Şimdi Ara

Windows 7-64bit'te eski uygulamaları çalıştırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
6.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Forumu uzun süredir takip ediyorum, hemen hemen her zaman da aradığım cevapları bulmuştum. Ancak bu defa kesin olarak bir cevap bulamadığımdan mesaj yazma ihtiyacı hissettim. Lafı uzatmayayım...

Yeni iş yerimde, çooook eski olan envanteri takip etmek için halen ETA7 kullanılıyor. Ancak iş gereği ürün takibi yapmamız gereken bir çok yazılım da 2013 yılından itibaren güncellenerek 64bit sürümlere geçildi. ETA7 ise malumunuz 64bit'te yan çizen, hayli eski bir yazılım. Bu yüzden uyumsuzluk sorunu yaşanıyor.

Sorunu çözmek için VirtualBox gibi sanal makine yazılımları kurarak ETA'yı çalıştırmayı denedim ancak bu sefer de şöyle bir sıkıntıyla karşılaştım. İş yerim kamuya mal ve hizmet tedarik eden bir işletme olduğundan alet ve ekipmanları olduğu kadar yazılımlarında da sürekli yönetmeliklere vs. uymak zorunda olan bir işletme. Bu yüzden sanal makine yazılımı kullanılması konusunda çoğu zaman hukuksal aksaklıklar yaşanıyor. (Garip ama gerçek... Burası Türkiye :p)

Bu yüzden VirtualBox'a FreeDos kurmak istedim. ETA ve diğer eski yazılımların olduğu klasörü de bir ağ sürücüsü olarak ayarlayıp, söz konusu sürücüyü de VirtualBox'a mount edeip FreeDos üzerinden uygulamaları çalıştırmak istedim ancak, itiraf etmek gerekirse, hiç de alışık olmadığım VirtualBox ve FreeDos uygulamalarının seçenekleri arasında kayboldum ve istediğimi gerçekleştiremedim.

2 haftadır konuya kalıcı bir çözüm bulamadığımızdan, envanteri ayrı biglisayardan, ürünleri ayrı bilgisayardan, hizmetleriyse apayrı bir bilgisayardan takip ediyoruz ve böyle giderse başta ben olmak üzere bütün ofis kafayı yiyeceğiz :d Bu soruna çözüm bulamazsam, komik gelecek ama istifayı bile düşünüyorum... (16 saatlik mesailerle, yurtdışı, yurtiçi müşteri ve kamudaki bürokratik çalışanların her birine ayrı laf anlatmaya çalışmaktan yıldım... istifa konusunda çok ciddiyim)

Forum kalabalığı yarattıysam özür diliyorum ama dediğim gibi, tam olarak aradığım cevabı bulamadığımdan başlık açmayı uygun gördüm. Sıkıntımı anlayıp çözmek isteyecek arkadaşlardan medet umuyorum :)

• yanlıs anlamadıysam windows 64 bit işletim sistemine geçilmiş dogru mudur ?
    uyumlukluk modlarından xp de calıstırmayı denemişsindir büyük olasılık.
    eger öyleyse 2 yolu deneyeceksin. ya 64 bit makinayı 32 bit işletim sistemine formatlayacaksın.
    eger karsı cıkarlarsa yeni işletim sistemi aldıysanız ona uyumlu eta almak zorundasınız başka çözüm yok diyeceksin. kendini bu kdar yıpratmaya gerek yok.
  • @pckopatx hakli. eger eta programi kullaniyorsaniz neden 64 bit isletim sistemlerini tercih ettiniz. hangi uygulamalariniz 64 bit destekli de isletim sistemleri de 64 bit olmasi gerekiyor. bastan 64 bit isletim sistemi secilerek hata yapilmis. ornegin bizimde sirketimizde muhasebenin bilgisayarlari yeni alindi haliyle windows 8 kurulu ancak muhasebe programlari windows 8 destekli olmadigi icin 5 adet windows 7 pro lisansi satin alindi olay bu sekilde cozuldu birilerinin (yada senin bilemiyorum) bastan yaptigi hatali secimlerin sorumlusu sen olamazsin cok basit bir makineye 32 bit lisans alinmasi gerekiyor denecek sorun cozulecek ayrica 64 bit isletim sisteminde butun 32 bit uygulamalar calisir dogasi geregi calismasi gerekir ilk kurulumda setup dosyasini yonetici olarak calistirip 32 bit uyumluluk modunda kurarsaniz sorunun duzelmesi gerekir ayrica sizin sorununuzun nedeni 64 bit olmasi olmayabilir windows aero`da sorun yapiyor olabilir daha once basima geldi ordan biliyorum uyumsuz yazilimi windows xp uyumluluk modunda calistirmayi da deneyin bence. kolay gelsin...

• SLM ARKADAŞLAR ETA7 64 BİT SİSTEMİNDE ÇAILIŞMAZ ETA TEKNİK DESTEĞİDE BUNU SİZE SÖYLER FAKAT DOSBOX PROGRAMI İLE KESİNLİKLE 64 BİT OLSA BİLE İŞLETİM SİSTEMİNİZ DOSBOX PROGRAMIYLA ÇALIŞIR KAYIT GİREBİLİRSİNİZ BİZZAT DENEDİM VE DÖKÜM KONUSUNDA SIKINTILAR ÇIKARABİLİR AMA ÇALIŞTIRMANIZ KAYIT GİRMENİZ BAKMANIZ GEREKEN HERŞEYİ SAĞLAR SORULARINIZI BEKLİYORUM.
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. Sizin sorduğunuz cevaplara cevap vermeye çalışacağım

- Bilgi işlem personeli olmadığım için, daha doğrusu şirketin bilgi işlem departmanı olmadığı için, bilgisayar alımları vs konularda fikrime başvurulmuyor. İsim vermem doğru olmaz ama şöyle anlatayım. Çok uluslu bir şirketin Türkiye'deki temsilciliklerinden birisi. Şirketin sahibi epey eski gelenekten gelen, piyasa adamı bir ağabeyimiz. Çalışma alanımız itibariyle de bütün parayı envantere harcamak zorundayız, bilgi işlem personeli istihdam etmemiz çok zor. Bu sıkıntıları genelde benim gibi konuya az da olsa vakıf "genç" (yaşım pek de genç değil ama kendisi epey yaşlı olunca ben bir anda genç seviyesine terfi ediveriyorum :)) personelin çözmesi bekleniyor.

- Sıkıntı şuradan kaynaklanıyor. Temsicisi olduğumuz çok uluslu şirket bütün yazılımlarını 64bit e güncellediği için işletim sistemlerinin 64bit olması kaçınılmaz oldu. Linux vs. gibi işletim sistemleri de ne yazık ki kullanılamıyor.

- Bununla birlikte iş yapmakta olduğumuz kamu kurum ve kuruluşları, envanter ve muhasebe kaydı gibi konularda halen ETA7'yi kullanıyorlar ve ETA'nın daha güncel sürümlerine terfi etmiş değiller. Bu yüzden biz envanter çalışmamızda ETA'nın güncel sürümüne geçmek istesek bile geçemiyoruz.

- Bunlar yetmezmiş gibi, soruna şimdilik geçici de olsa çözüm bulmak adına kullandığım ayrı bilgisayarlardan envanter, muhasebe ve şirket yazılımını kullanma çözümü, şirket sahibinin kafasını çok karıştırdığından kendisi buna uyum sağlamakta zorlanıyor ve adam kendisi çalışamaz hale geldiğinden, işini bize yaptırmak zorunda kalıyor. Biz de (3 kişilik ekip) çıldırma noktasına gelmiş durumdayız çünkü müşkülümüzü kimseye anlatamadık.

Teknik konulara gelecek olursak

- Uyumluluk modunu elbette de denedim ancak ETA ile ilgili araştırma yaparsanız, konunun uyumluluk moduyla çözülemeyeceğini siz de göreceksiniz.

- Bilgisayara VirtualBox kurup Windows 98 ve XP yanı sıra FreeDos da kurdum ama yine de ETA'yı çalıştıramadım.

- Son olarak DosBox da denedim. Programı çalıştırdım ancak onunla da envanter kaydını görüntüleyemedim.

Kısacası henüz sorunuma çözüm bulamadım. Yardım etmeye çalıştığınız için teşekkür ederim. Duruma başka bir çözüm önerisi getirebilecek olan varsa teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.