Şimdi Ara

windows xp 64bit edition nasıl yüklenir ? işte cevabı (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
559
Cevap
1
Favori
205.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • XP64, 4Gb ramin hepsini sorunsuz görür...
  • Cevabın için teşekkürler xiseyn.
  • quote:

Orjinalden alıntı: chaki
    forumda bir arkadaşımıza 64bit xp hakkında bios ayarlarındaki değişiklik için yardım ettiğiniz yazıyo banada yardım edebilirmisiniz? kurulum sırasında nedensiz bilgisayar reset atıyo

hatirlamiyorum, bir link verirsen bakayim.

özel bir bios ayari yok,

sadece bios tan xp32 kurulumunda da oldugu gibi ahci yi kapamak gerekebilir,

Asus anakartimda bios ahci yeri:
    Bios-->Main-->Ide Configuration (yada ahci configuration)-->SATA Configuration-->Configure SATA as-->IDE
    ve/veya
    Bios-->Advanced-->Chipset-->Onboard Devices Configuration-->Jmicron Sata/PATA Controller-->Jmicron Sata Controller Mode-->IDE

asus disindakiler icin pek bilgim yok, farkli ise kendi anakartin icin ararsin.

yada elindeki xp64 cd si saglam degildir (aceleciler yanlis hazirlayabiliyor), benim kullandigim icin pm ine bakarsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

quote:

forumda bir arkadaşımıza 64bit xp hakkında bios ayarlarındaki değişiklik için yardım ettiğiniz yazıyo banada yardım edebilirmisiniz? kurulum sırasında nedensiz bilgisayar reset atıyo

hatirlamiyorum, bir link verirsen bakayim.

özel bir bios ayari yok,

sadece bios tan xp32 kurulumunda da oldugu gibi ahci yi kapamak gerekebilir,

Asus anakartimda bios ahci yeri:
    Bios-->Main-->Ide Configuration (yada ahci configuration)-->SATA Configuration-->Configure SATA as-->IDE
    ve/veya
    Bios-->Advanced-->Chipset-->Onboard Devices Configuration-->Jmicron Sata/PATA Controller-->Jmicron Sata Controller Mode-->IDE

asus disindakiler icin pek bilgim yok, farkli ise kendi anakartin icin ararsin.

yada elindeki xp64 cd si saglam degildir (aceleciler yanlis hazirlayabiliyor), benim kullandigim icin pm ine bakarsin.

xp64 ü ne yaptıysam kuramamıştım çakışma var sanıp yeni aldığım sistemi iade etmek zorunda kalıcaktım Lancelot_Real senin sayende xp64 ü kurabildim.

Lancelot_Real çok teşekkürler :)

• quote:

günaydın xp64 süper gerçekten çok teşekkürler ancak bazı driverları bir türlü kuramadım
    avertv 303 tv kartım ve apache awc550 webcami ne yaparsam yapıyım kuramıyorum

avertv hk da BtInstaller-amd64-5.3.8.64.zip bunu buldum ancak mavi ekran çıktı yolladığın x64 cd si ile yeniden açmaya kalktım repair ettim olmadı cd yi çıkardım windowsa şuan girebildim ancak tv kartı hala çalışmıyor webcamin x64 için driverı olduğundan dahi emin değilim bu konuda yardımcı olabilirmisin eğer gözüne takıldıysa

bendede avertv 20x var, orda yazdigin sürücü ile calistirdim,
    dscaler isimli bir program duydum, sürücüsüz tvkartini calistirabildigi soyleniyor (kaynak güvenilir), bir de onu dene.

webcam olarak a4tech kullaniyorum ve onun xp64 sürücüleri vardi, yardimci olamiyacagim.

tek-tük bagzi donanim sürücülerini 64bit te bulmak sorun olabiliyor, umarim xp64 şevkini kirmaz.

• istesemde şevkim kırılmaz ramlarimi eksik görüyor yoksa :))
  • arkadaşlar ben de xp 64 bit kuracam ama merak ettiğim bi konu var. flash player'ın 64 bit i çıktı mı? ben bulamadım. sırf o yüzden soğuk bakıyorum...
    bir de şu an 32bit xp kullanıyorum.. bunun yanına 2.işletim sistemi olarak kurucam. merak ettiğim nokta ilerde 32 bit i kaldırmak istersem ne yapmam gerek? 32bit olan yere format atınca boot olurken hata veriyordu önceden...
  • bugün kurdum 64bit i.. yalnız 2 saat sonra geri sildim. firefox kurdum hem setup şeklinde hem de setup olmadan. ama inat etti çalışmadı. hata veriyor. yeniden yükle diyor ama nafile.. sinir oldum sildim xp yi. önceki kurulumda da aynı şey olmuştu 32bit firefox kullanmıştım..
    programları 32 bit kullanacaksam ne anlamı kaldı 64bit kurmanın..
    adobe hala 64 bit flash player çıkarmamış.. bu ne biçim mantıktır çözemedim gitti. flash 10 versiyonu çıkarana kadar biraz 64bit için çalışın be adamlar
  • arkadaslar xp y' kurdum sp1 cikti.simdi sp2 gecmek icin ne yapmaliyim.nette bir suru kendi halinda sp2 var ama zannedersem 32bitler icin.64 bit icin ozel bir sp2 dosyasi indirmem gerekiyor degil mi nereden indirebilirim bulamadim lutfen link verin.64 bit xp de sp3 olur mu
  • quote:

