Şimdi Ara

win 8.1 de %100 disk kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • disk kullanımı hep 100 de 100 de oyunlardaki düşük performans bu yüzden midir

win 8.1 de %100 disk kullanımı win 8.1 de %100 disk kullanımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi themaniak -- 21 Mart 2015; 19:59:08 >

• themaniak kullanıcısına yanıt
    chipset driverlarını kur büyük ihtimal düzelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmen64

chipset driverlarını kur büyük ihtimal düzelir

kurulu olması lazım hocam
    ramdisk dene
  • quote:

ramdisk dene

tam olarak ne işe yarıyor
  • yanlis hatirlamiyorsam ekran karti ramindden kisip ssd gibi calistiran bir programdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anti malware otomatik taramalarını devre dışı bırakmayı deneyebilirsin, resimdeki çalışan görevler arasında aktif olarak çalışan en şüpheli program anti malware olarak gözüküyor. Performans düşüklüğünden ziyade takılmalar yaşıyorsan devamlı, dediğin gibi %100 kullanımdan şüphelenebilirsin. Ben de windows 8.1 kullanıyorum, benim de başıma buna benzer sıkıntılar geliyordu fakat uzun zaman oldu. Çözümlerine yabancı forumlardan ulaştığımı zannediyorum yanlış hatırlamıyorsam. Problem ise sanıyorum windows 8.1'in altında çalışan sistem görevlerinden birisiydi, o görevi devre dışı bırakarak çözüme ulaşmıştım sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Win 7 ses sistemi problemi(7.1)
    16 yıl önce açıldı
    cs 1.6 win 10 tam ekran sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: despair

anti malware otomatik taramalarını devre dışı bırakmayı deneyebilirsin, resimdeki çalışan görevler arasında aktif olarak çalışan en şüpheli program anti malware olarak gözüküyor. Performans düşüklüğünden ziyade takılmalar yaşıyorsan devamlı, dediğin gibi %100 kullanımdan şüphelenebilirsin. Ben de windows 8.1 kullanıyorum, benim de başıma buna benzer sıkıntılar geliyordu fakat uzun zaman oldu. Çözümlerine yabancı forumlardan ulaştığımı zannediyorum yanlış hatırlamıyorsam. Problem ise sanıyorum windows 8.1'in altında çalışan sistem görevlerinden birisiydi, o görevi devre dışı bırakarak çözüme ulaşmıştım sanırım.

Hocam sorunu cozdum.

Sadece oyundayken %100oluyor bu da normal bir durum dimi

• quote:

Orijinalden alıntı: themaniak

quote:

anti malware otomatik taramalarını devre dışı bırakmayı deneyebilirsin, resimdeki çalışan görevler arasında aktif olarak çalışan en şüpheli program anti malware olarak gözüküyor. Performans düşüklüğünden ziyade takılmalar yaşıyorsan devamlı, dediğin gibi %100 kullanımdan şüphelenebilirsin. Ben de windows 8.1 kullanıyorum, benim de başıma buna benzer sıkıntılar geliyordu fakat uzun zaman oldu. Çözümlerine yabancı forumlardan ulaştığımı zannediyorum yanlış hatırlamıyorsam. Problem ise sanıyorum windows 8.1'in altında çalışan sistem görevlerinden birisiydi, o görevi devre dışı bırakarak çözüme ulaşmıştım sanırım.

Hocam sorunu cozdum.

deidğim gibi takılmalar yaşamıyorsan normal bir durum gibi gözüküyor, yanlış bilgi aktarmak istemiyorum fakat ram kullanım miktarınız limitlere çok fazla yaklaşmış. Bu da oyundaki verileri işlemek için geçici hafıza ve hdd arasındaki trafiğin yoğun olmasına sebebiyet verebilir diye tahmin ediyorum.

