Olsun, ben sıkıldım bile W11 den, ufak ta olsa değişiklik iyidir |
Windows 11 24H2 ÇIKTI! REHBER | Faydalı Anlatımlar, Yeni Haberler [ANA KONU] (23. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
W12 ne zaman çıkacak? 11 çok sıktı yeni bir şeyler lazım.
-
Intel Introduces Thread Director Technology With Windows 11
https://wccftech.com/intel-introduces-thread-director-technology-with-windows-11/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 21 Ağustos 2021; 15:23:19 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Evet benim karta da w11 için bios geldi ilginç
-
AMD 1. seri Ryzen işlemcilere resmi destek verilmeyecekmiş ve bu işlemcili bilgisayarlara vakti geldiğinde Microsoft tarafından Windows 11'e güncellemek isteyip istemediği sorulmayacak, öte yandan isteyen Ryzen 1. seri sahipleri kendileri Windows 11'e güncelleyebilecekmiş. Bir de Microsoft nedendir bilinmez ilginç bir kelime oyunu yapmış; açıkladıkları bilgilere göre desteklenmeyen donanımlarda desteklenen donanımlardakine oranla %52 daha fazla kernel çöküşü yaşanmış (mavi ekran) ve desteklenen donanımların çökmeme oranı ise %99,8 Bu iki oranı yanyana getirince iki kat fark var gibi görüyor oysa birisi çökme, birisi de çökmeme oranı. Elmalarla armut yerine elmalarla elmaları karşılaştırınca:
Desteklenen donanım çökmeme oranı: %99,8
Desteklenen donanım çökme oranı: %100 - %99,8 = %0,2
Desteklenmeyen donanım çökme oranı = kabaca %0,3 civarında
-
Ya sanki windovs yıllardır en iyi donanımda bile hiç çökmemiş de 3 yıllık ryzen 1. seri işlemcilere taktı ms
iyice sapıttı bunlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 28 Ağustos 2021; 1:33:27 > -
Hala taskbara sürekli bırak yapılamıyor hahah. Geliştiriciler en son getirecekler sanırım bu özelliği. Getirdiklerinde baya baya iyi bir iş yaptık diyecekler sanırım.
-
6 ay sonra senin işlemci de olmaz derlerse şaşırma
-
Çok sıkıntı olmaz hocam. Cilalanmış Windows 10 için çok heyecanlı değilim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yaklaşık 2 aydır windows 11 kullanıyorum, bende senin gibi başta ön yargılı davranıyorum, ama inan bana windows 11 olmuş bu sefer hocam. sanal makine ile deneyin derim. 👍
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam ana makinada kurulu hali hazırda
1 ayı devirdik bir şey yok yani yeni
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anakonu ve paylaşımları için @MühendisMurat'a teşekkürler.
29.08.2021 en güncel sürüm 22000.168 ISO olarak aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
Doğrudan ISO indirme linki: https://androidfilehost.com/?fid=7161016148664797999
-
MS den inciler test programını çıkarmış ama insider için
Windows Insider Preview PC Sistem Durumu Denetimi Uygulaması (microsoft.com)
Gülmeye devam
Microsoft, Windows 11’de işlemci desteği konusunda geri adım atmadı ve yalnızca yaygın olarak kullanılmayan bazı işlemcilere destek eklendi.
Cihazınızı Windows 11’e yükseltmek istiyorsunuz ve bu konuda kafanız mı karışık? Bildiğiniz gibi bu konu birçok kullanıcının aklında soru işaretleri yaratıyordu. Microsoft nihayet Windows 11 uyumluluk aracını yeniledi. Böylelikle işletim sisteminin cihazınızla uyumlu olup olmadığını kolaylıkla anlayabilirsiniz.
Windows 11, Intel’in 8. nesil ve AMD’nin Ryzen 2000 serisi üzerindeki işlemcileri resmi olarak destekliyor. Microsoft şimdi belirli 7. nesil işlemcilere de destek sunuyor:
- Core 7. nesil X serisi işlemciler.
- Xeon W serisi işlemciler.
- Core i7-7820HQ (Surface Studio 2 gibi cihazlar).
Uzun lafın kısası Microsoft, eski ve yaygın olarak kullanılan 7. nesil Core işlemciler için desteği bırakıyor. Ayrıca 6. nesil Skylake ve daha eski işlemciler de desteklenmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 29 Ağustos 2021; 20:55:12 >
-
Gelecek ortalama 5 nesil intel işlemciyi daha destekleyeceği için 7.nesil ve altına destek verilmemesi gayet yerinde bir karar bence. Zaten kurmak isteyen bir şekilde kuracak. Adam 20 sene öncenin işlemcili bilgisayarına bile kuruyor.
