Şimdi Ara

windows xp 64bit edition nasıl yüklenir ? işte cevabı (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
559
Cevap
1
Favori
205.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ashampoodan direk imageden cdye cek dedim dier ayarlarina bakmadim belki bootla ilgili bir ayari wardi..sp2 ve dier guncellestirmeleri yukledim windows gayet guzel

yalniz half life 2 de bazi yerlerde fps fazla olamsina ragmen saga sola donerken akici olmuor bunun nedeni ne olabilir ram deil 1 gb bosta oluor oyundayken simdi directx'i yukluorum o cozer umarim
  • directx nov 9.0c yi yukledikten sonra neticeyi yazarsan cevabimi oyle yazayim.

ashampoo yu bilemiyecegim, ben o isleri hep nero ile yaparim, ama seni temin ederim bana verdigin link teki .iso dosyasi saglam dosya. bi ara linkini verdigin iso ile de kuracagim zaten. multiboot ve yaptigim bi ton ayar yuzunden simdi ugrasamiyorum.

bakalim directx nov 9.0c sorununu cozecek mi. cevabini merakla bekliyorum.
  • lin aniden dondu yaw simdi baska linkten indiricem..birde su war ekran kartim geforce go 6100 128 mb paylasimli..vistada dxdiagda we dier benzeri programlarda ekran kartimi 128 mb olarak gosterior ama xpde 512mb gosterior bu neden kaynaklanior
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheMAy_

lin aniden dondu yaw simdi baska linkten indiricem..birde su war ekran kartim geforce go 6100 128 mb paylasimli..vistada dxdiagda we dier benzeri programlarda ekran kartimi 128 mb olarak gosterior ama xpde 512mb gosterior bu neden kaynaklanior

directx nov 9.0c yi surdan indir:
    directx_nov2007_redist.exe

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=1A2393C0-1B2F-428E-BD79-02DF977D17B8

en hizli server microsoftun, donmada olmaz

ekran karti konusunun tam tersini duymustum, vistada yuksek xp32 de dusuk olduguna dair. yeni ekran kartlarinda paylasim ozelligi varmis die forumda okudum. benim ekran karti 512ram ve xp64bit tede 512 gorundugu icin (vista da hatirlamiyorum) benim dikkatimi cekmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 26 Aralık 2007; 14:33:01 >

• yukledim ilk 2 saat falan sorunu cozdu ama daha sonra yine ayni sey olmaya basladi..sanirim laptop oldugundan cani restart istior yok dedigim gibi oluor ikisinide denedim..

ama bnm ekran karti cok kotu ya windowsta 1280*800 kullanirken oyunda 640*480 de oynuorum kasmamasi icin..su an windowsta da bi kasma war res atinca duzelior laptoptan dolayiymis

birde cok az ram yiyor..half life 2 deyken baktim antivirus flashget acikken 500 yiyordu toplam gayet iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi тнємαу -- 26 Aralık 2007; 15:11:44 >
  • himmm, iptal edebiliyorsan ekran kartinin paylasim yapmasini iptal et.
    (nasil yapildigini bi zamanlar bi yerlerde okumustum sanirim, kullanmadigim icin ezbere bilmiyorum)
    tabi laptop icin xp64 driverlarini kurmussundur.

eh senide xp64 kullanicisi yaptim umarim.
    bi onceki sayfada artiklari eksileri ile xp64 u yazmistim.

64bit native olmayan 32bit programlar emulatorle calisiyor vista64bit ve xp64bit de.
    xp64 de programlar 32bit emulatorle vista64 e oranla daha cok uyumlu calisiyor.
    oyunlar emulator sebebi ile olan perf dusuklugunu hic affetmez.
    bu sebeble kasan eski oyun oldumu o oyunun 64bit sistem icin yapilmasi gereken ayarlari arayip bulmak gerekebilir. daha guzeli eger oyunun 64bit sistem icin patch i varsa yemede yaninda yat.

