Şimdi Ara

WoW Ne Ya ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
327
Cevap
1
Favori
11.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sarikanarya567

Yukarda bir mesaj yazmışsın;farkı diye.Bir iki birşey yazayım.

1-Ping lag vs olmaz.
    2-Yaptığın karakterler kaybolmaz silinmez senelerde geçse hiçbirşekilde silinmez,emeklerin boşa gitmez.
    3-Hack,bot vs. yoktu yapanda çok şanslıdır zaten yapsada eline pek birşey geçmez.
    4-En önemlisi kat kat fazla insan vardır private server da eşşek kadar haritada 500 kişi olur hiçbir halta benzemez,orjinalde sağda solda insan doludur.
    5-Private de instance lara girmek için adam bulamazsın orjinalde 10 dk da bulabilirsin işini bilirsen.
    6-Bug vs. yoktur,tüm skiller itemler çalışır,günceldir.
    7-Bir hatayla karşılaşırsan adminler yardımcı olur.
    8-Parayı verip oyuna kayıt olunca o havaya kapılırsın oyunu 1 lvlden başlayıp 80 e kadar lvl kasarken zevk alarak oynarsın,aynı mobu milyon kere öldürerek değil.

+Son olarakta wowun instance sistemi knigtta yok,çakması varsa bile ilgisi yok.Yani takım oyunu olayını anlaman gerek.Pve nin nedemek olduğunu biliyormusun?

Ben bunlardan bahsetmiyorum. Oyunun oynanış sisteminden bahsediyorum. Sen bana teknik özelliklerini sayıyorsun. PVE sistemi tam olarak nedir bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Doppelganger

quote:

1-Ping lag vs olmaz.
    2-Yaptığın karakterler kaybolmaz silinmez senelerde geçse hiçbirşekilde silinmez,emeklerin boşa gitmez.
    3-Hack,bot vs. yoktu yapanda çok şanslıdır zaten yapsada eline pek birşey geçmez.
    4-En önemlisi kat kat fazla insan vardır private server da eşşek kadar haritada 500 kişi olur hiçbir halta benzemez,orjinalde sağda solda insan doludur.
    5-Private de instance lara girmek için adam bulamazsın orjinalde 10 dk da bulabilirsin işini bilirsen.
    8-Parayı verip oyuna kayıt olunca o havaya kapılırsın oyunu 1 lvlden başlayıp 80 e kadar lvl kasarken zevk alarak oynarsın,aynı mobu milyon kere öldürerek değil.

+Son olarakta wowun instance sistemi knigtta yok,çakması varsa bile ilgisi yok.Yani takım oyunu olayını anlaman gerek.Pve nin nedemek olduğunu biliyormusun?

Ben bunlardan bahsetmiyorum. Oyunun oynanış sisteminden bahsediyorum. Sen bana teknik özelliklerini sayıyorsun. PVE sistemi tam olarak nedir bilmiyorum.

Pve sisteminden bi habersin wowu biliyorum diye takılıyorsun.Wow %85 pve üzerine kurulmuş bir oyun pvp çok küçük bir miktar.Önce pve nedemek öğren ondan sonra burda yaz bunları.Hoş pvp yapmak istesem yine gider warhammer falan oynardım.

• quote:

SON OLARAK BİRŞEY YAZIYORUM.

Arkadaşım ne yazsam anlamıyorsun,yazıyorum inanmıyorsun ozaman niye soruyorsun?
    Milyon tane şeyi say demişsin sen burda 1 den milyona say bende onları saymaya başlayacam.
    Klasik ko mantığındansın değmişssin oynamam gerek yok anlamam için işte bal gibi oynamana gerke var öyle atıp tutmakla olmuyor işte.
    Yani zaten dağlar kadar fark var arasında sayılamayacak kadar.Senin için oyun pata küte dalmak olduğu için anlaman zaten imkansız.
    Diyeceğin şudur ben butür oyunlardan hoşlanmam ben ko mantığını seviyorum.EE zaten millet böyle ko daki tiplerden kurtulmak için wow oynuyor neyse yaz yaz yaz...

. Çemkirmeyi marifet mi sanıyorsunuz? Ne oldu yazdıklarım zoruna mı gitti? Sen milyon tane şey var diyorsun. Peki sen saydın mı birden milyona kadar? Sen orda milyon tane detay derken mecazi anlam kullanmadın mı da ben yanlış anladım? Ben hiçbir mantıkla hareket etmiyorum. Ben sana oyunun oynayışından sözediyorum. Sense kalkmış yok oyunda şu özellik var yok bu özellik var deyip duruyorsun. Oyunu anlamak için oyunu oynamama gerek yok dediğimi de nerden çıkardın? Ben oyunu anlamak için oynayan oyunculardan değilim. Ben oyunu oyun olduğu için oynarım. Gözlemleri sunmak atıp tutmak oluyorsa o sizin bileceğiniz iş. Benim için oyun pata küte dalmak değildir. Karakterini geliştirirsin, belli bir seviyeye gelince de savaşlara girersin. Oyunun mantığı budur. Ne yani sen kendini oyundaki bir ırk mı sanıyorsun? Bir de oyuna yaşam tarzı diyenler çıkıyor, gülüyorum . Ancak çocuklar oyunu oyun gibi görmeden oynar. Profesyonel hiçbir oyuncu oyunu, hikâyesini devam ettirmek için oynamaz(burdan profesyonel oyuncu olduğumu söylemek istediğim düşüncesini çıkarmayınız, zira o kadar da iyi bir oyuncu değilimdir). Profesyonel oyuncu, hangi karakter güçlüyse o karakterle oynar. Sizin gibi aa x sınıfı gelmişşş. Hemen açalımmm demez. Asıl siz saçma sapan bir mantıkla oyunuyorsunuz bu oyunu. Bıraksanıza ya. Oyununuzu oynayın daha ne istiyorsunuz? Gidip de Lich King'i "kendiniz" mi öldürmek istiyorsunuz? Hey Allahım .

• @ sarikanarya567

çevremde WoW oynayan çok üniversiteli abi var ( aslında amca demeliyim.). Ben sırf üni.yi uzatırım diye başlamadım ama online oyunlara olan ilgim yüzünden onları çok izledim. Hani 80 lvl paladin kastım bile denilebilir. Normal WoW'dada çoğu görevde yalnızsınız. Çünkü Knight'taki gibi Level kasmak için parti yapma mantığı yok. TEk başınıza başlar tek başınıza 80 olursunuz.

Tabiki böyle düşünmeyen, böyle kasmamış olan vardır. Ama eğer bi arkadaş çevreniz yoksa tek başınıza başlayacaksanız. Oyunda %95 yalnız kasacaksınız.
  • quote:

quote:

quote:

1-Ping lag vs olmaz.

Pve sisteminden bi habersin wowu biliyorum diye takılıyorsun.Wow %85 pve üzerine kurulmuş bir oyun pvp çok küçük bir miktar.Önce pve nedemek öğren ondan sonra burda yaz bunları.Hoş pvp yapmak istesem yine gider warhammer falan oynardım.

Ben Wow'u biliyorum. Wow dehasıyım dedim mi? Nerenizden anlıyorsunuz söylenenleri? Oyunun oynanışını anlamak için oyunu yıllarca oynamak mı gerekir? Private serverlarda oyuna bambaşka bir oynanış şekli mi getiriliyor? Nedir yani? Ufacık bir şeyi amma uzattınız yahu. Wow hakkında fikrimi söylemek için PVE sisteminin ne olduğunu bilmek zorunda değilim. Ben oynanıştan söz ediyorum. Banane kardeşim Wow %85 PVE üzerine kuruluysa. Oynayışını beğenmedim oyunun.

• videyo yu izle niye bulaşmaman gerektiğini anla

http://www.facebook.com/video/video.php?v=271802704931&ref=mf
  • quote:

quote:

Milyon tane şeyi say demişsin sen burda 1 den milyona say bende onları saymaya başlayacam.
    Klasik ko mantığındansın değmişssin oynamam gerek yok anlamam için işte bal gibi oynamana gerke var öyle atıp tutmakla olmuyor işte.
    Yani zaten dağlar kadar fark var arasında sayılamayacak kadar.Senin için oyun pata küte dalmak olduğu için anlaman zaten imkansız.
    Diyeceğin şudur ben butür oyunlardan hoşlanmam ben ko mantığını seviyorum.EE zaten millet böyle ko daki tiplerden kurtulmak için wow oynuyor neyse yaz yaz yaz...

. Çemkirmeyi marifet mi sanıyorsunuz? Ne oldu yazdıklarım zoruna mı gitti? Sen milyon tane şey var diyorsun. Peki sen saydın mı birden milyona kadar? Sen orda milyon tane detay derken mecazi anlam kullanmadın mı da ben yanlış anladım? Ben hiçbir mantıkla hareket etmiyorum. Ben sana oyunun oynayışından sözediyorum. Sense kalkmış yok oyunda şu özellik var yok bu özellik var deyip duruyorsun. Oyunu anlamak için oyunu oynamama gerek yok dediğimi de nerden çıkardın? Ben oyunu anlamak için oynayan oyunculardan değilim. Ben oyunu oyun olduğu için oynarım. Gözlemleri sunmak atıp tutmak oluyorsa o sizin bileceğiniz iş. Benim için oyun pata küte dalmak değildir. Karakterini geliştirirsin, belli bir seviyeye gelince de savaşlara girersin. Oyunun mantığı budur. Ne yani sen kendini oyundaki bir ırk mı sanıyorsun? Bir de oyuna yaşam tarzı diyenler çıkıyor, gülüyorum . Ancak çocuklar oyunu oyun gibi görmeden oynar. Profesyonel hiçbir oyuncu oyunu, hikâyesini devam ettirmek için oynamaz(burdan profesyonel oyuncu olduğumu söylemek istediğim düşüncesini çıkarmayınız, zira o kadar da iyi bir oyuncu değilimdir). Profesyonel oyuncu, hangi karakter güçlüyse o karakterle oynar. Sizin gibi aa x sınıfı gelmişşş. Hemen açalımmm demez. Asıl siz saçma sapan bir mantıkla oyunuyorsunuz bu oyunu. Bıraksanıza ya. Oyununuzu oynayın daha ne istiyorsunuz? Gidip de Lich King'i "kendiniz" mi öldürmek istiyorsunuz? Hey Allahım .

3-5 Yaşındaki çocuklarının mantığında konuşuyorsun?''siz kendinizi lich king mi sanıyorsunuz bıdı bıdı.'' anca bukadar ezik bir cümle olur şöyle düzgün yaz ozaman.Yoksa bende senin anlayacağın dilden yazıyım biraz.

1-AGA 5K PLS AGA 10 K PLS
    2-KINAYK OYNAYALIMMI ABİSİ
    3-APOSA GELSENE AMCA
    4-LAN ULAN 10GB ALDIM İTEMLERİ ALDIM KRAL OLDUM AHA AHAHA
    5-A...KOYCAM SENİN O...ÇOCUĞU VER LAN O İTEMİ
    6-GOLD PREMİUM ALDIM KRAL OLDUM LAN.
    7-LAN BU MALLAR OYUNA PARA VERİYO AHAHAHA(WOWU KASTEDEREK), BEN O PARAYA 20 GB ALIRIM İTEMİ ALIR MİLLETİ EZERİM
    VS. vs gider.

Yani zaten bu mantıkta olan bir insana neyi anlatabilirsinki?Bir söz vardı bu konuda aklıma gelmiyor...

• pvp oynamaya çalıştım bişi yapamadım çok karışık geldi
  • quote:

quote:

quote:

3-5 Yaşındaki çocuklarının mantığında konuşuyorsun?''siz kendinizi lich king mi sanıyorsunuz bıdı bıdı.'' anca bukadar ezik bir cümle olur şöyle düzgün yaz ozaman.Yoksa bende senin anlayacağın dilden yazıyım biraz.

