Bildirim
Windows Açılışındaki HDD Uyarısı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Hdd el sallıyor sana, gidecekte.
(okuma operasyonlarında okuma güvenliği sınırları aşılmış, ancak henüz okuma yapılabiliyor demek)
verilerinizi daha dikkatli yedekleyiniz. -
aynı sorun bendede var fakat biraz daha değşik bi hata veriyor bi elektirik kesintisinden sonra açılışta sürekli f1 le açıyorum yaklaşık 5 6 aydır böyle kullanıyorum sistemi yeniledim harddisk haric yinede değişmedi -
quote:
Orjinalden alıntı: tımestop
aynı sorun bendede var fakat biraz daha değşik bi hata veriyor bi elektirik kesintisinden sonra açılışta sürekli f1 le açıyorum yaklaşık 5 6 aydır böyle kullanıyorum sistemi yeniledim harddisk haric yinede değişmedi
birde biosun hata için yazdıklarını buraya yazsaydınız iyi olurdu.
............... yinede devam etmek istiyorsanız F1 e basın
işte o nokta nokta yerde neyazıyor. (tabi ingilizcedir kendileri)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 19 Kasım 2008; 18:03:10 > -
bendeki hatada 4th Master diye başlıyor devamı aynı bu yazının tam altındada press f1 and resume yazıyor işte
dediğim gibi elektirik kesintisinden sonra böyle oldu düzetlmenin bi imkanı yokmudur -
quote:
Orjinalden alıntı: tımestop
bendeki hatada 4th Master diye başlıyor devamı aynı bu yazının tam altındada press f1 and resume yazıyor işte
dediğim gibi elektirik kesintisinden sonra böyle oldu düzetlmenin bi imkanı yokmudur
aşağıdaki resim gibiyse sizin durumunuz da aynı.
biosa girerek smart i kapatırsanız artık uyarı almazsınız.
ancak aynı şekilde sizin hdd nizin de sizi terk etme riski bu uyarıyı vermeyen diske göre daha yüksek.
daha farklı bir uyarı ise,
Bilgi yetersiz digital makineniz varsa f1 basın ekranında monitorden bu şekilde bi resim alıp buraya koyun.
-
koyduğun resimdekiyle aynısı -
bu sorunla karşılaşan arkadaşlar HDTune programını kurup "Health" bölümündeki SMART bilgisinin ekran görüntüsünü alıp foruma koysunlar, bir bakalım sorun neymiş
programın kendi içinde ekran görüntüsü alma özelliği var (üst bölümdeki disket işareti ile)
www.hdtune.com
ücretsiz versiyonu yeterli (v2.55) -
buyurun....benim harddiskte 70gb yakın arşivim var walla siz öle diyince korkmaya başladımm yeni bir hardisk almame gerek varmı acaba
-
geri getirilemeyecek dosyaların bir veya birden fazla yedeğinin alınması önerilir, film-müzik-program gibi şeyler zor da olsa bir şekilde tekrar bulunabilir ama işle alakalı dökümanlar, dijital fotolar, kamera kayıtları gibi sadece sizde bulunan dosyalar gittimi gider
smart bilgisine baktım, B8 bölümü Samsung'a özel bir bölüm, internette B8'in neyi belirttiğini gösteren bir kaynak bulamadım
konu smart olunca bilmediğim bölümler için wikipedia'yı kullanırım:
http://en.wikipedia.org/wiki/S.M.A.R.T.
wikipedia'da bile B8 hakkında bilgi yoktu
bazı forumlarda samsung'un F1 serisi disklerinde B8'in failed verdiğinden bahsedilmiş, kimileri B8'in samsung disklerde böyle gözüktüğünü "normalmiş" gibi yazmış
samsung kendi sitesinde yardımcı programlar yayınlamış: ES Tool (The Drive Diagnostic Utility)
http://www.samsung.com/global/business/hdd/support/utilities/ES_Tool.html
bu program ile bakmakta fayda var, fakat kesinlikle gerekli yedekleri aldıktan sonra kullanılması lazım, test programları test sırasında hdd mekaniğini zorlayabildiği için zaten kısa bir ömrü kalan disk için ölümcül olabilir
-
zahmet edip araştırdığın için teşekkür ederim....
yedekleri bi şekilde halledicem artık -
ya arkadaşlar hdd min garantisi devam etmektedir garantiye göndersem bi sonuç alabilirmiyimm -
ben bios güncelemesi yaptıktan sonra bilgisayarı F1 basmadan açamıyorum. dos ekranında smart status bad ... gibisinden bir şeyler yazıyor.
everest ve HDTune ile baktığımda
aşağıdaki hatayı alıyorum.
quote:
05 (05) Reallocated Sectors Count
Count of reallocated sectors. When the hard drive finds a read/write/verification error, it marks this sector as "reallocated" and transfers data to a special reserved area (spare area). This process is also known as remapping, and "reallocated" sectors are called remaps. This is why, on modern hard disks, "bad blocks" cannot be found while testing the surface – all bad blocks are hidden in reallocated sectors. However, as the number of reallocated sectors increases, the read/write speed tends to decrease. The raw value normally represents a count of the number of bad sectors that have been found and remapped. Thus, the higher the attribute value, the more sectors the drive has had to reallocate.
everest yazanlar
ID Öznitelik Tanımı Eşik Değer En Kötü Veri Durum
05 Reallocated Sector Count 10 1 1 215 Ön-Hata: Yakında bir veri hatasının oluşması bekleniyor!
bu hatayı nasıl düzeltebilirm acaba.
yoksa HDD yenisinimi almalıyım
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X