Şimdi Ara

Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU] (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7.672
Cevap
150
Favori
415.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ardaq

aynen ya sıfır sisteme orjinal windows alalım dedik yılın mallığını yaptık. millet benle ne kadar dalga geçse az ama microsofta danışcam ya eğer istiyorsa vista orjinal var onun keyi vereyim yükseltti saysınlar bişey yapsınlar. güncellemede yüklemiyor.

halledemessen ben burdayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 8 Aralık 2012; 22:00:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

aynen ya sıfır sisteme orjinal windows alalım dedik yılın mallığını yaptık. millet benle ne kadar dalga geçse az ama microsofta danışcam ya eğer istiyorsa vista orjinal var onun keyi vereyim yükseltti saysınlar bişey yapsınlar. güncellemede yüklemiyor.

halledemessen ben burdayım.

windowsu etkinleştir diye taciz mesajları atıp ekranı kaplıyor :D pm attım . microsofttan umudu kestim

• Windows 8 e terfi ettik. Kaçırmayalım diye sonradan ücretli olacak diye alel acele Windows media center ı da yükledik. Canlı TV izliyeceyiz diye de heyecanla açtık ama gerisi fiyasko. Canlı tv falan izleyemedik. İnternetten de araştırdım ama bir şey bulamadım. Kısacası media center dan tv izleyebilen biri varsa bizede anlatsında öğrenelim:)
  • size bir soru arkadaşlar: kullanıcı hesapları olarak windows 8'de malum microsoft hesabı ve yerel hesap var. yerelden microsoft hesabıma geçiş yapayım dedim mağazadan uygulamaları indirmek için.. bilgisayarı yeniden başlattığımda kullanıcı administrator olarak çıktı ve aynen şu yazı "hesabınız devre dışı bırakılmış lutfen sistem yöneticinize başvurun" diyor. aşağıda anahtar şeklinde iki seçenek var biri yerel hesap, diğeri microsoft hesabı. microsoft hesabımdan normal bir şekilde e-posta mı ve parola mı yazıp oturumu açabildim. fakaaat sorum şu ki; açılışta böyle bir şeyle karşılaşmadan direk olarak oturumun açılması için ne yapmam gerekiyor?

not: çözüm önerisi olanlar lütfen okuyunuz!
    yerel hesapta sorun yok direkmen açılıyor oturum. sorun microsoft hesabıyla açılırken oluyor. çözüm olarak; "netplwiz" denedim olmadı! ikinci bir seçenek olarak, çalıştıra "lusrmgr.msc" yazıp yöneticiyi kontrol ettim, tikli duruyor, devredışı gözküyor, gene olmadı bilginize..!!

• iyi konu olmuş ancak benim bi sıkıntım var win 8 den mi kaynaklı bilmiyorum ancak sorayım
    fn tuşu yardımıyla media playerdan müzik değiştirince açık olan uygulamayı alta alıp media playera geçiyor bunu nasıl düzeltebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgkn.95
    Winlogon a kadar geldim de nereye yazıcam onu anlamadım birde laptop var bi tane onda da win8 var ama direkt açılıyo metro arayüzü hiçbir ayar yapmadım netplwiz denbirkaç değişiklik yaptım o kdar ama ne yaptığımı hatırlamıyorum tek sorun bu.

Edit: Şimdi anladım fakat ForceAutoLogon yok ForceUnlockLogon var DefaultPassword yok diğerleri tamam zaten

Selam
    Kurulum esnasında veya sonradan şifre oluşturmuşsanız, aşağıdaki vereceğim reg dosyası kaydını kopyalayın ve bir yeni metin belgesi açarak içine yapıştırın.
    Daha sonra farklı kaydet'i seçerek, açılan pencerenin alttaki kayıt türü seçeneğinden, Tüm Dosyalar'ı seçerek, ismini de Autologon.reg yazın ve kaydet tuşuna tıklayın..

Bu dosya üzerine sağ tıklayın ve açılan menüden Birleştir seçeneği ile kaydedin. Reg dosyasında bu isimler oluşacak ve bilgisayar şifre sormadan otomatik olarak başlayacaktır.
    Sanırım anlaşıldı..