Orjinalden alıntı: L-H-T

arkadaslar xp y' kurdum sp1 cikti.simdi sp2 gecmek icin ne yapmaliyim.nette bir suru kendi halinda sp2 var ama zannedersem 32bitler icin.64 bit icin ozel bir sp2 dosyasi indirmem gerekiyor degil mi nereden indirebilirim bulamadim lutfen link verin.64 bit xp de sp3 olur mu

google da: xp64 sp2
    dediginde ilk cikan

daha zekice aramalar yapmani tavsiye ederim
  • eyvallah...bir yerde xp 64 bit sp3 gordum.kolpa herhalde degil mi
  • quote:

....
    xp64 de Live Messenger Build 8.5.1302.1018 kullaniyorum, sorun yok.

ayrica surda sorabilecegin diger sorularin cevabini bulabilirsin (sondan basa bakarsin):
    http://forum.donanimhaber.com/m_3416747/mpage_8/tm.htm

quote:

....
    Uzgunuz windows live programlari windows server windows xp prof x64 veya win xp sp2 den onceki windows isletim sistemleri uzerine yuklenemez

quote:

Orjinalden alıntı: saprofit

senin yüklemeye çalıştığın şey messenger değil. wlm installer.. o kurulmuyor.
    internetten messenger 7.5 bul. kur. sonra otomatik olarak yeni sürüm var diyecek o o şekilde 8.1 i kurarsın..

Live Messenger Build 8.5.1302.1018 kullandigimi yazdim, biriniz google da
    Live Messenger Build 8.5.1302.1018
    yazip ilk cikan yerden download edip kurmayi dener umarim.

• quote:

quote:

....
    xp64 de Live Messenger Build 8.5.1302.1018 kullaniyorum, sorun yok.

ayrica surda sorabilecegin diger sorularin cevabini bulabilirsin (sondan basa bakarsin):
    http://forum.donanimhaber.com/m_3416747/mpage_8/tm.htm

quote:

....
    Uzgunuz windows live programlari windows server windows xp prof x64 veya win xp sp2 den onceki windows isletim sistemleri uzerine yuklenemez

quote:

Orjinalden alıntı: saprofit

senin yüklemeye çalıştığın şey messenger değil. wlm installer.. o kurulmuyor.
    internetten messenger 7.5 bul. kur. sonra otomatik olarak yeni sürüm var diyecek o o şekilde 8.1 i kurarsın..

Live Messenger Build 8.5.1302.1018 kullandigimi yazdim, biriniz google da
    Live Messenger Build 8.5.1302.1018
    yazip ilk cikan yerden download edip kurmayi dener umarim.

valla hocam dediğini yazıp baktım birkaç yere hep WLinstaller.exe indirdim gene aynı hata...saprofit in dediğini deneyeceğim şimdi...

• L-H-T :
    ilginc, benim google da arama yapip ilk linkte buldugum dosya 16mb. demek ayni google i kullanmiyoruz, kolay gelsin.

not: cevap yazarken gerekmedikce alinti yapmana gerek yok, kalabalik yapmayalim.
  • hmm şimdi gördüm dediğiniz linki...
    ya birisi time zone u nasıl Türkiye yaparım söyleyebilir mi?Klavyeyi düzelttim Time Zone'da Türkiye'yi bulamıyorum.
  • Gmt +2 , filmde de gösteriliyor zaten.

konuyu bilmeyenler icin xp64 de ayar TR bolgesel ayarlamalar icin byspayn arkadasimizin filmi:http://rapidshare.com/files/127152621/Windows_XP_Professional_x64_Edition_Movie.rar.html
  • GMT +2 Athens,Beirut,Istanbul,Minsk var bu değil mi?O videoyu bir türlü açamadım.İstanbul yazısını yeni gördüm ama yazmasına rağmen şüphelendim çünkü otomatik olarak 06:22 oldu saat şimdi...ben düzelteceğim herhalde...

Ek:Tamamdır zaman,msn şu bu bütün problemlerim halloldu.Lancelot_Real teşekkürlerimi sunarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L-H-T -- 5 Temmuz 2008; 15:33:21 >
  • L-H-T
    -

- Gom player i denedin mi?
  • Gomu denedim codec aradı falan.Ya neyse halletim problemi sağolun yine de.
  • Vista oncesi ingilizce Windows lari tam Turkce destegi ile kurmak:

Kurulum sirasinda kabaca 5. adimda yapilacak bir kac islemle TR sorunu yasamazsiniz,
    bu yontem su ingilizce windowslarin hepsinde aynidir:
    Windows 95, Windows 98, Windows ME, Windows 2000,
    Windows XP 32bit 64bit,
    Windows 2003 32bit 64bit

eger yukarda bulunan resimlerde old gibi TR secenegi yoksa (modifiye cd yada MS in tr paketi koymadigi bagzi cdler olabilir) edindiginiz cd de tr paketi yok demektir, sonradan ekleme ile ugrasmak yerine TR destekli baska bir cd bulmanizi oneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 9 Temmuz 2008; 3:43:09 >

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.