Şimdi Ara

windows bu diske yüklenemez. seçilen disk gpt bölümü stilinde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar laptopuma format atıyordum windows 7den windows 8.1e geçiricektim dosyalarımı yedekledim diskleri sildim yeniden boyutlandırdım ama ileri tuşuna basamıyorum windows bu diske yüklenemez. seçilen disk gpt bölümü stilinde hatasını veriyor.Diskleri sildiğim içinde windows yok bilgisayarı açamıyorum ne yapabilirim.

Hata şöyle:

windows bu diske yüklenemez. seçilen disk gpt bölümü stilinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sayklop -- 24 Eylül 2014; 21:30:16 >

• yedekleme yaptıysan parçalanmış olan hdd'yi bölüm silerek tekrar tek parça haline getirmek. Sonra tekrar bölümlersin istediğin boyutta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OstotheK

yedekleme yaptıysan parçalanmış olan hdd'yi bölüm silerek tekrar tek parça haline getirmek. Sonra tekrar bölümlersin istediğin boyutta.

şu an boyut veremiyorum :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sayklop -- 24 Eylül 2014; 21:49:53 >
  • tüm bölümleri sildin mi?
  • OstotheK kullanıcısına yanıt
    System ve recovery silmedim onlarıda silmem gerekiyor mu ?
  • Yeni bölüm oluşturmayı dene şimdi, onları silmeden.
  • OstotheK kullanıcısına yanıt
    oluşturulmuyor oluşturma tuşuna tıklanmıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• Bios dan bir ayari var tam adini unuttum ama menuler icinde İDE ve AHCİİ olani İDE ise AHCİİ , AHCİİ ise İDE olarak sec kaydet ve cik buyuk ihtimal sorun cozulecektir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

Aynı sorunu ben ve aynı marka laptop (Lenovo Y500 SLI Edition) kullanan arkadaşım yaşadı. Windows 8'den Windows 7'ye geçecektik lakin sistem buna izin vermiyor. Arkadaşın bilgisayarını Windows 7'ye geçirmeye çalışırken bozmuştuk, usta bir bilgisayarcı abimiz düzeltmişti. Acronis isimli bir programla disklerin sabit modundan dinamik olmasına ya da dinamikten sabit olmasına dönüştürüyordu. Bu şekilde o Windows 7 kurmuştu ama sağlıklı olmamıştı. Benim size önerim hiç uğraşmayın, başınızı şişirmeyin. Ben kendim de yaptım, pişman oldum.

Disklerinizi silmişsiniz, tekrar oluşturup biçimlendirmişsiniz. Çoğu acemi kullanıcının yaptığı gibi Recovery disklerini silmediğiniz çok iyi olmuş. Sildiğiniz diskleri yeniden oluşturduktan sonra sistem Recovery'sini çalıştırıp sisteminizi yeniden kurun.

Windows 8.1'e geçmenizi önermem. Ben geçmiştim, mesela Alfa AWUS036H Wi-Fi adaptörümü çalıştırmıyordu, ufak tefek bir kaç sorun daha vardı. Siz siz olun kullandığınız işletim sistemine devam edin. Lakin sağlıklı bir biçimde işletim sisteminizi upradge edebilirsiniz.

1. Bilgisayarım'a sağ tıklayın, Özellikler'i seçin.
    2. Windows'un yeni sürümüyle daha fazla özelliğe sahip olun'u tıklayın.
    3. Burada format atmanıza gerek kalmadan sisteminizi sağlıklı bir şekilde upradge edebileceğinizi gösteren seçenekler olacaktır, yeni özellikler ücret dahilindedir.

Başka sorunuz varsa alayım hocam, saygılarımla.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.