Aşağıdakileri kopyalayın ve kullanıcı adı ile şifre yerlerini kendinize göre 2 tırnak(" ") arsına yazın.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
    "AutoAdminLogon"="1"
    "DefaultUserName"="Buraya kullanıcı adınızı yazın"
    "DefaultPassword"="Buraya şifrenizi yazın"
    "ForceAutoLogon"="1"

Fazla bir şeye gerek yoktur..
    Bilginize ve kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 9 Aralık 2012; 2:17:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: anlamamki

acilista win7 ve ubuntu isletim sistemlerim var onlari nasil kaldirabiliriz
    c den dosyalarini sildim.disk temizleyici ilede yaptim ama acilista yine soruyor kalici olarak nssil temizlerim?

Selam
    Metro arayüzde iken oraya msconfig yazın ve soldaki açılan simgeyi çalıştırın.
    Açılan pencereden Önyükleme sekmesine geçin ve orada Win8 dışında olanları(bunu zaten silemezsiniz çünkü aktif sistemdir) Sil butonuna tıklayarak silin, uygula yaptıktan sonra bilgisayar yeniden başladığında artık herhangi bir işletim sistemi ile karşılaşmayacaksınız..
    Kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

acilista win7 ve ubuntu isletim sistemlerim var onlari nasil kaldirabiliriz
    c den dosyalarini sildim.disk temizleyici ilede yaptim ama acilista yine soruyor kalici olarak nssil temizlerim?

Selam
    Metro arayüzde iken oraya msconfig yazın ve soldaki açılan simgeyi çalıştırın.
    Açılan pencereden Önyükleme sekmesine geçin ve orada Win8 dışında olanları(bunu zaten silemezsiniz çünkü aktif sistemdir) Sil butonuna tıklayarak silin, uygula yaptıktan sonra bilgisayar yeniden başladığında artık herhangi bir işletim sistemi ile karşılaşmayacaksınız..
    Kolay gelsin..

evet orda sedece win8 var zaten ama her acılısta 3 ısletım sıstemı cıkıyor kalıcı olarak baslangıctan kaldırmam lazım
    baska yolu varmı acaba?

• quote:

evet orda sedece win8 var zaten ama her acılısta 3 ısletım sıstemı cıkıyor kalıcı olarak baslangıctan kaldırmam lazım
    baska yolu varmı acaba?

"EasyBCD" kurun, "Edit" bölümünden istemediğiniz sistemleri"Delete" ile kaldırın, tamamdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Motan -- 9 Aralık 2012; 12:35:51 >
  • Herkese bir tavsiyem var. Eğer sisteminizi sorunsuz kullanıyorsanız sürekli kullandığınız programları yükleyip temiz bir şekilde imajını alın. İleride istediğiniz zaman 15-20 dakikada aldığınız imajı geri yükleyip format atmaya gerek duymadan temiz halini geri yükleyebilirsiniz. Ben öyle yaptım.
  • quote:

baska yolu varmı acaba?

Selam
    Başka yolu elbette var ama bunu program ile yapabilirsiniz. Ben size basit bir şekilde kaldırabileceğiniz yöntemi yazmıştım ama msconfig'te gözükmüyor diyorsunuz.
    Zaten baştan kurarken hatalı kurmuşsunuz bunu. Eğer kurarken önyükleme bölümünü/birimini silmiş olsaydınız, bu durumla karşı karşıya kalmazdınız.

Bunu kaldırabileceğiniz programlar şunlardır kardeş..

1. Yamicsoft Windows 8 Manager
    2. EasyBCD

• quote:

quote:

baska yolu varmı acaba?

Selam
    Başka yolu elbette var ama bunu program ile yapabilirsiniz. Ben size basit bir şekilde kaldırabileceğiniz yöntemi yazmıştım ama msconfig'te gözükmüyor diyorsunuz.
    Zaten baştan kurarken hatalı kurmuşsunuz bunu. Eğer kurarken önyükleme bölümünü/birimini silmiş olsaydınız, bu durumla karşı karşıya kalmazdınız.

Bunu kaldırabileceğiniz programlar şunlardır kardeş..