"half life 2" eski bir oyun. kisayolundan compatibility ayarlarini degistirerek de denersin. tabi bugune kadar bunun bi ise yaradigina sahit olmadim ama yinede yazalim.

senin icin googledan baktim
    http://www.google.com.tr/search?q=half+life+2+compatibility+issue+64bit&hl=tr&start=10&sa=N
    ve onemli bisi buldum:
    http://www.forums.tweakguides.com/archive/index.php?t-1036.html

ben halflife 2 oynamiyorum, lakin depoda var. verdigim link lerden halflife icin 64bit updateleri filan varsa nasil update yapildigina dair bir gereken bilgileri buraya yazarsin. bu sayede belki kiyaslamayi daha rahat bilem yapabiliriz.

• quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

himmm, iptal edebiliyorsan ekran kartinin paylasim yapmasini iptal et.
    (nasil yapildigini bi zamanlar bi yerlerde okumustum sanirim, kullanmadigim icin ezbere bilmiyorum)
    tabi laptop icin xp64 driverlarini kurmussundur.

eh senide xp64 kullanicisi yaptim umarim.
    bi onceki sayfada artiklari eksileri ile xp64 u yazmistim.

64bit native olmayan 32bit programlar emulatorle calisiyor vista64bit ve xp64bit de.
    xp64 de programlar 32bit emulatorle vista64 e oranla daha cok uyumlu calisiyor.
    oyunlar emulator sebebi ile olan perf dusuklugunu hic affetmez.
    bu sebeble kasan eski oyun oldumu o oyunun 64bit sistem icin yapilmasi gereken ayarlari arayip bulmak gerekebilir. daha guzeli eger oyunun 64bit sistem icin patch i varsa yemede yaninda yat.

"half life 2" eski bir oyun. kisayolundan compatibility ayarlarini degistirerek de denersin. tabi bugune kadar bunun bi ise yaradigina sahit olmadim ama yinede yazalim.

senin icin googledan baktim
    http://www.google.com.tr/search?q=half+life+2+compatibility+issue+64bit&hl=tr&start=10&sa=N
    ve onemli bisi buldum:
    http://www.forums.tweakguides.com/archive/index.php?t-1036.html

ben halflife 2 oynamiyorum, lakin depoda var. verdigim link lerden halflife icin 64bit updateleri filan varsa nasil update yapildigina dair bir gereken bilgileri buraya yazarsin. bu sayede belki kiyaslamayi daha rahat bilem yapabiliriz.

tesekkurler..eet driverlari kurdum ama ekran karti zaten onboard tamamen paylasimli iptal edilmez o

half-life 2 nin 64 bit patchi yok baya arastirdim ayrica bir oyun cikarmislar 64 bitlik steam uzerinden yuklenior maalesef ama far cryda bole bi yama war ve performansi acaip arttiriormus

• laptopum yok, o konuda bisi diemiyecegim.
    oyunlarda native64bit buldugunda neticeleri yazarsin.
    oyun oynamadigimdan sonuclari merak ediyorum,
    yine oyun oynamadigimdan (ve ekran kartim düdük oldugundan) dx10 a dair bir merakimda yok.
    oyun oynamiyoruz derken kastim, bi quake4 oynuyorum, bide ut3 var o kadar.
    xp64 ile cok mutluyum.
    umarim senide mutlu eder.

artik gelisme oldukca yazarsin.
  • quote:

directx nov 9.0c yi surdan indir:
    directx_nov2007_redist.exe

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=1A2393C0-1B2F-428E-BD79-02DF977D17B8

en hizli server microsoftun, donmada olmaz

ekran karti konusunun tam tersini duymustum, vistada yuksek xp32 de dusuk olduguna dair. yeni ekran kartlarinda paylasim ozelligi varmis die forumda okudum. benim ekran karti 512ram ve xp64bit tede 512 gorundugu icin (vista da hatirlamiyorum) benim dikkatimi cekmedi.

