Şimdi Ara

windows olağan şekilde başlatılamadı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
7.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • windows olağan şekilde başlatılamadı!

evet arkadaşlar açılışta windows başlamadan bu mesaj ile karşılaıyorum. güvenli mod seçenekleri ve olağan başlatma seçeneği çıkıyo ekranda.

olağan başlat dediğimde windows yüklemeye başlıyor fakat hemen ardından anlık bi mavi ekran çıkıyor ve tekrar başa dönüyor, kendi kendine restart atıyor... bu süreç devamlı bu şekilde kendini tekrarlıyor:(

güvenli mod u seçtiğimde gayet düzgün açılıyor fakat hatanın nerde oldugunu bilmediğim için müdahele edemiyorum.

bu konuda bilgisi olan, fikri olan lütfen yardım etsin...

şimdiden herkese teşekkür ederim...

• bilgisayar açılışında aralıklarla F5 e bas.kArşında bir ekran çıkacak.orada güvenli mod ile başlayan seçenekler göreceksin.o ekranda bir hata oluştuğunda baştan başlatmayı devre dışı bırak seçeneğğini seçerek devam et.bu sefer mavi ekran gelecek ama reset atmayacak pc.
    bize oradaki hata ve hatanın kodu nedir bunu söyle ona göre yardımcı olmaya çalışalım.
  • Tamam Mesut dediğini hemen yapıcam çok saol...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

bilgisayar açılışında aralıklarla F5 e bas.kArşında bir ekran çıkacak.orada güvenli mod ile başlayan seçenekler göreceksin.o ekranda bir hata oluştuğunda baştan başlatmayı devre dışı bırak seçeneğğini seçerek devam et.bu sefer mavi ekran gelecek ama reset atmayacak pc.
    bize oradaki hata ve hatanın kodu nedir bunu söyle ona göre yardımcı olmaya çalışalım.

F8 değilmiydi ya o seçenek ise

sistem hatasında otomatik yeniden başlatmayı devre dışı brak diye biliyorum ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnseLmo82 -- 22 Mayıs 2008; 16:14:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnseLmo82
    F8 değilmiydi ya o seçenek ise

sistem hatasında otomatik yeniden başlatmayı devre dışı brak diye biliyorum ben

f8 boot özelliği çıkıyor doğrusu f5 tir
  • hocam ben yıllardır F8 kullanıyorum F8 in boot seçim ekranını açtığı anakartlar var ama F8 win 95 te varmıydı bilmiyorum ama Win98 den buyana kullanıyorum
  • benim pc de f11
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yani anakarta göre biosa göre deişir
    hata kodu ne diyo ne weriyo biz ona bakalım
  • AnseLmo82
    O an aklımda tam olarak ne yazdığı yoktu ben de arkadaşın anlayacağı gibi aklıma geleni yazdım.
    Ayrıca F5 F8 olayında da haklısın.Çoğu anakartta F5,bir kısmında F8 ve çok az miktarda da diğer seçenekler ile o menü geliyor.Ben F5 dedim olmasa diğerlerini söyleyecektim zaten
    :)
  • hocam zaten benim bahsettiğim anakartla ilgili olan değil işletim sistemi açılmadan hemen önceki F8 olayından bahsediyorum arkadaşlar konuyu istemeden anakartlara çektik ama alakası yok aslında işletim sistemleri güvenli açılış menüsü seçeneklerine F8 ile ulaşıyo bildiğim kadarıyla anakartlarda bahsettiğimiz bios ayarlarından HDD boot menüsü açılıyo yani ordan ancak DVD den aç şu hdd den aç bu hdd den aç diyebilirsin orda güvenli mod falan olmaz yani bildiklerim bu yanlışlarımı düzeltin lütfen
  • Ya bu güvenli mod olayı çok enteresan.F5 F8 F2 açılan pcler var.Ben senelerdir F5 ile açıyorum ve aslında tuşun bu olduğunu düşünüyorum ama F8 de işe yarıyor.Nasıl değişir neye göre değişir bilmiyorum.Merak ettim araştıracağım :)
  • hocam bende araştıracağım kafam karıştı
  • anakarta biosa göre tuş deişkenlik gösterir
  • slm arkadaşlar ben f5 e bastım sonra mavi ekran bu yazılar çıktı:

'Bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar görmesini önlemek için windows kapatıldı.
    Bu, durdur hatası ekranını ilk kez görüyorsanız bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bu ekran yeniden karışınıza çıkarsa, aşağıdaki adımları izleyiniz:
    Bütün virüs koruma, disk birleştirme veya yedeklemeyardımcı programlarını devre dışı bırakın veya kaldırın. Sabit disk yapınlandırmanızı denetleyin ve güncelleştirilmiş sürücüleri araştırın. CHKDSK /F komutunu çalıştırarak sabit diskte bozulma olup olmadığınıdenetleyin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Teknik Bilgiler:

*** STOP: 0x00000024 (0x00190203, 0x812AB190, 0xC0000102, 0x00000000)'

bu yazılar çıktı sonra reset düğmesine bastım gene bilgisayar açılıyor güvenli mod olağan şekilde başlat filan yazıları çıkıyor sonra güvenli modda başlatınca windows penceresi çıkıyor mavi işaretler kutunun yarısına geliyo bilgisayar yeniden başlıyor. lütfen yardımcı olurmusunuz... bir de bu CHKDSK /F nasıl çalıştırılıyor? nasıl bir yol izlemem gerekiyor......??

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.