Şimdi Ara

windows xp 64bit edition nasıl yüklenir ? işte cevabı (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
559
Cevap
1
Favori
205.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • XP64 Service Pack 2 Entegreli Boot CD'si Yapımı

Evde sıkılmanın sonucu olarak bunu hazırlayayım dedim.Umarım işinize yarar. Öncelikle Bize lazım olanlar
    Xp64 Cd'si (iso olarak varsa onu daemon tools veya benzer programlarla açıp içindeki dosyaları bi klasöre kopyalayın)
    Ultra ISO [Download Linki:http://rapidshare.com/files/28949192/UltraISO_serial_includes_asterixx.rar ]
    ISO Buster [ Download Linki: http://mirror1.free-downloads.net/8497/isobuster_all_lang.exe ]
    Xp64 bit için Service Pack 2 [ Download Link:http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=08FEC2F5-6E3B-4E0D-9314-646414D0A421&displaylang=en ]
     windows xp 64bit edition nasıl yüklenir ? işte cevabı

1) İlk olarak C: dizininde 64SP2 adında klasör oluşturuyoruz. bunun içinde SP2 ve x64 olarak iki klasör daha oluşturalım şimdi; xp64 bit cdmizin tamamını x64 klasörüne kopyalayalım [ kopyala-yapıştır]
    2) İndirdiğimiz Service Pack 2 yi [[ WindowsServer2003.WindowsXP-KB914961-SP2-x64-ENU ]] SP2 klasörünün içine atalım.
    3) Şimdi ilk olarak yapmamız gereken. Start / Run / cmd yazalım bende c:\documents and settings \ administrator dizini olarak açılıyor direk sizde de aynıdır yoksa da çok da önemli değil.
    4) İlk olarak cd \64SP2\SP2 yazıyoruz Entera basıyoruz sonra bi kere Tab'a basın update dosyamız gözükcek çıkan satırın sonuna /x ekliyoruz enter'a basıyoruz ve içindekileri SP2 klasörü içine amd64 olarak çıkartıyor.
    5) Yine Komut Satırımıza Şu şekilde gözükmesi lazım C:\64SP2\SP2> cd \64SP2\SP2\amd64\update yazıyoruz enter diyoruz.
    6) C:\64SP2\SP2\amd64\update şeklinde gözüken satırımıza update /integrate:c:\64SP2\x64 komutunu ekliyoruz ve enter. Dosya çıkartma işlemi oluyor 10-20 saniye arası.
    7)Kurduğumuz ISO Buster Programını açıyoruz ve dosyalarını kopyaladığımız xp64 Cdsinin yolunu gösteriyoruz ve burda Bootable Disc sekmesine tıklıyoruz. sizde değişik olabilir ismi .img uzantılı dosyaya sağ tıklayıp Extract XXX.img diyoruz ve çıkartcağımız yer olarak C: 64SP2 /x64 seçiyoruz [kısaca xp cd'mizi kopyaladığımız klasör]
    8] Ultra ISO'yu açalım Yukardan Bootable'dan Load Boot File diyelim C:64SP2/xp64'e kopyaladığımız .img dosyasını gösterelim sonra boş cdmizi takalım sağdaki boşluğa xp64'ün içindeki tüm dosyaları atalım yukardan Tools sekmesinden Burn Cd/ Dvd image diyelim yazma hızı 32x veya 40x seçip burn diyelim tamamdır [isterseniz save as diyip Nero ile yazdırın]

olmuştur bitmiştir geçmiş olsun bir goblin aş ürünüdür saygılar sevgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GobliN -- 3 Aralık 2007; 3:23:23 >

• GobliN
    çalışman icin tesekkurler,
    ayni islemleri nlite ile daha hizli yapabilirsin. (nlite da ayni prosedurleri kullaniyor zaten)
    ben senin yazdigin yontemle eskiden yapiyordum, ama aciklamalarin acemiler icin kolay anlasilir olmamış bence. Yinede senin bilecegin is. nlite ile nasil yapilacagi bisuru resimli turkce sitelerde mevcuttur.
  • Nlite kuramadım sorun çıkardı sürekli ya özellikle açıkca yazdım anlaşılır gibi geldi
  • quote:

Orjinalden alıntı: GobliN
    Nlite kuramadım sorun çıkardı sürekli ya özellikle açıkca yazdım anlaşılır gibi geldi

