Şimdi Ara

Windows 7 Çözünürlük Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
8.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Windows 7 de şöyle bir sorunum var Oyunlarda Çözünürlükleri Düşürdüğümde yanlarda siyah boşluklar kalıyor oyunlar Full Screen Ayarlı ayrıca Driver 191.07 Nvidia.
    Ne yapabilirim çıldıracam vallaha

• oyunu wide screen yerine 4/3 formatında oynuyor olabilirmisin
  • Hayir keske oyle olsaydi pff
  • Ya hakkaten aynı sorun bendede var anca max çözünürlükde ekrana oturuoyr oyunlar ondada bilgisayarı kasıyor napıcaz yokmu bi çözümü?
  • bilmiyorum şizofreni olcam valla ya
  • aşağıda yazdıklarımı sırasıyla uygularsanız düzelir
    1-)ekran kartı ayarlarından ekran çözünürlüğünü 1024x768 yapın.
    2-)ati veya nvidia ekran kartı ayarlarından scaling options a gelin centered ı seçin(full screen ve centered diye iki seçenek vardır.türkçe olanlarda tam ekran ve ortalı demek ortalıyı seçeceksiniz.
    3-)tekrar full screen yani tam ekranı seçin
    4-)oyunlardan herhangi birini açın ve oyundan çıkın
    5-)ekran çözünürlüğünü başta kendi kullandığınız hale getirin.
    herhangi bi oyuna girin düzelmiş olması gerekir
  • malesef yemiyor 191.07 de öyle bir seçenek yok galiba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 8 grafik kartı sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Windows 8.1 Grafik sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bendede aynı problem vardı yabancı bi forumdan buldum çözümü.
    catalysti kontrol edin illaki bi seçenek vardır ortala ve tam ekran diye...
  • Sorun Ben Nvidia kullanıyorum :D
  • Ne olacak benim sorun ya
  • Aynı sorun bende de var kafayı yemek üzereyim. Çözümü olan arkadaş varsa yardım bekliyorum.
  • +1 catalyst kullanıyorum ama yok olmuyor bi türlü

HD 4650 1 gb ekran kartı
  • MAHVETTİ BİZİ YA HEM OYUNDA HEM ÇÖZÜNÜRLÜKTE HEM SESTE HERŞEYDE BU NASIL İŞLETİM SİSTEMİ YA ALLATTAN 10 YTL VERDİM BİDE ORJİNAL ALANLAR VAR ONLARA YAZIK VERDİĞİ PARALARA BE
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Pardus-

MAHVETTİ BİZİ YA HEM OYUNDA HEM ÇÖZÜNÜRLÜKTE HEM SESTE HERŞEYDE BU NASIL İŞLETİM SİSTEMİ YA ALLATTAN 10 YTL VERDİM BİDE ORJİNAL ALANLAR VAR ONLARA YAZIK VERDİĞİ PARALARA BE

Şimdiye kadar kullandığım en iyi işletim sistemi. Tamamen sorunsuz değil ama dediğiniz gibi de değil.
  • O olay windows un sorunu değil, aksine windowsun kalitesini göstermekte.

Sebebine gelince. Leptoplarda olduğu gibi bazı monitolerde PAN-SCAN özelliği mevcuttur. Buna karşılık çoğu üretici bu özelliği direk aktif etmek yerine driverın insafına bırakır.

PAN-SCAN özelliği aslında monitörün desteklmediği bir çözünürlüğe çıktığında hata vermesini engelleip görüntüyü ekranda kaydırarak göstermesidir. Eğer bu özellik win 7 ile gelen monitör driver ı ile aktif olduysa aynen sizdeki sorun teşkil eder.

Bazı oyunlar içlerinde widescreen çözünürlükleri barındırmasalarda 4:3 5:4 gibi oranlarda dahi görüntüyü basıklaştırmadan widescreen olarak gösterebilir. Bu aynı donanımsal PAN-SCAN da olduğu gibi görüntüyü kırpma veya yayma mantığı ile olur. Örneğin NFS nin carbon dan sonraki serileri, wide bir monitorde 1024x768 yaptığınız halde görüntüyü basıklaştırmaz.(Ekrandaki göstergelerden bahsetmiyorum, araçtan bahsediyorum onu belirteyim.)

Monitörünüzün kendi driverını yükleyip denermisiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

O olay windows un sorunu değil, aksine windowsun kalitesini göstermekte.

Sebebine gelince. Leptoplarda olduğu gibi bazı monitolerde PAN-SCAN özelliği mevcuttur. Buna karşılık çoğu üretici bu özelliği direk aktif etmek yerine driverın insafına bırakır.

PAN-SCAN özelliği aslında monitörün desteklmediği bir çözünürlüğe çıktığında hata vermesini engelleip görüntüyü ekranda kaydırarak göstermesidir. Eğer bu özellik win 7 ile gelen monitör driver ı ile aktif olduysa aynen sizdeki sorun teşkil eder.

Bazı oyunlar içlerinde widescreen çözünürlükleri barındırmasalarda 4:3 5:4 gibi oranlarda dahi görüntüyü basıklaştırmadan widescreen olarak gösterebilir. Bu aynı donanımsal PAN-SCAN da olduğu gibi görüntüyü kırpma veya yayma mantığı ile olur. Örneğin NFS nin carbon dan sonraki serileri, wide bir monitorde 1024x768 yaptığınız halde görüntüyü basıklaştırmaz.(Ekrandaki göstergelerden bahsetmiyorum, araçtan bahsediyorum onu belirteyim.)

Monitörünüzün kendi driverını yükleyip denermisiniz.

orjinal hp sitesinden windows 7 x64 uyumlu ekran kartı driverını indirdim sorun sizi söylediginiz gibi aslında 1600 x 900 destekliyor 1280 x 720 - 1024 x 768 bunlara eywallah tamam
    peki windows ta ? 1280 x 768 de kenarlarda boşluk kalıyor.

bi yerde ayarsızlık yapıyoruz çözünürlüğü ekrana yay diye birşey vardı bulamıyorum catalyst de var ekran ayarı istiyor oda olmuyor oyunları istediği çözünürlükte oynuyorum sorun kalmıyor windowsuda 1600x 900 canavar gibi

• sp1 ile düzelecektir arkadaşlar genel sorun bu
  • aynı sorun bende vardı şöle çözdüm. ekran kartın nvdia 9600M GT. Nvdia denitim masasına girdim. Display(görüntü) Bölmesinden adjust deskop size and position (3. seçenek ) ona girdim ztn orada yazıo gerekli şeyler use to scaling seçeneğine gelince düzeliyor
  • ya aynı sorun bende de var ama oyunlarda değil.Bilgisayarı açınca direk büyük ekran ve ortada çıkıyor neden acaba?
    NVIDIA® GeForce® GT 330M GPU ekran kartı
  • Nvidia kullanan arkadaşlar için yazıyorum driverimin sürümü 257.21 Nvidia Denetim Masasında Ekran Sekmesinin Altında Masaüstü boyutunu ve konumunu ayarla kısmına geliyoruz sonra yan taraftan 2.ekranım dogal çozunurlukten daha küçük bir çözünürlük kullanırken yazan yerde
    Sabit orantılı NVIDIA ölçeklendirmesini kullan seçenegi yerine
    NVIDIA ölçeklendirmesi kullan seçenegini işaretliyoruz
    ardından oyuna giriyoruz ve oyun tam ekran oluyor...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.