Şimdi Ara

Windows 11 24H2 ÇIKTI! REHBER | Faydalı Anlatımlar, Yeni Haberler [ANA KONU] (315. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.416
Cevap
209
Favori
317.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 313314315316317
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aynen merak edip gpedit'ten ayarladım. Bakalım deneyelim. Ne zaman force update yapacak bakalım

• erhanercan kullanıcısına yanıt

Ona da cevap çözüm var :) :

Aşağıdaki kırmızı yazılanları notepad e kopyala yapıştır ve kayıt ederken de .bat uzantılı olsun. Normal tıklanır. Yönetici ayarları aktif değilse kendisi izin isteyecektir. İlla yönetici olarak sağ tıklamaya gerek yok. İnce düşünülmüş anlaşılan.

:: How to Upgrade to Windows 11 24H2 on unsupported hardware

@Echo Off & Cls 

(Net session >nul 2>&1)||(PowerShell start """%~0""" -verb RunAs & Exit /B)

:choice

Cls & Mode CON LINES=11 COLS=70 & Color 0E & Title Created By FreeBooter

Echo.

Echo.

Echo.

Echo    Add Registry Entries to Upgrade to Windows 11 24H2   (A)?  

Echo.    

Echo    Remove Registry Entries to Upgrade to Windows 11 24H2 (R)?

Echo.

Set /p input=^>

If /i Not %input%==A (Goto :_Ex) Else (Goto :_Add) 

:_Ex

If /i Not %input%==R (Goto :choice) Else (Goto :_Remove)

:_Add

reg.exe delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\CompatMarkers" /f 2>NUL

reg.exe delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Shared" /f 2>NUL

reg.exe delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\TargetVersionUpgradeExperienceIndicators" /f 2>NUL

reg.exe add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\HwReqChk" /f /v HwReqChkVars /t REG_MULTI_SZ /s , /d "SQ_SecureBootCapable=TRUE,SQ_SecureBootEnabled=TRUE,SQ_TpmVersion=2,SQ_RamMB=8192,"

reg.exe add "HKLM\SYSTEM\Setup\MoSetup" /f /v AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU /t REG_DWORD /d 1

Cls & Mode CON LINES=11 COLS=50 & Color 0E & Title Created By FreeBooter

Echo.

Echo.

Echo.

Echo.

Echo     Adding Registry Entries 

Echo.

Echo.

Echo. 

Ping -n 5 localhost >Nul

Exit

:_Remove

reg.exe add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\CompatMarkers"

reg.exe add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Shared"

reg.exe add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\TargetVersionUpgradeExperienceIndicators"

reg.exe delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\HwReqChk" /v HwReqChkVars /f

reg.exe delete "HKLM\SYSTEM\Setup\MoSetup" /v AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU /f

Cls & Mode CON LINES=11 COLS=50 & Color 0E & Title Created By FreeBooter

Echo.

Echo.

Echo.

Echo.

Echo    Removing Registry Entries

Echo.

Echo.

Echo. 

Ping -n 5 localhost >Nul

• smart1978 kullanıcısına yanıt

Aman aman force derken ben istemediğim halde kendisi ne zaman force yapacak diye yazmıştım :D:D

Windows 11 24H2 ÇIKTI! REHBER | Faydalı Anlatımlar, Yeni Haberler [ANA KONU] 

Peki hiç bir ekstra ayar yapmadık diyelim.

Tarifeli bağlantı kısmını açık bırakırsak, yine de kafasına göre bir gün ansızın 24H2'yi indirmeye başlayıp force update yapar mı ? Sizce

Bence yapmamalı ama yapabilir. Çoğunun es geçtiği bir detay var : Aynı ağda Windows 11 güncelleme dosyalarına sahip yani geçmiş birinden de aynı ağ üzerinde olmasıyla da mümkündür :

Tavsiyem eğer ki güncellemeler alınmaması yönünde ise bu ayarların da hem siz de hem de mümkünse diğer ağdakilerinde kapatılması gerekir. Esasında bu özellik akıllıcadır . İnternetten güncelleme dosyaları almaktan da yerelden başka bilgisayarlardan alınmasıdır. Bir tür yerel torrent ağı gibi ...

Ben kapatıyorum her cihaz internetten indirsin diyorum dert edeceğim bir internet kotası hız düşmesi filan yok kullansın diyorum her cihaz kendi başına güncellemesini alsın. Ama Microsoft un bu çözümü genel manada faydalıdır anlamlıdır akıllıcadır.

Onu her zaman kapalı tutarım. Zaten şahsi laptop herhangi bir ağda kullanmıyorum neyse ske ske geçecez belli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Recall yayınlandıysa sıkıntı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Custom Windows 11 23H2 lere de bakın derim :

Windows 11 24H2 ÇIKTI! REHBER | Faydalı Anlatımlar, Yeni Haberler [ANA KONU]windowsxlite.com
    23H2
    https://windowsxlite.com/23H2/
    Hocam bunlarda trojan olabiliyor veya info stealer.

• Zer0_0ne kullanıcısına yanıt

Olmadığı beyan ediliyor. Ben bazı cihazlarımda kullanıyorum. Sorun yapmıyor.

Bu uygulama esasında mahremiyet koruması ve gereksiz şeyleri kaldırması ile meşhur. Biraz da özelleştirmeleri var.

Esas hiç dokunulmamış Windows iso larından varsayılan şekilde yüklenirse esas info stealing filan olmaktadır. Microsoft buna da yasal vs kılıfları vardır ama seçenekli de bazıları normal şekillerde silinmese de silinmeleri mümkündür. Bu tür düşüncelerle performans artırma için de gereksiz şeyleri niye baştan yükletiyorlar ve bizler istediğimiz de yüklenebilir olsun mantığı ile çıkmıştır.