çözüm varsa sorun yoktur.
  • mesaj içeriğinden dolayı engellendiyse, üst konu olarak gösterimi de kaldıraydınız bari....
  • 6) C:\64SP2\SP2\amd64\update şeklinde gözüken satırımıza update /integrate:c:\64SP2\x64 komutunu ekliyoruz ve enter. Dosya çıkartma işlemi oluyor 10-20 saniye arası.

bu işlemi yapmiyor.
    geçerli win32 uygulaması değildir diyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: batyr64

6) C:\64SP2\SP2\amd64\update şeklinde gözüken satırımıza update /integrate:c:\64SP2\x64 komutunu ekliyoruz ve enter. Dosya çıkartma işlemi oluyor 10-20 saniye arası.

bu işlemi yapmiyor.
    geçerli win32 uygulaması değildir diyor.

32bit windowsta 64bit dosya ile islem yaptigindandir.
    32bit windowsta xp64 un sp2 sini cdsine entegre etmedim.
    bi kac yazi once nlite ile entegre etmek isteyen arkadasta demek bu yuzden sorun yasamis.

bu sayfada GobliN 3 Aralık 2007; 2:22:02 nin yazisini oku, hangi windowsta entegre ettigini yazmamisti, belki ordakiler bi isine yarar.

ise yaramazsa elindeki xp64 ile windows xp64 u kur, entegrasyon islemlerini orda yap. :>. sonra ya sp2 kur yada xp64u formatlayip yeni yarattigin xp64sp2 cdsi ile kur. :>.

• Vista 64 kuramadık
    Bari XP 64 e bakalım dedik nasıl kuruluyor diye.

Onun da ilk mesajını editlemişler.
    İlk mesajda ne vardı ki edit kurbanı olmuş.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 16 Aralık 2007; 20:06:49 >
  • x64 'ü kurdum kaç gündür uğraşıyorum.
    sp2 ile birçok düzensizlik kalktı
    ne varki ve de önemli bir problem (benim için) kamerayı hala tanıtamadım
    msn görüyor, movie maker görüyor fakat windows inatla cihaz yok diyor
    vistax64 sürücülerini yükledim gene yok yok

xp'nin iki katına çıktı açılışı,
    belirli bir hızlanma da göremedim, galiba 32bit emulasyonları da çalıştırıyor ondan
    yani hem programı hem 32 bit emuleyi çalıştırıyor

64 bit native programlar da çok az,
    hatta 64 bit sürücü yükledim 32 bit emule ile çalışıyor
    gene de ilk denememden çok çok iyi.
    istediğimi bulamadım gene de, bir süre devam,
    ince noktalarını bilmek gerekiyor belki
  • Xp 64Bit'i, xp pro üzerine ikinci işletim sistemi olarak kurdum. Ide sabitdiske kurduğum için sata sürücü sorunu ve başka herhangi bir sorun yaşamadım. Yalnız 7600gt sürücüsü olarak "97.94_forceware_winxp64" ekran kartı mı tanımadı, "93.71_forceware_winxp64" sürümünde sorun yok.
    Açılışta hızlı fakat diğer 32bit xp biraz yüklü olduğundan 64bit de yeni kurulduğu için daha hızlı olabilir. Ben daha çok dvd-divx dönüştürmede zamandan kazanmak için kurdum. 64bit dvd rip programı bulamadım. Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

• xp64 icin vista64 tede oldugu gibi driver bulamama elestirisine katiliyorum (Oneday kamera)
    Oneday in denedigi gibi vista64 suruculeri ne yazikki xp64 e direkt yuklenemiyor.
    Oneday in açılış hizinin yavaş olmasi elestirisine katilmiyorum, zaten gezmen de katilmiyor.

64bit icin yazilan native64 program simdilik cok az. xp64/vista64 un kendisi ve updateleri disinda simdilik pek yok diyebiliriz. Office2007 nin kendisindeki modullerin hem 32 hem 64 icin butunlesik oldugunu duydum lakin deneme yapmadim. 64bit te calistigini soyleyen programlar (gerek vista64 gerek xp64) cogunlukla 32bit emulasyonunu 64bit te basari ile sorunsuz yapildigini kastediyorlar, birde gerekli .dll dosyalarini 64bit icin yeniden duzenlemis olduklarini. Taskmanager de yaninda *32 gordukleriniz boyledir. Sistemimde 64bit native tek program "SiSoftware Sandra Professional Business XII". Oda 64bit native olmasa da olurdu . 3d studiomax sanirim 64bit native bi versiyonu var. Diger programlarda yavas yavas, ozellikle cpuya yuklenenler 64bit native versiyonlar cikaracaktir zamanla.

