Şimdi Ara

Windows 7 Build 7057 RC1 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
330
Cevap
0
Favori
20.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Jack Shephard

Windows 7 Build 7057 RC1

Buna nasıl bakıyoruz ?
  • @madmaxibo windows tuşu+R ye bas çıkan kutucuğa winver yaz enterle
  • tetekkül edelim alidan
  • Şu ana kadar denediğim tüm programlar sorunsuz çalıştı. Live Messenger 2009 ise sorunsuz çalışıyor bende. Firefox ile de iyi anlaşıyorlar. Mavi ekran falan da görmedim şu ana kadar.

Sadece bir sorunla karşılaştım ve onun da sebebini anlayabilmiş değilim. K-Lite Codec paketi ile TV-Out'dan film izlerken, alakasız zamanlarda pencere siyah oluyor ve 2-3 saniye sonra geri geliyor. PC'den müdahele etmedikçe tam düzelmiyor. Tam ekrandan çıkıp yeniden büyütünce düzeliyor. O esnada ATI sürücüleriyle alakalı bir şeyden bahsediyor ama hata mesajını bir türlü yakalayamadım. Sürücülerin beta olmasından kaynaklanıyor olabilir tabi

Ayrıca, Rapidshare Manager düzgün çalışıyor.
  • 3 gün önce kurdum ve hala key'i kaydettirmeme rağmen activation problemiyle karşı karşıyayım...
    activate online dediğimde sürekli 0x8004F13 hatasını alıyorum. benden başka bu sorunu yaşayan oldu mu?
  • Merhaba arkadaslar

yillardir evde XP, isyerinde Mac OSX kullaniyorum.

Vista ciktiginda herkes gibi heyecanla yukledim, yine herkes gibi hayal kirikligi yasadim. XP ile yoluma devam etmeye karar verdim. 6 ay once aldigim DELL Inspiron 1520 laptopumu bile XP'ye dusurdum (!).

win7 olayini da basindan beri takip ediyorum. bir hafta once 7057 surumu ile bilgisayarimin D surucusune yukledim.
    XP'ye ekstra temalar olmadan sade haliyle kullandigim icin gorunusu daha iyi hersey guzel. ama iki yerde problem yasadim:

1- video codecler yukledikten sonra sistem sapitiyor. Sapitmak derken; acilirken welcome safhasini geciyor ve masaustu gelmiyor, mouse ikonu aktif, ama siyah zemin var bilgisayarda. restore pointler ile sorunu asip geriye donuyorum birsey yok.

2- dell laptopuma kendi wireless programini yukledim. bir baglaniyor bir baglanmiyor, internette surf yaparken birden bire hattan dusuyor. Ayni anda skystarusb2.0 external tv kullaniyorum. Onun network baglantisi ile birlikte bridge yapiyorum. Ama sorun bitmiyor.

Netice itibariyle halen yol almasi gerek.

Ama benim esas problemim sudur:
    su anda piyasadaki bilgisayarlarin %100'u, satin alinmislarin da buyuk bir cogunlugu 64 biti calistirabilecek durumda.
    ama win7 bile 32 ve 64 bit olarak cikiyor. microsoft neden halen 32 bit cikarir. 2010 yilina gelmisiz. sistemi direkt 64 bit yapsa olmaz mi? Ram fiyatlari bu kadar dusukken neden halen 3 (veya 4) GB ile sinirli kalalim.
    Adobe programlarini neden daha hizli kullanmayalim derim.

herkese kolay gelsin.

• 7048 +7057 de wireleess bugu var ama her wireless kartında olmuyoo dell laptobumda bende yaşadım ya driverle ilgili bi problem yada bi bug zamanla gorucez ama 7022 de kopma sorunu yok.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Batuist
    demişssin de bu dediğin özellik bir hata değil. Bana göre orada hiçbir sorun yok. Artık görev çubuğu win7'da bu şekilde çalışacak. Win7 ye özel bir şey. Bütün açık pencereler görev çubuğunda sabitlenebilecek. Bunun avantajları çok. Kullandıkça anlayıp hoşunuza gidecek özellikleri var. Bu arada normalde indirme ie8 ikonuna tıkladığınızda indirme penceresi ayrı, ie8 tarayıcı penceresi ayrı görünüp bunlardan birisini seçebilmeniz lazım. Ie8 sekmeli bir tarayıcı olduğu için tıkladığımızda ikinci bir pencerenin açılması istemeyiz o yüzden her tıklamada tek bir pencere açılır. İllaki ben yeni bir pencere açmak istiyorum derseniz: "win+sol tık" yada faresinde orta tuş olanlar orta tuş tıklaması ile yeni bir pencere açabilirsiniz.