1-AGA 5K PLS AGA 10 K PLS
    2-KINAYK OYNAYALIMMI ABİSİ
    3-APOSA GELSENE AMCA
    4-LAN ULAN 10GB ALDIM İTEMLERİ ALDIM KRAL OLDUM AHA AHAHA
    5-A...KOYCAM SENİN O...ÇOCUĞU VER LAN O İTEMİ
    6-GOLD PREMİUM ALDIM KRAL OLDUM LAN.
    7-LAN BU MALLAR OYUNA PARA VERİYO AHAHAHA(WOWU KASTEDEREK), BEN O PARAYA 20 GB ALIRIM İTEMİ ALIR MİLLETİ EZERİM
    VS. vs gider.

Yani zaten bu mantıkta olan bir insana neyi anlatabilirsinki?Bir söz vardı bu konuda aklıma gelmiyor...

Asıl 3-5 yaş çocuk mantığıyla konuşan sensin. Ben orda sizin mantığınızı yazdım. Kendinizi Lich King'i öldüren karakterlerin yerinize koyuyor olmalısınız. Hani biz oyunu anlamıyoruz. Siz anlıyorsunuz ya . Asıl eziklik sizin "orjinal oyunu oynamadan oyunu anlayamazsınız bıdı bıdı" demenizde.

Ben o yazdıklarını aşalı çok oldu. Ama sen hâlâ kendini Wow karakterlerinden biri sanma ezikliğinden kurtulamamışsın .

• @Doppelganger Ya komik varya bu çocuk :) KO ile Wow kıyaslıyor, doğru düzgün Wow görmemiş hayatında, bilmeden etmeden komik adam...

KO daha iyi sen oynamaya devam et, zaten wow kitlesinin, oyunun milyon kat daha iyi olmasından başka bu oyuna yönelme sebebi; küçücük veletlerin kredi kartı, o kadar parası olmayacağından gelip o oyuna bulaşamamasıdır en fazla private takılırlar.

Ama son zamanlarda yabancı küçük çocuklar(onlar yine nispeten oynayabiliyorlar para bulup) bulaştığından wow'a oyunun oyuncu açısından kalitesi düşmüştür. Yine de senin oynadığın KO kadar oyuncu kalitesi düşük bir oyun olamaz tartışmasız, bir de sen oynuyorsan iyice yerlerde yani :)

Daha sonra da bu çocukların oyuna daha fazla katılması açısından ticari amaçlı oyun kolaylaştırılmış ve kalitesi daha da düşmüştür bana göre. İlk çıktığında oynayanlardan biri olarak söylüyorum bunu. Ama hala piyasadaki en iyi online oyundur.

Oyun kalitesini tartışmaya bile değmez, onu bile tartışmaya kalkmışsın 2 oyun arasındaki kalite farkını çok düşük zeka seviyesindeki insanlar bile anlayabilir, o kadar söyleyim.

Verdiğin bot linkini de bilmeden sallamışsın, fishing bot felan kullanırlar en fazla, diğer türlü bot kullananları bir süre sessiz kalıp test ederler sonra bir update ile hepsine ban atarlar, tekrar oynamak isteyen baştan oyunları tekrar alır öyle başlayabilirsin ancak, bu da hem karakterin hem de paran gideceği için cesaret edenler gg olurlar. Mantığı alan kullansın :) (daha önce toplu banlarda kaç kişinin banlandığına bakabilirsin eski haberlerden)

Oyun karışık geldi demişsin, sana öyle gelmesi normal. Daha önce senle bir tartışmaya girdik, sonra arada denk gelince yorumlarına da baktım(istisnasız hepsi saçmaydı ama pek yorum yapmak istemedim açıkçası) ne kadar mat olsan hala boş boş konuştuğun için buna da kendine göre mantıklı, ama mantıklı birine göre boş bir cevap yazacağından eminim.

Kendindeki anlama ile ilgili problemini başka insanlara atıp tartışmaya devam et, şu mesajları biraz okuyan biri nasıl bir deha olduğunu anlar zaten :) KO'ya devam başka oyuna bulaşma...

• İmzamı okuman yeterli.Bu konuşmayı kaç kere yaptım...
  • WoW World of Warcraft demektir. Bu oyunla 5 senemi geçirdim. Tabi no lifer olarak değil. Bu 5 senenin ilk 1 senesi private server diye adlandırılan yerlerde geçti. Başlarda güzel geliyordu ama sonradan sıkmaya başladı. Buglar çok fazlaydı, player sayısı azdı doğru düzgün raid, pvp yapılmıyordu, çoğu instance çalışmıyor server noob player doluydu. Ama gene de zevk almaya çalışıyorduk. Sonra orjinal serverlara başladık. O kadar fark var ki.. Bunu zamanla görüyorsunuz. Orjinal servera girip en az bir 30 40 level olmayıp birkaç instance yapmamış adam bu oyunu oynamamıştır. Kimse kimseyi kandırmasın, sallamasın. Ben private'e girdim oyunun pvp sistemi, pve sistemi hakkında (ki oyunun %60'lık, %70'lik bölümünü PvE oluşturur) fikir sahibi oldum da oyun güzel değildi de hede hödö. Sen başka bir şey oynamışsın. WoW değil o. Bir de KO savunan adamlar var. Çok güldüm. Bir yanda 20 Gb olmuş şu anda dünyada en çok oynanan oyun diğer yanda bunun kopyası olan bir oyun. Para verip item alınan bir ortam falan.

Bu da tamemen oyun içi görüntülerden oluşturulan son paketin trailerı:

Bu da Wrath of the Lich King paketinin trailerı:

Umarım yeterince açık olmuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ghost100

videyo yu izle niye bulaşmaman gerektiğini anla

http://www.facebook.com/video/video.php?v=271802704931&ref=mf

Mükemmel ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: imdrunkisuppose

@Doppelganger Ya komik varya bu çocuk :) KO ile Wow kıyaslıyor, doğru düzgün Wow görmemiş hayatında, bilmeden etmeden komik adam...

KO daha iyi sen oynamaya devam et, zaten wow kitlesinin, oyunun milyon kat daha iyi olmasından başka bu oyuna yönelme sebebi; küçücük veletlerin kredi kartı, o kadar parası olmayacağından gelip o oyuna bulaşamamasıdır en fazla private takılırlar.

Ama son zamanlarda yabancı küçük çocuklar(onlar yine nispeten oynayabiliyorlar para bulup) bulaştığından wow'a oyunun oyuncu açısından kalitesi düşmüştür. Yine de senin oynadığın KO kadar oyuncu kalitesi düşük bir oyun olamaz tartışmasız, bir de sen oynuyorsan iyice yerlerde yani :)

Daha sonra da bu çocukların oyuna daha fazla katılması açısından ticari amaçlı oyun kolaylaştırılmış ve kalitesi daha da düşmüştür bana göre. İlk çıktığında oynayanlardan biri olarak söylüyorum bunu. Ama hala piyasadaki en iyi online oyundur.

Oyun kalitesini tartışmaya bile değmez, onu bile tartışmaya kalkmışsın 2 oyun arasındaki kalite farkını çok düşük zeka seviyesindeki insanlar bile anlayabilir, o kadar söyleyim.

Verdiğin bot linkini de bilmeden sallamışsın, fishing bot felan kullanırlar en fazla, diğer türlü bot kullananları bir süre sessiz kalıp test ederler sonra bir update ile hepsine ban atarlar, tekrar oynamak isteyen baştan oyunları tekrar alır öyle başlayabilirsin ancak, bu da hem karakterin hem de paran gideceği için cesaret edenler gg olurlar. Mantığı alan kullansın :) (daha önce toplu banlarda kaç kişinin banlandığına bakabilirsin eski haberlerden)

Oyun karışık geldi demişsin, sana öyle gelmesi normal. Daha önce senle bir tartışmaya girdik, sonra arada denk gelince yorumlarına da baktım(istisnasız hepsi saçmaydı ama pek yorum yapmak istemedim açıkçası) ne kadar mat olsan hala boş boş konuştuğun için buna da kendine göre mantıklı, ama mantıklı birine göre boş bir cevap yazacağından eminim.