Ama xp64 artilarinedir desem:
    xp32 gibi cokmuyor ne kadar zorlansada (daha stabil)
    xp32 den daha hizli calisiyor (isletim sistemi olarak)
    xp32 de 4gb ustu ram kullanmayi pek saymiyorum, nede olsa cok azimizin var.
    vista64 ile kiyaslandiginda:
    v64->buglar yuzunden can sıkmıyor.
    v64->Calismasi icin cok yuksek ramlere, islemcilerede ihtiyaci yok .
    v64->Eski programlarla uyumuda cok cok daha fazla.
    v64->kapladigi yer vista64 den cok daha az.

xp32 den xp64 e geciste tek kazanc daha hizli-stabil bir isletim sistemi disinda pek bisi diil. Aslinda 32bit emulasyon yuzunden xp32 de calisan programlar xp64 de %5 daha yavas calisiyorda olabilir. Bunuda cok oyun oynayanlara sormak lazim, ama ben quake4 te hicbir fark gormedim (cok sık oynarım).

xp64 u vista64 hazir olana kadar 64bite geçerken kullandigim isletim sistemi olarak goruyorum. vista64 hazir olunca (sp1 ile duzelmesi ve "driver signature" in tamamiyle atlatilmasi vs) 1 yada 2 sene kadar sonra bende vista64 e geçerim. O gune kadar xp64.

gezmen
    divx dönüştürmede zamandan kazanmak için native64bit program arayışın çok mantıklı. umarim yakinda çıkarırlar yada varsa bulursun. o işlerle ugrasmadigim icin bilgim yok.

• Masaüstünde biraz daha hızlı. Lancelot_Real dediğiniz gibi daha hızlı ve kararlı gözüküyor.

Yıllarca önce çıkan 64bit işlemcileri hâla hakkıyla kullanacak programların çıkmaması hoş değil. Gerçekten 64bit oyunlar hatırı sayılır performans veriyorsa 32bit'e göre bunun yaygınlaşması ekran kartı üreticilerinin hoşuna gitmez sanırım. Ortalama bir e.k. ile yeni oyunların akıcı bir şekilde oynanması iyi olurdu. Ayrıca yoğun donanım gücü isteyen oyun dışındaki programlar da daha rahat çalışabilirdi.

Bence Win98'den Xp'ye geçiş birçok açıdan devrim sayılır; Xp'den Vista'ya geçişe göre. Vista 32bit kurdum ama kaldırdım. Arayüz güzel ama alışamadım. Bunun için Xp'de 64Bit deneyimi yaşamak daha uygun geldi bana. Sp2'yi kurunca daha da iyi olur herhalde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gezmen
    Masaüstünde biraz daha hızlı. Lancelot_Real dediğiniz gibi daha hızlı ve kararlı gözüküyor.

Yıllarca önce çıkan 64bit işlemcileri hâla hakkıyla kullanacak programların çıkmaması hoş değil. Gerçekten 64bit oyunlar hatırı sayılır performans veriyorsa 32bit'e göre bunun yaygınlaşması ekran kartı üreticilerinin hoşuna gitmez sanırım. Ortalama bir e.k. ile yeni oyunların akıcı bir şekilde oynanması iyi olurdu. Ayrıca yoğun donanım gücü isteyen oyun dışındaki programlar da daha rahat çalışabilirdi.

Bence Win98'den Xp'ye geçiş birçok açıdan devrim sayılır; Xp'den Vista'ya geçişe göre. Vista 32bit kurdum ama kaldırdım. Arayüz güzel ama alışamadım. Bunun için Xp'de 64Bit deneyimi yaşamak daha uygun geldi bana. Sp2'yi kurunca daha da iyi olur herhalde.

aynen katiliyorum
    kararli oldugunada emin olabilirsin.
    MsDos 6.2 kendi icinde devrim sayilirdi,
    win 3.1 den win 95 e gecis bi devrimdi
    win 98 den xp ye geciste devrimdi
    aslinda MS salaklik etmeyip, daha tam hazirlayamadigi vistayi ve 2007 serveri yetistirse idi xp den vista64 e gecis te devrim olurdu. Onlarin yerine ihtiyaci olanlara ve meraklisina 2003 64 ve xp 64 cikti, ama hazirlanan vistanin yerini almasi istenmediginden xp 64 un reklami pek yapilmadi, tabi ureticilere driver uretin baskisida yapilmadi. Oysa duydugum kadari ile 2003 64 bayagi kullaniliyor. (yinede serverda winserver taraftari diilim)

