Şimdi Ara

Windows SSD'ye, Sistem Ayrıldı kısmı HDD'ye kuruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, HDD'ye sahip olan bilgisayarıma SSD taktım ve formatı SSD'ye atmak istedim. Üç defa format atmama rağmen Sistem Ayrıldı kısmı HDD'ye kuruluyor. Format atarken HDD'yi sıfırladım fakat hala Sistem Ayrıldı kısmını oraya kuruyor. Disk yönetimi kısmının fotoğrafını yükledim. Bütün her şeyi SSD'ye nasıl kurabilirim ?Windows SSD'ye, Sistem Ayrıldı kısmı HDD'ye kuruldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sensei044 -- 3 Ağustos 2019; 14:22:44 >

• Sistem ayrıldı bölümünü kaldırırsanız Windows bozulur o yüzden yeniden Windows kurmayacaksanız o bölüme dokunmayın. Yeniden Windows kuracaksanız HDD'nin kablosunu çekip iptal edin, SSD'ye Windows kurulumu yaptıktan sonra HDD'nin partition'larını silip yeniden oluşturabilirsiniz.
  • Formattan sonra HDD'yi takıp içindeki Sistem Ayrıldı kısmını nasıl silebilirim ?
  • !Tüm disk ve üzerindeki veriler, ne varsa silinecek maalesef bunun dışında bir yol ben bilmiyorum. Yedeklemen gerekenler varsa yedeğini veya kopyasını al. Windowsun içinden bunu yapamazsın unut bunu!.

Güzel kardeşim altın kural şu; iyi dinle :

Önce windows ön kurulum usb'si oluşturacaksın. Çok basit Microsoft'un sitesinde adım adım sana gösteriliyor. Sonra bu usb den pc yi açacaksın. biostan usb'yi seçmen gerekir.

Oradaki ekrandan her iki disk'i de silmen gerekir. Her iki diski de sildikten sonra sıra yeniden diskleri oluşturmaya gelecek, DANANIN KUYRUĞU BURDA KOPUYOR, ÖNCE SSD'Yİ OLUŞTURMAN GEREKİR ZATEN SANA SORACATIR EK ALANLARDA KURULACAK, ONAYLIYOR MUSUNUZ? DİYE, eğer her ikisi de ssd olsaydı ve sen yalnızca win in kurulu olacağı ssd de bölümler oluşturmak istiyorsan yine İLK ÖNCE HANGİ SSD'YE WİN KURMAK İSTİYORSAN O SSD'Yİ OLUŞTURACAKSIN.

Bölümler bir kez oluşturulduktan sonra Windows in içinden SİLİNEMEZ bu yüzden mecbur kurulum usb'si yada cd'sine mecbursun. Yani bölümleri ancak dos ortamı, bios gibi win dışı o.s.'lerden silebilirsin.

maalesef başka yolu yok. var diyorsan da anlat bizde öğrenelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spinata -- 23 Temmuz 2019; 0:30:40 >

• Aynısı pc topladıktan sonra kurarken benim başıma da geldi. Windowsu ssd ye kurdum ama bir de bootloader partition denen küçük bir kısım varmış. Eğer ssd ve hdd pc’nde aynı anda takılı iken windows kurmaya kalkarsan windows bu bootloader partition’ı otomatik hdd’ye kurar. Ssd’ye çevirme şansın olmuyor. Burda yapman gereken şey windowsu kurarken hdd nin kablosunu çekmekti.

Bunun için tomshardware sitesine konu açmıştım. Orda birisi bir command line attı. Bu command line’la windows üstünden ssd’ yeni bir bootloader partition oluşturabilirsin. İstersen atayım line’ı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sensei044

Formattan sonra HDD'yi takıp içindeki Sistem Ayrıldı kısmını nasıl silebilirim ?
    Disk yönetiminde Disk 0 konumunda HDD olduğu için Boyle bir olay başına gelmiş.

İlk önce harddiskle ssd'nin sata ve sata güç kablosunu birbiriyle değiştir Disk 0 konumu SSD göstersin

Disk 0 SSD olunca muhtemelen bilgisayar açılmayacak harddiskteki boot bölümünü görmemesi lazım.Yeniden format atman yada harddiskteki boot bölümünü bir şekilde ssd'ye taşıman lazım

Harddiskteki boot bölümünü silebilirsin ama orda o 500 MB alan raw halde kalır. Gparted veya Windows 10 live USB ile silersin.

Belki Minitool Partition Wizard ile raw halde kalmamasını sağlayabilirsin ama denemen lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 23 Temmuz 2019; 9:15:20 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende öyle bir durum olmadı bence iyi olmuş ssdden alan kaybetmemişsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HDD'yi çıkarıp SSD'ye format attım ve Windows'un bütün bölümleri SSD'ye kuruldu. Daha sonra HDD'yi taktım ve Low Level Format programıyla sıfırladım. Sorun çözüldü, yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.