecek.CTRL I tuşları menüye girip Create diyoruz alttaki ekran geliyor
Bu ekrandaki capacity bölümünden ayarlayın.
quote:
Bios dan raid seçiliyse, bilgisayar açıldığında raid menüsü gelecek.CTRL I tuşları menüye girip Create diyoruz alttaki ekran geliyor
Bu ekrandaki capacity bölümünden ayarlayın.
950 GB a düşürdüm orayı olmadı şimdide 750 Gb lık 2 disk taktım gene olmadı!!! Orayı kaça düşürmeli acaba!
Hocam 2 tane 750 taktım ve sonrasında başka bir win 7 setup cd den denedim ondan kurulumu yaptım diski gördü ancak 750 GB ı tek olarak görmesi lazım değilmiydi şuan 1.5 olarak görüyor!
quote:
Hocam 2 tane 750 taktım ve sonrasında başka bir win 7 setup cd den denedim ondan kurulumu yaptım diski gördü ancak 750 GB ı tek olarak görmesi lazım değilmiydi şuan 1.5 olarak görüyor!
Raid 0, iki veya daha fazla disk ile yapılır. Örneğin 2 disk ile yaptınız diyelim 2 x 750 gb= 1.5 terabyte olur. Bilgisayarınıza kaydettiğiniz tüm verilerin yarısı birinci diske diğer yarısı ikinci diske kaydedilir. Böylece bir diske göre daha hızlı okuma yazma hızına sahip olursunuz. Eğer 4 x 750 gb disk ile yapsaydınız 3 Terabyte boyutunda bir diskiniz olurdu.
quote:
quote:
Raid 0, iki veya daha fazla disk ile yapılır. Örneğin 2 disk ile yaptınız diyelim 2 x 750 gb= 1.5 terabyte olur. Bilgisayarınıza kaydettiğiniz tüm verilerin yarısı birinci diske diğer yarısı ikinci diske kaydedilir. Böylece bir diske göre daha hızlı okuma yazma hızına sahip olursunuz. Eğer 4 x 750 gb disk ile yapsaydınız 3 Terabyte boyutunda bir diskiniz olurdu.
Anladım teşekkürler.
Acaba neden başka bir windows 7 ile kurulumu yapabildim ki farklı olan nedir ki!!!
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme