Şimdi Ara

windows xp 64bit edition nasıl yüklenir ? işte cevabı (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
559
Cevap
1
Favori
205.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kısa bir araştırmada 'xp home' de, pro gibi kurulum işlemlerine benziyor : o zaman dizin soruyordur

"windows" değil de "winlite" gibi bir dizin gösteririm.

ie64 Program Files'da kurulu, o gidecek artık
    başka da şu an aklıma gelmiyor
  • peki arkadaslar xp64 yuklersek tum guncel oyunlari oynayabilirmiyiz. oynayan arkadaslar var mi. tecrubelerini yazarsa sevinirim. hizli mi yavas mi.

bir de bir sorum daha olacak lutfen yardim....

forumda nlite ile katilimsiz cd hazirlama konusu vardi. sata driverlarini xp sp2 cd sine gommek anlatiliyordu. orada sadece intel sata driverlari gosterilmis. peki ya amd islemci ve anakart kullananlar hangi sata driverlari gomucekler.
    böyle bir winxp cd si hazırlayıp tüm sata driverlarını cd ye gömmek için
    anakart, işlemci, optik sürücü, hdd ler için sata driverlarının hepsini mi gömmek lazım yada bunlar için ayrı ayrı sata ve raid sürücüleri mevcut mu.
    bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sufiyye

peki arkadaslar xp64 yuklersek tum guncel oyunlari oynayabilirmiyiz. oynayan arkadaslar var mi. tecrubelerini yazarsa sevinirim. hizli mi yavas mi.

bir de bir sorum daha olacak lutfen yardim....

forumda nlite ile katilimsiz cd hazirlama konusu vardi. sata driverlarini xp sp2 cd sine gommek anlatiliyordu. orada sadece intel sata driverlari gosterilmis. peki ya amd islemci ve anakart kullananlar hangi sata driverlari gomucekler.
    böyle bir winxp cd si hazırlayıp tüm sata driverlarını cd ye gömmek için
    anakart, işlemci, optik sürücü, hdd ler için sata driverlarının hepsini mi gömmek lazım yada bunlar için ayrı ayrı sata ve raid sürücüleri mevcut mu.
    bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyyorum.

sata driver sorunu icin bios tan ahci iptal yontemi var. o yontem ile her bilgisayarda sorunsuz kurulur, gömme işleminede gerek kalmaz.

ayrica gömme işlemi her daim yeni driver lar cikacagindan ve zaten gömmeden çözüm oldugundan alternatif bir yoldur. Toplu driver dagitan sitelerde mevcut (kullanmiyorum).

diger sorularin icin son 3 sayfayi okuman kafi.

• Wistanın tüm eksiklikleri giderildimi XP'den daha kullanışlı diyebilirmiyiz.Ben oyun oynayan bi adamım wista Ultimate'e geçsem perfonmansım düşermi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Buzmavili

Wistanın tüm eksiklikleri giderildimi XP'den daha kullanışlı diyebilirmiyiz.Ben oyun oynayan bi adamım wista Ultimate'e geçsem perfonmansım düşermi?

cevap hayir, forumun son 2 sayfasini oku.
  • Orjinalden alıntı: GobliN

XP64 Service Pack 2 Entegreli Boot CD'si Yapımı

Evde sıkılmanın sonucu olarak bunu hazırlayayım dedim.Umarım işinize yarar. Öncelikle Bize lazım olanlar
    Xp64 Cd'si (iso olarak varsa onu daemon tools veya benzer programlarla açıp içindeki dosyaları bi klasöre kopyalayın)
    Ultra ISO [Download Linki:http://****.com/files/28949192/UltraISO_serial_includes_asterixx.rar ]
    ISO Buster [ Download Linki: http://mirror1.free-downloads.net/8497/isobuster_all_lang.exe ]
    Xp64 bit için Service Pack 2 [ Download Link:http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=08FEC2F5-6E3B-4E0D-9314-646414D0A421&displaylang=en ]
     windows xp 64bit edition nasıl yüklenir ? işte cevabı

1) İlk olarak C: dizininde 64SP2 adında klasör oluşturuyoruz. bunun içinde SP2 ve x64 olarak iki klasör daha oluşturalım şimdi; xp64 bit cdmizin tamamını x64 klasörüne kopyalayalım [ kopyala-yapıştır]
    2) İndirdiğimiz Service Pack 2 yi [[ WindowsServer2003.WindowsXP-KB914961-SP2-x64-ENU ]] SP2 klasörünün içine atalım.
    3) Şimdi ilk olarak yapmamız gereken. Start / Run / cmd yazalım bende c:\documents and settings \ administrator dizini olarak açılıyor direk sizde de aynıdır yoksa da çok da önemli değil.
    4) İlk olarak cd \64SP2\SP2 yazıyoruz Entera basıyoruz sonra bi kere Tab'a basın update dosyamız gözükcek çıkan satırın sonuna /x ekliyoruz enter'a basıyoruz ve içindekileri SP2 klasörü içine amd64 olarak çıkartıyor.
    5) Yine Komut Satırımıza Şu şekilde gözükmesi lazım C:\64SP2\SP2> cd \64SP2\SP2\amd64\update yazıyoruz enter diyoruz.
    6) C:\64SP2\SP2\amd64\update şeklinde gözüken satırımıza update /integrate:c:\64SP2\x64 komutunu ekliyoruz ve enter. Dosya çıkartma işlemi oluyor 10-20 saniye arası.

buraya kadar tamamda update konusunda bir sorunum var win32 uygulaması değil diyerek kapatıyor
    yardımcı olurmusun şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myoocoo -- 1 Ocak 2008; 23:18:02 >

• myoocoo:
    yazdiklarini 64bit sistemde yapacaksin.

yani xp64 ün sp2 entegrasyonunu yapabilmen icin isletim sistemin:
    xp64, 200364, vista64
    den biri olmali.

GobliN nin bu yazisini aldigin sayfanin linkini verirsen sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 2 Ocak 2008; 11:41:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

myoocoo:
    yazdiklarini 64bit sistemde yapacaksin.

yani xp64 ün sp2 entegrasyonunu yapabilmen icin isletim sistemin:
    xp64, 200364, vista64
    den biri olmali.

GobliN nin bu yazisini aldigin sayfanin linkini verirsen sevinirim.

teşekkürler
    3 aralık 20007 tarihli konuya bakarsa 10. sayfada
    ok
  • myoocoo
    9 Aralık 2007; 2:18:08 deki yazimdada (10. sayfa) yazmisim zaten.
    cozum varsa sorun yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 2 Ocak 2008; 12:56:19 >
  • merhaba arkadaşlar konuya dikkatlice göz attım ama ocak ayında çıkacağı söylenen sp3 le ilgili bşi göremedim xp 64 bit için.
    kullandığım grafik ağırlıklı programlar için 64bit xp kurmak isityorum önümüzdeki 20 gün daha vaktim olmayacak ama şimdiden sormak istedim:
    *sp3 ün 64bit lik xp ye getirisi ne olur şimdikine oranla( okuduğuma göre sp3 ile ciddi bir performans artışı olacakmış)
    *sp3 ü beklemeden de direkt kurmamı tavsiye eder misiniz yoksa b i süre daha bekleyebiliriö?
    iş ve okul için kullandığım için problemsiz bir şekilde hızlıca kurup bilgisayarımı hazırlamam gerektiği için soruyorum
    *laptop ile gelen vista ile dual boot çalıştıracağım, aynı hdd üzerinde olmasının performansa bi etkisi olur mu?(250gb 5400rpm 4 e parçalanmış)

şimdiden teşekkür ederim

• archccool
    *a) xp64 e sp3 daha uzunca bir sure cikmiyacak, cunku xp64 ün sp3 e ihtiyaci YOK.
    *b) xp32bitsp3rc forumda verildi, cok ciddi bi fark yok, yorumlari okursun.
    *xp64 üde xp32 yide sp3 u beklemeden kurabilirsin. sp2 olsun ve tüüüüm updateler yapilmis olsun.
    *a) once vista sonra xp kurmada sorun yasayabilirsin, once xp sonra vista kurmak ise sorunsuzdur.
    forumda vistayi kaldirip xp kurma
    xp kurunca vistanin acilmamasi
    vsvsvsvs
    konu basliklarindan cozumlere bakarsan kolaylikla halledersin.
    *b) ayri parcalara kuracagindan performansa hic bir etkisi olmaz.

xp64 dogru secim (oyun amacli olmadigina göre) kullaniyorum tavsiye ederim. (xp64 ün sp2 sini kurmayi unutma)

simdiden bisi diil.

