Şimdi Ara

windows xp 64bit edition nasıl yüklenir ? işte cevabı (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
559
Cevap
1
Favori
205.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla powerstrip süper, gama ayarini arasira düzeltmeye ihtiyacim oluyordu sonunda bunu yapacak programim oldu, daha oncede biliyordum bu programi ama hic ihtiyacim olmamisti, darisi diger kullananlarin basina. Su siralar quake4 de ihtiyacim oluyor :>, nadiren de olsa q4 coktugunde gamayi duzeltemedigimden bilgisayari yeniden baslatmak gerekiyordu. Kime niye kime kismet. umarim seninde isine yarar Odysseus347, zaten laptoplarla gelen programlari hic sevmemisimdir.
  • daha süperini buldum
    http://www.softpedia.com/get/Tweak/Video-Tweak/Gamma-Panel.shtml
     windows xp 64bit edition nasıl yüklenir ? işte cevabı

daha super cunku hem freeware, hemde kurmaya gerek olmadan hemen calisiyor

• lancelot teşekkürler yalnız bu verdiğin nvidia kontrol panelinde de vardı işim olduğundan yazamadım kusura bakma :) toshiba nın kendi programı sanırsam lcd nin direkt kendi lambasını kısıyor bu da sadece o programda var :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Odysseus347

lancelot teşekkürler yalnız bu verdiğin nvidia kontrol panelinde de vardı işim olduğundan yazamadım kusura bakma :) toshiba nın kendi programı sanırsam lcd nin direkt kendi lambasını kısıyor bu da sadece o programda var :)

Basit bisi icin xp64 den vazgecmen yazik olur. lcd veya laptop kullanmadigimdan elimden daha fazla yardim gelmez. Kolay gelsin.
  • lancelot yahu böyle demesen rahat rahat format atıcaktım cidden ama içime kurt düşürdün ya kardeş :)bi de 64 bit falan ilgim var hakkaten 32 bitten çok mu farklı bu 64 bit daha kuralı iki gün olduğundan bişey anlayamadım da hızını falan
  • isletim sistemi olarak xp32 den cok cok daha stabil ve hizli. (zaten o yuzden seviyorum )

native 64bit programlarin sayisi cok fazla degil lakin giderek artikyor, microsoftun kendi programlari disinda su an aklima gelenler: crysis (oyun), solidworks2008.

Native64 olmayan populer programlarin tamamida artik 64bit uyumlu, or: daemontools, winzip, winrar, autocad2008, catiav5r18, quicktime....

Yaninda 64bit ile uyumlu ibaresi olmayan bircok (%98) 32bit program (ve bircok eski ve halen kullanmakta oldugum programlarim) sorunsuz calisiyor. Win98 den beri kullanip versiyonunu yukseltmedigim programlarim var, halen devam.

16bit programlar calismiyor, yani cok eski bir oyunun varsa, yada moonstar kullaniyorsan xp64 (yada vista64 de) kullanamazsin.

ben fazlasi ile memnunum, bu arada xp64 un sp2 sini kurmussunudur umarim. (google da xp64 sp2 redistrubute diye arat bulursun)

Birazda amaç meselesi, xp64 un bilebildigim tek eksigi dx10 olmamasi, laptopu oyun bilgisayari olarak kullanmayacagina göre dx10 a da pek ihtiyacin yok (dx10 sadece vista ile geliyor).

Ayrica native64 programlarin da sayisi suratle artiyor, benim kullandigim rename programinin bile native64 sürümü cikti (5mb lik basit bir programdir), bundan sonra cikacak tüm oyunlarda crysis gibi hem32 hem64 bit olarak cikacaklar ve haliyle 64bit te daha hizli ve iyi calisacaklar. Program piyasasi oyun kadar hizli gelisemediginden pesi sira o da gidiyor.

