Şimdi Ara

win 7 resimler orjinal renginde değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
8.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar forumda ilk mesajım, yanlış yere, yanlış şekilde yazıyorsam özür dilerim. benim sorunum şu ki(i bi sorun mu bilmiyorum) windows fotoğraf göstericisinde resimlerim orjinal renklerinde gösterilmiyor. üzerinde sarı bir filitre var sanki. ancak o resmi masaüstü resmi yaptığımda orjinal halinde oluyor. bu konu da bana bilgi verebilecek bi arkadaş var mı acaba? win 7 ultimate
    x86 kullanıyorum.

• masaüstü sağ tık / ekran çözünürlüğü
    gelişmiş ayarlar / renk yönetimi
    gelişmiş sekmesi... (buraya bir gözatarsan problemini çözersin)

• quote:

Orijinalden alıntı: OzeNHocA

masaüstü sağ tık / ekran çözünürlüğü
    gelişmiş ayarlar / renk yönetimi
    gelişmiş sekmesi... (buraya bir gözatarsan problemini çözersin)

ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. senin söylediğin yerden bir değişiklik yapamadım. ancak ekranın en iyi nasıl görüneceği ile ilgili sihirbazı çalıştırdım(nasıl yaptığımı bilmiyorum) hiç bir şeyi değiştirmememe rağmen sorunum çözüldü:) gerçi bir daha başıma gelse tekrar düzeltebilirmiyim bilmiyorum.

• bendede aynı sorun var printscreen yaptıktan sonra resmi kaydettinkten sonra hafif bir sarılık oluyor resimde.
  • bu seferde gadged larımın beyaz olan yerleri sarardı. anladığım kadarıyla windows bizim ekranı daha iyi görmemiz için yapıyor bunu. beyaz olan şeylere filtre uyguluyor. kontrast ayarı gibi. bunu yapmasını bir türlü engelleyemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurşunî -- 16 Ocak 2010; 17:52:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NemesisR3

bendede aynı sorun var printscreen yaptıktan sonra resmi kaydettinkten sonra hafif bir sarılık oluyor resimde.

aynen bu sorun nasıl gıtcek
  • Masaüstü
    sağ tık
    ekran çözünürlüğü
    gelişmiş ayarlar
    renk yönetimi > renk yönetimi
    Aygıtlar > bu aygıtla ilişkilendirilen profiller > ekle

sRGBIEC61966-2.1 seçip varsayılan profil olarak atayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fortuna

Masaüstü
    sağ tık
    ekran çözünürlüğü
    gelişmiş ayarlar

hocam süpersin sorunum halloldu çok sağol.
  • benımde sorunum buydu saol
  • quote:

Masaüstü
    sağ tık
    ekran çözünürlüğü
    gelişmiş ayarlar

Eğer bu yöntem işe yaramazsa,

Right Click - Screen Resolution - Advandec Settings - Color Management - Color Management(2) - Advandec - Calibrate display

Bu kısımdan sonra tüm ayarlar tek tek önünüze çıkıyor. Normal şartlarda ayarlar optimum ama değişiklik yapabilirsiniz. Bittiğinde yeni bir profil olarak ayarları varsayılan yapıyor.

Sonrasında herhangi bir resim açtığınızda problemin giderildiğini göreceksiniz...

• süper bi çözüm teşekkürler herkese!
  • @ fortune

teşekkür ederim.
    Sorun çözüldü.
  • quote:

Masaüstü
    sağ tık
    ekran çözünürlüğü
    gelişmiş ayarlar

Hocam Allah razı olsun yıllar önce yazdın ma derdime derman oldun. demekki monitörün driverini yüklememek gerekmiş. Bende varsayılan philips 17" lcd felan yazıyordu.
    ÇOOOOK SAĞOL..
  • Çok teşekkürler dostum
  • Janti kullanıcısına yanıt
    Dostum benim laptop'ı aldığımdan beri ekranda yeşil renk %2-3 kadar baskın. Oran düşük ama işim renklerle ilgili olduğu için rahatsız ediyor. Garantiye verdim panel değişti ama durum aynı. Olayın kurduğum windows'la da ilgisi yok çünkü diğer makinalara da aynısını kuruyorum.

Sorunu renk yönetimindeki profilleri düzenleyerek çözebilirmiyiz?

Not: Denetim Masası\Tüm Denetim Masası Öğeleri\Görüntü\Rengi ayarla kısmından renkleri kafama göre ayarlayınca istediğim tonu elde edebiliyorum ama bu seferde resimleri açarken makina kasıyor. Resim göstericisindeki ileri ve geri butonları başta düz beyaz oluyor ardından grafikler yerine geliyor. O yüzden ordan uğraşmıyorum. Tek ümidim şu profil olayları. Bilgin varsa aydınlatırsan sevinirim.
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Monitor renk kalibrasyonunu arastirman gerekiyor. Bu profiller rastgele olusturulmuyor.http://help.adobe.com/tr_TR/acrobat/standard/using/WS7dd5c1363434bb705ef7070413076c37057-7fe1.html burada ornek bir renk profili olusturmasi verilmis. Ancak siz tam bir eslesme istiyorsaniz bazi ozel donanimlar gerekiyor bu islemler icin.
  • oduranli kullanıcısına yanıt
    Oncelikle yardim icin tesekkur ederim.

Yarin sakin kafayla pc ye gecince umarim cozerim sorunu. Iyi aksamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.