Şimdi Ara

windows phone almakla iyi mi ettim acaba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. 1 yıldır htc 8x kullanmaktayım. bazen keşke android yada iphone(ios) alsaydım diyorum çünkü arayüzü çok basit geliyor. kardeşimde iphone var mesela onu elime alınca akıllı telefon olduğunu çok belli ediyor. arasıra da ısınma, şarj biraz da uygulama problemleri de eklenince insanın içine kurt düşüyor. üstelik güncellemelerden de bekleneni vermedi windows ekibi.

siz ne düşünüyorsunuz? 1000 tlye (8x fiyatında) android alsaydım ne gibi problemlerle karşılaşırdım? yada o zamanın en üst düzey android telini alsaydım? android ve windows phone kullanan anlaatabilir mi bana artılarını eksilerini? mümkünse windows phone fanları yorum yapmasın objektif bir değerlendirme iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

merhaba arkadaşlar. 1 yıldır htc 8x kullanmaktayım. bazen keşke android yada iphone(ios) alsaydım diyorum çünkü arayüzü çok basit geliyor. kardeşimde iphone var mesela onu elime alınca akıllı telefon olduğunu çok belli ediyor. arasıra da ısınma, şarj biraz da uygulama problemleri de eklenince insanın içine kurt düşüyor. üstelik güncellemelerden de bekleneni vermedi windows ekibi.

siz ne düşünüyorsunuz? 1000 tlye (8x fiyatında) android alsaydım ne gibi problemlerle karşılaşırdım? yada o zamanın en üst düzey android telini alsaydım? android ve windows phone kullanan anlaatabilir mi bana artılarını eksilerini? mümkünse windows phone fanları yorum yapmasın objektif bir değerlendirme iyi olur.

Şahsen sizle aynı fikirleri paylaşıyorum fakat bir yerde ayrılıyoruz.

Htc 8x fiyatında olan android sistemli cihazlar pek ömürlük olmuyor. Fakat IOS gerçekten akıllı telefon budur dedirtiyor.

Bende Windows Phone telefon aldığıma pişman oldum (oldurdu Microsoft) fakat iyi yönleride yok değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben iOS'den WP'ye geçtiğim güne lanet ediyorum.Fakat öğrenciyiz stabil olsun,idare ederiz dedik fakat işler pekte beklediğim gibi gitmedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu durum cihazdan beklentilerinize bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.Android platformu, içi cıvıl cıvıl olmasına rağmen bunun yanı sıra beraberinde getirdiği bir takım sorunları da es geçmemek lazım.Ha buna benzer sorunlar wpde yok mu?? tabi ki var.Dediğim gibi..Cihazdan beklentilerinize göre değişir bu durum.
    Güncelleme konusunda android platformunda daha fazla sorun yaşarsınız.Geçen sene çıkan bir cihaz daha yüksek version güncelleştirmeleri alamayabiliyor.Şahsen wp alınacaksa da lumia serisi tercih edilmelidir.

Android sistemli bir ürün alınacaksa da üst seviye modellerden alınmalıdır.DÜşük ve orta segmentte kullanıma pek uygun değiller.Gerçi yüksek seviyeli olanları da kusurlu da neyse..Fanboy damgası yemek istemiyorum.

Windows 10 ile rayına oturana kadar android kullanılmasını daha uygun buluyorum.

• Ben de htc 8x kullaniyorum. Kamerasi ve beats gercekten harika fakat gel gelelim wp nin eksigi cok fazla. Kisacasi ben hata ettim bence sen de hata etti n

• Ortada bir hata varsa o da HTC almaktır. Yani güncelleme sürekli gelsin isteyenleri HTC yolda bıraktı. Ancak ben uzun zaman WP kullanmış biri olarak gayet memnunum. Ha tabi derdiniz tema değiştirme, farklı görünüşlü romlar atma sürekli skin giydirmek ise wp size yaramaz zaten. Şunu açık yüreklilik ile söyleyebilirim. Alınabilecek telefonlar arasında en stabil olan BlackBerry Os 10 lu cihazlar ve WP lumia cihazlarıdır. iphone da gayet stabil ama dikkat edin alınabilir cihazlar dedim. 2 bin lira üztünde para verince ister istemez her cihaz stabil olur:) Konu uygulama yetersizliği ise bence aşıldı bu olay ve aşılmaya devam ediyor. Ama HTC almak yanlış olmuş. 2-3 yıl kadar önce HTC ilk windos telefonunu çıkardığında da demiştim bunlar bu işi yarıda bırakır diye. Tamam belki tam anlamıyla bırakmadılar ama bırakmıştan beter ettiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TianLeiLe

Bu durum cihazdan beklentilerinize bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.Android platformu, içi cıvıl cıvıl olmasına rağmen bunun yanı sıra beraberinde getirdiği bir takım sorunları da es geçmemek lazım.Ha buna benzer sorunlar wpde yok mu?? tabi ki var.Dediğim gibi..Cihazdan beklentilerinize göre değişir bu durum.
    Güncelleme konusunda android platformunda daha fazla sorun yaşarsınız.Geçen sene çıkan bir cihaz daha yüksek version güncelleştirmeleri alamayabiliyor.Şahsen wp alınacaksa da lumia serisi tercih edilmelidir.

