meraba arkadaslar sorunum fazla program açık olmadıgı halde aşırı ram kullanımı.son bikaç gündür bu şekilde. ram kullanımı %93
bilgisayar 5saat falan açık kaldıgında ram kullanımı fırlıyor. pc'yi yeniden baslatınca normale dönüyor driverlar falan eksiksiz, virüs de yok eset'in güncel sürümü var.
sorun ne olabilir
sistem bileşenlerini yazar mısınız lütfeN?
işlemci:amd phenom II x 2 545 3.0ghz 7mb cache anakart: gigabyte ga-ma-770 ram: kingston 2048 ekran kartı: sapphire ati radeon hd 4830 512mb sabit disk: western digital 320 gb 7200RPM
Gerçekten çok fazla ram kullanıoyr. Bi de İşlemler sekmesinin resmini alırmısın.
quote:
Orijinalden alıntı: .AnasoN.
Gerçekten çok fazla ram kullanıoyr. Bi de İşlemler sekmesinin resmini alırmısın.
Hizmetler mi demek istediniz?
bilgisayarı ilk açtığında da bu kadar kullanılma oluyormu, zira koyduğun resimden bilgisayarın 1 günden fazla açık kaldığı anlaşılıyor,,
quote:
Orijinalden alıntı: fahrenhayt46
bilgisayarı ilk açtığında da bu kadar kullanılma oluyormu, zira koyduğun resimden bilgisayarın 1 günden fazla açık kaldığı anlaşılıyor,,
evet 1 günden fazla açık kalıyo ama 3-4 günde bir kapatıp 3saat falan öyle bırakıyorum.ama sorun kaç gün açık kaldıgı degil.bundan önce de aynı sürede açık kalıyodu. hizmetlerden çogunu devre dışı bıraktım, işime yaramayanlar(yazdırma biriktiricisi, resim alma, cardspace vs)
zemanova
Hani şöyle deriz..Bilgisayar şişti,bir reset atayım..Yani birgün boyunca çalıştıktan sonra ilk açıldığı andaki performansı beklemek yanlış olur..Sizin bilgisayarı resetlememenizi gerektirecek özel bir durum var mı?Eğer yoksa günde bir resetten zarar gelmez. Bir de bu aşırı ram kullanımı kaç saatten sonra oluyor?Yani 1 günden sonra oluyorsa ben ona problem demem de 2 saatten sonra oluyorsa bir sıkıntı olduğu barizdir.O yüzden soruyorum
sistem eski ise (işletim sistemi) yenile derim, temiz bi kurulum yap, zamanla yıpranan sistemlerde böyle oluyor (belliki çok kullanıyorsun) ve belirli aralıklarlada sistemi restart et, belliki ram üzerinde birikme oluyor,, bazen 3 saatte olur bazen günlerce açık kalsa olmaz, bence öyle sorun edecek bi durum yok bilgisayar ve ram ler senin kullanımına dayanamıyor
bazen 5-6 saat sonra bazen de bi günlük kullanımdan sonra oluyo. artık çözümü yeniden başlatmakta buluyorum. sistem eski degil format atalı 1ay bile olmadı. ve tune-up2010 kullanıyorum 3günde bir otomatik bakım uygulaması var registery düzenleme disk birlestirme gibi hızlandırıcı özellikleri var. ben sorunun donanımsal oldugunu düşündüm bi an, ama degil heralde konuyla ilgilenen cevap yazan arkadaslara teşekkürler
bence sisteminizde bir sorun yok...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme