Şimdi Ara

Windows 7 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun) (430. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.044
Cevap
23
Favori
855.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 428429430431432
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende DVD rom var ama boot menüsünde CDROM olarak geçiyor
  • Arkadaslar mavi ekran hatası geldi ve kodu bu Stop 0x000000ED or UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME
    Windows XP boot dosyalarının olduğu birime erişemediğinde oluşur. Bu hata mesajını sistemi Windows XP işletim sistemine upgrade ettiğinzde görürseniz, disk controller’ın sürücülerinin uyumlu olup olmadığını doğrulayın ve disk kablosunun düzgün takıldığından emin olun. ATA-66 veya aATA-100 sürücüler kullanıyorsanız 80 lik kablo kullandığınızdan emin olun. Ayrıca 0x7B hatasındaki tavsiyelere bakın. Bazı durumlarda bu hata kendiliğinden sistem tekrar başlatıldığında düzelebiliyor

Arkadaslar yine dh den buldum bunu ama birisi tam olarak aciklayabilirmi çözümü
  • AMD Sempron 2800+ İşlemci,
    1024+512 mb DDR Ram,
    IDE 40 gb HDD
    256 MB GeForce Fx5500 Ekran Kartlı bir sisteme windows 7 ultimate 32 bit yüklemek istiyorum. Şu anda Windows XP SP3 ile stabil çalışıyor bu sistem.

Sizce sistemim Win7 ultimate kaldırır mı? Eğer kaldırmaz ise starter veya home premium yüklemem daha mı uygun olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.alphi

AMD Sempron 2800+ İşlemci,
    1024+512 mb DDR Ram,
    IDE 40 gb HDD
    256 MB GeForce Fx5500 Ekran Kartlı bir sisteme windows 7 ultimate 32 bit yüklemek istiyorum. Şu anda Windows XP SP3 ile stabil çalışıyor bu sistem.

Sizce sistemim Win7 ultimate kaldırır mı? Eğer kaldırmaz ise starter veya home premium yüklemem daha mı uygun olur?

Ultimate'i çok rahat bir biçimde kullanabilirsiniz. Sanırım oyun oynayan biri değilsiniz. Bu yüzden kullandığınız Ram'ler işinizi görecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1200gs

quote:

Orijinalden alıntı: dr.alphi

AMD Sempron 2800+ İşlemci,
    1024+512 mb DDR Ram,
    IDE 40 gb HDD

ultimate i rahat kaldırır hatta xp den daha hızlı olabilir.

eğer performans yeterli gelmezse size 1veya 2 gb ram ekleyin ucuzsa.

En kaliteli 1gb ddr400 ram 70 TL zaten anakartta 2 adet ram slotu var olmadı 512yi çıkartır 1 veya 2gb ram eklerim yine

çok teşekkür ediyorum
  • ben bu sistemle çok rahat kullanıyorum ultimate yüklü:
    p4 3.00
    1 gb ddr
    fx 5200 ekran k.
    120 gb hdd

ama bi sorunum var yardımcı olursanız sevinirim. Fx 5200 ün bilindiği üzere win 7 driver ı yok ve bende vista driver ını yükledim uyumluluk sağladı ve driver ı yükledim ama şöyle bi sorunum var, ekran her 20 dk da 5 saniyeliğine kararıyor ve ekran geri geldiğinde sürücü uyumsuzluğu diye uyarı veriyor. (ekrandaki herşey yerli yerinde reset vs donma yok) ve normal kullanıma devam ediyorum bi 20 dk sonra tekrar aynı olay tekrarlıyor.

birde durduk yere pc donuyor hiçbişey çalışmıyor bu sorun win 7 yi yükledikten sonra ortaya çıktı, daha önceleri xp kullanıyodum böyle bi sorun yoktu (ısınma filan söz konusu değildir)
  • quote:

Orijinalden alıntı: .brian.

ben bu sistemle çok rahat kullanıyorum ultimate yüklü:
    p4 3.00
    1 gb ddr
    fx 5200 ekran k.
    120 gb hdd

ama bi sorunum var yardımcı olursanız sevinirim. Fx 5200 ün bilindiği üzere win 7 driver ı yok ve bende vista driver ını yükledim uyumluluk sağladı ve driver ı yükledim ama şöyle bi sorunum var, ekran her 20 dk da 5 saniyeliğine kararıyor ve ekran geri geldiğinde sürücü uyumsuzluğu diye uyarı veriyor. (ekrandaki herşey yerli yerinde reset vs donma yok) ve normal kullanıma devam ediyorum bi 20 dk sonra tekrar aynı olay tekrarlıyor.

birde durduk yere pc donuyor hiçbişey çalışmıyor bu sorun win 7 yi yükledikten sonra ortaya çıktı, daha önceleri xp kullanıyodum böyle bi sorun yoktu (ısınma filan söz konusu değildir)

Driver'ı yüklerken uyumluluk modu'nu vista yapıp yüklemeyi denediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alicans35

quote:

p4 3.00
    1 gb ddr
    fx 5200 ekran k.
    120 gb hdd

indirmeyi mi diyorsunuz yoksa pc ye yüklemeyi mi? indirirken vista 32 bit seçtim indirdim, zaten xp driver ını kabul etmiyor yüklemeye başlamıyor hata veriyor, yüklerkende vista diye bi seçenek görmedim direk yüklendi ve stabil hale geldi pc ama dediğim gibi her 20 dk ekran kararıp geliyor ve 99.65 (sanırım) sürücüsü yanıt vermeyi kesti diyor ama pc donmuyor herşey aynı.

bide şu donma olayını bi çözebilsek daha iyi olacak, şimdi bu mesajı yazarken dondu reset atmak zorunda kaldım. Donma hiç belli olmuyor bazen açtıktan 10 dk sonra bazen 3 saat sonra
  • Sonunda söz konusu olan sisteme Windows 7 Ultimate'i yüklemeyi başardım.

