Değerli Ustalar , Uzun zamandir almayi planladiğimiz SUV tarzi araci nihayet netlestirdik.Piyasadaki akliniza gelebilecek tüm SUV tarzi araclari inceledik ve X-Trail veya Crv almaya karar verdik.Bu iki araci secmemizdeki en buyuk neden otomatik vitesli olmaları ve motor hacminlerinin 2000 cc'den az olmalari(X-Trail 2.0 Dci , Crv 2.0 Executive).Tercihimiz kesinlikle bu iki arac arasinda olacak.Geriye dizel/benzinli tercihi kaliyor.Belirttiğim modellerin resmi web sitelerinden Crv'nin benzinli olmasina rağmen X-Trail dizel'den daha az yakit sarfiyatinin oldugu anlasiliyor.
Aracimizi degistirmekle ilk defa binek aractan SUV'a gececegiz ve eger secim X-Trail (2.0 Dci )olursa yine ilk defa dizel bir araca sahip olacagiz.Biz senede yaklasik 10.000 km yapiyoruz ve aracimizi en az 5 sene kullaniyoruz.
Devirin ekonomi devri olduguna gore ve yeni bir benzinli/dizel konusu acmamak kaydiyla bana bahsettigim iki aractan hangisinden yana kullanmamiz konusunda degerli yorum ve dusuncelerinizi rica ediyorum.
zor seçim ancak tasarım olarak honda dizel ve ekonomi açısından (ayrıca dizelde vites değişimleri daha erken devirlerde olmaktadır) xtrail (özellikle yokuş çıkışlarında gaza basarken yol bilgisayarında 13-14 15 litre rakamlarını görebilirsiniz)
honda crv derim
Benzinli seçerseniz yakıt tüketimi üzebilir. O yüzden dizeli tercih ederdim.
Honda'da Nissan'da çok iyi markalardır. Ancak geçenlerde Discovery Channel'da bu sınıftaki araçları karşılaştırdıklarında en iyisi X-Trail seçilmişti.
X-Trail daki motor renault un dci ı olup antara veya bir çok markadaki gibi alt devirleri boş değildir ve turbo açılacak filan diye bir derdi yoktur çok ta performanslıdır ilaveten 4 çekeri honda gibi ıslak çimde kullanılacak bir sistem değildir.Keşke hondada 2.2 yerine 2.0 olsaydı.
Aynı ikilemi 6 ay kadar önce ben de yaşamıştım. Kararım X trail 2.0dCi oldu. Çok da memnunum. Almadan önce her iki arabayı da test eden biri olarak size önerilerim şunlar olacak. X trailin iyileri: 1- Dizel performanslı motor. Dizeli ilk kez kullanan biri olarak bende nasıl böyle olduğuna şaşırıyorum ama özellikle motoru açıldıktan sonra alt devirlerde adeta motor kuduruyor. Test sürüşü yaptığım honda ve nissanın benzinlileri çok hantaldı 2-Geniş iç hacim 3- 4x2 seçimi ile düşük yakıt tüketimi. şehir içi 8.5 L yakıyor ( honda sürekli 4 çeker) 4. Mükemmel arazi performansı. ( Yazlıkta kullandığım hafif arazi şartlarını kastediyorum. ağır arazide kullanmayı bilmem zaten) 5. Mükemmel asfalt performansı (önceki arabam 5.20i idi. arada fazla fark göremedim. Virajlarda biraz yatmasını saymazsan gayet güvenli )
X trailin kötü yönleri: 1.Kötü 2. el fiyatı: aracı satarken zarar edeceğim muhtemelen. En çok düşünmen gereken konu bu bence 2. CRV ile karşılaştırıldığında dış tasarımın sönük kalması 3 orjinal Xenon ve park sensörünün olmaması 4. Otomatik vites özellikle dik yokuş inerken sürekli vites küçültüyor. BMW nin otomatiği sürücü ve yol reflekslerine çok iyi tepki veriyordu. Açıkcası beni en çok rahatsız eden yönü bu
Senede 10 bin km için dizel almaya değmez.Bence Nissanın en büyük artısı dizel olmasından çok çekişin nasıl olacağını ayarlayabilme özelliği.
