Şimdi Ara

x1900xt / Sorun bendemi yoksa kart dami anlayamadim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam beyler forumunuza yeni uye oldum oncelikle herkese bi merhaba demek istiorum..
    Konuya gelelim yaklasik 1 ay once kendime bi Saphire x1900xt aldim..Ama kizicaksiniz belki ama bekledigimi bulamadim o kadar para werdikten sonra kendi 6600gt mden cooook daha iyi biseyler bekliodum ama tek fark 3dmarkdan daha fazla puan almam yillardir nvidia kullanirim ilk defa ati ın bi kartini aldim ilk uyuz olduum taraf bu Catalyst nvidia nin basit driverlaridan sora bu bayaa bi karmasik ve kullanissiz geldi bana Sonrasinda oyunlarda pek bi artis gormedim mesela cod 2 de hersey full de 1280x1024 oyun 25-30 fps de calisio bazi yerlerde kasio bile 15-20 ye kadar dusuo sonra yeni aldiim bu Tomb Raider Legend milletin nasi NG acik 20 lerde oynadigini gorup bide cok kotu dediini okuyunca monitor e kafa atasim gelio cunku bende 5-10 kardesimde 6800 GT Gamers edition war onla hic bi farkim yok hatta o benden ii bile calistirio ya bende bi yanlislik war yada kart dandik yada aldiim kart da bi yanlislik war sizce sorun ne yada bi sorun yokda kendi kendime trip mi yapiorum

• Kimse bisey bilmio anlasilan ama bu kart dan gına geldi hic bi oyunu duzgun calistirmio bidaha ati alirsam 2 olsun sinir hastasi etti beni eski 6600 gt im daha iyidi bu kadar paraya deymez alicak olan warsa soliim
  • Gel bendeki 7800Gt ile kafa kafaya takas edelim o zaman

Muhtemelen işlemcin sınırlıyordur çoğu yerde. Birde driver dene bol bol belki driver'larda sorun olabilir. En son çıkan driver sorunlu deniyordu.

Belkide güç yetersizliğinden olablir. PSU ne marka ve kaç Watt?
  • kardes ben o ekran kartını sadece 15 dakka kullabildim ama çok güzeldi gerçekten farkı ediliyordu ama sistemin diğer özelikleri güçlü olması da lazım ekran kartından tam performans istiyorsan ayrıca en son güncel sürücü olayı.
  • arkadaşlar ben bişeyi merak ediyorum yüksek performanslı ekran kartları ile işlemci arasında ne gibi bişi var da çok iyi bi işlemciye sahip olmak gerekiyo bu kartları tam verimli kullanabilmek için
  • İlginiz icin saolun beyler once..
    Güç Kaynagi da aldim kart i alirken TR2 Thermaltake 500W 6.4 u yukledim hic bir fark yok arkadaslar benim merak ettiim benden baska bu sorunlari yasyanlar warmi bu kart i alip cunku kusura bakmayin nerdeyse 1 milyar werdim bu kart a we bekledimin yarisini alamiorum su ana kadar yuklediim hic bir oyunda iyi performans alamadim ama hic birinde nedir yani gercekten simdi Battlefront u yukledim 6600 gt de bile sorun cikarmiop bu kart da yavas calisio warmi bole bi olay
  • baba senini sistemsde iş yok ki almı8şsın 2.4 dü bura X1900XTX e suç atıosun!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sorun olurmu acaba?
    10 yıl önce açıldı
    anakartımda sorun mu var
    6 yıl önce açıldı
    Sorun psu mu gpu mu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • xtx diil xt ayrica hangi 2.4 nerden bu sonuca wardın p4 3.0 3.3 de calisio o kadar da kotumu yani anlamadim bisey yazıcaksan bari duzgun yaz bende anliyim..
    Ayrica neden sikayetci oldugumu okursan nicin suc attigimi anlarsın 6600 gt nerdeyse daha iyi performanslı diorum kart ımda sorun mu war diorum yanlis mi yaptim diorum bunlara cevap verebiliceksen amena

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pasha85 -- 15 Nisan 2006; 21:00:23 >
  • 1.kartın ısınıyor olabilir
    2.nvidia driverlerini tam olarak sildinmi vaktin varsa birde format atıp dene bu arada 3dmark puanları normalmi
  • Kart ortalam 50 dereceyle calistirio kart i alir almaz zaten format ladim bilgisayar i yani nvidia driver lari falan olmasi imkansiz zaten 2 gun once Tomb Raider faciamdan sonra kafam bozuldu yine format attim catalyst 6.4 yuklu hic bisey deismio 3dMark06 da puanda tam hatirlamiorum ama 4000-4500 biseydi yani oda kotu diil ama oyunlara girdimi kart kafayi yiyo Oblivion da mesela surunuo kart 1280x1024 bi kac ayar kapali dierleri full de 10 fps nin ustune cikmio mesela Tomb Raider da ayni NG yi acinca 5.10 fps

