Şimdi Ara

Windows 7 usb format 'Gerekli bir CD/DVD sürücü aygıtı eksik' sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sorunu kısaca özetleyeyim; Windows 7 kurulum sırasında usb görünmüyor.

Detaylı anlatım: Öncelikle notebook'umun eski olduğu bilgisini vermek isterim model Samsung NP350V5C, zamanında windows 10'a ücretsiz olarak yükseltmiştim fakat uzun zaman sonra bir kaç teknik sorun ile karşılaştım ve eski işletim sistemime dönmem gerekti. Mesela bir sorun için Samsung destek hattıyla görüştüğümde bana windows 10 işletim sistemi üzerinden yeterli yardımı yapamayacaklarını yani windows 10 için (Bu model üzerinden) güncelleme desteğinin bulunmadığı söylendi ayrıca ben laptopum için samsungun sitesinden otomatik tarama-güncelleme gibi programları indirmek istediğim zaman windows 10 işletim sistemi üzerinden sağlanamadığını gördüm.

Adım adım ne yaptığımı anlatayım
    1.Windows 7 Home basic imaj dosyasını indirdim (Ürün anahtarım Home Basic için)
    2.Usb belleğimi biçimlendirdim
    3.Rufus adlı yardımcı program ile Kurulum dosyalarını usb'ye aktardım
    4.Usb'yi hazırladıktan sonra yeniden başlatıp bios ayarlarından boot’ta usb'yi seçtim
    5.Kurulum ekranı açıldı, dil, klavye, zaman vs. ekranında ileri dedim
    6.Kurulum başlatma tuşuna bastım ve bu hatayı aldım.

Ulaştığım olası sorunlar
    1.Usb 3.0 windows 7 ortamında desteklenmemesi
    2.AHCI, IDE ile alakalı problem (Bunu tam anlamadım)
    3.Usb biçimlendirmesinin FAT32 değilde NTFS olarak yapılması
    4-Bios boot komutunu verdikten sonra chipsetin boot edilebilir aygıtlarla kısa süreliğine bağlantısını koparması

Uyguladığım çözümler
    1-Usb'ye farklı bir yardımcı program (Windows 7 USB DVD Download Tool) ile aktardım olmadı
    2-AHCI kısmını Manuel->Disabled yaptım olmadı
    3-NTFS yerine FAT32 olarak biçimlendirdim olmadı
    4-Bir videoda gördüğüm bir çözüm; Yüklenecek sürücüyü seçin ekranında pencereyi kapattım (bir adım geri gittim) usb'yi çıkardım ve farklı bir girişe taktım ileri dedim gene bulamadı
    5-Son bulduğum ama uygulayamadığım çözüm bir videodan öğrendim;Şu siteden 'https://www.gigabyte.com/Support/Utility' üretici firmanın anakart yazılım sağlayıcısı aracılığıyla WindowsImageTool diye bir program önerilmiş bu, kurulum usb diskine Usb 3.0 entegre ediyormuş fakat ben anakartımın hangi seri olduğunu bulamadım, CPU-Z ile inceledim ama anlamadım bu konuda biraz tecrübesizim şöyle resmini paylaşayım

Gerçekten uzun bi süreç oldu benim için (yaklaşık 11 saat) ve hala sonuca ulaşamadım yardımlarınızı bekler iyi geceler dilerim.