Karar kişinindir. Şahsen kullanıyorum da.

Windows 11 24H2 ÇIKTI! REHBER | Faydalı Anlatımlar, Yeni Haberler [ANA KONU]sergei strelec
    WinPE 11-10-8 Sergei Strelec (x86/x64/Native x86) 2025.01.09 English version » Sergei Strelec
    https://sergeistrelec.name/winpe-10-8-sergei-strelec-english/250-winpe-11-10-8-sergei-strelec-x86x64native-x86-20250109-english-version.html

Windows 11 24H2 ÇIKTI! REHBER | Faydalı Anlatımlar, Yeni Haberler [ANA KONU]sergei strelec
    Description WinPE » Sergei Strelec
    https://sergeistrelec.name/description_winpe_en.html

Version history ( English ) » Sergei Strelec
    https://sergeistrelec.name/version_history_en.html

Chris titus tech debloater ve windows shut up kullanınca gerek kalmıyor.

• Zer0_0ne kullanıcısına yanıt

Geçen yıl da Chris in debloater ı ve YouTube kanalındaki paylaşımları bu başlıkta defalarca yer yer yapmışımdır . Adam bayada iyidir.

O tarz yaklaşımlar kendimiz de pekala iso yaparaktan veya mevcut windows üzerinde de hafifletmeler mümkündür.

Kendin pişir kendin ye en idealidir. Yediğin naneden kendin sorumlu oluyorsun. Komplolara mahal verilmiyor :) .

Demek istediğim en ideali istenen ayarları Windows kurulurken en başta yapılmasıdır ve kuruyorsun otomatik en başından ayıklanmış temiz mis ...

Tercih meselesidir.

• Merhaba, elimde 14'' Hp 245 laptop var. Ona Windows 11 Pro yükledim ama çok ısınıyor. İşlemciden mi kaynaklıdır? Windows 11 LTSC sürümü yüklesem ısınma azalır mı?

CPU kullanımı çoğunlukla bu şekilde gösteriyor. Bilgisayar hissedilir şekilde ısınmış oluyor. Sadece tarayıcı ve birkaç sekme açık olmasına rağmen.. Tavsiyeniz nedir?

• Limones kullanıcısına yanıt

Birşey ısınmasından çok o ısıyı atabilme kabiliyeti en önemlisidir. Bence önce donanımsal olarak yapılması gerekenler ilkin : GPU suna ve CPU su dahil termal macunlar fan filan temiz midir macunlar ne az ne çok yenisi tatbik edilerek yenilenmelidir.

Bir de dizüstülerin kullanıldığı ortamlar da önemli. Bulunduğu zeminde ısı iletimi yapmayan yalıtkan bir zeminde tahta malzemesi veya yatak yorgan veya koltuk gibi kumaş hatta kilim gibi şeylerin olduğu ortamlarda ne o an ne de geçmişte hiç temas edilmemiş olunmalı aksi halde laptop içi açılır tüm fanlar iç kısımları kuytu köşe ne var basınçlı hava filan temizletilir.

Bazı web sitesi içerikler özellikle videolarda GPU donanımı kullanırsa ısınma normaldir ama bu kadar da çıkmamalı. Çıkılırsa da devreye aktif soğutma verimli olması beklenir. Bakımları yapın derim.

Bakım sonrası farklı yazılımlara da deneyin elbette .

Anladım hocam, teşekkür ederim. Ben bakımlarını yaparım diğer yazılımları da denerim. Belki düzelme olur.. Windows 11 24H2 ÇIKTI! REHBER | Faydalı Anlatımlar, Yeni Haberler [ANA KONU] 

• Windows 10 kurulu olan M.2 SSD'li sisteme farklı bir bilgisayardaki kullanmak için SATA SSD taktim ve o SSD'ye Windows kurmak için sistemi başlattım ve windows kurdum. Lakin diski çıkarmama rağmen M.2 SSD verilerimi kesinlikle silmedim fakat o M.2 SSD olan Windows'a erişemiyorum. Boot manager olarak gözükmüyor. M2 SSD gözüküyor fakat sistem BIOS ekranında açılıyor. Windows Boot Manager gözükmüyor. Ne yapabilirim?

M.2 SSD de bayağı verilerim var ve asla silmek istemiyorum. Direk o windowsa hicbirsey olmamış gibi erisme şansım var mı?

M2 ssd deki kurtarma bölümü falan sildim fakat kesinlikle m2 ssd verilerini silmedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lazye kullanıcısına yanıt

Bitlocker aktif ve ssd şifreli olabilir mi ?

Aşağıdaki adresten kendi MS hesabınızdan tüm anahtarlarınıza ulaşabilirsiniz :

https://account.microsoft.com/devices/recoverykey

Genel olarak erişmek için Windows PE ile RAM e ufak bir Windows 11 PE ortamında birçok araçlarla erişebilirsiniz taşımayı yapıp komple SSD ye format atarsınız.

Bir diğer olasılık ise GBT veya MBR biçimli disklerin birbirini normalde görmemesi de olabilir.

Yukarıda birkaç cevap öncesinde bahsettiğim aracı kullanın :

Aşağıdaki adresten indirilebiliyor ücretsiz :

https://sergeistrelec.name/winpe-10-8-sergei-strelec-english/250-winpe-11-10-8-sergei-strelec-x86x64native-x86-20250109-english-version.html

Ya da :

https://tr.easeus.com/manage-partitions/access-gpt-protective-partition-without-losing-data.html

• 10 sistem kurduysam 5 inde 24h2 sorunsuz. diğer 5 inde sorunlu oluyor. aynı şekilde aynı usb den aynı katılımsız-gerekli programlar kurulu. Var bir ince olay ama anlamadım.

• 
Sayfa: önceki 313314315316317
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.