Şimdi Ara

Win7 Kurulum Hatası - Mavi Ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    öncelikle şunu belirtmek isterim şunu yaptın mı falan diye sormayın , gerekli herşeyi yaptım fakat aklımda bir soru var acaba ondan mı diye düşünüyorum.
    Neyse sistem ;
    ASUS M4A89GTD PRO/USB3 Anakart
    AMD PHENOM II x4 955BE İşlemci - CORSAIR H50 HYDRO SOĞUTUCU
    PATRIOT EP GAMİNG 1600Mhz 1.7v 2x2GB CL7 Ram
    WD 1.5TB 64MB 7200RPM SATA2 HDD
    ZOTAC GTS250 1GB 740/2200Mhz 256BIT EKRAN KARTI

şimdi sorunu çözelim , win7 dvd'miz takılı boot açılışı dvd'mize ayarlı , pc açtık boot bir tuş basın dedi hadi bağalım onada bastık windows loading file dedi dosyaları yüklesin dedik onuda bekledik , şimdi kur dedik özelleştirelim havamıs olsun dedik C: 230GB D: 1180GB yaptık mı yaptık. Win7 kur dedik Slipknot-Eyeless sarkısını dinlerken tel'den şarkı bitti oda bitti , dedimki sistem baya iyi oldu böyle derken Kurulum hizmetleri yaparken tak mavi ekran pyscial memory. Şimdi işletim sistemi kuramamasının binlerce sorunu olur. boot'u ayarlamayı unutursun , dvd bozuktur , dvd-rw bozuktur hatta bazen donanım kartlarından dahi yani ekran kartı , ses kartı , tv kartı vs.'den dolayı engelleme yapar atamazsın. Bende bir tek ekran kartı var fakat ondan sanmıyorum. Şuan aklıma gelen tek şey acaba RAM'mi diyorum. Ekran kartı gibi ek bir donanım değil. Direk donanım birimi. fakat diyorum tek takıp atsam mı yoksa ram'den değilde DVD'den mi olabilir dicem fakat dvd'de sorun olduğunuda sanmıyorum.

Arkadaşlar bir fikir verin bakalım. Şuan XP kurdum ve gayet takır takır çalışıyor. bunuda belirteyim :)

• farklı bir dvd ile kurmanda fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yener!

farklı bir dvd ile kurmanda fayda var.

sanmıyorum 2 DVD'de princo ve 2'sinide aynı gün image'lamıştım. birini arkadaşa vermiştim ve geri geldi o'da ama deniyicem aklımda yani buda ;) başka ne olabilir diye yazdım bekliyorum cevapları..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SE.exe

quote:

farklı bir dvd ile kurmanda fayda var.

sanmıyorum 2 DVD'de princo ve 2'sinide aynı gün image'lamıştım. birini arkadaşa vermiştim ve geri geldi o'da ama deniyicem aklımda yani buda ;) başka ne olabilir diye yazdım bekliyorum cevapları..

Alıntıları Göster
    iyide farklı bir image den alsan win 7 yi ?
  • quote:

dostum gereği yok çünkü aynı image'tan sayısı aklıma gelmiyicek kadar format attım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SE.exe -- 12 Aralık 2010; 8:50:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Alıntıları Göster
    benimde şu anda elimde ki labtop da ona benzer bi sorun vardı. AYNI cd yi kullanarak yaptığım 2 farklı olayı söylim. İlk olarak daha önce bir çok pc için kullandığım imaj dosyasından eski cdlerin bozuk olabiliceğini düşündüğüm için taze bir cd ile yeni bir xp pro cd si yazdırdım. Yani imaj dosyamda ve cd de bi problem yok. daha sonra laptobun dvd romuna taktım okudu... bi tuşa bastık geçtik... o bazı dosyaları önbelleğe yükleme işlemini yaptı bi an siyah ekran gelip bana hdd seçimi yapmamı sorucaktı ama mavi ekran hatası verdi. bunun üzerine usb den bir cd rom bağladım. cd yi ona taktım ve aynı işlemi yaptım. mavi ekran hatası almadan hdd sorma bölümüne gelebildim. şaşırdım tesadüfen mi oldu diye tekrar denedim iki tarafta ikişer defa... sonuç aynı oldu. kısaca dvd rom da bi sorun var....
    ayrıca benim sorunumda bu adımdan sonra başladı diğer konuda da onu soruyorum =)