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pasha85 -- 15 Nisan 2006; 21:30:31 >
  • O paraya o ekran kartını almakla hata etmişşin..Her yeni veya övülen ekran kartını almamak gerekir..
    Donanım alırken iyi araştırdıktan sonra ve gerçekten ihtiyacanız
    olan parçaları almalısınız.
    Birkaç fps fazlalık yüzünden
    yeni bir teknoloji yoksa bir ekran kartına 1 milyar vermek israf..
  • arkadaşım kart süper bir kart ama senin sistemind ebenim anlayamadığım bi problem var çevrende iyi bir pc teknisyeni varsa bi göster öyle kullanma onu
  • oblivionda 10 fps mi

o kartla 40-50 fps alanlar var herşey full detay da iken

işlemcinden kaynaklanıyor olabilir. 3.0 ghz p4 bu karta göre çok az bence eğer mümkünse amd 3500 yada o civarda bir amd işlemciyle dene oyunları fark olursa zaten en yakın zamanda işlemcini değiştir

aslında saçma bir olay.. 6600gt ile daha iyi oluyorsa işlemciyle ilgisi olmamalı karışık bi durum ya ama sen bi dene başka bir işlemciyle

ben 6600gt ile TR legend de NG açık 25-30 e üzeri fps alıyorum obliviondada böyle.. açık alanda 20 altına düştüğüde oluyor bazen.. sende bu oyunları rahat 40 üstü fps de oynatması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 16 Nisan 2006; 5:05:05 >

• Dostum mantığını çalıştırmalısın.6600GT gibi bir karttan 3dmark haricinde iyi bir yanını göremiyorsan mutlaka kart dışında bir sorun vardır.Sen ati'nin sahibi olsan tüm prestijini paramparça etmek uğruna o kartı o fiyata sunabilir misin?Sunmazsın.Adamlar da sunmamıştır.Bir de ram değerini alırsak çok iyi olacak.psu iyi zaten ona laf yok;ama KESİNLİKLE bu kadar az fark olmamalı...
  • Bu mesajı yazıp yatacağım için pek açıklayıcı bir bilgilendirme olmayacak malesef. Ekran kartının 2D ve 3D hızları çok önemli , bahsettiğin problemi yaşayan birkaç kişi daha oldu ve onlar OC yaparak ve Voltaj arttırımına giderek bu problemi çözmüşlerdi. Bu kart ne yazıkki çok sorun çıkartıyor ve basit bir ekran kartı gibi tak bilgisayara aç oyununu oyna değil malesef. Yani senin yaşadığın problem anormal bir problem olsada sadece senin başına gelmedi , neden kaynaklanıyor kimse bilmiyor malesef.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kontendoo

Bu mesajı yazıp yatacağım için pek açıklayıcı bir bilgilendirme olmayacak malesef. Ekran kartının 2D ve 3D hızları çok önemli , bahsettiğin problemi yaşayan birkaç kişi daha oldu ve onlar OC yaparak ve Voltaj arttırımına giderek bu problemi çözmüşlerdi. Bu kart ne yazıkki çok sorun çıkartıyor ve basit bir ekran kartı gibi tak bilgisayara aç oyununu oyna değil malesef. Yani senin yaşadığın problem anormal bir problem olsada sadece senin başına gelmedi , neden kaynaklanıyor kimse bilmiyor malesef.

Bu kadar para veripte bir ekran kartı için duymak isteyeceğim son şeyler olurdu herhalde...
  • arkadaşım işlemcinde ve raminde sorun yok, hemen amd taraftarlığı yapmayın

bana anakarttan kaynaklanıyor gibi geliyor. asus P5GD1-pro larda genel sorun var yada benim kullandıklarım sorunlu. bios update çıktıysa, anakartın biosunu güncelle, sonra ekran kartının biosunu ve sürücüleri güncelle.
    hala daha düzelmiyorsa anakartını ve ekran kartını başka sistemlerde dene mümkünse
  • quote:

Orjinalden alıntı: @hmet@

arkadaşım işlemcinde ve raminde sorun yok, hemen amd taraftarlığı yapmayın

bana anakarttan kaynaklanıyor gibi geliyor. asus P5GD1-pro larda genel sorun var yada benim kullandıklarım sorunlu. bios update çıktıysa, anakartın biosunu güncelle, sonra ekran kartının biosunu ve sürücüleri güncelle.
    hala daha düzelmiyorsa anakartını ve ekran kartını başka sistemlerde dene mümkünse

amd taraftrlığı yapmaya gerek yok amd 3500 ün onun işlemciden iyi olduğu belli.. bak benim işlemcide intel ama ben amd de denemesini önerdim çünkü amd hakkaten daha iyi.. taraftarlık yapsak kullandığımız işlemcilerde denemesini önerirdik

• 6.4 sorunlu çıktı en önce onu kaldırıp 6.3 ü kur.Anakart sürücülerini güncelleştir.Ekrankartında sorun olduğunu sanmıyorum.X1900XT de sürücü yüzünden (Omega yüklediğim zaman aynısı bana da olmuştu kart yavaş çekim çalışıyordu.)benzer durumlar oluşabiliyor.Şu anda dünya üzerinde daha güçlü bir kart yok.Aşağıdaki ss i Fear dan 1280X1024 tüm ayarlar full soft shadow açık X1900XT ile almştım.
     x1900xt / Sorun bendemi yoksa kart dami anlayamadim
  • Dostum o kadar az ram ile bişey oynayamassın. Bende de 2*512mb ramle x1800xl bf2 de 1024*768 de full detaylarda kasıyordu. Sonra ramlerimi 2*1024 mb ile deiştirdim ve sonra bırak 1024*768 1280*1024 çözünürlükte herşey full olarak çoook büyük haritalarda bile takılmıyor. Senin sorunun ramlerde. Ramlerini 2048mb yap, sonra fps ye bak
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.