Şimdi Ara

Windows 7 RC kullanıma sunuldu (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.645
Cevap
1
Favori
122.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ahmetcan44

Windows 7'yi Microsoft 2 isimli şirket yaptığı için her şey çok farklı olacak, müthiş olacak. Vista hakkında atıp tutarken kendilerinden geçmiş bu başlıktakiler. Vay arkadaş... 1 GB bellek almaya üşenin, sonra da vay efendim Vista kastı, Vista vurdu öldürdü... Beklersiniz siz öyle uçak gibi işletim sistemi. 7'nin gereksinimleri niye az olsun Vista'dan bir anlasam. Geliştiriliyor sürekli.

Aslında psikolojik olarak çok ciddi bir ortam vardı XP den Vistaya geçişte. Hiç görülmedik ölçüde sistem kaynakları istiyordu.

İşletim sistemleri de bir çok konudaki gibi "ilk intiba" çok önemlidir. Şimdi neden Vista dan bu kadar çok korkulduğunu bir tablo ile açıklamaya çalışalım. Tabloyu kendim hazırladım.

* İşletim sistemleri ilk çıktıklarındaki Sistem Gereksinimleri dikkate alınmıştır.
    ** Vista ve Seven 7 için 64 Bit yerine 32 Bit Sistem Gereksinimleri dikkate alınmıştır.
    *** Seven için Microsoft un yayınladığı BETA sürümü Sistem Gereksinimleri dikkate alınmıştır.

Göreceğiniz gibi XP den Vista ya ilk geçiş zamanlarında öyle bir sıçrama olmuş ki insanlar ister istemez korkmuş doğrusu...

Windows 7 RC kullanıma sunuldu
  • Bir bilene soralım :)

Vista ile birlikle kullanılabiliyormu ??

Kullanılabiliyorsa şu an 32 Bit Vista var ayrıca 64 Bit Windows7 kursam beraber çalışırmı???

Şimdiden teşekkürler..
  • ustteki tablodada goruldugu uzere vista bir alistirma isletim sistemi gibi biseydi su anda sorunsuz olarak win 7 gecisleri yapilcak
  • 3 Saattir kullanıyorum. Gayet iyi gözüküyor. Driverları henüz eksik. Ancak hız mükemmel. AMD 4200+, 2 gb ram, 690G onboard vga. sistemim. Performans sıkıntısı gözükmüyor.
  • Pentium 4 2.8Ghz 1Mb l2 cache işlemci
    1Gb ddr400 ram
    512mb hd2600 pro ekran kartı olan pcme windows 7yi kursam kaldırır mı acaba? Okuduklarımdan edindiklerime göre kaldıracağı kanaatindeyim ancak burada sormakta yararlı olur. Performansı ayaklar altında olur mu sistemimin?
  • Sorunsuz kullanıyorum herkese tavsiye ederim
  • @Xonor win7 32 bıt kaldırır hatta hayretler ıcnde kalırsın...xp den bıle hızlı...bence su ana kadar cıkmıs en ıyı ısletım sıstemı..
    hemde orjınal key ıle guncellestırmeler vs dahıl kullanıcaz turkce olmasıda guzel..xp den sıkılan wın7 yı kursun farkı gorurler..bır tek daemon tools da sorun yasıyan oldugu soylendı ama ben baska programla astım sorunu..oyun performansı xp den daha ıyı gıbı geldı bana..bırde unutmayalım rc versıyonu bazı buglar olabılır..
  • Az önce kurdum.

İnternet performansı XP'den daha hızlı.

32 Bit olanını kurdum.

Gerçi Vista'da da İnternet performansı XP'den iyiydi.
  • X Files;

Öncelikle tablo için çok teşekkür ederim.