Bilgisayarın çok yavaş açılmasına hala daha çözüm bulamadım

Büyük bir olasılık sürücülerde zorlanıyor (çakışma gibi birşeymi artık neyse)

Bugün Audio driverin (Realtek) yeni sürümü çıkmış onu deniyorum
    bir de verdiğiniz direcX i indireyim bakalım

Aslında x64 kullanmak bir ayrıcalık
    ama gerçek performansını vermesine daha epey var gibi

YA DA::::
    Benim Laptop 128/256 ekran kartıyla kaldıramıyor

Kameranın sürücüsü çıkar diye ümitle bekliyorum ama

• bnmde ekran kartim ole 128 paylasimli ama dedigin gibi bir sorun olmuor gayet hizli acilior.. ekran kartindan deil yani korkma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi тнємαу -- 26 Aralık 2007; 17:08:01 >
  • Oneday
    herhangibir windows un duzgun calisabilmesi icin:
    1) en son ekran karti driveri
    2) en son chipset driveri (intel icin intel chipset configuration utility)
    3) varsa ahci (sata diski) driveri (yada baska bisi)
    4) msupdate sitesinden onerilen updateler, ozellikle hardware ile ilgili olanlar
    5) ses karti driveri
    6) diger bilesenlerin driveri.

kurman gerekir.
    windows u ilk tanidigim gunden beri yazdigim önem sirasi ile herhangibir bilesen icin (usb yi kastetmiyorum, kasanin içine) kullanilan driver hatali ise windows kasar.
    2 ve 3 numaralar yeni sürüm yada en son cikan service paketi ile bi süre gerekmesede donanimlar gelistikce 2 ve 3 ede hep gerek olur.
    ethernet karti driveri yok, ve yuklenende arizali diye (6 numaraya bir ornek) cok agir calisan xp32bit şahitligim var. (usb de bile ayni problemi yaşamadim ama duydum)

umarim yardimci olabilmisimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 26 Aralık 2007; 17:09:21 >
  • quote:

bnmde ekran kartim ole 128 paylasimli ama dedigin gibi bir sorun olmuor gayet hizli acilior.. ekran kartindan deil yani korkma

normal kullanimda hicbir sorun yasamadigina sevindim, sorunlari cozdukce yazarsan sevinirim.
  • windowsu baslatip oyuna girdigimde oyun gayet hizli ve akici oynanior ancak bi sure sonra performans dusuor kasmalar baslior..yeniden baslattigimda tekrar duzelior bunun nedeni ne acaba
  • quote:

windowsu baslatip oyuna girdigimde oyun gayet hizli ve akici oynanior ancak bi sure sonra performans dusuor kasmalar baslior..yeniden baslattigimda tekrar duzelior bunun nedeni ne acaba

2 önerim var:
    1)
    takas dosyasinin (page file) boyutunu sabitlesene :)
    benim 2gb ramim var, ve takas dosyamin boyutu sabit 4gb (4096)
    nasil yapilacagini bulursun netten zaten
    2a)
    paylasimli ekran kartin ile oyunun kullandigi ram, oyun rami doldurucagindan zamanla cakisiyordur belki. paylasimli ekran kartin onceligi sistemden talep edilecek ram ihtiyacina gore kendini kuculteceginden olabilir. tabi tahminen yaziyorum, boyle bi laptopum yok. Bu paylasim meselesi benim en ilgimi ceken problem cikma nedeni olabilir. biosunda, windows ayarinda ekran kartinin paylasimini sabitlemen mumku mu? yada belki baska bi ayarlama var vsvsvs
    2b)
    freemem gibi ramda zamanla olusan fuzuli bilgileri silen programlar var. (windowsun klasik hatasini duzelmek icin), windows ramde ki bilgileri ihtiyac olur die cok uzun sure tutuyor. tabi oyun oynarken de ayni sey oluyordur. boyle bir programla ram miktari su kadar dolunca fuzulileri sil (optimize et gibi) bi otomatik islem yapmasini soylersen kasma olayin en aza iner sanirim.
    ben bu isi yapan su programin 4.3 versiyonunu yillardir kullanirim. bu isi yapan herhangibir programda isini gorur tabi. hepsi ayni seyi yapiyor zaten.
    http://www.meikel.com/en/products/freemem/

