bilgisayarım açtığımda windows açılıyor ekranı geliyor tam windows açılacakken yeniden resetliyor. ancak ikinci defada açılıyor. zaman geçtikçe bu açılma işi 3 defaya daha sonra 4 defaya daha sonra artarak hiç açılmamaya başlıyor. kaç defa format attım. bilgisayarı servise götürdüm sorun çözülüyor ama bir süre sonra anlattığım olaylar yeniden başlıyor. lütfen yardımcı olurmusunuz
ramlerinden kaynaklanan bir sorun olabilir ramlerin yerine başka ramler takmayıdenebir de ısınma gibi bir sorunun varsa o da yapabilir bu arada power supley de güç yetiremiyor olabilir pc ye
256 mb ram vardı arıza orada diye 512mb ram taktırdım sorun yine devam ediyor. ısınma ilgili bir problem yok. bilgisayar çalıştıktan sonra kapatıp açtığımda sorun yok. ne zaman ki 3 ve ya 4 saat sonra bilgisayarı çalıştırdığımda sorun yine başlıyor yanı sorun bilgisayar soğukken yapıyor.
anakart devrelerinden biri kopmus olabılır yada ufak bir kırılma noktası olusmus olabılır... sistem ısındıgında genlesmeden dolayı bu kırılma noktasındakı kutuplar bırbırlerıne degıyor ve sıstem duzenlı calısmaya baslıyor olabılır... sogukken de genlesme olmadıgından devre kendını tamamlıyamadıgı ıcın acılmıyor olabılır anakartını bır guzel ıncelemek lazım arkadasım....
bence kart problemi değil çünkü servisten geldikten sonra 10 gün sorunsuz çalıştı.
arkadaşım aynı sorn bendede vardı indowsun çökmüş tekrar kurmalısın kolay gelsin
en az 5 defa windows kurdum ama sorun devam ediyor
arkadasım sorunun donanımsal olması muhtemel... servisten gelir adam butun entegrelerı bastırmıstır oturtmustur... ama sen 10gun o sekılde kullandıktan sonra genlesme olusur ve kopuk noktarlar genlesme sırasında bırbırlerını ıterler.... sogudugunda ıse birbirlerinden ayrılacaklardır... yanı sen kart sorunu degıl desende bu pek cok arkadasımızın basına gelmıs bırseydır... ben senın sıstemın ıcın boyle dusundum ve soyledım... ama dedıgım gıbı kullanan sen oldugna gore sen daha ıyı anlarsın sorunun ne oldugunu...
öncelikle ilgilenen ve ilgilenecek arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. ekran kartım 9200 rodeon işin ilginci kullanıcı girişiyle girdiğimde görüntü özelliklerinde gerekli ayarları yapabiliyorum. görüntü özelliklerinde ayarlar kısmında gelişmiş butonuna tıkladığımda bağdaştırıcı kısmında 9200 rodeon olarak ekran kartını görebiliyorum. fakat güvenli modda admin olarak girdiğimde görüntü ayarlarını değiştiremiyorum ve ekran kartını göremiyorum.bu normal midir bilmiyorum.
güvenli kipte pe cok modul devre dısı kalır... buna ekran kartı driverı modülüde dahil sistem daha rahat calısabilsin dıye cok normal desek yerıdır yani...
BOŞVER BE DOSTUM BİZİM WİNDOWS BAŞLIYORDA NE HAYRINI GÖRÜYORUZ?YAMALAR,UPDATELER BİTMEK TÜKENMEK BİLMİYOR
şaka bir yana sana 2 tavsiye verebilirim.1. si ramlerin slotlarını (yada slotunu) değiştir.2.si herhangi bir program yüklendikten sonramı oluyor kontrol et.yani ham windows kurulu iken yapıyormu yazmamışsın ancak bir süre sonra yapıyor demişsin.o bir süre içerisinde hiçbirşey yüklemeden bir dene derim.
tavsiyenin haricinde söyleyeceklerim ise şunlar:ben donanımsal bir problem olduğunu düşünüyorum.softwarelere yaptığın kontrolü donanımsallarada yap.pc ye bir parça ekledikten sonramı oldu bu sorun,kontrol et.eğer donanımsal ise sorunun biz buradan ne tavsiye verirsek verelim işe yaramaz.hiçbiri işe yaramazsa iyi bir teknik servise götür pc ni...
bencede ram slotlarına bak.Şu pc aleminde ram kadar sorunlu bir donanım parçası gormedım ben.Kankımde var epox board amd 3000 ram slotu yuzunde durmadan res atıo du.Slot degıstırdık duzeldi.Şimdi 4 slotu kullanıo.Benimde ayrı mesele 2 tane 400 luk ram var ne yapsam ne etsem 333 mhz yukarısını gormedı.tek takınca 400 2sı takınca 333 neler denemedım vala.Hay ben böle remi
quote:
Orjinalden alıntı: imbus_civata
bencede ram slotlarına bak.Şu pc aleminde ram kadar sorunlu bir donanım parçası gormedım ben.Kankımde var epox board amd 3000 ram slotu yuzunde durmadan res atıo du.Slot degıstırdık duzeldi.Şimdi 4 slotu kullanıo.Benimde ayrı mesele 2 tane 400 luk ram var ne yapsam ne etsem 333 mhz yukarısını gormedı.tek takınca 400 2sı takınca 333 neler denemedım vala.Hay ben böle remi
quote:
devrelerinden biri kopmus olabılır yada ufak bir kırılma noktası olusmus olabılır... sistem ısındıgında genlesmeden dolayı bu kırılma
arkadaşım aynı sorn bendede vardı indowsun çökmüş tekrar kurmalısın kolay gelsin
quote:
Orjinalden alıntı: JjJj
YENIDEN KURMALISIN
Adam zaten kaç defa format attım gene aynı diyor. Siz ya soruyu iyi okumuyorsunuz ya da bu işten anlamıyorsunuz. İnsanları yanlış yönlendirmeyin.
Kardeş bilgisayarın RAMlerinde sorun olabilir. Değiştirerek deneyebilirisn. Kolay gelsin....
bilgisayarı formatladım yeniden kurdum sorunsuz çalıştı. ne zamanki atı ekran sürücü yükledim arıza gene başladı ne yapmam gerek. ne zaman atı sürücüsünü kaldırsam düzeliyor yükleyince gene aynı sorun devam ediyor. yüklemesem görüntü bozuluyor. oyun oynanmıyor film seyredilmiyor ekran kartınımı değiştirsem acaba başka bir çözüm yok mu?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme