Şimdi Ara

windows cubuğu 20 kez gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • makinede hiç birşey yok... daha dün akşam formatlandı diyebilirim. Ama bu neyin nesidir 20 kez dönermi ya?????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intel11 -- 11 Ocak 2007; 11:16:42 >

• Problemi tam anlayamadım valla. Nasıl bir sorunla karşılaşıyorsunuz? Monitörde neler oluyor?

Selamlar...
  • bendede 15 defa geçiyordu ekran kartını güncelleyince normale döndü birde açılışta gereksiz çalışan programları kaldır
  • Sanırım boot sırasında Windows logosu çıktığında 20 kez çubuk geçiyor, sonra açılıyor demek istediniz?

Bu bilgisayarınıza bağlı olan donanımların durumlarıyla alakalı. Örneğin; IDE HDD ile CD-ROM'u aynı kabloyla bağlarsanız bu şekilde yavaş açılır. İkisini de ayrı IDE kablolarıyla bağlayın. SATA HDD var ise CMOS ve BIOS'ta yanlış göstermiş olabilirsiniz. Onları tekrar tanıtmayı deneyin, sorun böyle çözülecektir.
  • Sorun bence başka çünkü bu arıza bazen oluyor her zaman değil.
  • *Açılış Süresini Kısaltın
    NTFS dosya sistemli işletim sisteminizde NTFS Check e yapacağınız ufak ayarla bilgisayarınızın açılış süresini kısaltabilirisiniz. CHKNTFS komutu AUTOCHK başlangıç sayım zamanının kullanım komutudur. Normalde 9 saniye olan bu zamanı daha aşağıya çekmeniz mümkün. Bunun için komut satırına CHKNTFS/T (4 yerine herhangi bir sayıda olabilir) yazmanız yeterli olacak.Ve Bunun için regeditden HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/SessionManager/ MemoryManagement/PrefetchParameters anahtarına ulaşın ve buradaki EnablePrefetcher değerini 5 yapın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anakartın asusmu?
  • Tam bilmiyorum ama bi aralar nvidia nın [eğer kartın nvidia ise] driverlerinin böyle bi geçikmeye neden olduğu söyleniyordu başlat>çalıştır>msconfig>enter gelen mönüden hizmetler sekmesi orda nvidia dirver help gibi bişiler olucak onudevre dışı bırakırsan inşallah sorunun çözülür :))))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Designer_26 -- 12 Ocak 2007; 0:01:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.