• lancelot teşekkürler cevabın için dolu dolu yazmışsın.dx 10 işime yaramayacak çünkü zaten ekran kartım 9.0c destekli.sp2 yi kurdum yalnız toshiba nın forumlarında sordum, toshiba hiç 64 bitlik program üretmemiş bile ilginçtir.işime yarayan bi kaç küçük programı vardı ama onlar da hakkaten esaslı programmış olmayınca anlıyor insan; virtual sound vardı SRS destekli o olmayınca ses berbat, cd-rom akustik susturucu vardı film izlerken basıyodum yavaş dönmeye başlıyodu cd o yok,power saver ım yok işlemci hızı ekran parlaklığı ayarlayamıyorum.
    lancelot işin bi garip noktası daha yavaş gibi sanki bi de bu 64 bit driverları tam olarak kuramadım belki bundandır ama aradığım özellikleri bulamazsam malesef atıcam format çok istememe rağmen 64 biti.teşekkür ederim yardımların için iyi akşamlar kardeşim :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Odysseus347

lancelot teşekkürler cevabın için dolu dolu yazmışsın.dx 10 işime yaramayacak çünkü zaten ekran kartım 9.0c destekli.sp2 yi kurdum yalnız toshiba nın forumlarında sordum, toshiba hiç 64 bitlik program üretmemiş bile ilginçtir.işime yarayan bi kaç küçük programı vardı ama onlar da hakkaten esaslı programmış olmayınca anlıyor insan; virtual sound vardı SRS destekli o olmayınca ses berbat, cd-rom akustik susturucu vardı film izlerken basıyodum yavaş dönmeye başlıyodu cd o yok,power saver ım yok işlemci hızı ekran parlaklığı ayarlayamıyorum.
    lancelot işin bi garip noktası daha yavaş gibi sanki bi de bu 64 bit driverları tam olarak kuramadım belki bundandır ama aradığım özellikleri bulamazsam malesef atıcam format çok istememe rağmen 64 biti.teşekkür ederim yardımların için iyi akşamlar kardeşim :)

sürücüler düzgün calismasi ilk şart tabiki.

bide programlar 32bit olabilir, problem degil, mühim olan 64bit ile uyumlu olmasi yada yuklediginde calisabilmesi.

winrar, winzip, daemon tools gibi firmalar (ozellikle daemontools iyi bir ornek)(process explorer da buna dair iyi bir ornek :>) native64 yapmak yerine 32bit uyumlu yaptiklar, bu sayede 1 tasla 2 kuş vurmus oluyorlar. zaten native64 farkini islemciyi yoran uygulamalarda hissettirecektir.

Dedigin ozellikleri xp64 de yapamazsan zaten can sıkar, xp32 ye donersin. Ama unutma, xp32 ye dondukten sonrada ilk yapman gereken isler arasinda .net2 ve .net3 kurmak var, yoksa bagzi programlarin calismaz. hazir aklimizda iken dx9 unda son versiyonunu indirip kurmayi unutma (dx9 2008 march), neden bilinmez dx9 güncellemesi hicbir windowsun autoupdate inde gorunmuyor (güvenlik güncellemeleri haric).

yazdiklarin arasinda:
    ****virtual sound vardı SRS destekli o olmayınca ses berbat-->sitesi varsa gonderirsen sevinirim, hemen denerim
    *cd-rom akustik susturucu vardı -->cok laptop vari bisi :>, zaten filmleri hd ye cekip seyrederim, arada ileri geri sarmayi cok yaparim, ileri neysede geri gittikmi olmuyor.
    power saver ım yok-->windows un kendinden gelen powersaver in olmasi gerekir. Control panel-->power options
    *işlemci hızı--->bunu (çarpan degistirerek islemci hizini arttirip azaltmak) core2duo islemci oldugunda zaten bios yapiyor, iyi biliyorum.
    *ekran parlaklığı--->ekran parlakligi icin en azindan yukardaki verdigim program is gormesi gerekir

kolay gelsin.

• :) ben dönecem valla rahata alışmış bünye şu toshiba adam gibi destekleseydi ahh ahh.o kadar para verdik markadır destek olayı iyidir diye neyse.
    virtual sound SRS in bi programı yalnız bendeki toshibaya özeldi, arkadaşın aynı ses kartı asus unda bile çalışmıyor.O yüzden aynı programın sende çalışacağını sanmıyorum.srs in kendi sitesinde benzer programlar olması lazım yalnız harici hoparlörde sonuçları pek iyi değil,biraz çevresel efekt veriyor ve sesi yükseltiyor.Srs Wow ve Trusurround iki ses geliştiriciyle çalışıyor.Media playerdaki srs wow un tüm seslere etki ettiğini düşün işte öyle birşey.
    bu srs in kendi sitesi:
    http://www.srslabs.com/
    bu da forumlardan okuduğum kadarıyla aynı işlevi veren her pc de çalışabilen versiyonu Srs Sandbox:
    http://www.tam+indir.com/program/12339/Srs_Audio_Sandbox.htm (+ yı kaldır)

• sagol, incelerim.

yillardir matrix mixer i kullaniyorum, sesi dusuk olanlari yukseltmek icin. amfilikator disinda ekstra bir ses duzenleyiciye hayir demem.

laptopunda xp32 ye donecek olsan bile xp64 hakkinda iyi bir fikir sahibi oldun bu vesile ile. Benimde gama duzeltici programim oldu, bakalim belkide bir ses programimda olacak.

muhim olan vesile ve icilen caylardir. Tabi rakiyada hayir demeyiz ama o da ayri bir konu, burdan oraya vesile olmak biraz zor, ".. gelsek kıldan köprüye; Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim" lafi hosuma gitti, al bende de o kadar.
  • kardeş ayıb ettin bi vesile olursa rakıya hiç hayır demem :)rakıya ayıp görüşürüz işalla nasip olursa bi çilingir sofrasında :)
  • valla ne güzel gider bi laptop, bi xp64, bi antep ezme, bi fava (bol bol), (kalan mezeleri sen getirirsin), 2 şişe raki, bi de "aysun kayaci" muhabbeti, oh oh. Sabaha kadar konusacak her tip malzememiz el altinda hazir iste.
  • aysunun kendi olsun çeneler sussun ama dudaklar konuşsun lancelot ahh ahh rakının yanında :))) xp den buraya nası geldik yahu
  • yok yok, çeneler konuşsun, ben cok sevdim konuşmasini, ah ben olacaktim orda "Bak Aysuncugum, iyi düşünmüşsün, iyi de sordun simdi ben sana anlatayim" derdim. O programa kadar Aysun'u salak bulur (ve pek begenmez), Mujde'yi programa hakim gorurdum, O programla birlikte artik gözümde mujde nin ablaligi kalmadi (ah anasi olacakti programda :>), lakin düsünüp bi de konusup bi de soru sorup bi de anlamaya calisan aysun gormek cok hosuma gitti. Yanlis dusunmus olabilir lakin sora sora ogreniyor yavrucak. Sen gel güzelim ben anlatirim. :>. O salak mujde tribünlere oynamasa o muhabbet bu hale gelmezdi.

hemen 180 derece donus yapayim
    SRS_Audio_Sandbox.exe
    verdigin kaynak disinda
    http://www.softpedia.com/result.php?sid=6670495&pid=11-1-3-223&r=Z2V0L011bHRpbWVkaWEvQXVkaW8vQXVkaW8tUGx1Z2lucy9TUlMtQXVkaW8tU2FuZGJveC5zaHRtbA==
    buradan da indirdim, sanirim sürücü kurma adiminda takiliyor.
    xp64 e kurulamadi, :<, true sound arayisim basladi.
    bu bana bi zamanlar winamp da kullandigim bi programi hatirlatti. (DFX bilmem ne gibisinden bisi idi)

neyse true sound u ararken suna da rastladim, :> vesile vesiledir. birazdan bunu deneyecegim.

