Arkadaşlar, ilk etapta karşılaştığım şu iki sorun için çözüm arıyorum.
Birincisi bir .rar dosyasını sağ tıklayıp "Buraya çıkart" dediğimde "No archives found" hatası alıyorum. Google' da biraz araştırdım, filozof arkadaşlar "Dosya bozuk" falan yazmışlar oysaki dosya bozuk değil, çünkü dosyanın üzerine bir iki defa tıkladıktan sonra içine girilebiliyor ve dosya çıkartılabiliyor. Sadece sağ tık yaparak bir seçenek belirlediğinde bu hatayı veriyor.
ikinci problem ise Corel programında. Corel 5 kullanıyorum, corel dosyasına tıkladığımda hata alıyorum (ne hatası olduğunu söyleyemedim çünkü corel 5 programını kaldırıp corel 7 indirmişim.) sonrasında ekleyeceğim. Corel dosyalarını tıkladığımda açılmıyordu bir kaç kez hata penceresi çıkıyor ve corel programı çalışıyor lakin içerik açılmıyordu. Normal başlat menüsünden önce corel programını çalıştırıp sonra boş bir çalışma sayfası açtıktan sonra daha evvelden kayıt ettiğim corel dosyasını çalıştırabiliyordum. Coreli sinirlenip kaldırdım şimdi corel 7 kurcam aynı olursa yazarım.
Bu arada bilgisayarıma yeni format attım temiz temiz herşeyi kuruyorken bunları yaşamaya başladım. Virüs tacirleri gereksizce yazmasınlar cevapsız soruların adıdır "Kardeş format şart olmuş virüs var" demek... Bu bence bilgisayardan anladığını sanan ve çözüm üretemeyen arkadaşların cevapsız bırakmamak adına başvurdukları bir çözüm.
Saygılar...
Şimdi winrar programının bir özelliği bulunmakta. Eğer bu özellik sürekli açık ise bozuk olan winrar dosyası içinden bozuk dosyaları da tutarak dışarı çıkartabiliyorsunuz. Ama winrarın hızlı fonksiyonunu kullandığınız zaman bu özellik etkin olarka çalışmıyor. O yüzden dosya bozuk olsa da winrarı dosyasını çıkartmadan açtığınızda bozuk dosyalar ile çıkartma işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz. Başıma geldiği için biliyorum. Ama sizin anlattıklarınıza göre bir varsayım yapıyorum.
İkinci hatanıza gelirsek, aslında ilk hataya bakarak ikinci hata ile bir bağlantısı olduğunu düşünmeden de edemiyorum. Bunu winrar sıkıntısında yazmadım çünkü iki hata ile birlikte açıklamak istedim. Winrar arşivinde bir hata yoksa ise bu iki sıkıntının tek bir şey yüzünden olduğunu düşünüyorum. Ram'lerinizde bir sıkıntı olma ihtimali. Eğer iki tane ram'iniz var ise bir tanesini çıkartıp, Tek ram ile yukarıdaki anlattığınız sıkıntıların yaşanıp yaşanmadığını kontrol edin. Birinci ram ile sıkıntılarınız devam ediyorsa, bu sefer de ikinci rami takıp birincisini çıkartın ve aynı şekilde kontrolleri gerçekleştirin. Eğer sıkıntınız çözülüyorsa birinci ram'de bir sıkıntı vardır. Ama eğer sıkıntınız devam ediyorsa, iki ram'de de sıkıntı olabilir yada ram'ler dışında başka bir donanımda bir sıkıntı mevcut olabilir.
Ram'lerde bir sıkıntı olmadığını düşünüyorsak, disklerinizi bir kontrol etmemiz gerekiyor. Netten Hard disk sentinel programını indirip bilgisayarınıza kurun. Kurduktan sonra program açıldığında ilk gelen ekrannın görüntüsünü çekip buraya atın. Sağ tarafta bir çok sekme vardır ama o sekmelere basmadan ilk sekmenin görüntüsünü çekin. Eğer birden fazla diskiniz var ise sol taraftan tek tek seçip her bir disk için sağ taraftaki ilk sekmenin görüntüsünü çekip buraya yükleyin. Bu dediklerimi yaptıktan sonra duruma göre neler yapılacağına bakarız.
Şimdilik kolay gelsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme