masaüstü bilgisayarımda win7 yüklü. laptobumun harddiskini çıkarıp masaüstü bilgisayarıma bağladım. şuan labtobumdan bağladığım harddiskim boş ve tek parça. ben bu harddiske xp yada win7 kurmak istiyorum. nasıl yaparım?
masaüstü bilgisayarımın cd romu ç a l ı ş ı y o r ve xp, win7 kurulum cd leri mevcut.
cd roma xp cd sini taksam, kuruluma başlarken hangi bölüme kuracağımızı soruyorya, o noktada ikinci harddiski de görür mü?
tamamdır hallettim. win7 yi kurdum ikinci harddiske.
şimdiki sorun şu bu harddiski laptoba takınca başlangıçta "işletim sistemi hatası" diyor ve hiç birşey olmuyor. laptobun gücünü kesmek zorunda kalıyorum. nasıl kurtulurum bu durumdan?
bosda ılk sırada ne var .? hangı dısk ? ..yada dvd cd rom ..kontorl edın yıen bakalım duruma ..
biosta görünümü şu şekilde değiştirdim
- Diskette Driver 1. Internal HDD - Usb Storage Device 2. CD/DVD Drive - Onboard NIC
yani öncelik harddiskte. doğrumu yaptım bilmiyorum. sıralama nasıl olmalı sence
quote:
Orijinalden alıntı: mavi_sakal
tamamdır hallettim. win7 yi kurdum ikinci harddiske.
şimdiki sorun şu bu harddiski laptoba takınca başlangıçta "işletim sistemi hatası" diyor ve hiç birşey olmuyor. laptobun gücünü kesmek zorunda kalıyorum. nasıl kurtulurum bu durumdan?
Selam Şunu baştan belirteyim.. Yanlış işlem yapmışsınız! Çünkü; Masaüstü bilgisayardaki takılı HDD data veya power kablosunu çıkartmanız gerekirdi ki, boot bölümü laptopunuzun HDD'sine yazılsın. Siz 2. HDD'ye Windows kurdunuz ama boot kısmı masaüstündeki takılı HDD'de kaldı ve bu nedenle boot etmemekte.
Sağlıklı bir sistem kurmak için bence laptop üzerinde kurun. DVD-ROM çalışmıyor ise, bunu USB üzerinden kurabilirsiniz. Bunun için de USB Flash Belleğe ISO dosyasını kopyalamak için bu Windows7-USB-DVD-tool veya bu WinSetupFromUSB programlara ihtiyaç duyacaksınız. Google amcaya sorarsanız bu programları yeteri kadar bulabilirsiniz.
Bunu yapamam diyorsanız, masaüstüne, laptopun HDD'sini takın ve diğerini devre dışı bıraktıktan sonra, kurduğunuz Win7 DVD'sini takın ve DVD ile boot ettirin. Dil seçenekleri ekranndan sonraki ekranın sol altında başlangıç onarma gibi seçenek var oradan tamir işlemi gerçekleştirin. İşlem sonrasında boot etmiyorsa bunu birkaç defa denemelisiniz. Maksimum 3 defa tekrarda mutlaka açılacaktır.
Eğer yapamamdıysanız, sadece laptopun HDD'si takılı olma kaydı ile yeniden Win7 kurmalısınız. Kolay gelsin..