Kendindeki anlama ile ilgili problemini başka insanlara atıp tartışmaya devam et, şu mesajları biraz okuyan biri nasıl bir deha olduğunu anlar zaten :) KO'ya devam başka oyuna bulaşma...

+99,99 Abi kredi kartı bulup oynarlarda neyseki oyunun paketlerini orjinal almak zorundlar bu nedenle oyun çocuk yuvası gibi olmaktan kurtuluyor :).

• wow 2 çıksa fena olmaz aslında yenilenmiş grafiklerle 1.12 patchi olsa tadından yenmez valla
  • World of Wonders otelleri demektir.

http://www.wowhotels.com/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miex

wow 2 çıksa fena olmaz aslında yenilenmiş grafiklerle 1.12 patchi olsa tadından yenmez valla

Bildiğim kadarıyla Blizzard Warcraft dünyasını bırakıyor.Yeni bir Wwarcraft oyununun çıkmayacağını söyleyip yeni bir World of serisine başlayacaklarını söylediler.Son zamanlarda da zaten Starcraft 2 ve Diablo 3 için çalışmaya başladılar.

Uzun lafın kısası çok yakın bir zaman içinde dileklerinin gerçekleşeceğini sanma.

• Abi koptum akşam akşam ya adam private serverda oynamış WoW'a laf atıyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: imdrunkisuppose

ne kadar mat olsan hala boş boş konuştuğun için buna da kendine göre mantıklı, ama mantıklı birine göre boş bir cevap yazacağından eminim.

Hahaha. Sen kendini çok zeki sanıyorsun sanırım. Asıl komik olan sen ve senin gibi oyun fanlığı yapanlar. Ben Wow'a kötü mü dedim de sürekli gelip oyuna çamur atmışım gibi oyunu savunuyorsunuz? KO ile Wow'u kıyaslıyor diyorsun. Neden kıyaslıyamayayım? Bana göre KO daha iyidir, sana göre Wow daha iyidir. Ben oyunun teknik özelliklerinden bahsetmiyorum ki sivri zekâlı arkadaş. Ben oyunun verdiği zevkten bahsediyorum. Sense kalkmış "KO ile Wow'u kıyaslıyor bebe" kaprislerine giriyorsun. KO ile Wow'u ben verdiği zevk bakımından kıyaslıyorum. Kalite olarak değil. Wow görmeme de gerek yok. Oyunun oynanış tarzını private serverlarda da anlayabilirsiniz.

Bana göre KO daha iyi ve yeri geldiğinde de oynarım. Bu seni alâkâdar etmez. Sizin gibi insanlar oyuncuları oynadığı oyuna göre değerlendiriyor. Mesela sizin gibilerin gözündeki KO oynayan biri bebedir. Tıpkı beni şu anda gördüğünüz gibi. Ama asıl bebe olan sizin gibi kendini üstün gören eziklerdir. Hâlâ bunun farkında değilsiniz. Zaten oyunun yaş seviyesinin düşmesinden ben de şikâyetçiyim ve şu an KO'yu oynamıyorum. Sadece sevdiğim bir oyundur.

Yazdıklarından kendinle ilgili söylediklerimi kanıtlamış oluyorsun. "KO kadar oyuncu kalitesi düşük bir oyun olamaz tartışmasız, bir de sen oynuyorsan iyice yerlerde yani." Söylediklerin o kadar anlamsız ki. Yani şimdi ben burada Wow'u beğenmedim, KO'yu seviyorum diye bebe oldum ve KO oynarsam milletin rahatını kaçıracağım, onları rahatsız edip oyun oynama zevklerini elinden alacağım öyle mi? Çok saçma bir bakış açısına sahipsin.

