Şimdi Ara

Windows 8'den 7'ye geçen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkesin aklında şöyle bir şey olacak şimdi. Basarım formatı, fdiski. tertemiz yaparım harddiski sonra Windows 7'yi yüklerim. :)

Ben denedim olmadı. XP kurabildim ama windows7 kuramadım. Bootable DVD ile sistemi açtığımda loader ekranında kalıyor ve boot manager sorunu veriyor. farklı 3 DVD ile denedim sonuç aynı. flashdiskte de vardı win 7 laptopa kurmuştum flashdiskten o da olmadı. biosu resetledim, harddiski tekrar partisyonlara bölerek yeniden formatladım olmadı. ama xp sorunsuz bir şekilde kuruluyor.

Deneyimlerinizi bu başlık altında paylaşırsanız sevinirim.

• sonuçta ubuntudaki gparted partition programıyla temizledikten sonra yüklersiniz diye düşünüyorum. windows8 harddiski tamamen ele geçiremez ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: altuntepe2

sonuçta ubuntudaki gparted partition programıyla temizledikten sonra yüklersiniz diye düşünüyorum. windows8 harddiski tamamen ele geçiremez ya

+1 Ya da daha tanıdık bir yöntemle Windows XP kurulumunu biçimlendirme kısmına kadar ilerletip biçimlendirme yapıldıktan sonra bilgisayarı tekrar başlatıp bootable Win7 DVD'si takabilir ve öyle yükleyebilirsiniz.
  • quote:

sonuçta ubuntudaki gparted partition programıyla temizledikten sonra yüklersiniz diye düşünüyorum. windows8 harddiski tamamen ele geçiremez ya

Ubuntu mu yükleyelim şimdi :) mantıklı söylediğin belkide MBR yi kaldırım gparted yapmak lazım harici bir programla yapılabiliyor mu bilmiyorum araştırmalı..

quote:

Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

quote:

+1 Ya da daha tanıdık bir yöntemle Windows XP kurulumunu biçimlendirme kısmına kadar ilerletip biçimlendirme yapıldıktan sonra bilgisayarı tekrar başlatıp bootable Win7 DVD'si takabilir ve öyle yükleyebilirsiniz.

xp de formatlayıp 7 yüklemeye çalıştım olmadı zaten. ntfs si kaldırıp windows98 cd ilede fdisk yaptım yine olmadı.
    sanırım MBR yi yok etmem lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafaokur

quote:

Ubuntu mu yükleyelim şimdi :) mantıklı söylediğin belkide MBR yi kaldırım gparted yapmak lazım harici bir programla yapılabiliyor mu bilmiyorum araştırmalı..

quote:

Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

quote:

xp de formatlayıp 7 yüklemeye çalıştım olmadı zaten. ntfs si kaldırıp windows98 cd ilede fdisk yaptım yine olmadı.
    sanırım MBR yi yok etmem lazım.

ubuntuyu yüklemeyeceksinizki sadece usbden çalıştırıp işiniz halledip geri çıkartacaksınız usb flash diski hepsi o kadar

• az önce geçtim, önce pardus cdsi ile win 8 alanını sildim ve ext4'e çevirdim. o aşamada linux kurulumundan çıktım. Sonra win 7 cd si ile kurulumumu yaptım. Şu an windows 7 ye dönmüş bulunuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gergozen

az önce geçtim, önce pardus cdsi ile win 8 alanını sildim ve ext4'e çevirdim. o aşamada linux kurulumundan çıktım. Sonra win 7 cd si ile kurulumumu yaptım. Şu an windows 7 ye dönmüş bulunuyorum.

normal bir şekilde diğer işletim sistemlerini denemeden denedin mi peki? Windows 8 den direk Windows 7 ye?

demek oluyorki bütün sorun MBR'deymiş.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gergozen

az önce geçtim, önce pardus cdsi ile win 8 alanını sildim ve ext4'e çevirdim. o aşamada linux kurulumundan çıktım. Sonra win 7 cd si ile kurulumumu yaptım. Şu an windows 7 ye dönmüş bulunuyorum.

normal bir şekilde diğer işletim sistemlerini denemeden denedin mi peki? Windows 8 den direk Windows 7 ye?

demek oluyorki bütün sorun MBR'deymiş.

daha önce bu konuya girdiğim için sorun çıkar diye düşünüp direkt linux ile müdahale etttim.
  • ya bide oyunlar açılmıyor nedenini bilen varmı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: pan river

ya bide oyunlar açılmıyor nedenini bilen varmı acaba

Büyük ihtimalle ekran kartı driverları tam uyumlu değil.

Battlefield 3 açılıyor ama campingten normale yada her hangi bir seviyeye tıkladıgında atıyor. ayalardan low ayarlarda da denedim ultrada da...

Medal of Honor Warfighter ise açıldı 10 dakika kadar oynadım dondu attı.

Sanırım biraz zaman alacak windows 8 in 7ye yetişmesi :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pan river

ya bide oyunlar açılmıyor nedenini bilen varmı acaba

Büyük ihtimalle ekran kartı driverları tam uyumlu değil.

Battlefield 3 açılıyor ama campingten normale yada her hangi bir seviyeye tıkladıgında atıyor. ayalardan low ayarlarda da denedim ultrada da...

Medal of Honor Warfighter ise açıldı 10 dakika kadar oynadım dondu attı.

Sanırım biraz zaman alacak windows 8 in 7ye yetişmesi :)

ewet herşeyi denedik açılmadı şimdi tekrar 7 yi yüklücem geri
  • Tekrar Windows 7 kuramadım maalesef :)
  • Yahu Acronis gibi bunca gelişmiş yedekleme imaj alma yazılımı varken formatla ne uğraşıyorsunuz? Keşke Windows 7'nin bir yedeğini alsaymışsınız Windows 8 kurmadan önce, 7-8 dakikada eski haline sorunsuzca dönerdi.
  • ilginç bi olay buna benzer bi olayla karsilasmistim fakat bendeki win8 yukledıkten snra olmadı win 7 formatlayıp tekrar win7 kurarken olmustu 1 2 farklı hdd format programı denemıstım sorun cozulmustu. bıde kontrol et ıstersen partition b [b sektor] olusmus olmasın. yaklasık 10 dakıka once wın 8 ı kaldırım yenıden wın 7 yukledım sorun olmadı. bu arada Win 8 crack ısteyen arkdaslar varsa pm atabılırler yada xf den eklesınler lınk verırım.. tum versıyonlarda calısıyor 32 ve 64 bıt dahıl.
  • Xfire: mjrrespect
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.