• quote:

Orijinalden alıntı: Emirhannnn

benimde şu anda elimde ki labtop da ona benzer bi sorun vardı. AYNI cd yi kullanarak yaptığım 2 farklı olayı söylim. İlk olarak daha önce bir çok pc için kullandığım imaj dosyasından eski cdlerin bozuk olabiliceğini düşündüğüm için taze bir cd ile yeni bir xp pro cd si yazdırdım. Yani imaj dosyamda ve cd de bi problem yok. daha sonra laptobun dvd romuna taktım okudu... bi tuşa bastık geçtik... o bazı dosyaları önbelleğe yükleme işlemini yaptı bi an siyah ekran gelip bana hdd seçimi yapmamı sorucaktı ama mavi ekran hatası verdi. bunun üzerine usb den bir cd rom bağladım. cd yi ona taktım ve aynı işlemi yaptım. mavi ekran hatası almadan hdd sorma bölümüne gelebildim. şaşırdım tesadüfen mi oldu diye tekrar denedim iki tarafta ikişer defa... sonuç aynı oldu. kısaca dvd rom da bi sorun var....
    ayrıca benim sorunumda bu adımdan sonra başladı diğer konuda da onu soruyorum =)

dostum anlatamadım heralde. biçimlendirme ve fdisk yaptım fakat kurumsal hizmetlere gelince hata verdi. yani güncelleme seçme kullanıcı adı vs. yerinde ;)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WİN7 Mavi Ekran sorunu YARDIMM
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

dostum anlatamadım heralde. biçimlendirme ve fdisk yaptım fakat kurumsal hizmetlere gelince hata verdi. yani güncelleme seçme kullanıcı adı vs. yerinde ;)

Alıntıları Göster
    tmm anladım onu merak etme. bende sana bende olan problemi anlattım kendince bi çözüm bul diye. sen bendeki adımı atlamışsın ama sonuç olarak ikimizdeki problemde de dvd düzgün çalışıyo gibi görünüyo daha sonra mavi ekran hatası veriyor. benim tavsiyem farklı bir dvd romla denemen.

• quote:

tmm anladım onu merak etme. bende sana bende olan problemi anlattım kendince bi çözüm bul diye. sen bendeki adımı atlamışsın ama sonuç olarak ikimizdeki problemde de dvd düzgün çalışıyo gibi görünüyo daha sonra mavi ekran hatası veriyor. benim tavsiyem farklı bir dvd romla denemen.

Alıntıları Göster
    kardeş geriye bir şey kalmıyor :) ya dvd de sorun var, yada dvd okuyucunda..
  • quote:

quote:

Yener!

kardeş geriye bir şey kalmıyor :) ya dvd de sorun var, yada dvd okuyucunda..

dur bakalım bir deneyelim dvd mi kaynaklımı yoksa dvd-rw kaynaklımı görelim bakalım. saolun ilginiz için ;) teşekkür ederim.
  • Bios ahci devre disi yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mogolo

Bios ahci devre disi yap

bunu ilk dene olmazsa birden fazla ram takılı ise tek tek takıp format atmayı dene atabilirsen soonradan ramlari takarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckopatx

quote:

Bios ahci devre disi yap

bunu ilk dene olmazsa birden fazla ram takılı ise tek tek takıp format atmayı dene atabilirsen soonradan ramlari takarsın

