< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
★★★ POCO X6 PRO ANA KONU ★★★ (234. sayfa)
-
-
Nothing phone 1 den geçersem, muhtemelen fotoğraf kalitesinden mahrum kalıcak gibiyim. Tavsiye edermisiniz? Mağazada 18300 TL ye buldum.
-
Alma hocam.Sürekli ufak ufak şeyler çıkıyor.mesela whatsapp araması geliyor,telefon bangır bangır çalıyor ama ekran kapkaranlık,hiç bir şey yok, sanki çağrı gelmemiş gibi.Kilidi açıyorsun,ekranda hiç bir şey yok,bildirim çubuğundan çekip çağrıyı cevaplıyorsun.Bu daha yeni çıktı mesela.
Ekran kilitli ama bazı uygulamalarda yine de auto rotate yapıyor.
Uygulama çalışıyor,mesela instagram, ama ekranı kısıyor sanki uygulama açık değil gibi.
bir de tabi diğer pusula,gps falan filan bilinen sorunlar.
-
-
Bu takvimi tutturmaları da pek kolay değil sanki. İtimat sıfır bunlara.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Alla alla bu ne hiç böyle bir şey görmedim. Bence sizin tel ile alakalı. Kullandığınız ROM nedir?
GPS ve whatsap arama sorunuda ozaman sizin telefonlamı alakalı bende sorun yok :) Ben diyorum merdiven altı cihaz gibi bir standardı yok herkezde başka başka sorunlar . Bazı uygulamalarda ekran çevirme kitli olsada telefonu yan kullanırken ekran dönüyordu sonunda başıma buda geldi klavye döndü. Global cihaz stok room yüklü .
İşin enteresan kısmı klavye düzelince whatsap sesli mesajdaki yakınlık sensörüde düzelmiş şaka gibi telefon şu anda iki kere kulağa yaklaş çek yapmadan tek seferde sesi ahizeye alıyor yanlız bu seferde ekran yansıtma kayboldu simgeyi yerinde görmeyince ayarlardan geri ekledim TV ye yansıt dedim hiçbir şekilde yansıtmaya tepki yok. Virüs geldi diyecem ama geçenlerde sıfırladım daha sıfırladıktan sonrada birkaç yazılımla alakalı sorunlara denk geldim .Virüs taramalarındada temiz.Belkide bazı uygulamalar çakışıyor işletim sisteminde kararsızlığa sebeb oluyor olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koray_a -- 15 Kasım 2024; 11:8:46 >
Galiba bu sorunların düzelip düzelmeyeceğini hyperos 2 çıkınca anlayacağız gibi hocam. Yani diğer markalara bakıyorum bir sorun ya hepsinde var ya hiçbirinde yok, miui zamanında da en azından sorunlar öyleydi ama bir çok rom vardı ve ulaşılabilirdi. Ben Mi6 yı garanti süresi boyunca globalde kullandım sonrasında eu roma geçtim 6 7 sene kullandım hatta son 3 sene hiç bir güncelleme almadı miui 11 de mi 12.5 temi ne kaldı ama gerçekten memnun olarak kullandım. Son zamanlarda günde 8 kere şarja takmaya başladığım için değiştirdim. Biraz araştırma yaptım xiaomi yeni işletim sistemine geçiyor ios ile android karışımı olacak süper olacak gibi yazılar görünce bu telefonda karar kıldım. Tamam yazılım yenidir felan ama en azından hatalarda bile biraz tutarlı olur inşallah hyperos 2 çoğu sorunu düzeltir de yeni arayışlara girmeyiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myigitoguz -- 15 Kasım 2024; 11:26:33 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Üstad enteresan bir telefon ne desem bilmiyorum artık bir sorun görüyorum daha sonra kayboluyor o sorundan eser yok başka bir gün başka bir sorun çıkıyor başıma gelenlerde saçma sapan komik sorunlar klavye ters döndü işte en son.Mesela geçen akşamda balık avında fener ile inatlaştım kafa lambası rahatsız ediyor masa lambası göz alıyor karanlıkta avlanıyorum yem takacağım zaman el fenerini açıyorum power tuşuna çift tıklayınca fener açması lazım müzik çalmaya başladı bir defa daha bastım fenerde açıldı müziği kapadım fenerde kapandı birdaha çift tıklıyorum fener açılsın diye bu seferde hiçbir tepki yok fener bozuldu sandım daha sonra müzik açtım fener otomatik düzeldi bidaha bozulmadı o sorunu yapmadı daha öncede fener açıkken otomatik kapanma ve bazen otomatik ekran kilitleme olmuştu yani bozuk desen bozuk değil bazen bozuluyor tamiri o an mümkün değil kendi kendini tamir ediyor sonra anlamadım nasıl iş Çinliler bu telefona delirtme büyüsü falan yaptı heralde ara sıra telefona geliyorlar 😁 Birde benim hafıza 400 GB a yakın dolu acaba o yüzdenmi saçmalıyor çünkü Çinliler bu hafıza konusunda enteresanlar çin malı SD kart HDD kullanan tanıdıklar oldu çok garip sorunlar yaşamışlardı bu şekilde sistem saçmalıkları oluyordu acaba bunun malzemede çin üretimimi belkide tek sorun disktir 😬😬
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koray_a -- 15 Kasım 2024; 12:16:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam malzeme konusu tam bir fiyasko zaten nette bayağı premium olarak bahsediliyorken doğru düzgün bir aramada ekran karartma sensörü bile yok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam geçmiş olsun da çok komik bir sorun çıkmış. Görünce güldürdü 😁😁 Ben de hep diyorum her telde başka sorunlar çıkabiliyor. Kullanılan uygulamalar çakışmalara sebep oluyor olabilir, değişik.