Android sistemli bir ürün alınacaksa da üst seviye modellerden alınmalıdır.DÜşük ve orta segmentte kullanıma pek uygun değiller.Gerçi yüksek seviyeli olanları da kusurlu da neyse..Fanboy damgası yemek istemiyorum.

Windows 10 ile rayına oturana kadar android kullanılmasını daha uygun buluyorum.

Wp 3 yıl güncelleme verse ne olur. Hala o güncelleme almayan/almayacak olan Android telefon kadar iyi değil. Onun kadar özelliği yok.

Güncelleme veriyor diye Windows phone alınmaz ki? O güncelleme almaz diye vazgeçtiğiniz android telefon 2 yıldır güncelleme alan Windows phone'u kölesi yapar.

Arkadaşlar gidin android telefon alın. Windows 10 2016'yı bulur. Birde Allah'ın günü Windows Phone telefon çıkıyor. Ülke ülke, model model güncellemeler ayrı olarak dağıtılacak. Windows Phone modellerini artık sayamıyorum. Yani 2016'ta çıkan güncelleme size 2017'de gelebilir. Şansınıza bağlı. Ki bu güncelleme geldiğinde belki güncelleme almaz dediğiniz android telefon seviyesine erişebilir. O da belki. Peşine kaç tane gdr gelir bilmiyoruz. Ki 512 mb ram'e sahip telefonlar 8.1 güncellemesi ile bile göçtü. Windows 10 gibi radikal değişikliklere sahip bir işletim sisteminde dahada işleri batırabilir.

Ayrıca lütfen Windows Phone stabil, hızlı, öyle coşuyor, böyle koşuyor gibi insanları yanıltan açıklamalarda bulunmayınız. O dedikleriniz wp8'deydi. 8.1 ile yükleniyor ve sürdürülüyor yazılarını görmekten sıkıldım. Uykularıma giriyor artık. Rüya görmeden önce "yükleniyor" yazısı çıkıyor. Gece kalkıp yatağa döndüğümde "sürdürülüyor" yazısını görüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hangi wp cihazı kullanıyordun/kullanıyorsun?

• wp ni tek sorunu uygulamalardır. hangi firma pislik yapıyor bilmiyorum ama sadece instagram adam gibi çalışsa wp de satışları en az %10 artar. burda ms ye laf edenlerin haklılık yönleri olmakla beraber aslında problem diğer firmalarda. bakalım bunun üstesinden gelebilecek mi microsoft.

wp10 değil 11 gelse bu konuda fark olmaz çünkü wp nin tke kötülenecek tarafı 3 ncü parti uygulamalardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkyTech74

Ben iOS'den WP'ye geçtiğim güne lanet ediyorum.Fakat öğrenciyiz stabil olsun,idare ederiz dedik fakat işler pekte beklediğim gibi gitmedi.

Apple iyidir hocam dediğim gibi öğrenciyseniz gidip 5c alabilirsiniz 1100-1250 Tl bimekste vardı bir ara IOS 10 a kadar desteği var.

• quote:

Orijinalden alıntı: akgozoktay

wp ni tek sorunu uygulamalardır. hangi firma pislik yapıyor bilmiyorum ama sadece instagram adam gibi çalışsa wp de satışları en az %10 artar. burda ms ye laf edenlerin haklılık yönleri olmakla beraber aslında problem diğer firmalarda. bakalım bunun üstesinden gelebilecek mi microsoft.

wp10 değil 11 gelse bu konuda fark olmaz çünkü wp nin tke kötülenecek tarafı 3 ncü parti uygulamalardır.

Arkadaşım güzel söylüyorsun ama buradaki hata hala Microsoftta!

Müzik dinleme programını örnek verelim.
    Spotify!
    Tüm dünyada artık bedavayız şöyleyiz böyleyiz diyorlar.

Öyleler mi gerçekten? Tweet atıyorsun onlara soruyorsun ne iş diye. 2016 diyorlar yani 2 sene sonra.
    Allah aşkına bir güncelle 2 sene sonra mı gelir?
    Bu Microsoft hantal olduğu kadar APTAL!

Kardeşim adam yazılım yapmış, sadece premium olan dinleyebiliyor. Free olanları içeri bile sokmuyor.
    Ben Microsoft olsam, herifi marketten ban ederim.
    Sebep mi? Freeler için yazılım yaz derim.
    Canı yanacak spotify'ın.. ama adam gibi free yazılım gelecek arkasından.

Bunu yapmıyor işte. 3. parti yazılımcı mı hatalı şimdi??
    Adama yarım yazdığı programla zaten kazanacağı parasını kazanıyor, onu zorlamıyorsun ki..

