Arkadaslar yeni TP-LINK wıreless router aldım ..ılk hafta normal calısıyodu fakat son 4-5 gundur ınternet cok yavaş.modemı resetleyınce hızlanıyor sonrakı 10 dk içinde tekrardan yavaşlıyor.Dosya ındırımı normal 1-2 mb ıle ındırıyor fakat Ping 1800 lere kadar çıkıyor. sorun routerdamıdır yoksa internettemi?
Anlaşıldığına göre modem + wireless Router kullanıyorsunuz. Modem ve router arasındaki kabloyu bir kontrol edin. Kablo düz mü çapraz mı? Renk sıralaması nedir?
mesafe uzun olmadıkca 1.mt gibi sıralama okadar etki etmiyor ama düzgün olmasında fayda var tabi kontrol et yinede telefon hattındada sorun olabilir eger tesisatın uygunsa çift pair kullan kablo kaybı düşecektir çift pair den kastım telekom standartlarına göre her eve 2 hat yani 4 yada 5 kanallı kablo çekerler senin tek hattın varsa 2 si kullanılır digerleri boş kalır o boş kalanları bina girişindeki panelden 2li olarak bağlayıp eve hattı o şekilde çekersen iyi olur. Ayrıca modemden bulabilirsen hattaki sinyal kayıplarını kontrol et Line Attenuation yada hat zayıflaması filan yazar 20db gibi. Kayıp çoksa dediğim gibi bağlantı yaparsan özellikle büyük binalarda etkiliyor.
modem ile router arasında ki kablo çapraz yani cross olma şartı olabilir.ama bu markaya göre değişiyor.mesela airties düz kullanın diyor.tp link hakkında bir yorum yapamam.kablonun etkisinin hızla da bir alakası olacağını pek düşünmüyorum...
evet modem +router kullaniyorum fakat modem kablolu modem ,telefon hattindan gelmiyor.aradaki kablo biraz uvuzn fakat onu degistirip kisa ethernet kablosu taktim duurm yine yniydi .Belki internet saglayicida problem olabir fakat modeme reset atinca duzleiyor sonra 10 dk icinde tekrardan yavasliyor ..anlamadim