Önemli Not:Windows'um orjinal olmasına rağmen 'Windows 7 Home Basic OEM:COA' olarak geçtiği için microsoftun sitesinden kurulum imajını indiremedim hata alıyorum gerçekten çok saçma bir durum bu ürüne bende para ödedim ama destek yok, mecburen farklı bi kaynaktan almak zorunda kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rikican -- 4 Şubat 2019; 5:58:28 >

• Merhabalar sorun ile ilgili olarak. Usb flash bellegi ntfs formatinda tekrar bicimlendirin. Rufus ile bir kez daha yazdirmayi deneyin. Eger bunlari yaptiysaniz farkli ve kalici bir cozum onerim olacaktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmajı USB belleğe yazdıysanız sources klasörü içerisindeki ei.cfg dosyasını bulun. İçeriği buna benzerdir.
    quote:

[Edition ID]
    HomeBasic
    [Channel]
    Retail
    [VL]
    1

Sizin lisans oem olduğuna göre Channel değerini OEM yapacaksınız. VL değeri 1 ise kurulumda anahtar sorar kabul etmezse ilerleyemezsiniz. Kurulumda anahtar sormayı devre dışı bırakmak için VL değerini 0 yapın.
    Kurulumdan sonra yönetici olarak açtığınız komut satırında slmgr.vbs /ipk XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX yazarak ürün anahtarını girin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 4 Şubat 2019; 11:39:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Merhabalar sorun ile ilgili olarak. Usb flash bellegi ntfs formatinda tekrar bicimlendirin. Rufus ile bir kez daha yazdirmayi deneyin. Eger bunlari yaptiysaniz farkli ve kalici bir cozum onerim olacaktir.

İlk başta öyle formatlamayı denedim zaten, çözümler maddesinde yazdıklarımın tam terslerini denedim. Mesela ilk başta AHCI (Auto) idi denedim olmadı AHCI Manuel->Disabled yaptım gene olmadı, NTFS olmadı sildim FAT32 yaptım gene olmadı.

quote:

İmajı USB belleğe yazdıysanız sources klasörü içerisindeki ei.cfg dosyasını bulun. İçeriği buna benzerdir.

quote:

[Edition ID]

HomeBasic

[Channel]

Retail

[VL]

1

Sizin lisans oem olduğuna göre Channel değerini OEM yapacaksınız. VL değeri 1 ise kurulumda anahtar sorar kabul etmezse ilerleyemezsiniz. Kurulumda anahtar sormayı devre dışı bırakmak için VL değerini 0 yapın.

Kurulumdan sonra yönetici olarak açtığınız komut satırında slmgr.vbs /ipk XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX yazarak ürün anahtarını girin.

Bunuda denedim gene olmadı, aslında benim kurulumun orta aşamalarında sorunum yok çünkü oraya geçemedim bile, sorun en başta format usb'sinin görünmemesi mesela örnek olarak bi ara windows 10 formatı atmıştım böyle bi sorun yaşamamıştım.

Sorunum hala devam ediyor

• quote:

Orijinalden alıntı: rikican

quote:

Merhabalar sorun ile ilgili olarak. Usb flash bellegi ntfs formatinda tekrar bicimlendirin. Rufus ile bir kez daha yazdirmayi deneyin. Eger bunlari yaptiysaniz farkli ve kalici bir cozum onerim olacaktir.

İlk başta öyle formatlamayı denedim zaten, çözümler maddesinde yazdıklarımın tam terslerini denedim. Mesela ilk başta AHCI (Auto) idi denedim olmadı AHCI Manuel->Disabled yaptım gene olmadı, NTFS olmadı sildim FAT32 yaptım gene olmadı.

quote:

İmajı USB belleğe yazdıysanız sources klasörü içerisindeki ei.cfg dosyasını bulun. İçeriği buna benzerdir.

quote:

[Edition ID]

HomeBasic

[Channel]

Retail

[VL]

1

Bunuda denedim gene olmadı, aslında benim kurulumun orta aşamalarında sorunum yok çünkü oraya geçemedim bile, sorun en başta format usb'sinin görünmemesi mesela örnek olarak bi ara windows 10 formatı atmıştım böyle bi sorun yaşamamıştım.

