Şimdi Ara

Windows'ta Görünen SSD Bios'ta Görünmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eski laptop için Kingston A400 120GB SSD aldım HDD girişine bağladım, eski HDD'yi DVD-ROM Caddy ile laptopa bağladım. HDD'deki eski sistemimi yeni SSD'ye klonladım. BIOS'ta boot edilecek disk olarak SSD'yi göstereyim isterken bi de baktım boot seçenekleri arasında SSD yok. Halbuki Windows Disk Yönetiminde görünüyordu ve ben sorunsuz şekilde klonlamıştım. Eski HDD'yi caddy'den çıkartıp tekrar denedim. Yine SSD görünmedi. AHCI mod açık. SSD'nin yerini değiştirdim anakarttan söküp caddy üzerinden bağladım yine görmüyor. Harici disk kutusuyla USB'den bağlayınca USB disk olarak boot option kısmında görünüyor ama SATA üzerinden bağlanınca görünmüyor. BIOS'u son versiyonuna güncelledim çare olmadı. GPT disk bölümlemesi veya MBR disk bölümlemesi ile denedim yine olmadı. Yeni aldığım SSD'yi başka laptopa taktım boot option olarak görünüyor. Aynı şekilde diğer laptopun SSD'sini kendi laptopuma takınca onu da boot option olarak görmüyor. Sonuç olarak benim bilgisayarda bi sorun var.

Aşağıya laptop marka modelini (ACER Aspire 5739G), BIOS ekranı ve Disk yönetiminin görüntüsünü atıyorum.
    Bunu çözmek için ne yapabilirim?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Windows'ta Görünen SSD Bios'ta GörünmüyorWindows'ta Görünen SSD Bios'ta GörünmüyorWindows'ta Görünen SSD Bios'ta GörünmüyorWindows'ta Görünen SSD Bios'ta GörünmüyorWindows'ta Görünen SSD Bios'ta Görünmüyor

• Yardımcı olabilecek kimse var mıdır?
  • Hocam boot section kısmında 8. işaretin ismi boş, o boş olan ismi ilk sıraya almayı denediniz mi? Belki SSD'nin ismini alamadığı için o şekilde bırakıyordur.

Eğer olmuyorsa BIOS desteklemiyor büyük bir ihtimalle. Bunun için yapabileceğiniz birşey yok. Belki MBR'ı HDD'ye kurup açılışta SSD'ye yönlendirmeyi sağlayabilirsiniz.
  • Sekizinci alanı ne yukarıya alabiliyorum ne de enter ile menüsüne girebiliyorum.
  • Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama aynı sıkıntıyı Acer Aspire ES1-331 model bilgisayarda yaşıyorum.

Çözüm önerebilecek var mıdır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios'ta Boot menüsü yok
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.