anlatmak istediğimi anlamadın galiba.. şöyle anlatayım birde resim koyayım belki daha iyi anlaşılır.. şimdi aşağıdaki resimdeki gibi diyelim ie'den bir download yapıyorsunuz ve download ekranı hariç bütün explorer pencerelerini kapadınız.. yada ortada ie yok ama sadece download penceresi var.. Bu haldeyken yeni bir explorer penceresi açmak için ie kısa yoluna tıkladığınızda internet explorer açılmıyor.. sadece dpwnload penceresini minimize edip tekrardan açıyor..

Windows 7 Build 7057 RC1

Bu yüzden yeni bir explorer sayfası açıp internete girebilmek için starttan ie'yi yeniden başlatmanız gerekiyor.. Anlatmak istediğim buydu.. Bence burası biraz yanlış olmuş.. istersen bir dene ne demek istediğimi anlarsın. görev çubuğunda açmak istediğiniz programın kısa yolu olmasına rağmen kulanamamanız biraz tuhaf.. library kısayolunda da açık bir pencereniz varsa eğer library'ye erişemiyorsunuz tıkladığınızda açık olan pencereyi açıyor halbuki ben kişiselleştirdiğim library ana sayfasını açmak istiyorum.. sağ tık yapıncada library de yaptığım kısayollar gözükmüyor.. böyle dolanıp duruyorsun.. bence bunlar kullanım hataları.. ama library oldukça kullanışlı olmuş ama erişimde sıkıntıları var gibi.. Şimdi bunu da daha detaylı anlatmamı isteme olur mu o kadar resim çekmeye üşeniyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuist -- 18 Mart 2009; 15:38:28 >

• yeni bir ie açmak için taskbardaki ie simgesine sağ tıklayıp üstten ie seçmen gerekiyor...

Firefoxda da durum aynı..

Library işini hiç sevmedim...Benim pc zaten çok düzenli olduğu için öyle bişey çok gereksiz olmuş benim için...C de dosya tutmadığım için ayrıca...

+ Pin to windows explorer dediğinde klasörü taskbarda en soldaki library simgesine sağ tıkladığında erişebileceğin şekilde yerleştiriyor.Oradan eklediğin klasörlere ulaşabiliyorsun...

Bu şekilde görmek için oraya sağ tıklamak lazım .

Windows 7 Build 7057 RC1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 18 Mart 2009; 16:42:06 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cemka2012

Merhaba arkadaslar

yillardir evde XP, isyerinde Mac OSX kullaniyorum.

Vista ciktiginda herkes gibi heyecanla yukledim, yine herkes gibi hayal kirikligi yasadim. XP ile yoluma devam etmeye karar verdim. 6 ay once aldigim DELL Inspiron 1520 laptopumu bile XP'ye dusurdum (!).

win7 olayini da basindan beri takip ediyorum. bir hafta once 7057 surumu ile bilgisayarimin D surucusune yukledim.
    XP'ye ekstra temalar olmadan sade haliyle kullandigim icin gorunusu daha iyi hersey guzel. ama iki yerde problem yasadim:

1- video codecler yukledikten sonra sistem sapitiyor. Sapitmak derken; acilirken welcome safhasini geciyor ve masaustu gelmiyor, mouse ikonu aktif, ama siyah zemin var bilgisayarda. restore pointler ile sorunu asip geriye donuyorum birsey yok.

2- dell laptopuma kendi wireless programini yukledim. bir baglaniyor bir baglanmiyor, internette surf yaparken birden bire hattan dusuyor. Ayni anda skystarusb2.0 external tv kullaniyorum. Onun network baglantisi ile birlikte bridge yapiyorum. Ama sorun bitmiyor.

Netice itibariyle halen yol almasi gerek.

su anda piyasadaki bilgisayarlarin %100'u, satin alinmislarin da buyuk bir cogunlugu 64 biti calistirabilecek durumda.
    ama win7 bile 32 ve 64 bit olarak cikiyor. microsoft neden halen 32 bit cikarir. 2010 yilina gelmisiz. sistemi direkt 64 bit yapsa olmaz mi? Ram fiyatlari bu kadar dusukken neden halen 3 (veya 4) GB ile sinirli kalalim.

herkese kolay gelsin.

microsoft windows pazar payını senden benden iyi biliyor tabiki 32 bit çıkarmaması saçma olur kanımca şu aşama da malum hala bir sürü insan da 64 bit destekli işlemci yok.