Sorunum hala devam ediyor
    Hocam.o halde indirdiginiz iso dosyasinda bir sorun var. İso dosyasini bastan indirin. Microsoftun sitesinden falan degil. Baska sitelerden tum.guncellemeleri almis windows surumunu indirin.
    Eger yukaridaki.secenek ise yaramaz ise, son olarak windows 7 yi windows xp nin uzerine yazarak bu sorundan tumuyle kurtulabilirsiniz. İlk dedigim cozumu deneyin olmazsa diger secenek icin daha fazla.yardimda bulunabilirim.

• kardeşim senin yaptıgın her işlem yanlış ben sana kısa şekilde izah edeyim kurulumunu yapmaya çalıştığın işletim sistemi uefi mi ahcı mi tutup ahcı biosa uefi kurulmaz anakartın desteği varsa ikisine başka ve sistem özelliklerini söylersen işlem daha kolay olur donanım özelliklerin kurtarmaya bilir win 7 yi sonuçta 10seneden fazla oldu win7 çıkalı durumu bildirirsen yardımcı olmaya çalışacagım
  • ahmet8989 A kullanıcısına yanıt
    quote:

Hocam.o halde indirdiginiz iso dosyasinda bir sorun var. İso dosyasini bastan indirin. Microsoftun sitesinden falan degil. Baska sitelerden tum.guncellemeleri almis windows surumunu indirin.
    Eger yukaridaki.secenek ise yaramaz ise, son olarak windows 7 yi windows xp nin uzerine yazarak bu sorundan tumuyle kurtulabilirsiniz. İlk dedigim cozumu deneyin olmazsa diger secenek icin daha fazla.yardimda bulunabilirim.

Benim indirdiğim Windows 7 setupını bi siteden bulmuştum, bugün bi videoda karşılaştım video sahibi orijinal Windows 7 kurulum dosyasını googledrive'a eklemiş oradan indirdim, usbyi önyüklemeli olarak komut istemi'nde hazırladım kurulum dosyalarını içine attım ve sonunda.. mutlu son sanırım çabalarımın çoğu boşunaydı sorun tahmin etmediğim birşeymiş.
    Yardımcı olan herkese teşekkürler sağolun varolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rikican -- 4 Şubat 2019; 19:0:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rikican

quote:

Benim indirdiğim Windows 7 setupını bi siteden bulmuştum, bugün bi videoda karşılaştım video sahibi orijinal Windows 7 kurulum dosyasını googledrive'a eklemiş oradan indirdim, usbyi önyüklemeli olarak komut istemi'nde hazırladım kurulum dosyalarını içine attım ve sonunda.. mutlu son sanırım çabalarımın çoğu boşunaydı sorun tahmin etmediğim birşeymiş.
    Yardımcı olan herkese teşekkürler sağolun varolun.
    Oh cok sevindim hocam. Yine bir sorun okursa yazabilirsiniz elimden geldigince yardimci olurum.

• bu problem indirdiğiniz iso dosyasının içeriği ile oynayarak bazı sürücü ve uygulamaları kaldırabiliyorlar.
    senin kalıptada sata sürücülerini kaldırmışlar.

o sebeple sorun yaşamışsın.
  • Sorun yaşayıp çözemeyenler için çözümü yazıyorum. Sorun usb 3.0 ile format atmaya çalıştığınızdan sürücüler yüklü olmadığı için hata alıyorsunuz. Sorunun çözümü basit. Format için hazırladığınız usb belleğin içerisine bir klasöre googleye win 7 usb 3.0 driver yazıyorsunuz ve size bir setup dosyası veriyor. O setup dosyasını flas bellek içindeki klasöre çıkarıyorsunuz( Bu dosyaların içerisinde drivers klasörü altında usb 3.0 sürücüleri var.) Şimdi formata en baştan başlıyorsunuz ve yine bu hata ekranı gelince browse den flash belek içindeki drivers klasörü içinde x 64 veya x86 içindeki driverleri gösteriyorsunz ve yükle deyince artık usb portlarınız aktif hale geliyor ve win 7 kurmak için harddisk seçme ekranı karşınıza çıkıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.