Şimdi Ara

Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU] (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.672
Cevap
150
Favori
415.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Motan

quote:

Orijinalden alıntı: dikey003

1)Selam arkadaşlar bugun electro worldden 1399 lira Aspire 571G laptop aldım fakat içinde Windows 8 cdsi çıkmadı ürün anahtarı ( lisans numarası ) çıkmadı.

2)casper hp ve compact vardı onlarda hem c hem d vardı yerel diskt olarak. Bunda sadece c yapmışlar arkadaşlar diyor ki bizim Windows çöktüğü zaman otomatik olarak d den yüklüyor ee bunda Windows çökerse ztn bir tek c var nasıl nerden yüklücek ??

3)ayrıca 500 gb harddisck diyor ama yerel disk sag tıklayınca 450 gb gösteriyor neden acaba??

1.2.3 seklinde cevaplarsanız minnettar kalırım karışmaması için teşekkürler.

1- Win 8 li laptoplar hep böyle, sadece sizinki değil. WinGuggle ve-veya Belarc adlı programlarla ürün anahtarınızı öğrenebilirsiniz, bir de Win 8 dvd si edinirseniz bir yerlerden teçhizat tamam olur. Sisteminiz Pro 64-Bit ise ben yardımcı olabilirim.

2- Disc Management kanalı ile sisteminizde "D" olarak bir ayrı bölüm yaratın, ne yaptığınızı iyi bilmiyorsanız bir bilenden yardım isteyin, çevrenizde bilen yoksa "Win 8 disk bölümleme" diye yazarak internette arayın. Sistem dışındaki özel dosyalarınızı "D" bölümüne taşıyın, böylece olası bir format atmada özel dosyalarınız güvende olacaktır.

3- Bu durum normal, küsuratı hep yuvarlıyorlar, biraz da Windows tutar.

çok teşekkür ederim evet 64 bit fakat d den yüklüormus çöktüğü zaman benim amacım dosya yedeklemek dosyalarımı korumak dgl olası Windows çökmelerinde yükleyecek yer olsun c den yükleyemez diye dedim Çünkü hepsinde d de var. :) ö.m ile yardım ederseniz sevinirim. Ama ilginç bir şey neden vermiolar ki Windows 8 cdsini dokunmatik ekranlı almadım bu arada ben.

• quote:

çok teşekkür ederim evet 64 bit fakat d den yüklüormus çöktüğü zaman benim amacım dosya yedeklemek dosyalarımı korumak dgl olası Windows çökmelerinde yükleyecek yer olsun c den yükleyemez diye dedim Çünkü hepsinde d de var. :) ö.m ile yardım ederseniz sevinirim. Ama ilginç bir şey neden vermiolar ki Windows 8 cdsini dokunmatik ekranlı almadım bu arada ben.

Başkalarının söylediklerine kulak asmayın, her markanın kendine özgü ayarları vardır.

Yapacağınız iş dediğim gibi diski bölümlemek, özel dosyalarınızı ayırdığınız bölümde tutmak ve ara sıra sistemi yedeklemektir (system back up). Bir sorun oluşup da sistem çöker, veya stabilitesini kaybederse aşağıda belirttiğim şekilde yapın;

1- Makine elektrik hattına bağlı olsun.

2- Power düğmesine basın ve hemen "Alt" tuşuna basın ve onu basılı tutarak "F10" u tıklatmaya başlayın.

3- "Starting Acer Erecovery" ekranı gelince bastığınız tuşları bırakın.

4- Karşınıza 4 seçenek gelecek, 1. Restore system to factory default (Varsayılan başlangıç ayarlarına döndür) 2. Restore system from user backup (Kullanıcı yedeklemesine döndür) 3. Restore system from cd/dvd (Sistemi cd/dvd den onar) 4. Exit (Çıkış).

Seçeneklerden hangisi durumunuza uygunsa onunla sisteminizi kurtarabilirsiniz.

• Teşekkürler Moton bu windows 8 baya karışıkmış :)
  • quote:

Teşekkürler Moton bu windows 8 baya karışıkmış :)

Yok canım, Win 7 de olsa aynı şeyler geçerliydi..
  • quote:

quote:

Teşekkürler Moton bu windows 8 baya karışıkmış :)

Yok canım, Win 7 de olsa aynı şeyler geçerliydi..

bilmem bzde win 7 li bilgisayar var casper gecen sene aldık daha cd si orijinal win7 driverlerı herseyı var :D üstelik c d diye ikiye ayrılmış bicimde neyse tşk ederim de bu V3-571G de webcam ayna görüntüsü ile kaydediyor kamerası var ya laptopun tersten alıyor sağsa sol solsa sağda gösteriyor onu nasıl düzeltebilirim 2. puslu görüntü var kamerada nasıl en ii performans yapabilirim hd kamerada.

3. olarkda bu markada seride laptopda hani varya maus görevini gören elimizle sürterek maus olmadn maus görevini gören yer onu nasıl kapatıcam ben mausla yapıyorum işlerimi ama klavyede yazarken de oraya sürekli elim sürtüyor başka yerlere tasyor imleci teşekkürler gerçekten cok yardım ettin sana bi zahmet bunada yardımcı ol kardeş. :)

• Şuanda işletim sistemim xp 32bit yükseltme yapıp windows 8 32 bit yükledim. Fakat yeni alıcağım pcde 8 gb ram var w8 64 bit yüklemem gerekli ama yüklüyemiyorum. Cdyi takıp biostan dvdyi seçip bilgisayara reset attığımda kurulum başlarken "Hiçbir Aygıt Sürücüsü Bulunamadı" hatası alıyorum. bu hatayı nasıl çözebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Radamel Falcao

Beyler başlangıç ekranındaki menüyü nasıl düzeltebilirim mailleri falan kaldırayım dedim baya şey silindi.
    Başlat menüsüde yok o da lazım

bunu göstermiştim sanki charm bardan aç ayarları orda dosyalar değişmeden sistemi yenile seçeneği var w8 cdsi veya usbsi takılı olsun ona bas o bitince olur. bulamassan evde resimli gösteririm.
  • quote:

bilmem bzde win 7 li bilgisayar var casper gecen sene aldık daha cd si orijinal win7 driverlerı herseyı var :D üstelik c d diye ikiye ayrılmış bicimde neyse tşk ederim de bu V3-571G de webcam ayna görüntüsü ile kaydediyor kamerası var ya laptopun tersten alıyor sağsa sol solsa sağda gösteriyor onu nasıl düzeltebilirim 2. puslu görüntü var kamerada nasıl en ii performans yapabilirim hd kamerada.

3. olarkda bu markada seride laptopda hani varya maus görevini gören elimizle sürterek maus olmadn maus görevini gören yer onu nasıl kapatıcam ben mausla yapıyorum işlerimi ama klavyede yazarken de oraya sürekli elim sürtüyor başka yerlere tasyor imleci teşekkürler gerçekten cok yardım ettin sana bi zahmet bunada yardımcı ol kardeş. :)

Geçmişe takılı kalmanın anlamı yok, yeni şartlara uyum gerek...

Klavyeden fn+f7 tuşlarına beraber basarsanız touchpad devre dışı kalır.. Bu sizde işe yaramıyorsa adresşni verdiğim minik programcığı indirip kurun, bir şey yapmanıza gerek yok, siz yazarken veya fare ile dolanırken program otomatik olarak touchpad ı kilitler, touchpad kullanmak istediğinizde de rahatça kullanabilirsiniz. Ben laptopumda bu programı kullanıyorun, çok rahat ettim...

Kameranız için üretici sitelerinden Win 8 için driver bakın, varsa indirip kurun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Radamel Falcao
    Başlat menüsüde yok o da lazım

"Classic Shell" programı başlat menüsünü geri getirecektir..
  • quote:

quote:

Geçmişe takılı kalmanın anlamı yok, yeni şartlara uyum gerek...

Klavyeden fn+f7 tuşlarına beraber basarsanız touchpad devre dışı kalır.. Bu sizde işe yaramıyorsa adresşni verdiğim minik programcığı indirip kurun, bir şey yapmanıza gerek yok, siz yazarken veya fare ile dolanırken program otomatik olarak touchpad ı kilitler, touchpad kullanmak istediğinizde de rahatça kullanabilirsiniz. Ben laptopumda bu programı kullanıyorun, çok rahat ettim...

Kameranız için üretici sitelerinden Win 8 için driver bakın, varsa indirip kurun.

http://code.google.com/p/touchfreeze/downloads/detail?name=TouchFreeze-1.1.0.msi&can=2&q=

kamera zatn kurulu gösteriyor kayıt yapı resim cekior fakat en ii performansı nasıl alıcam buğulu gösteriyor teşekkürler bu arada fn tusu Windows logo tusu mu?

• Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]

Windows 8.1 Rehberi, Sorunlar & Çözümleri, Resimli Anlatımlar [ANA KONU]

yardımcı olur musunuz :(

• quote:

kamera zatn kurulu gösteriyor kayıt yapı resim cekior fakat en ii performansı nasıl alıcam buğulu gösteriyor teşekkürler bu arada fn tusu Windows logo tusu mu?

Acer'de Fn tuşu Ctrl ile windows tuşu arasında olması gerekir, sizdeki modelde de aynı mı bilemem, ama olması gerekir.

Bazı hd kameralar Windows 8 de randıman vermiyor, bu yüzden yeni sürücü için bakın dedim. Diğer yandan denetim masasından kameraya girip ayarlara bakabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: draxis1

"burda hata windowsun yanlışından kaynaklanıyo gibi herkes yukarıdaki tablodan seçimini yapıp aşağıdan SÜRÜCÜ YÜKLE basıyo doğal olarak burda buna tıklagıdımız zaman windows bizi sürücü yükleme sayfasına yönlendiriyo bu hatasının çözümü yukarıdaki tablodan kurmak istediginiz yeri seçip ENTER a veya sağ alttaki İLERİye basarak devam etmektir bu şekilde kurulum devam edicektir"

deneyin sonucu bildirin duruma göre ana konuya ekleyeceğim.

• quote:

quote:

Acer'de Fn tuşu Ctrl ile windows tuşu arasında olması gerekir, sizdeki modelde de aynı mı bilemem, ama olması gerekir.

Bazı hd kameralar Windows 8 de randıman vermiyor, bu yüzden yeni sürücü için bakın dedim. Diğer yandan denetim masasından kameraya girip ayarlara bakabilirsiniz.

kardeş çok sağol fakat Aygıt yöneticisine giriorum HD CAM yazıyor ne marka ne model yazıyor ben nerden öğrenicem bunun kamera markasını modelini laptopum acer V3-571G denetim masasında yok ondan yazdım. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikey003 -- 16 Aralık 2012; 20:37:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

"burda hata windowsun yanlışından kaynaklanıyo gibi herkes yukarıdaki tablodan seçimini yapıp aşağıdan SÜRÜCÜ YÜKLE basıyo doğal olarak burda buna tıklagıdımız zaman windows bizi sürücü yükleme sayfasına yönlendiriyo bu hatasının çözümü yukarıdaki tablodan kurmak istediginiz yeri seçip ENTER a veya sağ alttaki İLERİye basarak devam etmektir bu şekilde kurulum devam edicektir"

deneyin sonucu bildirin duruma göre ana konuya ekleyeceğim.

dediğin gibi yaptım ve sonunda oldu :) valla çok sağolasın 2 gündür uğraşıyordum.

• quote:

dediğin gibi yaptım ve sonunda oldu :) valla çok sağolasın 2 gündür uğraşıyordum.

rica ederim olduğuna sevindim. ben her zaman burdayım bir sorununuz olduğunda beklerim.
  • quote:

quote:

rica ederim olduğuna sevindim. ben her zaman burdayım bir sorununuz olduğunda beklerim.

şimdi driveri kurmaya çalışırken farkettim bilgisayarımda dvd rom simgesi yok bu konuda ne yapabilirim?
  • quote:

quote:

quote:

şimdi driveri kurmaya çalışırken farkettim bilgisayarımda dvd rom simgesi yok bu konuda ne yapabilirim?

DVD romun bağlantılarını kontrol edin bir ihtimal gevşemiş olabilir gevşek değilse anakarttan söküp tekrar takın görebilir belki.

NOT: tabi bu ihtimal masa üstü pc için geçerli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 17 Aralık 2012; 0:56:15 >

• quote:

kardeş çok sağol fakat Aygıt yöneticisine giriorum HD CAM yazıyor ne marka ne model yazıyor ben nerden öğrenicem bunun kamera markasını modelini laptopum acer V3-571G denetim masasında yok ondan yazdım. :)

Kameranın üreticisi "Cyberlink", bilgisayarınızda yoksa adresinden "Webcam Application" programını indirip kurabilirsiniz. Sayfada Win 8 için vermemiş bu programı, çalışır mı bilmem..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Motan -- 17 Aralık 2012; 1:50:23 >

• sağol Motan cyberlink tıkladım media oynatıcı cep telefonu oyun konsolu fln var güncelleme alıor simdi buradan yapıoz galiba kamera ayarlarını eyvallah. Fakat wecam application programını göremedim wireless bluetooth fln var :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikey003 -- 17 Aralık 2012; 11:03:54 >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.