32 bit çıkarmalarının bir zararı yok aslında ram boyutları ve isteği artıkça 32 bit kullananlara oranla 64 bit kullanıcı sayısı artacak bu da programcıları 64 bit üzerine yoğunlaştıracak.

Kısacası 64 bit kullanıcısı olarak 32 bit işletim sistemi çıkmasının bizim açımızdan bir zararı yok aslında.

• quote:

Orjinalden alıntı: madmaxibo

yeni bir ie açmak için taskbardaki ie simgesine sağ tıklayıp üstten ie seçmen gerekiyor...

Firefoxda da durum aynı..

Library işini hiç sevmedim...Benim pc zaten çok düzenli olduğu için öyle bişey çok gereksiz olmuş benim için...C de dosya tutmadığım için ayrıca...

+ Pin to windows explorer dediğinde klasörü taskbarda en soldaki library simgesine sağ tıkladığında erişebileceğin şekilde yerleştiriyor.Oradan eklediğin klasörlere ulaşabiliyorsun...

Bu şekilde görmek için oraya sağ tıklamak lazım .

evet yine iki tık.. start ie diyerek de yapabilirim.. sağ tıklayıp o kadar kısayol arasından istediğim kısayolu tutturmak çok gıcık.. incecik bir link alanını seçmek için mouse cambazı olmak lazım.. mouse hassas az birşey hareket ettiriyorsunuz bi üstteki linke geliyo altına hareket ettiriyorsunuz bu sefer daha aşağı kayıyor.. yani sağ tık kullanımı ergonomik değil.. o kadar zahmete gireceğime yine iki tık ile start ie diyerek daha rahat erişim sağlarım .. ama mesele taskbar daki koca kısayol simgesini adam gibi kullanamıyoruz.. yada o kısayol linklerini daha geniş yapsalar daha iyi olacaktı bence.. Bilgisayarı seri olarak kullananlar için gıcık bir durum...

+Libraryde hep olmasını istediğim şeyin bir benzerini yapmışlar.. bilgisayarın farklı disklerinde farklı farklı yerlerde duran klasörleri tek bir klasör altında toplayarak çok güzel gruplama yapılabiliyor.. Mesela diyelim ki benim bilgisayarda farklı yerlerde film dosyaları mevcut.. Tabi neden farklı yerlerde derseniz özellik ve nitelikleri itibari ile farklı farklı partisyonlarda bulunuyor.. Bende bunları library de film klasörü oluşturarak tek bir tıkla aynı yerde topluca görebiliyorum.. Bence güzel bir özellik.. özellikle arşivlerle uğraşanlar için güzel bence..

Artı bir gıcık durum daha (benim açımdan) ben hep taskbara bilgisayarım kısa yolunu koyarım ama win7 de bu mümkün olmuyor.. library sağolsun buna müsade etmiyor.. yada yapabilen varsa nasl yapılabileceğini söyler mi???

• quote:

Orjinalden alıntı: cemka2012

herkese kolay gelsin.

32bit çıkarmak yada çıkarmamak sadece insanların kullandıkları makinelerin bunları kaldırması ile ilgili değil ki... mesela ben 64bit win7 kurdum ve akabinde 32bite hemen geri döndüm.. bilgisayarımın bunu çalıştırması benim onu kullanmam için tek geçerli sebep değil ki.. sen olaya bu açıdan bakmışsın.. ses kartımın doğru dürüst driverı olmadığı için yarım gigabyte ramden vazgeçtim.. zaten o kadar yüksek ram kullanacak bir program ile iş yapıyorsanız ciddi anlamda güçlü bir işlemciye sahip olmanız lazım..

sadece kullandığı web kamerasının 64bit sürücüsü olmadığı için 32bit kullanan insan çok var.. bu örneklr çok daha fazla çoğaltılabilir.. daha kullanılabilir olması ile işlemcilerin bunları çalıştırabilmesi arasında doğrudan bir ilişki yok.. o yüzden 32bit şu an için 64bitten daha gerekli.. bende 64bit kullanmak istiyorum ama problemleri büyük ölçüde aştığım taktirde.. benim engelim ise ses kartı...

• Arkadaşlar neden bu yeni pencere açma olayı için mouse' un orta tuşunu kullanmıyorsunuz? tek tık zahmetsiz.. vs.vs.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Leopar

Arkadaşlar neden bu yeni pencere açma olayı için mouse' un orta tuşunu kullanmıyorsunuz? tek tık zahmetsiz.. vs.vs.