Benim söylemek istediğimi kaç yazı boyunca ya anlatamadım ya da anlamak istemediniz. Ben iki oyunun arasındaki kalite farkını karşılaştırmıyorum. İki oyunun verdiği zevki karşılaştırıyorum. Siz Wow'un devasa fanları olduğunuz için bunu yediremiyorsunuz söylenenleri anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz tabi. Siz şimdiye kadar kaç kere KO'yu kötülediniz. Ben hiçbirinize gelip de ahahaha eziğe bak Wow oynuyor dedim mi? Ya da sizi küçük düşürücü bir şey söyledim mi? Size kızdım mı? Veya söylediklerinizi yediremeyip çemkirdim mi? Siz anca çemkirerek kendi egonuzu tatmin edersiniz. Burda yazdıkların bana zarar vermiyor. Kendi ezikliğini ortaya koyuyor sadece. Başka bir şey değil.

Evet. Bot linkini Google'dan arattığım gibi koydum. Hani arkadaş bot yok demişti ya. Ben de olduğunu göstermek istedim. Botun ne işe yaradığının bir önemi yok. Sonuçta arkadaş bot yok dedi ve ben de olduğunun kanıtını oraya koydum.

Hmm. Şimdi anladım. Bu yazdıkların önceki tartışmadan kalan kuyruk acısından dolayı olsa gerek. Zira tartışmayı hatırlayamadım. Söylediklerim sana saçma geldiği için tartışmaya girmişsin zaten. Yoksa durup dururken tartışmaya girmem ben. Benim amacım birini ya da birilerini mat olmak olmadığı için bunun pek bir önemi yok. Ben fikrimi söylüyorum sadece. Sizin gibi forumda bir üstünlük sağlama amacında değilim. Mantık göreceli bir kavramdır. Sana göre mantıklı olan bir insan bana göre mantıklı olmayabilir. Ya da bu tam tersi olabilir. O yüzden asıl boş konuşan sensin.

Benim anlama problemim yok çok şükür. Ben sizin söylemek istediklerinizi gayet net anladım. Sizin söylemek istediğiniz KO'nun ve oyuncularının çok düşük seviyeli, Wow'un ve oyuncularınınsa çok üstün seviyeli ve Wow'un çok kaliteli bir oyun olduğunu anlatmaya çalışmak. Bakın ben hiçbir yazımda Wow'u kötülemek için bir şey yazmadım. Kendime göre fikirlerimi yazdım sadece. Siz bunu kötülemek olarak algıladınız. Ve konu uzadıkça uzadı. Ha eğer varsa gerçekten yanlış anladığım yerler, düzgün anlatın da anlayalım. Ha eğer "gerek yok ben ne kadar anlatsam da anlamayacaksın zaten" havalarına girecekseniz susun da gereksiz tartışmayı uzatmayalım. Zira bu gidişle bir yere varamayacağız. Emredersin sivri zekâlı arkadaşım :).

Valla benim kendimi çok zeki sandığım yok, sıradan ortalama zekada buluyorum kendimi ama, senin zekanda ters birşeyler olduğunu düşünmüyor değilim.

Diğer tartışmadan kuyruk acım olduğu yok, silmeseler gösterirdim sana, sözün bittiği lafın sana oturduğu yerde daha başa sarıp tartışmaya devam etmeye çalıştığın için, bozulduğunun farkına varacak kapasitede olmadığını düşünüyorum, o yüzden seninle tartışmanın sonu yok bunu anlatmak istedim sadece...İngilizce bir kelime kullanıyorum diye boş bir çıkıntılık yapmıştın, bakarsan yazılarına sen de kullanıyorsun...

Wow fanı olduğum yok, ama uzun süre oynamışlığım vardır, beğenmediğim bir oyunu o kadar süre oynamazdım elbet, ama oyunu beğenmek beni fan yaparmı bilemiyorum, sadece gözle bariz şekilde görülebilen 2 oyun arasındaki farkı, ve hakkını verdiğini düşündüğüm bir oyunun hakkını savunuyorum, pek anlamayan birine karşı olsa da.