• hızlı cevap için teşekkürler

haftasonuna eğlence çıktı
    vista ve xp nasıl dual yapılır laptop u aldığımda öğrendim teşekkür ederim

şimdi şöyle dert çıkarmıyacak bi xp 64 bitlik cd hazırlamakta iş öncelikle elimde 64 bitlik sürümleri var zaten programlarımın.

xp64 e sp3 daha uzunca bir sure cikmiyacak derken micrisofttan haber mi geldi yoksa merak ettim bak şimdi

** tüm konuyu dikkatlice okur ve kurulumu yaparım

görüşürüz
  • archccool:
    xp64 ün ihtiyaci olmadigi icin cikmayacak. microzort sitesinden xp64sp2 ve xp32sp2 cikis tarihlerine bakarak ve ilerde xp64 kullanarak ne demek istedigimi anlarsin zaten.

biliyorsan lafim yok, lakin ahci+onden kurulu vista--->üzerine xp64 kurmak: yapman gereken 3 4 seyi iyi bilmeni gerektiriyor. kendine guvenini farkindayim lakin iyi niyetle bir daha uyarayim.

"elimde 64 bitlik sürümleri var zaten programlarımın" derken kastin mesela daemontools64 olmasi mi, yoksa daha ciddi programlar mi????? ve neler onlar???
  • vista kurulu geldi laptop( acer 5920) dışında iken o günlerde vista desteği olmayan bi program gerekince xp kurmuştum da işimi yapmıştım. 64 bitti xp
    ama driverlarda bi iki sorun olunca(oblivion da çok ısınıyordu buyuk ıhtımalle yanlış ekran kartı driver ı yukledim)
    kurcalamadım ve recovery ettim makınayı sonra xp tekrar lazım olunca birkaç yabancı site ile bizim derneğe baktım ve 32 bitlik xp mi kurdum.

ekran kartından ötürü gene aşırı ısınma vardı ben de eski bi driver kurarak şimdiki haline getirdim makinayı. aslında hiç bi şikayetim yok hem vista da hem de xp de çok güzel çalışıyor.( vistaya ayar çektim biraz bi sürü şey vardı kapattım ama güzel işletim sistemi bence updateler ile ve kullanıldıkça daha stabil oluyo sanki)

64 bite geçmek istememin sebebi kullandığım ve kullanmayı öğrenmek istediğim programların zaten olsa 128 bit kullanabilevcek programlar olması

sürekli kullandıklarım autocad( gereksiz program hiç sevmem ama ekmek teknesi işte), archicad 11, photoshop, cinema 4d (render ve modelleme amaçlı yeniyim daha)

merak ettiğim asıl programlar ise premier ve maya, 3dmax i de kurarım artık sevmesem de

tüm bunların 64 bit desteği var , geriye office, vlc player, itunes, mozilla falan kalıyor bunlarda 32 bit miş gibi çalışsa da dert değil.
    zaten vistayı kullanmaya devam edeceğim eğlence amaçlı
    takılırsam buradayım vakit olursa h.sonu bi denerim

haa baktım hiç beceremiyorum vaktim de yok sana da yazılanlara da ulaşamadım recovery dvd lerim var ; basarım vistayı xp de kuracağımı sanmam bi daha(32 bit olanı) fırsat bulunca tekrar 64 bit denerim gerekirse başka bi cd ile çünkü cd ler de de problem olabılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archccool -- 3 Ocak 2008; 2:02:30 >

• xp64 tam Senlik.
    ilerde hepimiz vista kullanacagiz lakin vista64 icin erken oldugunu dusunuyorum (hele bir sp1 ciksin) (epey bi inceledim) vista32 epey düzgün.

Bir arkadas forumda Office2007 nin zaten kendi icinde 64/32 barindirdigini soyledi. Off2007 yi sevemedigimden (cook yer kapliyor) kullanmiyorum, o yorumun dogrulugunu kurunca taskmanager den anlarsin zaten. Ben Off2003 kullaniyorum (xp64de),

Autocad2008 in ise (bende sevmesemde) 64bitlik versiyonu hicbir perf artisi saglamayacak. Forumda bi arkadas acad2008 32bit in nasil 64bitlik sisteme kurulacagini anlatti, ayni sayfada bende onun yontemini kullanarak acad2008 64bit i kurmayi basardim. Ama 64bit i kurmana gerek yok diebilirim. Autocad200864 native 64 diil, sadece ilgili.dll dosyalari 64bit icin.

native64 lafini forumdan bir arkadas yazmisti. Anlamı Hakiki 64 diebiliriz. (Hatta Öz Hakiki 64 de deneiblir ) Piyasadaki cogu program Windows 64bit uyumlu derken kastettikleri native 64 diil, windows 64 de sorunsuz calisabilme.

native64 olup olmadigini anlamanin en guzel yolu taskmanager de calisan programa bakmak. yaninda *32 ifadesi verse native64 diil.