Sağol öyle yada böyle bu telefon fiyatına göre bizi çok güldürüyor 🤣
Arkadaşlar cihazı burayı çok detaylı okumadan aldım. Trendyoldan dün sipariş verdim. Gerçekten sorunları çok mu kullanan arkadaşlar yorum yaparsa çok mutlu olurum. Telefonu hanıma aldık a55 yerine fiyatı işlemcisi hafızası iyi diye papaz olmayalım sonra kutuyu açmadan iade etmeli miyim sizce ?
yine yeni yeniden merhaba. Güncel bir gönderi ile hafızaları tazeleyelim istedim. Diğer tüm yazılarım gibi uzun değil biraz kısa tutucam bu gönderiyi. Cihazı tam olarak 7 aydır kullanıyorum. 2 gün önce yeniden pil testi yapıyım dedim sonuçları sizlerle paylaşıyorum. Cihazı alıcak olan arkadaşlar internette parayla video çeken içerik üreticilerine ve bloggerlara bence inanmasın. Cihaz flagship killer değil. Gerek malzeme kalitesi gerek cihazın yazılım konusunda kullanıcılara köpek çekmesi zaten bunu fazlasıyla belli ediyor. Bilmeyenler dicekki "horoz ne demek istedin?" Malzeme kalitesinden kastım kasanın plastik olması vs değil cihazın vakti zamanında içini açtım ve anakart tertemiz arkadaşlar. Sensörlerin çoğu yok , telefondan gelen aramalarda kullandığımız ahize hoparlörü yok. Adamlar bildiğiniz fantezi yapmışlar. Tüm bu eksik olan kısımları yazılım ile çözeriz kafasıyla cihazı tasarlamışlar. Bu yüzden cihazı kullanırken tonla problem yaşıyoruz. Sonuç ise hüsran. Sağlam bir gyro koysalar, ahize koysalar, proximity sensor koysalar cihazın fiyatını yukarı çekse çekse 20 cent falan çeker. Amaçları fiyat değilde sanki yeni bişeyler denemek istemişler gibi. Yazılımda köpek çekmeleri ise cihazı alalı 7 ay oldu sanırım 4 güncelleme aldı. Güncellemelerin alayı güvenlik güncellemesi. Tüm forumlar x6 pro konu başlığında tonla bugdan problemden bahsederken firmanın tüm bunlara kulak tıkaması ve "alın size güncelleme biraz daha eğlenin, sonra hallederik" diye üstümüze güvenlik güncellemesi atmasının başka açıklaması olamaz bence.
Gelelim son zamanlarda benim yaşadığım problemlere. Daha önceki yazdığım problemleri çözmedikleri gibi üstüne yenileri eklendi. Sanırım bi gmail bildirim olayını çözdüler. Geri kalanları aynen duruyo. Yeni olanlar ise, araç ile bluetootha bağlanınca müziğin x2 ile 5 saniye çalıp sonra durması sonra 3 saniye normal çalması ve tekrar x2 ile çalması. Çözüm ise tüm bluetooth bağlantılarını silip yeniden eşleştirme yapmak. Ama aynı problemi tekrar tekrar yaşayınca trafikte bununla uğraşamıyosunuz can sıkıcı bir durum. Diğer bir problem ise whatsapp gelen arama problemi. Arama geliyo ekran karanlık. Kilidi açıyosunuz ama gelen arama yine gözükmüyor, şansa whatsappa girerseniz üstte çıkıyo eğer girmezseniz hiç bildirim almıyosunuz. Çözümü yok whatsappı silip yeniden kurmakta istemiyorum. Daha önceden yoktu niyeyse şimdi katıldı aramıza. Hoşgeldin whatsapp bugu bebek. Pusula kalibrasyonunu zaten söylememe gerek yok. Bunun kalıcı bir çözümü yok.