-
Eskiye bir şey dediğimiz yok zaten zen 1 eski mi arkadaş??????
-
MS güldürmeye devam
Microsoft’un minimum Windows 11 gereksinimlerine uyum sağlamayan bilgisayarlar, güvenlik ve sürücü güncellemeleri de dahil olmak üzere Windows Update güncellemelerini alamayacak.
Microsoft tarafından şart koşulan Windows 11 gereksinimleri bir süredir tartışmaların odağındaydı.
Ancak kısa bir süre destekli olmayan donanımlarda dahi Windows 11 çalıştırılabileceğinden bahsetmiştik ve bu olumlu bir haberdi. Ancak şimdi geliştirici şirketten Windows 11 güncelleme süreciyle ilgili kötü bir haber geldi.
Yazılım devi, gerekli donanım gereksinimlerini karşılamayan bir bilgisayarda Windows 11’in geçici olarak kullanılması gerektiğini söylüyor. Microsoft’un kısıtlı sürücü desteği sunacağını, ayrıca çeşitli güvenlik ve performans endişelerini olduğunu belirtmiştik.
Microsoft, daha önce söylediklerinin hala geçerli olduğunu belirtmiş. Bir Windows 10 PC’niz varsa ve bir ISO dosyası ya da Media Creation Tool aracılığıyla Windows 11’e geçiş mümkün. Ancak yapılan resmi açıklamayla birlikte destekli olmayan ve Windows 11 çalıştıran bilgisayarların Windows Update aracılığıyla güncelleme almayacağı açık bir şekilde söylendi. Bunun yanında güvenlik ve sürücü güncellemeleri için de işleyiş aynı şekilde olacak.
Son olarak yaklaşan işletim sisteminin tüm gereksinimlerini hemen aşağıda bulabilirsiniz.
Resmi Windows 11 Sistem Gereksinimleri
- Windows 11 uyumlu 64 bit işlemciler
- 4 GB bellek
- 64 GB depolama
- UEFI güvenli önyükleme
- DirectX 12 uyumlu grafikler / WDDM 2.x
- TPM 2.0 (TPM 1.2 destekli bilgisayarlar resmi olarak desteklenmiyor)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 31 Ağustos 2021; 0:6:46 >
-
Yakın zamanda eski adı ile CB sürüm ya da GM gelir mi ? Çıkış tarihine kadar insider da kalacağını sanmıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeneCa61 -- 31 Ağustos 2021; 0:53:17 > -
quote:
Orijinalden alıntı: mito1172MS güldürmeye devam
Microsoft’un minimum Windows 11 gereksinimlerine uyum sağlamayan bilgisayarlar, güvenlik ve sürücü güncellemeleri de dahil olmak üzere Windows Update güncellemelerini alamayacak.
Microsoft tarafından şart koşulan Windows 11 gereksinimleri bir süredir tartışmaların odağındaydı.
Ancak kısa bir süre destekli olmayan donanımlarda dahi Windows 11 çalıştırılabileceğinden bahsetmiştik ve bu olumlu bir haberdi. Ancak şimdi geliştirici şirketten Windows 11 güncelleme süreciyle ilgili kötü bir haber geldi.
Yazılım devi, gerekli donanım gereksinimlerini karşılamayan bir bilgisayarda Windows 11’in geçici olarak kullanılması gerektiğini söylüyor. Microsoft’un kısıtlı sürücü desteği sunacağını, ayrıca çeşitli güvenlik ve performans endişelerini olduğunu belirtmiştik.
Microsoft, daha önce söylediklerinin hala geçerli olduğunu belirtmiş. Bir Windows 10 PC’niz varsa ve bir ISO dosyası ya da Media Creation Tool aracılığıyla Windows 11’e geçiş mümkün. Ancak yapılan resmi açıklamayla birlikte destekli olmayan ve Windows 11 çalıştıran bilgisayarların Windows Update aracılığıyla güncelleme almayacağı açık bir şekilde söylendi. Bunun yanında güvenlik ve sürücü güncellemeleri için de işleyiş aynı şekilde olacak.
Son olarak yaklaşan işletim sisteminin tüm gereksinimlerini hemen aşağıda bulabilirsiniz.
Resmi Windows 11 Sistem Gereksinimleri
- Windows 11 uyumlu 64 bit işlemciler
- 4 GB bellek
- 64 GB depolama
- UEFI güvenli önyükleme
- DirectX 12 uyumlu grafikler / WDDM 2.x
- TPM 2.0 (TPM 1.2 destekli bilgisayarlar resmi olarak desteklenmiyor)
Olması gereken bu, sistem özellikleri yeterli olmayan Windows 11 kullanmayacak ve performans sorunlarını yaşamayacak. Zorla dayatmıyorlar ki Windows 11'i.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X