Benim algılayamadığım nokta şu amatör yorumlar. Vista berbatmış, hayal kırıklığıymış falan. Vista çıkmadan 7 çıksaydı ne diyeceklerdi bu insanlar? Yani nasıl bir mantıktır benim aklım almıyor. XP'yi kullandıkları sistemle Vista'yı aynı hızda sorunsuz kullanmak istediler. Tek dertleri buydu. Hayır olmadı. Vista köklü değişiklikler getirdi. Güvenlik konusunda olsun, programlama konusunda olsun birçok noktada geliştirmeler bir önceki sistemle kıyaslanamayacak kadar fazlaydı. Burada Vista'yı yerin dibine sokanların kaçta kaçı hızdan başka bir şey düşünüyor acaba? Dediğim gibi hız konusu da kişiden kişiye değişiyor zaten. Eski sistemlerini yenilememek adına gayret veren insanlar hala Vista'yı kötülüyorlar. SP1 çıktığından beri tek bir kişiye rastlamadım ki Vista'yı ortalama bir sistemde kullanamasın. 64 bit şöyle dursun, 32 bitlik Premium'lar bile çatır çatır iş görürken nedir bu kullanmadan etmeden Vista kötülemecilik? Vista kullanmayanları XP'ye mahkum ediyor bu yorumlar. Çünkü buradaki yorumlara göre iş yapan insan sayısı tahmin ettiğimizden de fazla. Ben 7'nin daha iyi olacağına dair düşüncelere sahibim. Fakat bu Vista'nın kötü olacağı anlamına gelmez. Hala ilk günkü haliyle Vista kullanmak ve sonra direkt olarak 7'ye geçip "süper lan bu haha Vista berbattı" demek amatörlükten öteye gitmez. 7'yi kuracak sisteme sahipsen eğer Vista'yı da paşa paşa çalıştırırsın bu kadar basit. Sorunsuzluk konusunda XP'nin Vista ile rekabet edebileceğini iddia etmek Microsoft'u aptal yerine koymaktır. Yani daha yazılacak şeyler var ama şu çocuksu yorumlar inan bana kal getirdi.

Ben Microsoft'un fanı falan değilim. Fakat ortada bir gerçek varsa bunu esgeçemem. Bu işten anlayan hiçbir arkadaşım bana Vista'yı bırakıp XP'ye döndüğünü söylemedi. Aksini de beklemiyordum. Ayrıca Windows Vista Ultimate 64 Bit gibi bir işletim sistemini bırakıp final sürümü çıkmamış bir işletim sistemine atlamanın da bir manası olduğunu düşünmüyorum. Final sürümü çıkar, ondan sonra kıyaslama yapılır. Nedir bu daha fol yok yumurta yok millet 7'ci kesildi başımıza...
  • @Reko Hocam ilgine teşekkür ederim. Çekiyorum şu an torrentdan yarına eve dönünce kurarım bakalım dediğin gibi hayretler içinde bırakacak mı beni
  • Hiç bir program yüklemeden, kullandığı Bellek miktarı.

Windows 7 RC kullanıma sunuldu
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetcan44

X Files;

Öncelikle tablo için çok teşekkür ederim.

Benim algılayamadığım nokta şu amatör yorumlar. Vista berbatmış, hayal kırıklığıymış falan. Vista çıkmadan 7 çıksaydı ne diyeceklerdi bu insanlar? Yani nasıl bir mantıktır benim aklım almıyor. XP'yi kullandıkları sistemle Vista'yı aynı hızda sorunsuz kullanmak istediler. Tek dertleri buydu. Hayır olmadı. Vista köklü değişiklikler getirdi. Güvenlik konusunda olsun, programlama konusunda olsun birçok noktada geliştirmeler bir önceki sistemle kıyaslanamayacak kadar fazlaydı. Burada Vista'yı yerin dibine sokanların kaçta kaçı hızdan başka bir şey düşünüyor acaba? Dediğim gibi hız konusu da kişiden kişiye değişiyor zaten. Eski sistemlerini yenilememek adına gayret veren insanlar hala Vista'yı kötülüyorlar. SP1 çıktığından beri tek bir kişiye rastlamadım ki Vista'yı ortalama bir sistemde kullanamasın. 64 bit şöyle dursun, 32 bitlik Premium'lar bile çatır çatır iş görürken nedir bu kullanmadan etmeden Vista kötülemecilik? Vista kullanmayanları XP'ye mahkum ediyor bu yorumlar. Çünkü buradaki yorumlara göre iş yapan insan sayısı tahmin ettiğimizden de fazla. Ben 7'nin daha iyi olacağına dair düşüncelere sahibim. Fakat bu Vista'nın kötü olacağı anlamına gelmez. Hala ilk günkü haliyle Vista kullanmak ve sonra direkt olarak 7'ye geçip "süper lan bu haha Vista berbattı" demek amatörlükten öteye gitmez. 7'yi kuracak sisteme sahipsen eğer Vista'yı da paşa paşa çalıştırırsın bu kadar basit. Sorunsuzluk konusunda XP'nin Vista ile rekabet edebileceğini iddia etmek Microsoft'u aptal yerine koymaktır. Yani daha yazılacak şeyler var ama şu çocuksu yorumlar inan bana kal getirdi.

Ben Microsoft'un fanı falan değilim. Fakat ortada bir gerçek varsa bunu esgeçemem. Bu işten anlayan hiçbir arkadaşım bana Vista'yı bırakıp XP'ye döndüğünü söylemedi. Aksini de beklemiyordum. Ayrıca Windows Vista Ultimate 64 Bit gibi bir işletim sistemini bırakıp final sürümü çıkmamış bir işletim sistemine atlamanın da bir manası olduğunu düşünmüyorum. Final sürümü çıkar, ondan sonra kıyaslama yapılır. Nedir bu daha fol yok yumurta yok millet 7'ci kesildi başımıza...