• tesekkurler programi indiriorum page file'da sistem yonetsin demistim 4096da sabitliycem tekrar cok tesekkurler..

birde sunu sorucam microsoft 2006da xpler icin bi hotfix yayinlamis..dual core islemci kullanan laptoplar icin..tek cekirdek gordugu icin xp performans baya dusuormus bu hotfixle duzeliormus hatta forumda konusu war..yuklenmeden one we sonrasi arasinda 20 fps fark war ama x86 icin war sadece x64 icin bulamadim
  • quote:

tesekkurler programi indiriorum page file'da sistem yonetsin demistim 4096da sabitliycem tekrar cok tesekkurler..

birde sunu sorucam microsoft 2006da xpler icin bi hotfix yayinlamis..dual core islemci kullanan laptoplar icin..tek cekirdek gordugu icin xp performans baya dusuormus bu hotfixle duzeliormus hatta forumda konusu war..yuklenmeden one we sonrasi arasinda 20 fps fark war ama x86 icin war sadece x64 icin bulamadim

sanirim x64 de gerek yok. (xp64 un sp2 yayinlama tarihi ile xp32bit in yayinlama tarihleri arasindaki fark tandir )
    ben anakartimi ve islemcimi yaz sonunda degistirdim.
    o gunden beride 32bit hicbisi kurmadim sistemime
    bu sebeble ne xp32bitteki updatei biliyorum
    nede kurdugum xp64bitlerde en ufak bi sorun yasamdim.

oyle bir update varsa bile coktan yapmisimdir, cunku automaticupdate deki herseyi coktan kurdum. o dediginde xp32bit yuklu sistemde autoupdate te cikiyordur. (en azindan eskiden hypertrading olan islemci aldigimda autoupdate de ilgili patch cikmisti) be sebebten kafani takma o patch olaylarina. updatelerin tamsa tamdir. ole her cikan updatein adini bilmesekte olur, kursak kafi.

• ne diyim walla cok tesekkurler baya bi basini agrittm kusura bakma
  • quote:

ne diyim walla cok tesekkurler baya bi basini agrittm kusura bakma

sende xp64 ile ilgili yeni gelismeler oldukca bu foruma yazip borcunu odersin ilerde odemesende canin saolsun, güle güle kullan xp64 ü.

• quote:

Oneday

ethernet karti driveri yok, ve yuklenende arizali diye (6 numaraya bir ornek) cok agir calisan xp32bit şahitligim var. (usb de bile ayni problemi yaşamadim ama duydum)
    umarim yardimci olabilmisimdir

yaff ben ethernet driver'ı yüklememiştim :(, x64 doğrudan tanıdığı için gerek görmemiştim
    bugün Realtek 'i (ses) yeniledim, verdiğiniz directX i yükledim, şimdi bir de ethernet sürücüsünü bir deneyim
    Teşekkürler hatırlatmanıza.

Bu arada x64 'ü bırakmaya kıyamadığımdan, ama tam da otumadığı için "xp home" kurayım ek olarak
    inşallah kurarken dizin soruyordur, doğrudan windows'a kurmaz ise x64'ü kaybetmem
    xp home' un nereye kurayım diye dizin sorması hakkında bilginiz var mı ?
    neyse bunu yeni bir topic açarak da sorabilirim.

ilgi ve çabalarınıza teşekkürler....

• ghost ile yedegini al C: nin
    sonra denemelerini yap
    http://r@pidshare.com/files/79080423/Ghost8_Basit_Cd.iso.html
    @ i a yaparsin
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.