Şimdi Ara

Wireless dağıtma/Access Point yardım eder misiniz lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar. Umarım derdimi güzelce anlatabilirim.

(İsmi lazım değil) Okuduğum üniversitenin 24 saat hizmet verdiği bir uydu net var. Gün içinde öğrenci numaralarımızla ve bize verilen şifrelerle internete erişebiliyoruz. Gün sonu (Saat 6-7'den sonra) bahsettiğim wireless AP direk şifresiz oluyor ve ulaşabilen herkese dağıtılıyor. Okulumla evim arasında aşağı yukarı 40-50 metre var. Laptobumu (Toshiba a-300 15b) pencereye dayadığımda okulun wifi'sine zar zor, tek diş-zayıf bi şekilde ulaşabiliyorum. Fakat ev arkadaşım ve diğer arkadaşlarımın laptopları nedendir bilinmez pencerenin dışından bile çekmiyor. Okulumun netini kullanmak istiyorum. Sorum şudur;
    Ben okuldaki wireless bağlantısını evime nasıl dağıtabilirim? Bana ne lazım? Acess Point olduğunu (nacizane) tahmin etmekteyim. DWL-2100AP almayı düşünüyorum. Ayrıca işe yarar mı bilmiyorum ama elimde (lanet olası) airtiess rt-204'üm var. Sanırım bu modemde de access point özelliği mevcut. Okulun wiress'ini alıp "ŞİFRELEYİP" evime dağıtmak istiyorum. Şifrelemem şart çünkü öğleden sonra bağlantı tamamen şifresiz oluyor ve ben tüm mahalleye dağıtmak istemiyorum. Bana bi yardımcı olun lütfen. Şimdiden çok teşekkür ederim.

• ap ile dağıtmak için öncellikle kuvvetli bir wifi cihaza ihtiyacınız var ALFA olur Kasens olur vs. en az 1w gücünde olursa gayet iyi çekişi olur
  • maxi hocam ilgin için teşekkür ederim. yani ben bu kasens ile mi dağıtacağım okuldaki AP bağlantısını evime? bana ihtiyacım olacak ürünleri söyler misin lütfen zahmet olmazsa.

A noktası (Okul, şifresiz AP var.) <------------- 50-60 mt. -----------> B noktası (Benim ev)

airties rt204 modemim var. bir tane Kasens alacağım, buldum. Accesspoint'e ihtiyacım var mı? Köprü mü oluşturacağım ne yapacağım ben :) teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.