Alıntıları Göster
    Buyur burdan yakBende aynı anakartı aldım daha 2 gün kullanamadan değişime gönderdim.Win7 kurdum ama biosta ahci devre dısıydı yani ide olarak kurulum yaptım lakin bu anakartta neden ahci olarak kurmadım diye düşündüm ve format atmak istedim biostan ahci yi actım boot tan kuruluma dosyalar loading ardından gelecek olan kurulum ekranını göremeden pat reset dedim elektirk kesildi bir daha baştan, sonra yine aynı bu sefer mavi ekran iyi ce sinirlendim bir daha denedim yine mavi ekran düşündüm cd den mi diye elimde 2.bir win 7 daha vardı onunlada yükleyecem dedim (3 defa denedim) ondada olmadı ahci kuramayacagımı anlayınca bios default olarak ayarladım (ide modu) sonra her iki cd ile denedim malesef hem ahcide hem ide modunda makine bir türlü kurulum yapamadım.HDD den diye düşündüm baska bir kasada denedim yok takır takır calısıyor halada kullanıyorum (seagate 250 gb sata 2, win7 ultimate 64 bit) Dvd yi denemedim hiç ondan mı olur diye anakartla ram 'i direk vatana değişim için bu defa aradılar beni ürünler sorunsuz calısıyor simdi benim ne yapmam lazım aynı parcalar ile değişimini istedim p.tesi dönecekler bana .Bu konuyu görünce yazmak istedim belki bu konuda banada yardımcı olabilecek arkadaslar olurmu @zjnan arkadaşımızda paylaşılan bilgiler dogrultusunda cözüme ulaşabilir.

Sistem;
    AMD Phenom II X6 1090T
    ASUS M4A89GTD PRO/USB3
    CORSAIR 4GB (2*2GB) XMS3 1600MHz DDR3 CL9 Dual Kit Ram
    XIGMATEK ASGARD-II PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX SİYAH KASA 1
    XIGMATEK NRP-PC SERİSİ 80PLUS 600W GÜÇ KAYNAĞI 1
    XIGMATEK RED SCORPION S1283

• quote:

Orijinalden alıntı: pckopatx

quote:

Bios ahci devre disi yap

bios achi aklıma gelmedi diyebilirim. bios güncellemesi yapayımmı diye düşündüm vazgeçtim. bu akşam'da ram'leri tek tek takıp deneyicektim. Arkadaşların dediği gibi DVD yada DVD-ROM diye düşündüm fakat pc'ye winXP kuruyorum rahatlıkla önceki dvd'lerlede eski pc'ye kaç kere win7 yükledim sorun falan olmuyodu. acaba win7'demi bişey var yoksa Ram'ler 4GB olduğundan çiftken mi kurulmuyo bir türlü anlamadım ama bakıp görücez.

• quote:

Orijinalden alıntı: FoxPark

Buyur burdan yakBende aynı anakartı aldım daha 2 gün kullanamadan değişime gönderdim.Win7 kurdum ama biosta ahci devre dısıydı yani ide olarak kurulum yaptım lakin bu anakartta neden ahci olarak kurmadım diye düşündüm ve format atmak istedim biostan ahci yi actım boot tan kuruluma dosyalar loading ardından gelecek olan kurulum ekranını göremeden pat reset dedim elektirk kesildi bir daha baştan, sonra yine aynı bu sefer mavi ekran iyi ce sinirlendim bir daha denedim yine mavi ekran düşündüm cd den mi diye elimde 2.bir win 7 daha vardı onunlada yükleyecem dedim (3 defa denedim) ondada olmadı ahci kuramayacagımı anlayınca bios default olarak ayarladım (ide modu) sonra her iki cd ile denedim malesef hem ahcide hem ide modunda makine bir türlü kurulum yapamadım.HDD den diye düşündüm baska bir kasada denedim yok takır takır calısıyor halada kullanıyorum (seagate 250 gb sata 2, win7 ultimate 64 bit) Dvd yi denemedim hiç ondan mı olur diye anakartla ram 'i direk vatana değişim için bu defa aradılar beni ürünler sorunsuz calısıyor simdi benim ne yapmam lazım aynı parcalar ile değişimini istedim p.tesi dönecekler bana .Bu konuyu görünce yazmak istedim belki bu konuda banada yardımcı olabilecek arkadaslar olurmu @zjnan arkadaşımızda paylaşılan bilgiler dogrultusunda cözüme ulaşabilir.

Sistem;
    AMD Phenom II X6 1090T
    ASUS M4A89GTD PRO/USB3

ben anakartı geri gönderirsem geri istemem , msi Gd70 alırım. Ram'leri sanalmarketim aldım fakat ram'ler tıkır tıkır taş gibi fakat sorun ram'lerdense Corsair düşünüyordum ki corsair sizde sorun yapmış. bir tek şık kingston hyperx kaldı ki ram'ler sorun çıkarırsa oda. çözüm bulursam dönücem hocam ben sana.