Ben ne yaptım, premium üyeliğimi kapattım, bunu spotify a da belli ettim.
    WP a düzgün sürümü gelmeden paramı vermeyecem kendilerine, bunu biliyorlar. Umurlarında değil o ayrı mesele...

• Hocam bu aralar taksite girdim Masaüstü toplama vs. Derken zaten şuan elimdeki telefonu satsam satılmaz para etmiyor efendim.

• quote:

Orijinalden alıntı: SkyTech74

Hocam bu aralar taksite girdim Masaüstü toplama vs. Derken zaten şuan elimdeki telefonu satsam satılmaz para etmiyor efendim.

Haklısınız kimse almıyor bile orası kötü.

Zaten şarjı ayrı dert kendisi ayrı dert.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whippoorwill -- 24 Şubat 2015; 17:36:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: badtrip

quote:

Orijinalden alıntı: akgozoktay

wp ni tek sorunu uygulamalardır. hangi firma pislik yapıyor bilmiyorum ama sadece instagram adam gibi çalışsa wp de satışları en az %10 artar. burda ms ye laf edenlerin haklılık yönleri olmakla beraber aslında problem diğer firmalarda. bakalım bunun üstesinden gelebilecek mi microsoft.

Arkadaşım güzel söylüyorsun ama buradaki hata hala Microsoftta!

Müzik dinleme programını örnek verelim.
    Spotify!
    Tüm dünyada artık bedavayız şöyleyiz böyleyiz diyorlar.

Öyleler mi gerçekten? Tweet atıyorsun onlara soruyorsun ne iş diye. 2016 diyorlar yani 2 sene sonra.
    Allah aşkına bir güncelle 2 sene sonra mı gelir?
    Bu Microsoft hantal olduğu kadar APTAL!

Kardeşim adam yazılım yapmış, sadece premium olan dinleyebiliyor. Free olanları içeri bile sokmuyor.
    Ben Microsoft olsam, herifi marketten ban ederim.
    Sebep mi? Freeler için yazılım yaz derim.
    Canı yanacak spotify'ın.. ama adam gibi free yazılım gelecek arkasından.

Bunu yapmıyor işte. 3. parti yazılımcı mı hatalı şimdi??
    Adama yarım yazdığı programla zaten kazanacağı parasını kazanıyor, onu zorlamıyorsun ki..

Ben ne yaptım, premium üyeliğimi kapattım, bunu spotify a da belli ettim.
    WP a düzgün sürümü gelmeden paramı vermeyecem kendilerine, bunu biliyorlar. Umurlarında değil o ayrı mesele...

aşağı yukarı aynı şeyi söylüuoruz zaten. nasıl oluyor bilmiyorum ama nedense instagram beta dan çıkmıyor. google veya apple ile nasıl bir antlaşma yapmış ise bir türlü yazılımını geliştirmiyor. mesele sadece para olsa microsoft o işi çok iyi halleder. parayla bile yapamıyorlar nasıl bir şey bende çok merak ediyrum.

• mesele para meselesi arkadaşlar. biraz daha fazla bayılıp iphone alacaktık kafa rahat olcaktı ama herkeste para bulunmuyor maalesef.

bazılarımız çok kötü şartlarda para kazanıyoruz onu da bir telefona yatırmak çok abes kaçıyor. yani bu durumu yaşamamız kaçınılmaz son.
  • Lumia kullanmaktayım aldığım içinde çok memnunum android çok karışık ios gereksiz pahalı en yisi windows

• Android kullanmam iphone a şuan için o kadar para vermem bu telefon benim işimi görüyor ama bir daha alırsam iphone alırım gibi

• iOS'un Mağaza dışında elinde hiçbir kozu yok. Millet nesini savunuyor anlamak güç. Daha ana ekrana saat konulmuyor :)

WP'nin de elinde tek olmayan kozu Mağaza. Birisi WP güncelleme alsa ne yazar demiş, güncelleme demek yeni fonksiyonlar mı demek ? Hayır tabikide, mağazaya gelen yeni uygulamaları güncelleme geldikçe yükleyebilmek demek.

Bu işleri o kadar kolay oluyor zannediyorsunuzki, ha deyince bir şey olmuyor, zaman gerektiriyor. Android'de ha deyince oldu ama yarım yamalak oldu, bundan dolayı ki alt yapıyı değiştirdiler, gerçi oda yarım yamalak oldu ya neyse :)

• Lumia 625 kullaniyorum tamam denim felan gelmedi ama 512mb ramli Lumia 625 I diger telefonum Samsung grand neo Dan daha cok severek kullaniyorum daha stabil ve oyunlarda daha hizli

• SkyTech74 kullanıcısına yanıt
    Ben sizin yerinizde olsam 400-450 liraya satıp 2.el moto g yada zenfone 5 alırım şahsen ben 925'imi satıp öyle yaptım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.