windows xp 64bit edition nasıl yüklenir ? işte cevabı

• o programı bi ben izlemedim heralde daha ama aysuna helal olsun hayatını mayatını salla ne yapıyosa kendine ama harbi aklımda olanı söyledi ne güzel, haklı kız benim düşünüp taşınıp o kadar dikkat edip verdiğim oyla, bi kömüre tav olan ya da hırsızın itin köpeğin oyu neden bir??
    sanırım sandbox ın crackini bulman lazım pek de bulunmuyordu bi ara araştırmıştım :) iyi ses için ses kartı lazım ne kadar para o kadar köfte hakkaten bulursam yollarım sana full ü
  • once sana (ve aysun) a cevaben, belirli bir zümrenin oy kullandigi yonetim sekilleri onceden denendi. (Erkek-kadin-köle-çocuk not: erkek ile kastedilen vatandaş, köle ile kastedilen vatandaşlık hakkı olmayan). Cok cesitli varyasyonlari var bunun, ama ne yazikki bu yontemler nihayetinde uygulanan toplumsal sistemin alt kademelerine layik bulunanlarin hic isine yaramadi. Ayrica bu durumuda akp yaratmadi, sadece durumdan fayda cikardi. (yaratanlar icin bkz. egitim enstitülerinin kapanmasina sebeb olanlar ve sonrasinda acmayanlar) Eh bundan sonraki secimlerde partilerin biri kömür, digeri yiyecek yardimi yarisina girerler :>. Bu da fakir olan halk icin iyi bisi. (5 senede bir de olsa kisa donemlik mutluluk hic olmamasindan iyidir) Neticede toplumun geneli fakir ise demokrasi fakirin oylarinin cogunluguna işler, toplumun geneli orta kesim ise demokrasi orta kesimin cogunluguna işler. (bu hükümet döneminde orta kesim fakirleşti) Ama eger bir kesimin oyu yok sayilirsa o kesim dogal yollardan tamamiyle dislanir. Toplumu politik olarak egitimsiz birakip bagzi basit oyunlarla gaza getirme taktigini en fazla amerikalilar kullaniyor, zaten basbakanin konusmalari ile amerikali senatorlerin konuslamalarin yanyana koyarsan netice ortada, tabi politikalarida öle. (ohoooooooo, raki ile daha neler sölerim ama neyse)

En azindan sarisin bir kiz, bu durumlardan kaynaklanan bir neticeyi düşünce-mantik yolu ile farketti, ve soru sorma yontemi ile dile getirecek cesareti gosterdi, onun yaptigini yapabilen pek fazla insan tanimiyorum ortalikta.

180 derecelik u donusunu yaparak:

yukarda resmini gonderdigim dandik cikti
    Trusurround tam aradigim seymis, lakin onunda ne trialini bulabildim, ne fullunu, ne demosunu.
    bitek sitesinde
    http://www.srslabs.com/demos/media/a13-tstx-compare-500k.wmv
    bunu buldum, seyrederken arada Trusurround u acip kapiyorlar, "ahanda iste Trusurround un farki bu" dierekten. Aklimin bir kosesinde kalir bu, faydali bisi, Ben coook uzun suredir Mediaplayer Classic ile DivXG400 u kullaniyorum. mpc ve diger player programlar (vlc gibi kendi icinde bagimsiz olan bir iki tanesi haric) sisteme yuklenen suruculerle calistigindan yukledigim bisiyin her programla entegre olabilmesi güzel bisi olur. Kismet bu turda degilmis, bu vesile ile trusurround u da ogrenmis oldum.

• kardeş buldum sanırım ama winrar ım bile olmadığından açamıyorum dosyayı msnin falan varsa ya da mailin yollayim bak
  • şimdi bende bildğimiz 32 bitliği yüklü bunu indirp kurunca 64 bit mi olcak nası olcak anlamadım ya
  • slm arkadasla bende dun 64 bit xp pro kurdum. dili ingilizce. Turkce MUI paketi buldum ama bir turlu kuramadım. nasıl yapıldığı hakkında bir bilgisi olan var mı? yardımcı olursanız çok teşekkür edicem...
  • quote:

Orjinalden alıntı: abbet

slm arkadasla bende dun 64 bit xp pro kurdum. dili ingilizce. Turkce MUI paketi buldum ama bir turlu kuramadım. nasıl yapıldığı hakkında bir bilgisi olan var mı? yardımcı olursanız çok teşekkür edicem...

xp64 ün trmui paketini hic duymadim, ve YOK biliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.