arkadaşlar bende 2 tane cd/dvd sürücü var. 1.sürücü ide ikincisi aldığım sata dvd elimde windows 7 dvd si var ve win 7 yüklemek istiyorum önceden tek cd rom varken xp format atmak için biosa girip boot menüsünden cd yi secip yapıyordum fakat bu sefer dvd den format atacağım için dvd yi gördürmem gerekiyor. ancak boot menüsünde cdrom'u seçip yes tuşuna basınca siyah ekranda boot cd dvd yazısı çıkıp dvd rom'un içeriğini okumadan kayboluyor ve normal windows açılmaya başlıyor yani ön yükleme için bir tuşa basın çıkmıyor. benim fark ettiğim bu gene dvd rom 'a değil normal cdrom'a bakıyor cd boş olduğu için es geçiyor ama normalde cd ve dvd çalışıyor hiçbir sorun yok acil yardım lütfen...................................... (not: windows 7 dvd 'im bootlu)
Cd rom un anakarta giden kablosunu çıkarın ve öyle başaltamayı deneyin. Yani bilgisayara yalnızca Dvd Rom bağlı kalsın.
onuda denemiştim ama o zamanda ilk açılışta cd dvd yazısıda çıkmıyor. dediğim gibi snaırım biosta bu sata dvd yi görmüyor buna genel bir çare bu işin içinden nasıl çıkarım!
quote:
Orijinalden alıntı: dallass
onuda denemiştim ama o zamanda ilk açılışta cd dvd yazısıda çıkmıyor. dediğim gibi snaırım biosta bu sata dvd yi görmüyor buna genel bir çare bu işin içinden nasıl çıkarım!
Evet Bios'un görmüyor o zaman Sata dvdyi. Valla Bios'u güncellemeyi deneyin. Ama şunu da belirteyim Windows 7'yi kurmak için illa açılışta yapmanız gerekmiyor. Direkt masaüstündeyken kurulum yapabilirsiniz.