Teşekkür için rica ederim benim için zevkti. Bazı şeyleri anlatmak daha kolay oluyor tablolar ile.

Bir firmada Bilgi İşlem yöneticisiyim. 3 - 5 arkadaşımla bir araya geldiğimde ortalama 500 - 600 civarı pc ye yön veren bir grup oluşturuyoruz. Hepimizin aslında ortak derdi maliyet/performans.

Bir tekil kullanıcı ve sistem yöneticileri için olaylar aynı gelişmiyor. Microsoft un 2 seminerinde 1 anketinde ve ayrıca Microsoft Lisans Yönetmenlerimizle, arkadaşlarımızla konuştuğumuz ortak nokta "biz bilgisayarda ne yapıyoruz, ne bekliyoruz ve gereksinimlerimiz" nelerdir.

Bunları yan yana koyunca XP bizim için halen biçilmiş kaftan. Mesela bayisi olduğumuz yurt dışı merkezli 2 otomotiv ( otomobil demiyorum ) firmasının birisinde sistemde IE6 yı kullanmak zorunda olduğumuz bilgisayarlar var. Burada Vista Internet uygulamaları, Ofis ve diğer basit uygulamaları baz aldığımızda hem geçiş maliyetleri hem de zamanı tasarruflu kullanma açısından baktığımızda bize çok gerekli gelmedi doğrusu.

Ama kişisel tercihler cidden önemlidir. Vista nın sevilmeyişinin sebebi birden XP ye göre artan sistem gereksinimleri. Şimdi evinde internet film müzik ve buna benzer uygulamalar için bilgisayar kullanan ve P4 sahibi birisi neden daha fazla masraf yapayım XP iyi diyor. Halbuki kendine göre iyi.

Diğer tarafta Oyun oynamak için veya son Core2Duo işlemcili taşınabilir bilgisayarlara sahip olanların büyük bölümü sistem gereksinimleri gibi bir baraja takılmadıkları için de Vista diyor. Özellikle Vista SP1 den sonra cidden düzeldi ama çok geç kaldı.

Birde UAC [ User Account Control ] u kullanmayı bilmeyenler veya adapte olamayanlar da da ayrı bir antipati yarattı.

Yani, ortada herkese göre doğrular ama kimse çıkıp hastaya doğru ilacı vermek yerine bana iyi gelen ilacı kullan çünkü beni iyileştirdi deme çabasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X Files -- 6 Mayıs 2009; 0:37:17 >
  • Vista için iyi yorumlar gördüm gerçekten şaşırtıcı benim için ilk diyebilirim.

Sırf vista için yeni bilgisayar aldım. 1 sene kadar vista kullandım (32bit). XP'ye göre iyi yönleri var ama kötü yönleri bence daha fazla. Veri kopyalama olayı tam anlamıyla rezalet. 1 dakikalık şeyi bile düzgün hesaplayamıyor 2 saat hesaplama için bekliyor. Bir dosyayı shift+del ile siliyorum bir pencere açılıyor ve "siliniyor" diyor bana. Silinmesini bekliyorum 10 saniye kadar. XP'de o tarz şeyler yok bastın mı uçtu gitti bidaha bulamazsın tam istediğim gibi. Bilgisayarımı açıyorum görüntüyü gördüğümde ağırlığı hissediyorum. Bilgisayarımı açıyorum pencerenin açılması yavaş geliyor, normalde sabırlı biri olsamda bilgisayar kullanırken sabrımı zorlamak istemem. Geçenlerde yeniden vistaya geçtim belki hata etmişimdir diye. 24 saat zor dayandım. Vistayı tek birşey için seviyordum o da görselliği. XP SP3'üme Vista Inspirat 2.0 programını kurdum artık vistaya para versen geçmem. Bana kimse gelipte vista daha iyi falan demesin çünkü umrumda değil. Ben kendi tecrübemi edindim.

Okula gidiyorum her gün, öğretmenlere dağıtılan bilgisayarlar vista ve hocalar şikayetçi. Vista orta sınıf bilgisayarlar için bile değil bence. Ya süper sistemin olur kullanırsın ya da kullanmazsın. Dizüstünün sistemi orta seviye anca sayılır ve vista kurulu. Birşeyler yapalım diyoruz o kadar yavaş ki beni deli ediyor.