• quote:

Sistem;
    AMD Phenom II X6 1090T
    ASUS M4A89GTD PRO/USB3

anlamadığım achi neden kurmuyor. ide neden kuruyor. ide kurucaksa alırız bir p43 bu kadarda para vermeye gerek kalmaz. bu anakart fiyatına Anakart+işlemci+ram bile alınır. 326TL veriyoruz AMD'de güzel bir sistemimiz olsun kartımız olsun diyoruz fakat olaya bak.

• quote:

quote:

Sistem;
    AMD Phenom II X6 1090T
    ASUS M4A89GTD PRO/USB3

anlamadığım achi neden kurmuyor. ide neden kuruyor. ide kurucaksa alırız bir p43 bu kadarda para vermeye gerek kalmaz. bu anakart fiyatına Anakart+işlemci+ram bile alınır. 326TL veriyoruz AMD'de güzel bir sistemimiz olsun kartımız olsun diyoruz fakat olaya bak.

Alıntıları Göster
    Çok dogru diyorsun ben o kadr arştırdım forumda bir çok kişi forumdan bana bu anakartın üstüne yok kendi sınıfında ama demek iyi araştırmamışım baksana biz de dahil bir kaç kişidede aynı sorunlar dediğin gibi madem ahci kurmayacak ne **kuma aldık bu anakartı.Bugun aradılar aynı ürünlerle birebir değişim istedim çarşamba elimde olur inşallah bir sorun cıkarmaz yoksa cok canım skılır.

• quote:

Çok dogru diyorsun ben o kadr arştırdım forumda bir çok kişi forumdan bana bu anakartın üstüne yok kendi sınıfında ama demek iyi araştırmamışım baksana biz de dahil bir kaç kişidede aynı sorunlar dediğin gibi madem ahci kurmayacak ne **kuma aldık bu anakartı.Bugun aradılar aynı ürünlerle birebir değişim istedim çarşamba elimde olur inşallah bir sorun cıkarmaz yoksa cok canım skılır.

dostum değiştiriyim diyorum fakat bunun yerine birtek ud3h alınır oda 4+1 faz. fakat bundan daha iyi gibi geldi bana. sıkıldım artık ya. ama ben sorunu buldum. anakartta hiç bir şey yok. anakart gayet iyi. fakat ram desteklemesi sorun. ya şöleki türkiyeye intel harici bir sistem kurucaksan heralde kingston harici hiç bir marka almıcaksın ya. amd uygun olan ram falan yok. benim Patriot EP Gaming GSkill AMD BE Ready ram'ler bunlar bile sorun şuan ya.

• quote:

quote:

dostum değiştiriyim diyorum fakat bunun yerine birtek ud3h alınır oda 4+1 faz. fakat bundan daha iyi gibi geldi bana. sıkıldım artık ya. ama ben sorunu buldum. anakartta hiç bir şey yok. anakart gayet iyi. fakat ram desteklemesi sorun. ya şöleki türkiyeye intel harici bir sistem kurucaksan heralde kingston harici hiç bir marka almıcaksın ya. amd uygun olan ram falan yok. benim Patriot EP Gaming GSkill AMD BE Ready ram'ler bunlar bile sorun şuan ya.

Alıntıları Göster
    Not ; Ayrıca Ram'leri tek tek takıp yerlerini değiştirip deniyicem birde hocam :)

• quote:

Not ; Ayrıca Ram'leri tek tek takıp yerlerini değiştirip deniyicem birde hocam :)

Alıntıları Göster
    Benim aldıgım ram'ler asus 'un kendi sitesinde ram destek listesiine bakıpta aldım ;

(CORSAIR CMX4GX3M2A1600C9(XMP) 4GB(2 x 2GB) DS - - 9-9-9-24 1.65 • • •) ve vatan da dediki ürünler arızalı deil ama bende neden mavi ekran ve reset atıyor onu anlamadım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.