1. Yamicsoft Windows 8 Manager
    2. EasyBCD

pm den yazım saygılar

• ilk olarak win 8 pro kurdum yenileme sıfırlama çalışmıyor bilen varmı neden çalışmaz...
  • win7 deki exe dosyaları ,oyunlar,programlar win8 de çalışıyormu
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dgkn.95
    Winlogon a kadar geldim de nereye yazıcam onu anlamadım birde laptop var bi tane onda da win8 var ama direkt açılıyo metro arayüzü hiçbir ayar yapmadım netplwiz denbirkaç değişiklik yaptım o kdar ama ne yaptığımı hatırlamıyorum tek sorun bu.

Edit: Şimdi anladım fakat ForceAutoLogon yok ForceUnlockLogon var DefaultPassword yok diğerleri tamam zaten

Selam
    Kurulum esnasında veya sonradan şifre oluşturmuşsanız, aşağıdaki vereceğim reg dosyası kaydını kopyalayın ve bir yeni metin belgesi açarak içine yapıştırın.
    Daha sonra farklı kaydet'i seçerek, açılan pencerenin alttaki kayıt türü seçeneğinden, Tüm Dosyalar'ı seçerek, ismini de Autologon.reg yazın ve kaydet tuşuna tıklayın..

Bu dosya üzerine sağ tıklayın ve açılan menüden Birleştir seçeneği ile kaydedin. Reg dosyasında bu isimler oluşacak ve bilgisayar şifre sormadan otomatik olarak başlayacaktır.
    Sanırım anlaşıldı..

Aşağıdakileri kopyalayın ve kullanıcı adı ile şifre yerlerini kendinize göre 2 tırnak(" ") arsına yazın.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
    "AutoAdminLogon"="1"
    "DefaultUserName"="Buraya kullanıcı adınızı yazın"
    "DefaultPassword"="Buraya şifrenizi yazın"
    "ForceAutoLogon"="1"

Fazla bir şeye gerek yoktur..

Bay_KG çok teşekkür ederim ya, önerdiğiniz çözümü kendi sorunumda da denedim, direk açıldı bilgisayar Allah razı olsun.

Ben bir soru daha sorayım daha öncede sormuştum burada dile getirmiştim biliyorum ama çözemedim bir türlü ya yine oluyor maalesef.. soun şu ki bende açılışta metro arayüz çıkıyor ama 7-8 saniye sonra masaüstüne geri dönüyor. Direk metro arayüzde kalsın istiyorum ekran, masaüstüne dönmesin. Bunun için Start8 isimli program yüklü ona da baktım acaba mı diye ama "Automatically go to the Desktop when I sign in" tiklenmemiş, yani onunla alakası yok. başka bi şeyden sanki bu. çözebilecek olan varsa şimdiden sağolsun

• quote:

Orijinalden alıntı: SilentMode

Herkese bir tavsiyem var. Eğer sisteminizi sorunsuz kullanıyorsanız sürekli kullandığınız programları yükleyip temiz bir şekilde imajını alın. İleride istediğiniz zaman 15-20 dakikada aldığınız imajı geri yükleyip format atmaya gerek duymadan temiz halini geri yükleyebilirsiniz. Ben öyle yaptım.

sorma kardeşim win 8 kurmadan uyumlululuk programında lexmark yazıcıyı uyumlu diyordu şimdide yarım yamalak kurulum oluyor ama uyumsuz deyip çalışmıyor sinir oldum ne yaptıysam olmadı kandırdı beni win 8
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

Orijinalden alıntı: SilentMode

Herkese bir tavsiyem var. Eğer sisteminizi sorunsuz kullanıyorsanız sürekli kullandığınız programları yükleyip temiz bir şekilde imajını alın. İleride istediğiniz zaman 15-20 dakikada aldığınız imajı geri yükleyip format atmaya gerek duymadan temiz halini geri yükleyebilirsiniz. Ben öyle yaptım.

sorma kardeşim win 8 kurmadan uyumlululuk programında lexmark yazıcıyı uyumlu diyordu şimdide yarım yamalak kurulum oluyor ama uyumsuz deyip çalışmıyor sinir oldum ne yaptıysam olmadı kandırdı beni win 8

Silentmode arkadışımız haklı geçen gün açıyorum splash pro altyazı çıkmıyor. bilgisayar açık programları kendi kendine kapatıp masaüstüne atıyordu format atmak zorunda kaldım şuan normal gibi. güncellemeleri yapınca sapıttı galiba benim.