• quote:

quote:

quote:

Hocam sorunu cozdum.

deidğim gibi takılmalar yaşamıyorsan normal bir durum gibi gözüküyor, yanlış bilgi aktarmak istemiyorum fakat ram kullanım miktarınız limitlere çok fazla yaklaşmış. Bu da oyundaki verileri işlemek için geçici hafıza ve hdd arasındaki trafiğin yoğun olmasına sebebiyet verebilir diye tahmin ediyorum.

Normal kullanimda sikinti yok ama oyundayken alt tab yapip gecislerde sikinti cikiyor ara sira

Cozumu de superfetch ve win searchi disable ederek cozdum .Ram kullanimina da bakicam yarin

• Windows 8 kullanmama izin vermeyen bu olaya çok küfretmiştim.

Ssd disk olmasına rağmen alakasız şekilde disk kullanımı yüzde yüze ulaşıyor bilgisayar kafayı yiyordu, kaç kez format attım driver v.s herşey tam olmasına rağmen inatla bu sorun ara ara oluyordu çözemedik.

Yurtdışındada bu sorunu yaşayan çok kişi vardı, yaşamayan sayısı daha fazladır tabi neye göre sorun yapıyor bir bilgi yok.

Süperfetch ve windows search kaynaklı diyor herkes, windows 7 de bu servisler sıkıntı yapmazken 8 gibi yeni bir işletim sisteminde niye problem yaratabiliyor anlamak güç, bu yüzden 8 e baştan beri soğuk bakmışımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 23 Mart 2015; 0:03:27 >
  • Takip

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Windows 8 kullanmama izin vermeyen bu olaya çok küfretmiştim.

Ssd disk olmasına rağmen alakasız şekilde disk kullanımı yüzde yüze ulaşıyor bilgisayar kafayı yiyordu, kaç kez format attım driver v.s herşey tam olmasına rağmen inatla bu sorun ara ara oluyordu çözemedik.

Yurtdışındada bu sorunu yaşayan çok kişi vardı, yaşamayan sayısı daha fazladır tabi neye göre sorun yapıyor bir bilgi yok.

Süperfetch ve windows search kaynaklı diyor herkes, windows 7 de bu servisler sıkıntı yapmazken 8 gibi yeni bir işletim sisteminde niye problem yaratabiliyor anlamak güç, bu yüzden 8 e baştan beri soğuk bakmışımdır.

evet hocam win search ve superfetchden kaynaklanıyor durdurunca sıkıntı kalmıyor

ama oyun oynaken disk %100 kullanılıyor bu normal mi

• Oyuna bagli hdd den veriler okunup rame aktarilir. Bu yuzden ram daha hizli oldugundan gecisler daha yumusaktir. Hatta ssd de oyunlarin acilma hizinin artmasi da bundandir, bir muddet sonra okuma olmaz, ramden okuma saglanir.

Windows 8 de bu hep vardi. Windows 10 deneyin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hey Pix

Oyuna bagli hdd den veriler okunup rame aktarilir. Bu yuzden ram daha hizli oldugundan gecisler daha yumusaktir. Hatta ssd de oyunlarin acilma hizinin artmasi da bundandir, bir muddet sonra okuma olmaz, ramden okuma saglanir.

Win 7 denesek

Birde internet bağlantını tamamen kesip kurmayı dene bugün aynı sorun arkadaşımda oldu interneti kesip kurduğunda düzeldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmen64 -- 23 Mart 2015; 21:24:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hey Pix

Oyuna bagli hdd den veriler okunup rame aktarilir. Bu yuzden ram daha hizli oldugundan gecisler daha yumusaktir. Hatta ssd de oyunlarin acilma hizinin artmasi da bundandir, bir muddet sonra okuma olmaz, ramden okuma saglanir.

Win 7 denesek

Daha isabetli olucaktır.
  • quote:

Birde internet bağlantını tamamen kesip kurmayı dene bugün aynı sorun arkadaşımda oldu interneti kesip kurduğunda düzeldi

Windowsu mj

Evet

• quote:

Evet

Bunda internet yoktu heralde hocam hatirladigim kadariyla

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.