Windows 7'ye gelince onuda kullandım. Sahip olduğum ASUS P5LD2 anakartın ses driverı problemli olduğu için bıraktım. Windows 7 hoşuma gitmişti ama kullanmak nasip olmadı. Tam anlamıyla çıkana kadar XP devam. Artık hiç uğraşmayı çekemem vista yeterince çektirdi bana..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiberdono -- 6 Mayıs 2009; 0:39:03 >
  • Şu anda size lisanslı ve Türkce Windows 7 Ultimate'mden yazıyorum.Windows ilk defa başarmış.Beta olmasına rağmen tek kelimeyle harika
  • benım pc su aralar ucuyor hele themalar ınanılmaz..iddia edıorum daha rc surumu hatalarıda var mavı ekran vs olabılır ayrıca bazı donanımlar ıcın uyumsuzda olabılır ama ms yaptıgı en ıyı ısletım sıstemı desek yerıdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 6 Mayıs 2009; 0:54:24 >
  • Dakika bir gol bir. Diyecek bir şey yok. Açıklayıcı yorum yok, sebep yok, hiçbir şey yok. Varsa yoksa yavaş. XP kurduğunuz bir sisteme Vista kurup aynı hızı beklemeyin. Mucize bunlar. Vista'nın yavaş olduğu bir sistemde 7'yi beğenmiş arkadaşımız. Yukarıda tablo verildi. Ne diyeyim, güle güle kullansın XP'sini.
  • uzunca bir süre vista x64 sp1 kullandıktan sonra bir xp ye döneyim dedim.ancak 1-2 ay dayanabildim.ilk kurdugumda vay dedim hıza bak falan.ama

daha sonra bişeyler yükledikçe agırlaştı ve ciddi derecede yavaş geldi.güçsüz sistemler için bir yorumum yok ama benim sistem için xp kullanmak

vista kullanmaktan daha kötü sonuç veriyor.windows 7 ye gelirsek,vistaya göre çok daha iyi performans verecegi konusunda herkes hemfikir sanırım.

genede ben tam sürüm çıkıp,genel olarak kullanılan programların hepsi uyumlu hale gelmeden geçmeyi düşünmüyorum.

ek olarak vistayı kurar kurmaz yaptıgım 7-8 işlem var.google la vista hızlandırma olarak bulabileceginiz şeyler.defrag,sistem geri yükleme,gereksiz çalışan

vista ek özellikleri, uac gibi.baştan yapınca sistem tertemiz başlıyor hayatına.
  • W7 cıkmadan W8 hazırlanıyor ne istir. w7nin buyuk bir acıgı vardı; Windows 7'de çok büyük bir güvenlik zaafiyeti olduğu ortaya çıktı.

Windows 7 işletim sistemini uzaktan kontrol etmek için sadece 3 Kbyte yeterli. Bu büyük güvenlik açığı Hacker konferansında ortaya çıktı.

Nitin Kumar ve Vipin Kumar tarafından yapılan açıklamaya göre VBootkit 2,0 adındaki 3 Kbyte'lık yazılım herhangi bir önyükleme işlemi sırasında sisteme kurulup Windows 7'yi kontrol edebiliyor. Güvenlik araştırmacılarına göre bu kadar ufak bir yazılımın tam kontrol sağlaması oldukça ilginç.

Bir korsan bu yazılım sayesinde Windows 7 kullanıcısının haklarını kısıtlayabilir, şifreleri ve bilgileri çalabilir veya aklınıza gelebilecek her şeyi yapabilir. Kumar konuşmasında kullanıcıları uyardı. Çünkü bu yazılıma engel olabilecek şimdilik bir şey yok. Sözlerine VBootkit 2.0'ın nerdeyse görünmez olduğunu belirerek devam eden Kumar, bu yazılımdan kurtulmak için şimdilik Windows 7 işletim sistemini sıfırdan kurmanız gerekiyor dedi.

bu acık kapatıldı herhalde...
  • Haydaaa

Bilgisayarı yeniden başlatınca, İşletim sistemi seçenekleri menüsü gelmesi gerekiyordu gelmiyor

Daha önce XP kullanıyordum. Win 7'yi Diskin başka bölümüne kurdum. Ama seçim menüsü gelmedi. XP'yi açmak istiyorum. Ne yapacağım şimdi
  • Sanırım bazı arkadaşlar bana da laf etmiş. Vista'yı 512 mb ramle mi kullanıyorlar falan diye? Arkadaşım Vista'yı 4*1 Gb Kingston DDR2 4-4-4-12 zamanlamalarına sahip 1000 Mhz.'lik ram, 3.6 Ghz'de çalışan Q6600'le kullanıyorum. Eğer böyle bir sistemde de rahatça çalışamıyacaksa ben ne yapıyıp Vista'yı!!! İllaki Core i7; 6+ gb ram mi olması gerekiyor?????
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.