Ayrıca sen burada yazdığın gibi daha çok zevk aldığını savunmadın, bunun yerine senin oynadığın bir oyunla doğru düzgün fikrin olmayan bir oyun arasında karşılaştırma yaptın. Burada fan olan sensin.

Anlatamıyorsun demek ki; kurman gereken cümle sadece şu idi; ikisini de oynadım, bana KO daha zevkli geliyor.

quote:

Fakat ben KO'nun ne pvp sistemini, ne de savaş sistemini Wow'a değişmem. Sistem aynı ne de olsa. Oyunun private server olması bunu değiştirmiyor. Haritanın genişliği, alan, itemler bunların hepsi fasa fiso. Bunların hepsi görselliğe etki eder. Görselliğe etki eden herşey zamanla alışılmış şeyler olur. Bir yerden sonra o görsel kötü olsa bile gözüne batmaz. Veya iyi olsa bile bir süre sonra seni etkilemez. Haritanın geniş olması da zaman kaybıdır. Düşünsene devasa bir harita. O harita ne kadar büyükse o kadar çok yol katetmek zorundasın. Alanlar da görselliğe etki eden bir faktördür tabii.

Ben sana oyunun verdiği zevke etki eden şeyleri sayayım mı? Karakter sınıfları. Sınıflar arası denge. Skillerin özellikleri. Itemlerin özellikleri. PVP ve savaş sistemi(oyunda kullanılan terimini bilmiyorum. PVEdir sanırım). Kısaca bunlardır yani. Yok oyunun haritasıymış, alanlarıymış, itemlerin şekliymiş, oyunun grafiğiymiş. Tüm bunlar geçici zevklerdir. Önemli olan kalıcı olanlardır. Ha senin itemden kastın özellikleri ise ona lafım yok tabi.

Şu yazdıklarının Ko'da daha iyi olduğunu savunmuşsun, tabi bu Wow'u bilememenden kaynaklanıyor. Bir şeyi tartışmak için o konuda bilgi sahibi olmazsan aptal durumuna düşersin, bunu anlatamıyorum bu foruma.

Bu arada benim yakın bir arkadaşım KO severdi epey, ilk çıktığında bir de ortamı da daha düzgündü(ki o zaman bile pek zevkli gelmezdi bana) o oyunun üniversiteli arkadaşlar felan oynardı genelde... Gördüğüm manzaralar dahilinde konuşuyorum yani, sonradan ele ayağa düştü iyice rezilleşti.

• Bu DH'daki savunma mantığını anlamıyorum. Birinin sevdiği birşeye laf söyleyince karşıdaki küfredilmiş gibi algılıyor.

Ha bu arada WoW diye bağırıp durduguğunuz şey çok dandik grafiklere sahip bi oyundur. HA grafik açısından KO SRO veya diğerlerinden daha iyi olabilir( KO'Nun pvp aksiyonu WoW'dan daha zevlidir.. Çoğu WoW playerlarıda bunu söyler.). Ama halen grafik olarak bence çok eski bir oyundur.

Bilmiyorum WoW'a laf deyince insanlar niye bu kadar kötü algılıyor. Tamam gerçek hayatınızdan vazgeçip WoWu yaşamaya başlamış olabilirsiniz. Ama şu oyunu bu kadar savunmayın.

Ve Son olarak tekrar söylüyorum. WoW 80 level olana kadar insan kendine zorla WoW'u sevdirir. Çok fazla MOB çeşitliliği olsa bile yinede sıkıcıdır. Belki zevk katmak için görev, meslek flaan katmış olabilirler. Ama 90. madeninizi işlediğinizde artık oda size zevk namına birşey vermeyecektir. Görevler hakeza zaten bahsettim. Git şu yaratıktan 30 tane kes falan( bazı görevler hariç, bazıları zevkli olabilir. Genelden bahsediyorum.)...

WoW

Bir diğer oyun.

Tabiki bu karşılaştırma mantıklı bir karşılaştırma değil. Söylemek istediğim WoW'un grafik olarak ne kadar geride olduğu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImbaLanceD -- 1 Şubat 2010; 18:40:37 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.