Arkadaslar elimdeki xbox 360 makine sorunsuz calistirdigi butun oyunlari gun gectikce yavas yavas calistirmamaya basladi oyun derken dvd film musik vb. orjinal dahil. sorun su sekilde basladi taktigim medayayi iki uc sefer takip cikartiktan sonra calistiriyordu sonra 10 defa tak cikart gittikce daha cok tak cikart en sonunda hic bisiyi okumamaya basladi makina hic bir hata vermiyor sadece hic bisiyi artik okumuyor arkadaslar fikirlerinizi dusuncelerinizi bekliyorum tesekkurler
Dvd-Rom ömrü bitmiş gibi görünüyor dvd değişimi sorunu kökten halledecektir...
usta lens ten olabilirmi icini acip temizlemeye kalksam bisi fark edermi acaba
Lens temizliğide sorunu geçici çözecektir...
Benim ki de yeni fw den sonra daha fazla ses çıkarmaya başladı.Maşşallah motor gibi.
quote:
Orjinalden alıntı: CANOZ
Benim ki de yeni fw den sonra daha fazla ses çıkarmaya başladı.Maşşallah motor gibi.
Eski fwler bildiğim kadarıyla dvdyi 5x hızında çalıştırıyordu sesi azaltmak için. BENQ'lardaki kaplama nedeni de buydu. Yeni fwde galiba hız düşürme yok. 12x hızında çalıştığından sesi çok fazla gelmesi normal. Dvdromun BENQ ise kaplama sorunu olan oyunları direk dvdden çalıştırıp dener misin?
Bahsedilen süre 1 yıl gibi bir süre ise, DVD lensinin eski performansını yitirmesi normaldir. Oyunlardan başka, film ve müzik için de kullanılıyorsa ve düşük kalite diskler ise kullandıklarınız, DVD performansının düşmesini hızlandırmışsınızdır demektir. Lens değiştirin, en kesin çözüm bu olacaktır.
eğer dvdrom yaşı 1.5'un altındaysa lens temizliği+yapılmadıysa fw update sorunu büyük ihtimalle çözecektir. tabi lens yada dvdrom değişimi daha kesin çözüm dvdromun yaşına ve modeline göre bunlar düşünülebilir
Eski fwlerde hız seçenekleri vardı son iki nesildir böyle bir sans malesef yok fakat fw geliştirildikçe özellikle benq ve samsung modelleri için okuma performansı arttırılırılıyor dolayısıyla yenisini yaptıktan sonra okumamaya başladı diye bir durum pek mümkün değil Böyle bir şey varsa zaten lensini belli bir seviye yıpranmıştır 8xde yapsanız kısa süre sonra yeniden okumamaya başlayacaktır
aynısı bendede oluyo geçmiş olsun
Bende niye olmuyor ya?Hep orijinal kullandığımdan mı acep
dvd ro degişimi veya lens
quote:
Orjinalden alıntı: faho
Bende niye olmuyor ya?Hep orijinal kullandığımdan mı acep
Orjinal disc ile rahat 2-2.5 sene kullanım sağlarsınız :)
Uzun göz ömrü açısından orjinal kullanmıyorsanız bile singapur -taiwan üretim verbatimden şaşmayın emin olun verdiğiniz paraya değecektir Malesef piyasada satılan verbatimler genelde india ve test yapıldıgında 80-85 kalite puanı alıyor verbatim singapure-taiwanlar ise 93-94
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
quote:
Orjinalden alıntı: dogukano
Arkadaslar elimdeki xbox 360 makine sorunsuz calistirdigi butun oyunlari gun gectikce yavas yavas calistirmamaya basladi oyun derken dvd film musik vb. orjinal dahil. sorun su sekilde basladi taktigim medayayi iki uc sefer takip cikartiktan sonra calistiriyordu sonra 10 defa tak cikart gittikce daha cok tak cikart en sonunda hic bisiyi okumamaya basladi makina hic bir hata vermiyor sadece hic bisiyi artik okumuyor arkadaslar fikirlerinizi dusuncelerinizi bekliyorum tesekkurler
Yapar Allah'ın cezası illa heves kırar. Bende de aynı sorun vardı tak çıkar, tak çıkar sonra 3k geldi takıp çıkarmaya lüzum kalmadı, şimdi xbox cennetinde takıp çıkartıyorlardır.
Arakadaslar herkese yorumlardan dolayi tesekkur ederim makinanin icini acip lensini temizledim simdi yine sorunsuz calisiyor bakalim ne kadar dayanacak
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme