Şimdi Ara

Windows Phone 8.1 Türkçe klavye sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu işin mantıgı su sen kelimene neyle baslarsan onu bulur merak etme sen kotu dersen kotundaki seyleri dusunuyor :) bide kö yaz bakalım yine uzuntu degil üzu ile başla bakalım neler goruceksin.
  • fsh77 kullanıcısına yanıt
    Önceden öyle bir şey yapmamıza gerek yoktu demek istiyorum. Dediğin gibi olduğunu ben de biliyorum. Bildiğin üzere "ö" harfini ya da "ü" harfini yazmak daha zor.
  • Guzel kardesim onceden de kaydırarak yazmak yoktu biseyleri onceden demen lazımki anlasın ne dusundugunu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fsh77

Guzel kardesim onceden de kaydırarak yazmak yoktu biseyleri onceden demen lazımki anlasın ne dusundugunu...

niye anlamak istemiyorsun. 8 yüklü iken kotu yazardık o kötü diye düzeltirdi. hatta kalvyede ı varda ö ü niye yok denirdi. bence açıklaması buydu. ö ve ü yü yazmadan düzelirdi. bazılarında ise mesela olur yazardın ölür önerirdi. birader bizde aynı telefonları kullanıyoruz. niye yalan söyleyelim.
  • Dostum gelen yeni kaydırma teknoloji ile normal tamin yapısı değişmiş hem bu BETA niye anlamıyorsun ne diyim daha.Normal yazma o kadar şikayetin varsa adamlar kolayını cıkarmıs iste.Kaydır yaz.
  • quote:

Dostum gelen yeni kaydırma teknoloji ile normal tamin yapısı değişmiş hem bu BETA niye anlamıyorsun ne diyim daha.Normal yazma o kadar şikayetin varsa adamlar kolayını cıkarmıs iste.Kaydır yaz.

iyi de kaydır yaz bence o kadar da avantajlı değil. türkçe olarak yazınca mükemmelde araya yabancı kelime girdimi yada bir terim onu düz yazmak zorundasın. mesela passat araba aldım yazmak istersen passatı normal yazmak gerekir. bi kaydır bi normal çok hoş olmuyor.

dahası dediğine katılıyorum tahmin sisteminde değişiklik var. beta olduğu için belki normal sürümde sıkıntı da kalmayabilir. ama bunu düzelteceklerini sanmıyorum. onun içinde uservoice gibi bir şey olur mu diye soruyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

quote:

Dostum gelen yeni kaydırma teknoloji ile normal tamin yapısı değişmiş hem bu BETA niye anlamıyorsun ne diyim daha.Normal yazma o kadar şikayetin varsa adamlar kolayını cıkarmıs iste.Kaydır yaz.

iyi de kaydır yaz bence o kadar da avantajlı değil. türkçe olarak yazınca mükemmelde araya yabancı kelime girdimi yada bir terim onu düz yazmak zorundasın. mesela passat araba aldım yazmak istersen passatı normal yazmak gerekir. bi kaydır bi normal çok hoş olmuyor.

dahası dediğine katılıyorum tahmin sisteminde değişiklik var. beta olduğu için belki normal sürümde sıkıntı da kalmayabilir. ama bunu düzelteceklerini sanmıyorum. onun içinde uservoice gibi bir şey olur mu diye soruyorum

Passat kelimesini ilk yazdığında normal olarak gir.
    Sonra git üzeine tıkla, kelime tamamen seçim alanına girince, "+passat" gelecektir.
    ona tıklayınca artık passat sözlüğünüze eklendi demektir..

Yani bir defalık iş o...

• badtrip kullanıcısına yanıt
    Mutlaka haklısında kaç tane kelime var öyle :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu klavye meselesini üstelemek lazım. Kararlı sürümde düzeltmezlerse işimiz zor.

• quote:

wp8 de iken mükemmel klavye vardı. hatta o kadar iyiydi ki imla kurallarına göre mesaj atıyordur. kelime tahmin ise mükemmeldi. artık "kötü" yazmak işkence halini aldı. bunun duyurulması için uservoice da konu açılması yada bir yerlere mail atmak gibi bir seçeneğimiz var mı.

swipe yazarken aynen 8'deki gibi olduğunu keşfettim, ama normal yazarken dediğiniz gibi 8 den sonra 8.1 sinir etti beni, ayrıca swipe'a alışınca hem çok daha hızlı hemde kullanışlı geliyor
  • GörünmezAdam kullanıcısına yanıt
    Ben iki parmakla yazdığım için hız konusunda sıkıntım yoktu. Yerine göre kaydır yaz kullanıyorum ama yine de klavyenin ilk hali gibi verimli olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: badtrip

quote:

quote:

Passat kelimesini ilk yazdığında normal olarak gir.
    Sonra git üzeine tıkla, kelime tamamen seçim alanına girince, "+passat" gelecektir.
    ona tıklayınca artık passat sözlüğünüze eklendi demektir..

Yani bir defalık iş o...

Hocam olmuyor artık o. Defalarca denedim yapamadım. 8.0da vardı 8.1 de yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Oktay arkadaşın dediğini anladım. 8.0da ko yazdığında kötü kelimesi çıkıyordu. 8.1de kö yazmanız lazım ki kötü kelimesi çıksın. Klavyede gerileme var. En azından Türkçe olarak gerileme var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle katılıyorum. Hatta birçok kelime daha var sorun çıkaran. "ü" lü kelimeler
  • Acaba w8.0'de Nokia klavyeyi bizim için optimize etmiş olmasın.Nokia 8.1'i yayınladığında klavyeye de bir el atar diye düşünüyorum. Yanılıyor muyum :\

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jumuu

Hocam olmuyor artık o. Defalarca denedim yapamadım. 8.0da vardı 8.1 de yok.

Kontrol ettim, çalışıyor işte...
    +lı çıkıyor, ayrıca çalışıyor işte :)

İlla ss mi atalım.. yazdı kendi passatı..
    Sizden neden yazmıyor
  • Kelime düzeltmede sorun var evet. 8'de sorun yoktu 8.1 ile başladı. Kotu yerine onlarca kez kötü yazmama rağmen kotu yazdığımda düzeltmiyor telefon. Biraz karışmış bu swype klavyeyle. swype ile kotu yazınca kötü yazıyor ama onda bi problem yok.
  • bence dogrusu simdi ko yazınca nerden bilicek kötü istedinizi ?! belki koyun belki kondom yazıcaksınız asıl dogru olan şimdi yani kö yazıca olanı...
    Ayrıca önerilicek kelimeleri kelimeyi kullanım sıklığınıza göre zamanla ekliyecektir, 8.1 kurulalı ne kadar oldu biraz sabır.Eskinden var olabilir önerilerde zira kaydırma yoktu ikisi bir arada bu mantıkla gelişerek devam edicektir...
  • fsh77 kullanıcısına yanıt
    Ö tuşu olsa zaten kötü yazarız ama ö olmadığından o ile yazıyoruz beta olduğu için böyle olmazsa benim için ciddi sıkıntı
    Ayrıca 8.1 ilk gün yükledim o zamandan beri defalarca kötü yazdım ama kotu yazınca çıkan kelimeleri ( koyu koru koyun ...) kullanmadım ama listede hala(eskiden bunu da hâlâ olarak önerirdi) kötü yok. Yani kullanma sıklığıyla alakası yok

• Ayarlarda bildirim kısmını açın,kullanımı MS bildirin tıkı var ayrıca olmayan kelimenin üzerine basın secilince artı cıkıyor ekleyebilirsiniz.Kullanım sıklıgı var bunu kendileri diyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.