Şimdi Ara

Windows 7 Sıfırlama [YARDIM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben bu işlerden pek anlamıyorum ama PC'ye yine virüs bulaştı ve sıkıntılar ortaya çıkmaya başladı. Hem zaten PC bayağı bir kirlendi hem de temizlemek maksadıyla format atmak istiyorum ama 10 senedir PC'ye format attırmaktan canım çıktı. Kasayı sök, götür, geri getir.. Maddi yönden de sıkıntı, çok para istiyorlar. Ayrıca en son orijinal Windows 7 götürmüştüm geri geldiğinde orijinal değildi çıldıracaktım. Her neyse bunları geçelim ben de yeni bir şey keşfettim. Bilgisayarda da tıpkı androidde olduğu gibi sıfırlama ve başa dönme (fabrika ayarlarına dön) gibi bir seçenek mevcut. Fakat açıkçası deneyimsiz birisi olarak sıfırlamaktan korkuyorum. Eğer bir kaç kişi yardım ederse önce bilgisayarımdaki bazı verileri 1TB hard diskim var ona yedekleyeceğim ve sonra işlemi gerçekleştireceğim fakat bir kaç sorum var.

1- Orjinal Windows 7 değil, sorun yaratır mı?
    2- AVG virüs programı yüklü PC'yi sıfırladıktan sonra geri kurmak için ne yapmalıyım? (Setup'unu bulup hard diske atsam sonra kursam olur mu? Yoksa başka bir yolu mu var? Tekrardan satın alma vs.)
    3- Steam kullanıyorum, oyunlarım gitmez, save dosyalarını zaten önemsemiyorum fakat achievements ve diğer steam ögelerim kaybolur mu?

Birisi rehberlik ederse gerçekten çoo.k makbule geçer. Şimdiden ilgilenen herkese teşekkür ederim.

• 1-Flash bellek bul
    2-Flash bellekle windows 7 format atmak nasıl olur araştır
    3-Format at
    4-Steam indir. Steamde achievementlerin gitmez ama bazı oyunların saveleri kalırken bazılarınki gider.

Bir daha bilgisayarcılara format için para verme en fazla 20-30 dklık iş.

quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Orijinalden alıntı: AloneKeybi

quote:

casper dvd si asus bilgisayarı felan birşey olmaz indir birtane win7 iso su istediğin pcye format at.

iso yazacak dvd yok. Flash bellekle atabilir miyim ?

daha hızlı daha güzel olur hemde

Alttaki linkten programı indirip yükleyin ilk ekranda isoyu göstericeksiniz 2.ekranda flashbelleği sonra "begin copying" diyeceksiniz format felan diyecek "yes" diyeceksiniz bitince yeşil yanacak.
    "Completed" diyecek sağ üstteki çarpıya basıp kapatıcaksınız normal formatınızı atıcaksınız.

Not: Biostan 1.sıraya usb almayı unutmayınız.

Önemli NOT !!! : Format esnasında kendi kendine restart atınca usbyi çıkarın hemen yoksa yeniden kurulum başlar.!!!! (bu çok yaşanılan bir sorun çok geridönüş aldığım için yazma gereği duydum.)

Windows 7 Usb Tool İNDİR

Sorun olursa söyle

Orijinal w7 dvdsi varsa bunların hiçbirine gerek yok hemen format at sonra işine bak. anti virüs konusunu bilmiyorum. Ayrıca steam oyunlarını kolayca yedekleyebilirsin ama 1 tb hard diskine virüs bulaşırsa format atmanın hiçbi anlamı kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lowint -- 31 Mayıs 2014; 18:28:04 >

• Hmm çok sağol dostum. Orjinalini bulamam herhalde şimdilik. Virüs programı olayını da halledersem deneyeceğim. Çok sağol. :))

Not: Konuyu format atana kadar açık tutacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

1-Flash bellek bul
    3-Format at
    4-Steam indir. Steamde achievementlerin gitmez ama bazı oyunların saveleri kalırken bazılarınki gider.

quote:

quote:

quote:

casper dvd si asus bilgisayarı felan birşey olmaz indir birtane win7 iso su istediğin pcye format at.

Alttaki linkten programı indirip yükleyin ilk ekranda isoyu göstericeksiniz 2.ekranda flashbelleği sonra "begin copying" diyeceksiniz format felan diyecek "yes" diyeceksiniz bitince yeşil yanacak.
    "Completed" diyecek sağ üstteki çarpıya basıp kapatıcaksınız normal formatınızı atıcaksınız.

Önemli NOT !!! : Format esnasında kendi kendine restart atınca usbyi çıkarın hemen yoksa yeniden kurulum başlar.!!!! (bu çok yaşanılan bir sorun çok geridönüş aldığım için yazma gereği duydum.)

Windows 7 Usb Tool İNDİR

Sorun olursa söyle

Orijinal w7 dvdsi varsa bunların hiçbirine gerek yok hemen format at sonra işine bak. anti virüs konusunu bilmiyorum. Ayrıca steam oyunlarını kolayca yedekleyebilirsin ama 1 tb hard diskine virüs bulaşırsa format atmanın hiçbi anlamı kalmaz.

Bu arada windows 7 ISO nereden bulabilirim? Onu da yazarsan sevinirim onun haricinde değişik videolar izledim sanırım halledebilirim. Bazı sitelerden araştırdım ama 1 ay sonra key yoksa kullanamazsın falan diyorlardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: .shellac

quote:

1-Flash bellek bul
    3-Format at

quote:

quote:

quote:

Windows 7 Usb Tool İNDİR

Sorun olursa söyle

Bu arada windows 7 ISO nereden bulabilirim? Onu da yazarsan sevinirim onun haricinde değişik videolar izledim sanırım halledebilirim. Bazı sitelerden araştırdım ama 1 ay sonra key yoksa kullanamazsın falan diyorlardı.

windows 7 indirdiğinde iso oluyordu diye hatırlıyorum. Forumda paylaşımı yasak o yüzden söyleyemem. Ama 1 ay olayı için windows 7 loader kullanacaksın formattan sonra.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.