Honda nın artıları ,dizayn,ikinci el,garanti süresi,donanım fazlalığı
Hocam tahminim doğruysa X-TRAIL 2.0 dCi SE A/T ve Crv 2.0 Executive arasında tercih yapıcaksınız. Ben hayatımda SUV tarzı bir araç kullanmadım. Bir ara gaza gelip 2.el X-Trail yada Crv ye heves etsem ve araştırma yapsam da bu alanda yine de SUV lar hakkında pek bilgim olduğu söylenemez. Berim burada tek dikkatimi çeken iki güzel araç da nerdeyse 1.5 ton ağırlığında araçlar. Bu denli büyük bir yükü taşımak için bence düşük tork değeri olan benzinli bir araç değil de yüksek tork değerini düşük devirlerde veren dizel bir araç gereklidir diye düşünüyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: intelpentium
Değerli Ustalar , Uzun zamandir almayi planladiğimiz SUV tarzi araci nihayet netlestirdik.Piyasadaki akliniza gelebilecek tüm SUV tarzi araclari inceledik ve X-Trail veya Crv almaya karar verdik.Bu iki araci secmemizdeki en buyuk neden otomatik vitesli olmaları ve motor hacminlerinin 2000 cc'den az olmalari(X-Trail 2.0 Dci , Crv 2.0 Executive).Tercihimiz kesinlikle bu iki arac arasinda olacak.Geriye dizel/benzinli tercihi kaliyor.Belirttiğim modellerin resmi web sitelerinden Crv'nin benzinli olmasina rağmen X-Trail dizel'den daha az yakit sarfiyatinin oldugu anlasiliyor.
Aracimizi degistirmekle ilk defa binek aractan SUV'a gececegiz ve eger secim X-Trail (2.0 Dci )olursa yine ilk defa dizel bir araca sahip olacagiz.Biz senede yaklasik 10.000 km yapiyoruz ve aracimizi en az 5 sene kullaniyoruz.
Devirin ekonomi devri olduguna gore ve yeni bir benzinli/dizel konusu acmamak kaydiyla bana bahsettigim iki aractan hangisinden yana kullanmamiz konusunda degerli yorum ve dusuncelerinizi rica ediyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: raifkokten
Senede 10 bin km için dizel almaya değmez.Bence Nissanın en büyük artısı dizel olmasından çok çekişin nasıl olacağını ayarlayabilme özelliği.
Kiadada var
quote:
Orjinalden alıntı: UrbanRacer
quote:
Kiadada var
eee??,Adam Kia'yı mı sormuş Çorumlu hemşerim
crv al çünkü, x-trail'in bakım fiyatları 10k km'de bir yaklaşık 1000 YTL, crv ise yarısından bile az
dizel alıp tasarruf yapacam derken serviste yaptığın bütün karı geri verirsin ben bundan sonra hayatta dizel araba almam, serviste yediğim kazıklardan sonra(nissan değil başka bir dizel suv var bizde)
ha ama x-trail benzinlisini düşünebilirsin fiyatı crv'ye göre daha uygun
Honda Crv
Honda Crv
quote:
Orjinalden alıntı: The_BUTZ
crv al çünkü, x-trail'in bakım fiyatları 10k km'de bir yaklaşık 1000 YTL, crv ise yarısından bile az
dizel alıp tasarruf yapacam derken serviste yaptığın bütün karı geri verirsin ben bundan sonra hayatta dizel araba almam, serviste yediğim kazıklardan sonra(nissan değil başka bir dizel suv var bizde)
YANLIŞ!!! X trail dCi aracımın 10bin bakımını 1 ay önce gülanda yaptırdım. Fiyat 414 YTL KDV de dahil. Ama bekleseymişim daha da iyi olurmış, parçada %15 iscilikte %30 indirim yapmışlar bu ay
quote:
Orjinalden alıntı: telceker
quote:
Orjinalden alıntı: The_BUTZ
YANLIŞ!!! X trail dCi aracımın 10bin bakımını 1 ay önce gülanda yaptırdım. Fiyat 414 YTL KDV de dahil. Ama bekleseymişim daha da iyi olurmış, parçada %15 iscilikte %30 indirim yapmışlar bu ay
x-trail in bakım fiyatları yeni bir yağ kullanımı yüzünden değişti biligin olsun...
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: UrbanRacer
quote:
Kiadada var
eee??,Adam Kia'yı mı sormuş Çorumlu hemşerim
ooo toprak gobarlar napıo
Ben Gastamonuluyum hemşerim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme