Şimdi Ara

X-T10 mu E-M10 Mark II mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar. Allah izin verirse seneye yüksek lisansa başlıcam ve bir makine ihtiyacı doğmuş bulunmakta. Genel olarak yapı fotoğrafları çekicem. Türk Sanatı çalışacağım için genellikle mimari çekimler yapıcam maksimum 2.500 TL'ye ne önerirsiniz ?

• Ultra geniş açı lense ihtiyacın olacak. 11-22mm 12-24mm 9-18mm 10-18mm gibi. Hangi markanın ultra geniş açı seçeneği iyi ise o marka seçilmeli.
  • fujide 14mm ve 10-24mm gibi cok basarili ornekler var.

baska bir konun olsaydi, olympus onerirdim ama olympusta basarili genis aci hem yok, hem de sensor carpani dezavantaji var.

hic dusunmeyin fuji alin.

hatta belki de xt1 almaniza bile gerek olmayabilir. xt10 ve xe2 govdelerinde pek bir imaj kalitesi farki yok. kisacasi iyice arastirin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlla Olympus alın demiyorum ama Olympus / Panasonic (micro four thirds) sistemde gayet de güzel ultra geniş açı lensler var. Olympus 7-14mm f2.8 pro, Olympus 9-18mm f4-5.6, Panasonic 7-14mm f4 ve yeni çıkan Panasonic 8-18mm var. (bu odak mesafesi değerlerini 2 ile çarpıp tam kare eşleniğini hesaplayabilir ve lenslerin gördüğü açı konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. Örneğin 7-14mm tam karede 14-28mm aralığına denk gelir.)
    Öncelikli amaç ekonomi ise ben olsam Canon dslr alır yanına da Canon 10-18mm lens alırdım. Gövde olarak da küçük olması bakımından 100D tercih ederdim.
  • ali bey amca kullanıcısına yanıt
    Başarılı geniş açı mı yok? Bir sürü var. 2 adet 7-14mm, 8-18mm ve 9-18mm'ye ek olarak yeni çıkan Laowa 7.5mm F/2 lens var.

Tabi konu sahibi arkadaşın bütçesi makine + lens olarak 2500TL olduğu için bu lenslerin pek de anlamı yok. En ucuz olanları 2000TL sonuçta.

Ben de 100D + 10-18mm öneririm. 10-18mm en ucuz ultra geniş açılı lens ve çok daha pahalı çoğu lensten optik olarak bir eksiği yok.
  • Arkadaşlar öneriler için teşekkürler. Küçük ve hafif gövde olması benim için önemli. Birde teknolojik olarak da beni üzmeyecek bi makine lazım. 100D'yi inceleyeceğim.
  • Önemli şeyleri atlamayın. Görüntü sabitleme, netleme performansı, odak noktaları vs. Sonra boşa para harcamış olursun. Olympus'un 12-50 lensi var. OMD E-M10 M2 ile birlikte 2800'e yakın. 12 mm den 84° geniş açı var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 100D alırsan yanına Canon EF-S 10-18MM F4.5-5.6 IS STM uygun olur. Fiyatı da ucuz sayılır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.