Bence xp64 yeterince devrim, once 2003 server yapiliip sonra ondan xp64 yapilmasi nedeni ile. Halen goruldugu uzere once vista (client) sonra 2007 server cikiyor ve 2007 nin son kullanici kusurlari arindirilmis oluyor.

ilerde sirf mecbur kalacagim icin vista64 kullanacagimi bilsemde ne yapalim bu sefer xp64 kullanip sonra yumuuusak bi sekilde vista64. bu sayede ilk defa buglar rahatsiz etmeden gecis donemini yasayabiliyorum. (vista64 un ilk hallerindeki sorunlari yasayanlara kolay gelsin, henuz usbden buyuk dosya kopyalarken sorun yasayanlar duydum. )

native64bit ise yarayan oyun disinda program bulursan haberimiz olsun gezmen. bendeki yegane programi yazdim zaten. Ama sayilari artacak ve ozaman biz xp64 culer daha bahtiyar olacagiz dx10 haricinde. (umarim bi uyanik dx10 u xp64 e entegre edecek bi yol bulur onumuzdeki sene )

• microsofttan indirilenlerin hiçbiri bootable deil ya deli oldum
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheMAy_

microsofttan indirilenlerin hiçbiri bootable deil ya deli oldum

bootable yapmak icin gerekli dosyayi imzamda boot.bin linkinden indirebilirsin.
    gerekli dosyayi edindikten sonra
    nero ile nasil bootable yapacagin forumlarda/googlda bol bol yaziyor.

indirdigin linki verirsen sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SeWD@Li

ÇALIŞAN 64Bit Xp linki isteyen arkadaşlar buyursunlar

XP 64BİT

CD KEY
    DB9PH-PVFBX-VDKXF-6JXDV-39JHW

bu linkten aldım..ashampooyla cdye çektim ama boot olmuyor yeniden başlattığımda..şimdi corporate edition indiriorum bu sefer neroyla burn yapıcam boot olur umarm

• TheMAy_
    linki indirmeye basladim, neticeyi bugun olmasa bile yarin yazarim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

TheMAy_
    linki indirmeye basladim, neticeyi bugun olmasa bile yarin yazarim.

ilgin için teşekkürler
  • dedigim corporation edition'i neroyla yaktim boot edip sorunsuz yukledim..ama ilk yuklememde ekran karti driverini msi'in ekran karti driverindan yukledim modeli ayni oldugu icin..siyah ekran geliordu acilmayinca bnde bi daha format attim bu sefer oldu baska yerden yukledim gayet hizli acilislarda birazdanda oyunlarda test edicem
  • indirdigin corparate i oyunlarda denerken en son ekran karti 64bit driverini ve en son directx i
    http://www.softpedia.com/get/System/OS-Enhancements/DirectX-9.0c-Redistributable.shtml
    burdan yada baska bi yerden kurup indir.

ayrica indirdigin buyuk ihtimalle sp1 dir, sp2 icin gerekli update i microsoft un sitesinden bulabilirisn.

quote:

Orjinalden alıntı: TheMAy_

quote:

Orjinalden alıntı: SeWD@Li

ÇALIŞAN 64Bit Xp linki isteyen arkadaşlar buyursunlar

XP 64BİT

CD KEY
    DB9PH-PVFBX-VDKXF-6JXDV-39JHW

bu linkten aldım..ashampooyla cdye çektim ama boot olmuyor yeniden başlattığımda..şimdi corporate edition indiriorum bu sefer neroyla burn yapıcam boot olur umarm

bu linkten indirdim TheMAy_ , burdaki w2k3sp1_1433_usa_x64fre_pro.iso cok duzgun bir dosyaya benziyor, cd acilisida/boot duzgun calisiyor. kurulum ekranin gordum lakin kurmaya baslamadim. sen bu dosyada nerde takilmistin? Ashampoo da nasil yazdin acaba???? nero ile file-opern-w2k3sp1_1433_usa_x64fre_pro.iso diince guzel guzel yaziliyor ve guzel guzel calisiyor, sana daha once yazdigim boot.bin tavsiyesinede hic gerek olmuyor.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.