önce mousunun orta tuşu var mı diye sorsana... Bir ikincisi hangi yeni pencereyi??? sen masaüstündeyken mousunun orta tuşuna bastığında senin PC ne penceresi açıyor???
  • quote:

quote:

Arkadaşlar neden bu yeni pencere açma olayı için mouse' un orta tuşunu kullanmıyorsunuz? tek tık zahmetsiz.. vs.vs.

önce mousunun orta tuşu var mı diye sorsana... Bir ikincisi hangi yeni pencereyi??? sen masaüstündeyken mousunun orta tuşuna bastığında senin PC ne penceresi açıyor???

Gerginliğini anlayamadım, gereksiz gördüm ama verdiğin resimin üzerine sağ tuşa tıklayıp en üstteki seçenek falan filan yada start menüden yeniden açmaktan bahsedilmiş bunlar yerine taskbar' daki simgenin üzerine bir kez orta tuşla tıklarsan veya shift + sol tuş ile tıklarsan eğer bu devirde hala tekerlekli mouse kullanmıyorsan veya tekerlekli mouse' un tekerleği basılabilir değilse yeni pencere açılır...

(sistem özelliklerine baktım dostum mx1000 varmış sende, orta tuşun var yani denemeni öneririm..)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopar -- 18 Mart 2009; 22:56:12 >

• quote:

quote:

Yukarıda yazmıştım. Taskbardaki İe8 kısayoluna ortatık veya sift+soltık veya sağtıktan veya farenin sağ tuşu da yoksa, hiç başlat menüsü ile uğraşmadan sol tuşu ikonun üzerinde yukarıya doğru sürükleyerek menüsünü açıp yeni bir ie8 penceresi açabilirsin

Yukarıdaki mesajlarında "anlamamışsın resimle anlatayım" demişsin. Ancak ben seni gayet iyi anladım. "win7 de sorun var" dediğinde ben de dedim ki "bu sorun değil, win7'ın yeni taskbarı nın çalışma şekli bu. Ve neden yeni taskbarı bu şekilde yaptıklarını yukarıda açık bir şekilde anlatmıştım.

Yine söylüyorum hiçbir hata yok. Bilgisayarı hızlı kullanıyorum demişsin. Peki madem istedin. Tek tıklama ile istediğin kadar ie8 penceresi açabileceksin. Şunları sırası ile yap:
    1- Görev çubuğuna sağ tıkla Toolbars ve açılan kutudan "New Toolbar" komutunu tıkla ve istediğin bir klasörü oluştur.
    2-"Select Folder" onay kutusuna tıkladığında görev çubuğunda açtığın isimdeki klasör oluşacak.
    3- Ayırıcının ismini verdiğin yazısının hemen solundaki noktalardan oluşan dikdörgen bar üzerine sağ tıklayıp Show text , Lock the Taskbar ve Show Title tıklarını kaldır
    4- Ayırıcıyı taşıyarak Başlat düğmesinin yanına sürükle.
    Artık kısayollarını sürükleyip bırakabilirsin. Tıpkı hemen aşağıdaki resimdeki gibi:

[img=http://img12.imageshack.us/img12/4475/capturelit.th.png]

Burada forumun üstlerinden beri anlatmak istediğim ana konu : yeniliklere açık olmanız."O olmamış, bu neden böyle, böyle zor olur eskisi daha güzeldi, burada hata yapmışlar" vs.vs.
    Arkadaşlar bu yeni bir işletim sistemi, yeni özellikleri ile kullanım kolaylıkları ile yep yeni tabiiki farklı olacak. Yalnız RC1'dan bahsediyoruz Microsoft böyle bariz hatalara düşmez.

• quote:

Orjinalden alıntı: reyes22

windows 7 7000 sürümü güncelleme ile 7057 rc 1 sürümüne yükseltilebiliyormu acaba

Aynı mimari oldugu sürece upgrade yapılabilir. Misal ben 7000 x64 ten önce 7048 e sonra da 7057'e yükselttim. Birkaç program (AV) ve bazı driver ları tekrar yüklediğinizde sorun kalmıyor. 3 günde bir yeni build leak oluyor her seferinde format atılmayacağı kesin...
  • quote:

Gerginliğini anlayamadım, gereksiz gördüm ama verdiğin resimin üzerine sağ tuşa tıklayıp en üstteki seçenek falan filan yada start menüden yeniden açmaktan bahsedilmiş bunlar yerine taskbar' daki simgenin üzerine bir kez orta tuşla tıklarsan veya shift + sol tuş ile tıklarsan eğer bu devirde hala tekerlekli mouse kullanmıyorsan veya tekerlekli mouse' un tekerleği basılabilir değilse yeni pencere açılır...