İlk yüklemede sistem derecelendirmesi 1,0 olarak görünürken (on board ekran kartından ötürü) nvidia'nın sitesinden gereken güncelleştirmeleri yapınca 2,5'a kadar çıktı

Şimdi eleştiriler de olabilecektir çok bir şey mi o not diye ama
    -MSI K8MM V anakart
    -Amd Sempron 64 2800+ S754 işlemci
    -Palit Geforce fx5500 ekran kartı
    -1024+512 mb ddr ram
    -40 gb ide hdd ten oluşan bir sistem için gayet tatminkar bir puan.

Her ne kadar i3 330m işlemcili, hd5650 ekran kartlı diz üstü bilgisayarımın performansını vermese de daha önceden kullandığım Windows XP Professional SP3'e göre daha performanslı.

buyrun; burda da sistem derecelendirmesi ve işlemci sıcaklığı gibi değerler var.

Windows 7 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun)

bakalım nereye kadar idare edecek bu sistem bizi
  • quote:

quote:

quote:

p4 3.00
    1 gb ddr
    fx 5200 ekran k.
    120 gb hdd

indirmeyi mi diyorsunuz yoksa pc ye yüklemeyi mi? indirirken vista 32 bit seçtim indirdim, zaten xp driver ını kabul etmiyor yüklemeye başlamıyor hata veriyor, yüklerkende vista diye bi seçenek görmedim direk yüklendi ve stabil hale geldi pc ama dediğim gibi her 20 dk ekran kararıp geliyor ve 99.65 (sanırım) sürücüsü yanıt vermeyi kesti diyor ama pc donmuyor herşey aynı.

bide şu donma olayını bi çözebilsek daha iyi olacak, şimdi bu mesajı yazarken dondu reset atmak zorunda kaldım. Donma hiç belli olmuyor bazen açtıktan 10 dk sonra bazen 3 saat sonra

Yükleme (setup) dosyasına sağ tıklayıp > Özellikler > Uyumluluk bölümünden uyumluluğu Windows Vista yapıp yüklemeyi deneyin.
  • Bilgisayarın özellikleri yanda yazıyor. Acaba bu özelliklerin yanına Professional mı yakışır yoksa Ultimate mi? Daha doğrusu hangisi daha hızlı çalışır bu sistemde yoksa belli bir fark olmazmı?
  • Bence en hızlı home versiyonu çalışır ama ileri düzey bir kullanıcı (bitlocker kullanacak ve 35 dil arasında geçiş yapacak) iseniz ultimate olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgc -- 31 Ocak 2011; 9:57:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cirm

Bence en hızlı home versiyonu çalışır ama ileri düzey bir kullanıcı (bitlocker kullanacak ve 35 dil arasında geçiş yapacak) iseniz ultimate olabilir.

Hayır aslında Ultimate yüklersem kullanmayacağım tonla özellik olacak Eğer daha hızlı açılma imkanı varsa Ultimate yükleyim diyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pentacle*

quote:

Bence en hızlı home versiyonu çalışır ama ileri düzey bir kullanıcı (bitlocker kullanacak ve 35 dil arasında geçiş yapacak) iseniz ultimate olabilir.

Hayır aslında Ultimate yüklersem kullanmayacağım tonla özellik olacak Eğer daha hızlı açılma imkanı varsa Ultimate yükleyim diyordum.

Ultimate öneririm.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • slm arkadşlar windows7 cd-dvd den yüklemeye çalıştım görmüyordu. şimdi usb den yüklemeye çalışoyorum fakat bu seferde şu sorunu veriyor:windows 7 kurulumu yaparken gerekli bir cd-dvd sürücü aygıtı eksik diyor. ne yapabilirim bu konuda
    gözat kısmında şu seçenkelr mevcut hangisi seçmeliyim :
    sistem reserved(c)
    yenibirim(D)
    packard bell(F)
    pQservice(F)
    Cd Drive(G)
    removable disk(H)
    boot(X)
  • quote:

quote:

quote:

Ultimate öneririm.

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: feri02

slm arkadşlar windows7 cd-dvd den yüklemeye çalıştım görmüyordu. şimdi usb den yüklemeye çalışoyorum fakat bu seferde şu sorunu veriyor:windows 7 kurulumu yaparken gerekli bir cd-dvd sürücü aygıtı eksik diyor. ne yapabilirim bu konuda
    gözat kısmında şu seçenkelr mevcut hangisi seçmeliyim :
    sistem reserved(c)
    yenibirim(D)
    packard bell(F)
    pQservice(F)
    Cd Drive(G)
    removable disk(H)
    boot(X)

USB Bellek'ten yükleme yapıyorsanız "Removable disk" seçmeyi deneyin.

quote:

quote:

quote:

quote:

Ultimate öneririm.

Teşekkürler

• arkadaşlar usb den windows7 yükleyecem fakt windows7 iso dosyası gerkiyor muş bu windows 7 iso dosyası nedir?
    windows 7 programının iso formatına dönüştürülmüş halimi oluyor?
  • ISO dosyası win 7 dvd sinin aynalanmış halidir yani tam bir kopyasıdır.

Orjinal win 7 dvd sinden oluşturalabilinir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 31 Ocak 2011; 12:49:59 >
  • 
Sayfa: önceki 428429430431432
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.