• murat arkadaşa özelden sordum ama burayada yazayım.

Windows8i cdden veya DVD'den yüklemeye çalışırken yükleme medyası takın diyor. yani bir nevi tanımıyor. tamam iptal gözat seçenekleri var altta. göz at seçeneğinde görsede cdyi yüklemiyor. hiçbir aygıt sürücüsü bulunamadı diyor. bios ayarlarından olabilir diyorlar ama tam bilmiyorum. anakart gigabayt. aynı şey vista içinde geçerli bir tek xp yükleyebildim onda da win8 32bit olan yükleniyor masaüstünden fakat 64 olan res atıyorum ordan yüklemem gerekiyor hata verdiğinden onda da böyle sorun oluyor
  • ~~ Açılış Hızımı Nasıl 10 Saniye veya Altına çekerim ? ~~

ÇÖZÜM
    Öncelikle Windows 8 Manager adlı programa ihtiyacımız var. isteyene pm atabilirim. yapacaklarımız çok basittir arkadaşlar resimli anlatımla aşağıda anlatılmıştır. Genede kafanıza takılan olursa sorabilirsiniz.
    (Dikkat: Benim sistemim imzamda yazıyor benim sistemim ayarlarla 8 saniyede açılıyor bu saniye değerleri bilgisayarınızdaki özellikle harddisk kalitesine bağlı olarak değişebilir. deneyin sonuçları buraya yazın.)

Peki biz ne yapıyoruz da böyle daha hızlı açılıyor ? Bunları yapmakla sistemime zarar verirmiyim ? diyenler olabilir. işaretlediğimiz seçeneklerin kendimce türkçe tercümesini aşağıya yazacağım.

1.Enable AHCI feature after Windows installed = İyi bir hddniz varsa sistem hızını , dosya kopyalama/yazma hızını daha stabilleştirir ve hızlandırır diyor.AHCI özelliğinin Biostan seçildiğine emin olun ve bu ayarı etkinleştirin. etkinleştirmede bir sakınca görmedim.

2.Disable updating Group Policy during startup = Başlangıç esnasında internete bağlı olan bilgisayarlarda bu group policy dediğimiz yer internettten kendini update etmeye çalışır buda zamanımızdan alır. deaktif etmekte bir sakınca görmedim.

3.Disable Windows Logging on system crash = Başlangıçta sistem çökme veya hataların gösterimini engeller fakat aynı zamanda sisteme kaydedilir. bunu stabil bir sistemi olmayanlar ve açılışlarda sorun alma problemleri yaşayanlar işaretlemesin.

4.Disable prefetcher for accelerating windows startup = Başlangıçta açılan programların açılış hızını arttırarak windows açılış süresini düşürür diyor bundada bir sakınca göremedim.

evet bunları yapmama ragmen 10 sanıye altına dusmedı yaklasık 1dk buluyor tam acılması pekı baska ne yapabılırım
    saygılar

• quote:

murat arkadaşa özelden sordum ama burayada yazayım.

Windows8i cdden veya DVD'den yüklemeye çalışırken yükleme medyası takın diyor. yani bir nevi tanımıyor. tamam iptal gözat seçenekleri var altta. göz at seçeneğinde görsede cdyi yüklemiyor. hiçbir aygıt sürücüsü bulunamadı diyor. bios ayarlarından olabilir diyorlar ama tam bilmiyorum. anakart gigabayt. aynı şey vista içinde geçerli bir tek xp yükleyebildim onda da win8 32bit olan yükleniyor masaüstünden fakat 64 olan res atıyorum ordan yüklemem gerekiyor hata verdiğinden onda da böyle sorun oluyor

cevabını verdim kutuna bak.

ahci modu etkinleştireceksin. veya usbye sata dosyalarını atacaksın orda gözattan onları gösterince olabilir.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.