(sistem özelliklerine baktım dostum mx1000 varmış sende, orta tuşun var yani denemeni öneririm..)

hayır gergirginlik değil sadece win7 ile ilgili gördüğüm ve kullanımı rahatsız olan durumları ifade ediyorum.. Tabi benim için geçerli bunlar ama daha da iyi olabilirdi.. yoksa istediğim şeyi yapmanın binbir yolunu bulurum.. daha basit bir yolu olabilirken microsoftun bizi neden böyle dolaştırdığını anlamıyorum.. koca kısayol tuşunu koyuyorsun ondan sonra sağ tıkla sol tıkla orta tıkla yan tıkla binbir takla at.. tamam kısayollar iyi görünüş olarakta fena değiller ama kullanım açısından ergonomik değiller yeterice.. En basiti bilgisayarım kısayolunu ekleyemiyorum taskbara.. şimdi demeyin libraryden gideceksin diye işte buna sinir oldum.. önce sağ tık sonra tuttur tutturabilirsen incecik linki sonra sol tık... koca buton orada yatsın ben burada cebelleşiyim...

• bu kısa yollar konusunda bence çok dövüyorsunuz microsoft' u bence.. orta tuş bence yapılabilecek en ergonomik çözüm...

hatta bence bu yeni taskbara alıştıktan sonra eski bir işletim sistemine dönünce klasik taskbar itici geliyor... Bence başarılı yeni taskbar ama görüş farkıdır.. olabilir zevkler renkler tartışılmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: asiboldon

Yukarıda yazmıştım. Taskbardaki İe8 kısayoluna ortatık veya sift+soltık veya sağtıktan veya farenin sağ tuşu da yoksa, hiç başlat menüsü ile uğraşmadan sol tuşu ikonun üzerinde yukarıya doğru sürükleyerek menüsünü açıp yeni bir ie8 penceresi açabilirsin

Yukarıdaki mesajlarında "anlamamışsın resimle anlatayım" demişsin. Ancak ben seni gayet iyi anladım. "win7 de sorun var" dediğinde ben de dedim ki "bu sorun değil, win7'ın yeni taskbarı nın çalışma şekli bu. Ve neden yeni taskbarı bu şekilde yaptıklarını yukarıda açık bir şekilde anlatmıştım.

Yine söylüyorum hiçbir hata yok. Bilgisayarı hızlı kullanıyorum demişsin. Peki madem istedin. Tek tıklama ile istediğin kadar ie8 penceresi açabileceksin. Şunları sırası ile yap:
    1- Görev çubuğuna sağ tıkla Toolbars ve açılan kutudan "New Toolbar" komutunu tıkla ve istediğin bir klasörü oluştur.
    2-"Select Folder" onay kutusuna tıkladığında görev çubuğunda açtığın isimdeki klasör oluşacak.
    3- Ayırıcının ismini verdiğin yazısının hemen solundaki noktalardan oluşan dikdörgen bar üzerine sağ tıklayıp Show text , Lock the Taskbar ve Show Title tıklarını kaldır
    4- Ayırıcıyı taşıyarak Başlat düğmesinin yanına sürükle.
    Artık kısayollarını sürükleyip bırakabilirsin. Tıpkı hemen aşağıdaki resimdeki gibi:

[img=http://img12.imageshack.us/img12/4475/capturelit.th.png]

Burada forumun üstlerinden beri anlatmak istediğim ana konu : yeniliklere açık olmanız."O olmamış, bu neden böyle, böyle zor olur eskisi daha güzeldi, burada hata yapmışlar" vs.vs.
    Arkadaşlar bu yeni bir işletim sistemi, yeni özellikleri ile kullanım kolaylıkları ile yep yeni tabiiki farklı olacak. Yalnız RC1'dan bahsediyoruz Microsoft böyle bariz hatalara düşmez.

tamam işte aradığımda buydu.. anlattığın şekilde istediğimi elde ettim, teşekkür ederim . birde senin verdiğin resimdeki ikonları büyük haliyle daha güzel gözüküyor taskbarda.. Ama işte sorun microsoftun bizi böyle dolandırarak iş yapması.. artık bilelimde yapacağımız şeyi daha farklı yollardan arayalım.. şimdiye kadar bunun için bu kadar uğraşmıyordum...

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.