3dsmax in native64 olmasini bekliyorum. (denemedim)
    premier, maya, cinema 4d da native64 ise cok mutlu bir adam olacaksin haftasonu. neticeleri yazarsin.
    (3d ve film programlari ile pek ilgim kalmadigindan hic takip etmiyorum)

vlc icin ihtiyacin yok, zaten cogu program (epeeeey cok) da sorunsuz calisiyor.

artik senden aliriz haberleri

• zaten autocad den bir performans artışı beklemiyorum ne yapacak kendi mi çizecek

vistaya office 2007 kurdum ve gecende 12 sayfalık bi makaleyi onda yazdım kasıp, fena değil yaa dene üzerine git derim benim pek office ile ,işim olmuyor ama eğlenceli olmuş vista gibi can canlı
    notepad de olsa olur bana çok da şart değil

bir programın native64 olup olmadigini anlamak için kurmak iyi bir yol değil her ne kadar kesin de olsa kurulmadan evvel set up dosyalarında yazar mesela archicad 11 de şöyle bir tanımlama var :
    "CD TITLE: AC11-INT
    CD ID: AC11-INT-C2006
    PACKAGE NAME: ArchiCAD 11 R1 INT
    PACKAGE VERSION: 1.5
    DATE: 2007.05.12
    PLATFORM: Windows XP, XP x64
    Windows Vista, Vista x64

LANGUAGE: ENGLISH"

native64 olsa gerek.

ama asıl önemli olan cinema4d ve maya nın native olduğuna bahse bile girebilirim çünkü bu işler için üretilen bi teknoloji : geniş bant veri akşı için daha doğrusu....

bakalım ne etcez bende merak ediyom gene ısınma yapmaz umarım doğru driverlaa denk gelirim de

• adobe.com a baktım da CS3 paketi "natively32bit" demişler

ama adobe acrobat 3d içinse :
    "Is Acrobat 3D Version 8 64-bit compliant?
    Yes. Acrobat 3D Version 8 supports 64-bit operating systems as a 32-bit process. However, the Capture feature works natively as a 64-bit process."

deniliyor kısaca henüz adobe 64bit i "natively" desteklemiyor, yakında o da olur
    zaten başka da firma yok benim ilgilendiğim bunları öğrenmek bile bi ömürden fazlasını istiyor.

ingilizce bilenler için uzun bir yazı ama faydalı olabılır konu şu: "why Photoshop CS3 won't have a 64-bit version"
    http://blogs.adobe.com/scottbyer/2006/12/64_bitswhen.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archccool -- 3 Ocak 2008; 2:55:28 >

• kıştayız ve ciddi bir avantaj bu,

laptopun altına ısıyı rahat gecirecek bisi koyarsin artik.

notepad i ovdugune gore epey yakin kafadayiz. zaten kisisel notlarimda office kullandigimi hic hatirlamam. (enn fazla wordpad-rtf)

bakalim haftasonu neler bulacaksin, merakla bekliyorum.

iyi geceler.
  • kıştayız ama burası izmir o kadar da soğuk değil ısınsın istemem yaza 1 ay var teras a atacam masalardan birini mart başında, ay ısığında sörf yapıp model çıkaracağım

doğru driver ı bulunca ısı yok oluyor herşey doğru yazılım, uyum yoksa iş yaş....

inşallah hsonu işim çıkmaz ben de heyecanlandım şimdiden
  • burasida izmir, anakart ısı degerlerim 30 derece daha düşük.
    ama benim anakartimin (Asus P5B) isi deger gostergesi zaten yüksek gosterir yinede simdi baktigimda normal deger gormek sevindirici.
    umarim sorun cikmaz, onceden xp64 tecruben olmasi zaten onemli sorunlari coktan cozmus olmani sagliyor.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.