Şimdi Ara

Work and travel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar work and travel'ı duyan var mı bilmiyorum ama giden varsa sorularıma cevap arıyorum :D (fazla ama :D )

1-Bütün verdiğimiz ücretlere değiyor mu bu WORK AND TRAVEL (4500 tl civarı ) (bilet+pasafort+vize..)

2-3 ay çalıştıktan sonra ayrıca çalışmadan 1 haftalık tatil'e para artıyor mu ? (hediyelik eşya vs.de alınılabilir ucuz mu ? )

3-Gidenler bir daha gitmek ister mi ?

4-İşyerlerinde çok çalıştırıyolar (amele gibi ) dediler doğru mu ?

5-Gündelik yaşantıda işten sonra yakın çevreyi gezmeye vs. zaman yetiyor mu ?

6-Kaç yaşında gitmemi önerirsiniz ? (98 doğumluyum )

7-Harbi harbi ingilizcemizi geliştiriyor mu ?

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM....

• quote:

Orijinalden alıntı: paintkiller :D

arkadaşlar work and travel'ı duyan var mı bilmiyorum ama giden varsa sorularıma cevap arıyorum :D (fazla ama :D )

1-Bütün verdiğimiz ücretlere değiyor mu bu WORK AND TRAVEL (4500 tl civarı ) (bilet+pasafort+vize..)

2-3 ay çalıştıktan sonra ayrıca çalışmadan 1 haftalık tatil'e para artıyor mu ? (hediyelik eşya vs.de alınılabilir ucuz mu ? )

98 liysen daha çok var üniversite öğrencisi olman lazım gidebilmen için

• 98 li isen daha çokvar.Üniversite hayatını bekle

Çok daha doğru ve eğlenceli olur
  • Biliyorum ama ona göre para biriktircem 5 milyar borumu :) Ailem bir kerede 5 milyar hayatta vermezler :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Biliyorum ama ona göre para biriktircem 5 milyar borumu :) Ailem bir kerede 5 milyar hayatta vermezler :)

Bu yasta 5 milyar biriktiriyorsan merak etme ailen verir parayı :)

• Donanım habere hoş geldiniz , burada uymanız gereken kurallar bütünü vardır.." Boru mu " gibi argo terimler üyeliğinizin ceza almasına sebep olabilir.. Ek olarak forumda böyle bir konu mevcut , lütfen forum içerisinde araştırma yapınız
  • daha çok var. ama kısaca şunu söyleyebilirim "gittiğine değiyor"
  • bilgin için tesekkür ederim bunu bekliyordum :)

• tatil seçenekleriniz için en uygun firma Erken Rezervasyon
  • Üniversitiye gelince bende düşünüyorum(1 sene var)
  • ben hazırlıktan sonra gitmiştim ama şunu söyleyeyim eğer 21 yaşından sonra giderseniz daha rahat oluyorsunuz
  • ama 5 milyarda fazla geliyo bazen gozume :)
  • quote:

arkadaşlar work and travel'ı duyan var mı bilmiyorum ama giden varsa sorularıma cevap arıyorum :D (fazla ama :D )

1- İyi veya kötü, sonuçta yeni yerler görüp ufkun genişliyor, o yüzden evet değer

2- Şahsen ben 1 ay çalıştım Orlando'da JW Marriott otelde, sonra 3 ay'a yakın bos bos gezindim Miami falan, ama 3 aylık çalışmayla güzel para yaparsın, hele Alaska'da balık işine falan gidersen 3-4 bin dolarla TR'ye geri bile dönebilirsin.

3- Bir çok arkadaşım tekrar gitti, ben Avrupa'yı tercih ettim.

4- Ultra lüks bir otelde çalıştığımız için fena disiplinli çalışıyorduk, evet canımıza okuyorlardı.

5- Valla biz her gece villamızın havuzunda partiler verip Orlando'da geziyorduk, vakit oluyor ama ertesi gün bitkin oluyorsun.

6- 21 yaşından önce gitme, barlara giremezin ve alkol alamazsın marketlerden

7- Her yer Türk dolu, çok muhatap olmazsan İngilizce, hatta İspanyolcan bile gelişir.

• bjezz abi sen 1 ay çalışıp 3 ay kira vs.. masrafları nasıl karşılayabildin ?

peki abi sen ''3-4 bin dolarla türkiye'ye dönersin '' demişsin ordaki masraflar haricinde kalan para mı bu :D

NOT:çok soru soruyorum biliyoru ama merak işte :D
  • quote:

bjezz abi sen 1 ay çalışıp 3 ay kira vs.. masrafları nasıl karşılayabildin ?

peki abi sen ''3-4 bin dolarla türkiye'ye dönersin '' demişsin ordaki masraflar haricinde kalan para mı bu :D

NOT:çok soru soruyorum biliyoru ama merak işte :D

3 kız 3 erkek bir villada kaliyorduk, çok pahalı degildi nedense :S ( yanlis hatirlamiyorsan bankaya bi sorunu vardi ev sahibinin ve kişi başı aylık 200 dolar falan veriyorduk ) ben çalıstigim bir ayda 2000 dolar a yakın para kazandim, bir o kadar da yanımda vardi yetti yani. 3-4 bin dolarla Turkiye'ye donenler dedigim gibi alaskada eglenmeden ( ki zaten eglenilecek birseyde yok orada, milli dogal parklar falan ) çalışanlar. ben zamanında saat başı ücret olarak 7 dolar alırken, ki aslında 9 dolar ( aradaki 2 dolar taşeron firma sahibi 2 rus hatuna gidiyordu, bizi işe sokanlar onlardi cunku ) Alaskada calisanlar 11-12 dolar aliyorlardi saat basi ucret olarak. mesaiye kalirsan artiyor tabi bu ucret. simdi fiyatlar nasil bilmiyorum. evet 3-4 bin dolarla Turkiye'ye donmen mümkün tum masraflarin haricinde ;) benim yakin bi arkadasim alaskada calistiktan sonra tüm Amerikayı gezdi, las Vegas'ta kumarhane ortamında araba kiralayip Miami caddelerinde keyif yapmaya kadar. Bi ton elektronik esyayla dondu üstelik.

• 3 kız 3 erkek tanıdık arkaşalar mıydı :D ayrıca ben oraya gitmişken eğlenmek istiyorum ondan alaskaya gitmem belki :P
  • quote:

3 kız 3 erkek tanıdık arkaşalar mıydı :D ayrıca ben oraya gitmişken eğlenmek istiyorum ondan alaskaya gitmem belki :P

hayir ben tek başıma basıp gittim, orada tanıştım, ama cok yakin bi arkadasinla gitmen daha iyi olur, ben yapmisim bir delilik ;)
  • diğer yerlerde konu açamadım :D anadolu lisesindeyim tm mi seçsem sayısal mı secsem bilemiyorum :( Sayisal secicem ama ya cok zor olursa dersler ,sınıfta kalırsam diye korkuyorum.Samimi bir sekilde cevap verenlerden cevap bekliyorum. Kimyam ve fiziğim azcık kıt ama çalissam olur

NOT:Lise 1 deyim ve insaat muhendisligi istiyorum.\/\//\/\ Lise 3 ve 4te dershaneye gidicem onuda göz onunde bulunduralim :)

Simdiden tesekkur ederim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.