Yeni güncelleme hyperos 2 kasım ayında gelicekmiş. Yeni bir başlangıç vs başlık atmışlar ben pek kayda değer bir geliştirme göremedim. Bi tek kilit ekranını değiştirmişler. Benim açıkcası pek bir ümidim yok. Miui den hyperos a geçerkende devrim yaratıyoruz vs demişlerdi sonuç ortada :)
Pil konusunda bir iki cümle edecek olursamda 9 saate yakın SoT aldım. Ekran kapalı süresi ise 47 saat. Yani iki gün şarj gitti her gün 4.5 saat cihazı kullanıp total aldığım süre bu şekilde. Bu 2 gün boyunca dışarı çıkmadım. Evdeydim. Pili efsane sömüren 2 senaryo var. İlki navigasyon diğeri ise nedendir bilinmez ama bluetooth kulaklıkla yt music üzerinden müzik dinlemek. Ayrıca 7 aylık bir cihazda pil sağlığının %93 olması bana biraz garip geldi. 2 yıllık iphone 14 te bile pil sağlığı %90 iken bu kadar süre içinde benim cihazdaki pil sağlığı düşmesinin temel sebebi sanırım hızlı şarjdaki ısı diye tahmin ediyorum. Bu zamana kadar sürekli cihazı %15 - %80 aralığında hep şarj ettim. Demek ki emeklerimin pek bir karşılığı yokmuş diyelim.
Özetle; cihazı alıcak arkadaşlar neyin ne olduğunu bilip cihazı öyle alsın derim. Global fiyatı 250 euro bu skalada bundan daha iyi cihaz bulmak biraz zor bence. A55 belki biraz daha az problemlidir. Burda sizin için önemli olan performans ise x6 pro problemleriyle mantıklı bir seçim olabilir, eğer ben uğraşamam bana stabil bi cihaz lazım derseniz A55 ve alternatiflerine bakın derim. Poco kötü cihaz değil ama iyi bir cihazda değil. İlk poco cihazım tekrar poco alırmıyım, sanırım hayır. Uzun olmayacak dedim gene uzun yazdım :)
Herkese keyifli pazarlar. İyi forumlar.
-
Tebrikler güzel yazı olmuş
Hyperos 2 den beklentim yok. Bi daha Xiaomi nin önünden geçmem. Bu markada servise düşene hele Allah yardım etsin. Samsung hariç android almam bi daha. Fp filan değil amiral gemi alıp kapatırım bir daha konuyu. A55 ve s24fe baktım bende. İkiside kaba ve ağır cihazlar. Ama yazılım olarak pocoyu üçe beşe katlar.
Hiç düşünmeyin iade edin A55 veya biraz daha ekleyip s23 fe alın bu telefonun avantajlı olduğu kısımları hanımınizin işine yarayacağını sanmıyorum A55 veya S23 fe sahibi bir arkadaşı ile foto kıyası edince bu telefonu aldığına pişman olabilir. Hanımların telefonla tek derdi genelde fotoğraf oluyor oda bu telefonda bu iki yakın fiyatlı modele göre çok kötü.Verilen güncellemelere telefondaki hatalara ve daha şimdiden ekrandaki olumsuzluklara bakarakta bu telefon A55 yerine belki daha mantıklı olabilir ama bir s23 fe kadar uzun yaşayabileceğini sanmıyorum iki seneden sonrası bu telefon ince eleyip sık dokuyan birisi için bana çöp gelecek gibi hissettirdi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koray_a -- 16 Kasım 2024; 18:44:38 >
Şimdi de instagram da aptallasti tam hatirlamiyrum ama reels lerdeki sesler birbirine giriyor Reels i kapatıp açmak lazım
Hikayelerde de birseyelr oluyor
WhatsApp dan mesaj geldi mi ekran kapalı olduğu halde bildirim ses gelmiyor
İnanın para olsa vs 512 gb. hafıza lazim olmasa Samsung A55 alırdım
Samsung 512 gb hafızalı cihazları çok pahalı
Nedense orta segment bir cihaza yüksek hafıza koymuyor
Hocam ahize hoparlörü olmamasının ne sakıncası var? Görüşmelerde ses yüksekliği netlik konusunda sorun yaşamıyorum ama.
Çerçeve inceliğini ucuz yoldan sağlamışlar
Mahremiyet diye birşey kalmıyor hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X