Şimdi Ara

Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.672
Cevap
150
Favori
415.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 8 Professional Final TR 64 Bit.iso

diye bi dosya indiriyorum.
    bunun kurulum ve aktivasyonu konusunda yardımcı olabilecek var mı ?
    sanırım kurabilirim usb ile ama devamını bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joshque

windows 8 le alakalı olduğunu düşündüğüm bir sorunum var, şöyle ki online olarak oynadığım dota 2 ve hon(heroes of newerth) oyunları oldukça yeterli bir sistemim ve internetim olmasına rağmen arada sırada 1-2 saniyelik donmalara giriyor takılıyor, arka planda çalışan windowsla ilgili birşeylerin buna sebep olduğunu düşünüyorum çünkü bundan önceki win-xp notebookumda böyle bir sorun yoktu. elimde samsung np550p5c s05tr notebook var. samsung un da bir kaç yazılımı var bilgisayar içinde ama çözemedim ne yapar ne ederler. yeni almış olduğum bilgisayarda en basit oyunlarda böyle bir sorunla karşılaşmak çok canımı sıktı. bir de para verip aldık bu işletim sistemini ki ben bundan önce win-xp kullanıyordum gayet memnundum hiç win7 kullanmadım bile. her neyse bununla alakalı bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum :/

yardımmm

• quote:

yardımmm

Kafayı kırmadan önce biraz bilgi verseniz, Win 8 laptop ile mi geldi, hangi sürüm, grafik çipi nedir, çift grafik çipi mi var gibi?..
  • arkadaşlar,
    win 8 yüklediğim notebook cihazımda video seyredemiyorum youtube ve herhangi bir video sitesinden
    internet explorer çalışmayı durdurdu hatası alıyorum
    sorun nedir sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carpediem_33

arkadaşlar,
    win 8 yüklediğim notebook cihazımda video seyredemiyorum youtube ve herhangi bir video sitesinden
    sorun nedir sizce ?

http://forum.donanimhaber.com/m_69103432/tm.htm cevabı burada.
  • bahsettiğim oyunlar çok basit oyunlar ama gene de vereyim. laptop SAMSUNG NP550P5C-S05TR alalı 10 gün falan oldu windows 8le geldi.

http://www.darty.com.tr/e_commerce/NOTEBOOK/SAMSUNG/NP550P5C-S05TR-p-84920-c-24.htm

burada gösterilen notebook.

internette bir kaç yerde daha win8 de spike ların oluştuğunun yazıldığını gördüm. para vererek aldığım win8 i bozup win7 yüklemek istemiyorum mutlaka bir çözümü olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Carpediem_33

arkadaşlar,
    sorun nedir sizce ?

Benzeri bir sorun için bir arkadaşımızın çözümü şöyle, sizde de işe yarayabilir:

Internet Explorer sorunum çözüldü, teşekkürler.

Aynı sorunu yaşayanlar için çözüm:
    Denetim Masası > Ağ ve Internet > Internet Seçenekleri > Gelişmiş > Hızlandırılmış grafikler > GPU ile görüntüleme yerine yazılım ile görüntüleme kullan* seçeneğini işaretliyoruz.
    Sorunun nedeni programın ekran kartıyla uyumsuz çalışmasıymış.

• quote:

Orijinalden alıntı: hendr1239

Arkadaşlar biraz göz gezdirdim fakat ilk baştaki cevapları denedim ama işe yaramadı. Hala pc yi ilk açışımda şifre istiyor. Yerel hesaba geçirmedim . Acaba win8 yüklediğimizde olan şu admin hesabını kaldırıp tek hesap yani benim hesabımı kullanmam mümkün mü ? Çünkü o hesap ilk sırada olduğu için onu şifresiz açıyor ama benim hesapta şifre istiyor.Tek ben kullanmıyorum pc ile alakalı olmayan ailemde kullanıyor ve şifre yazmak zor oluyor onlar için acaba tam anlamıyla çözmenin bir yolu yok mu ? Şimdiden yardım edenlere teşekkür ederim.

yardım edecek biri var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

oluruz. win7 format atmayı biliyorsan onuda yaparsın. usb ile atmak için program ve program ve resimli anlatım vereyim.

MediaFire
    Novicorp WinToFlash 0.7.0005 beta + Anlatım
    http://www.mediafire.com/?ui5askyv554bp3q

quote:

internette bir kaç yerde daha win8 de spike ların oluştuğunun yazıldığını gördüm. para vererek aldığım win8 i bozup win7 yüklemek istemiyorum mutlaka bir çözümü olmalı.

aynı laptop akrabamda var sorununuzu anlamadım spike nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 14 Aralık 2012; 3:39:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

online oyun oynarken (dota 2 gibi) oyun gayet akıcı ancak 10 saniye aralıklarla 1-2 saniyelik lag oluyor takılıyor sonra düzeliyor(spike deniyor buna). internetle alakalı değil test yaptığımda ping 12 download hızı 6 mbit çıkıyor. ya bilgisayarla alakalı ya windows 8 le, çözemedim bir türlü :((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joshque -- 14 Aralık 2012; 9:52:18 >
  • quote:

quote:

online oyun oynarken (dota 2 gibi) oyun gayet akıcı ancak 10 saniye aralıklarla 1-2 saniyelik lag oluyor takılıyor sonra düzeliyor(spike deniyor buna). internetle alakalı değil test yaptığımda ping 12 download hızı 6 mbit çıkıyor. ya bilgisayarla alakalı ya windows 8 le, çözemedim bir türlü :((

Aynı sorun bende bf3te vardı (samsung np700g7c wifi intel 6235) mart 2012 tarihli eski bir sürücü kurdum düzeldi tamamem sürücüyle alakalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asiltane -- 14 Aralık 2012; 12:26:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maxsi

quote:

Aynı sorun bende bf3te vardı (samsung np700g7c wifi intel 6235) mart 2012 tarihli eski bir sürücü kurdum düzeldi tamamem sürücüyle alakalı.

evet aynı sorunu bende yaşamıştım wireless adapter var bende w8'in otomatik bulduğu driverlarda dota ya girdiğimde bendede spike oluyordu sonra kendim eski driveri yükledim düzeldi. nasıl yapılacağını bu konuda daha önce vermiştim galiba bir bakayım.
    yukarıdaki arkadaş aynı laptopa sahipse söylediği driveri indirin aşağıdaki yöntemle kurun.
    edit : buldum.

Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 14 Aralık 2012; 14:19:28 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Maxsi

quote:

evet aynı sorunu bende yaşamıştım wireless adapter var bende w8'in otomatik bulduğu driverlarda dota ya girdiğimde bendede spike oluyordu sonra kendim eski driveri yükledim düzeldi. nasıl yapılacağını bu konuda daha önce vermiştim galiba bir bakayım.
    yukarıdaki arkadaş aynı laptopa sahipse söylediği driveri indirin aşağıdaki yöntemle kurun.
    edit : buldum.

Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]

cevaplar için teşekkürler. şimdi driverlarını arattım 4 tane driver çıkıyor ama hepsinin tarihi 26.10.2012 eskisi falan yok. versiyonları da aynı. kendi driverımın versiyonunu nasıl öğrenebilirim ben? (ağ bağdaştırıcı modeli intel centrino advanced-n 6235 bu arada)

• quote:

cevaplar için teşekkürler. şimdi driverlarını arattım 4 tane driver çıkıyor ama hepsinin tarihi 26.10.2012 eskisi falan yok. versiyonları da aynı. kendi driverımın versiyonunu nasıl öğrenebilirim ben? (ağ bağdaştırıcı modeli intel centrino advanced-n 6235 bu arada)

tmm onu kur sen.
  • quote:

quote:

tmm onu kur sen.

ya kurdum onu gene düzelmedi takılıp duruyor oyunda gene. kafayı sıyırıcam
  • 1)Selam arkadaşlar bugun electro worldden 1399 lira Aspire 571G laptop aldım fakat içinde Windows 8 cdsi çıkmadı ürün anahtarı ( lisans numarası ) çıkmadı.

2)casper hp ve compact vardı onlarda hem c hem d vardı yerel diskt olarak. Bunda sadece c yapmışlar arkadaşlar diyor ki bizim Windows çöktüğü zaman otomatik olarak d den yüklüyor ee bunda Windows çökerse ztn bir tek c var nasıl nerden yüklücek ??

3)ayrıca 500 gb harddisck diyor ama yerel disk sag tıklayınca 450 gb gösteriyor neden acaba??

1.2.3 seklinde cevaplarsanız minnettar kalırım karışmaması için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vertaluk

Bay_KG çok teşekkür ederim ya, önerdiğiniz çözümü kendi sorunumda da denedim, direk açıldı bilgisayar Allah razı olsun.

Ben bir soru daha sorayım daha öncede sormuştum burada dile getirmiştim biliyorum ama çözemedim bir türlü ya yine oluyor maalesef.. sorun şu ki bende açılışta metro arayüz çıkıyor ama 7-8 saniye sonra masaüstüne geri dönüyor. Direk metro arayüzde kalsın istiyorum ekran, masaüstüne dönmesin. Bunun için Start8 isimli program yüklü ona da baktım acaba mı diye ama "Automatically go to the Desktop when I sign in" tiklenmemiş, yani onunla alakası yok. başka bi şeyden sanki bu. çözebilecek olan varsa şimdiden sağolsun

kendime merhem oldum çözümü buldum arkadaşlar, paylaşayım hemen sizle de. öncelikle açılışta metrodan masaüstüne dönmesi kesinlikle Start8 ve benzeri başka bir programdan değil onu anlamışızdır umarım. sorun mcafee vb. antivirüs programının açılışta çalıştığından dolayı windows'un kısa sürede metrodan masüstünü dönmesi. onunda sebebi, kullanıcı hesap denetimi yaparken siz onu en alt seviyeye indireyim böylece hesap denetimi devredışı kalmış olur deseniz bile yüklediğiniz antivirüs programı (mcafee'de özellikle böyle) kendine göre ayar yapıp güvenliği arttırabiliyor. bilgisayarınıza antivirüs yüklemeseniz bile windows 8'de kullanıcı hesap denetimi tamamen devredışı kalmıyor. bir program yüklerken ya da silerken yönetici yetkisi gerekiyor deyip devam ya da evet'e basmanız gerekebiliyor. hatta bazı programları silmeye, kopyalayıp yapıştırmaya bile engel olabiliyor.

şimdi size çözümünü anlatayayım:
    öncelikle amacımız kullanıcı hesabı denetimini tamamen kaldırmak, tabi bu bir takım (güvelikle ilgili) riskleri beraberinde getirebilir. işin özeti regedit'i kullanarak UAC'yi disable edip bilgisayarı yeniden başlat yaptığınızda benim gibi sorun yaşayanlar için metro masaüstüne dönmüyor ve UAC ya da kullanıcı hesap denetimi tamamen devre dışı kalmış oluyor.

önce, metro arayüzdeyken "regedit" yazın ya da çalıştır'a "regedit" yazın.

buradan; “HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System” anahtarına gidin. "EnableLUA"nın üzerine gelin sağ tıklatıp "Değiştir"e basın. EnableLUA anahtarının “Value data:” kısmına “0” yazıp OK ile arayüzü kapatın. ardından tüm ekranları kapatıp bilgisayarı yeniden başlatın. UAC bu yöntem ile bypass edilmiş olacaktır. bilgisayarı yeniden başlattığımızda UAC’dan dolayı kuramadığımız programları artık kurabiliriz ve tabi metro arayüzünde istediğimiz kadar kalabiliriz.

haa ben bunu tekrar eski haline getirmek istiyorum diyenler için aynı yöntemle “Value data:” kısmına “0” yerine “1” yazacaksınız o kadar..

herkese kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vertaluk -- 16 Aralık 2012; 0:15:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dikey003

1)Selam arkadaşlar bugun electro worldden 1399 lira Aspire 571G laptop aldım fakat içinde Windows 8 cdsi çıkmadı ürün anahtarı ( lisans numarası ) çıkmadı.

2)casper hp ve compact vardı onlarda hem c hem d vardı yerel diskt olarak. Bunda sadece c yapmışlar arkadaşlar diyor ki bizim Windows çöktüğü zaman otomatik olarak d den yüklüyor ee bunda Windows çökerse ztn bir tek c var nasıl nerden yüklücek ??

3)ayrıca 500 gb harddisck diyor ama yerel disk sag tıklayınca 450 gb gösteriyor neden acaba??

1) bunun sorumlusu aldığın yer gidip oraya sor.

2)hiçbiryerden yüklemicek alıcaksın windows cd si kendin formatını atıcaksın.

3)zaten bu böyledir normaldir bir numara oyunu gibi birşey googleda arat çıkar. sayılar 1000000 olarak giriliyor fakat algılaması küsüratlı oluyor felan.

• quote:

Orijinalden alıntı: dikey003

1)Selam arkadaşlar bugun electro worldden 1399 lira Aspire 571G laptop aldım fakat içinde Windows 8 cdsi çıkmadı ürün anahtarı ( lisans numarası ) çıkmadı.

1- Win 8 li laptoplar hep böyle, sadece sizinki değil. WinGuggle ve-veya Belarc adlı programlarla ürün anahtarınızı öğrenebilirsiniz, bir de Win 8 dvd si edinirseniz bir yerlerden teçhizat tamam olur. Sisteminiz Pro 64-Bit ise ben yardımcı olabilirim.

2- Disc Management kanalı ile sisteminizde "D" olarak bir ayrı bölüm yaratın, ne yaptığınızı iyi bilmiyorsanız bir bilenden yardım isteyin, çevrenizde bilen yoksa "Win 8 disk bölümleme" diye yazarak internette arayın. Sistem dışındaki özel dosyalarınızı "D" bölümüne taşıyın, böylece olası bir format atmada özel dosyalarınız güvende olacaktır.

3- Bu durum normal, küsuratı hep yuvarlıyorlar, biraz da Windows tutar.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.